Ali imajo lepi ljudje več možnosti v življenju?

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 23. Okt. 2009 5:32

Po mojem mnenju lepota ne vpliva toliko na to, kakšne možnosti imaš za zaposlitev, recimo. Bolj je pomembna simpatičnost in urejenost, tudi komunikativnost. Kaj ti pomaga, če imaš manekenko zaposleno, če pa bo komajda pozdravila, se nikoli nasmejala,...
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Okt. 2009 7:33

sweetprincess zelo lepo napisano, se strinjam s tabo, ampak to, kar si napisala nima veze s temo "Ali imajo lepi lljudje res več možnosti v življenju", ti si v tem postu pisala o tem kolk je kdo primeren za neko delovno mesto, ko ga že ima, mislim pa da point te teme ni v tem ampak v tem da ali lepi dobijo več priložnosti v življenju kot npr. nekateri malo manj lepi? snezinka isto napačno dojemanje...simpatičnost je relativna :roll: - za nekoga je simpatična ena, ki je luštna,nasmejana in ima 55 kg, za drugega pa ena, ki je sicer luštna, nasmejana, ima pa 90 kg. Katera ima več možnosti, da dobi zaposlitev? Ok tle se spet loh pregovarjamo, ampak realno gledano... :roll: . Tamarra tud napačno dojemanje...kdo pa pravi, da se manekenke ne znajo nasmejat, pozdravit? :roll: . Zate velja enako vprašanje kot za snezinko...če sta prijazni in nasmejani ena debeluška in ena manekenkica, katero bojo rajš vzel?? Se mi zdi, da se vizuelnosti pripisuje vedno večji pomen, zdej ne vem al je to na žalost al ... :roll: . Ampak tako pač je.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 228
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 23. Okt. 2009 11:12

da
Uporabniški avatar
Coco.Chanel.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 82
Na forumu od: 18. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Coco.Chanel.* » 23. Okt. 2009 11:47

Na žalost je res, vse bolj opažam, da ljudje damo prednost zunanji lepoti. Lep primer za to so natakarice. Na skoraj vsakem oglasu za natakarico piše, da je videz pomemben. Ne piše dobesedno, ampak nakažejo na to. Ker pač naj bi lepe natakarice prinesle več prometa v gostilno itd. No, ne baje, saj je to čisto res. Saj ste že najbrž slišale kdaj pogovor treh moških:
Moški1: Daj, gremo neki spit.
Moški2: Ja ok, kam pa?
Moški3: Uff, v sabrosotu dela ena huda kelnerca popoldne.
Moški1 in Moški2: No, gremo pol tja itak!
Pač tak lep primer se mi zdi. Pa ne samo v gostinstvu, povsod kjer je javno nastopanje oz. delo s strankami bi šef najraje videl, da zaprosi za zaposlitev neka lepa ženska. Ali pa oglas za tajnico. Oglavnem, zdi se mi, da je lepota nekakšna v.i.p vztopnica za povsod, ne samo pri prošnji za službo pač patudi v vsakdanjem življenju. Naprimer gredo 3 hude bejbe v Leplac-a, vidi se, da niso polnoletne. A jim bo varnostnik zatežil? Seveda neee. Naslednji 19letnici zateži za osebno. :? ahh ja, tako je to.
...ali smejem se, jer tužni se smeju najlepše ♫
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 243
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 23. Okt. 2009 13:04

ja vrjetn je kr res,sm sej pr moških je isto.jz grem tud raj v bar kjer je dobr natakar :D
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Okt. 2009 13:43

hahahahahh lia7bibi :bia:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 23. Okt. 2009 14:54

evva napisal/-a:Tamarra tud napačno dojemanje...kdo pa pravi, da se manekenke ne znajo nasmejat, pozdravit? :roll: . Zate velja enako vprašanje kot za snezinko...če sta prijazni in nasmejani ena debeluška in ena manekenkica, katero bojo rajš vzel?? Se mi zdi, da se vizuelnosti pripisuje vedno večji pomen, zdej ne vem al je to na žalost al ... :roll: . Ampak tako pač je.


Mislim, da si tukaj kar ti tista, ki je mene narobe razumela. Noben ni niti približno rekel, da manekenke ne znajo biti nasmejane, ampak da raje vzamem manj lepo in bolj komunikativno in nasmejano dekle, kot pa manekenko, ki bo sedela kot kup nesreče. :roll:

Glede tvojega vprašanja, pa je čisto odvisno od situacije, ker sigurno ni šanse, da bi bile obedve isto prijazni in nasmejani, če pa sta, pa je na kateri ziher kakšna druga napaka. Če tega ni (kar se ne more zgodit, vsaj pomoje), pa vzameš obe na uvajanje in vidiš, kateri bolj laufa, so stranke zadovoljne,..

Sicer pa ne vem, kaj bi sploh rada - najprej pišeš, da 'napačno dojemam stvari', da so lahko tudi manekenke nasmejane ter oh in sploh, po drugi strani pa, da so zapostavljeni bolj 'okrogli' ljudje. đizs. kaj bi pa ti naredila v takem primeru, kot ga sama postavljaš za vprašanje?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 23. Okt. 2009 15:05

omg, ne vidm razloga za tako razburjanje :lol: ...sej samo debatiramo :roll: . Jaz če bi na razgovor dobila dve nasmejani komunikativni dekleti, eno debeluško in eno postavno punco, bi raje vzela postavno. Seveda je vse odvisno od dela, ki bi ga le-ta morala opravljat, ampak če bi npr. imela svoj lokal, al pa bi rabila nekoga za organizacijo dogodkov, al pa za vodenje projektov, povezovanje programa, seminarja, terenskega tržnika, poslovno sekretarko...v vseh teh primerih (in še kakšen bi se našel) bi vzela raje lepše dekle, če bi imela podobno izobrazbo in izkušnje kot tista manj lepa. In iskreno verjamem, da je tudi v realnosti tako, ampak seveda vsak ima svoje mnenje.
Zadnjič spremenil evva, dne 24. Okt. 2009 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Ty
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 136
Na forumu od: 14. 12. 2004
Kraj: Polhov Gradec

Neprebrana objavaNapisal/-a Ty » 23. Okt. 2009 23:48

Osebno mislim da imajo..Je pa res da je odvisno od vrste dela.
Izgled je pomemben pri zaposlitvah: poslovna sekretarka,tajnica,organizatorka dela,PR......pa še kakšno pisarniško delo se najde.Pri določenih poklicih pa lepota ni potrebna ( npr. če delaš v proizvodnji :lol: )
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 24. Okt. 2009 15:42

če je pokvarjen šef, je tud tam potrebna :D
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 590
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 24. Okt. 2009 16:12

evva napisal/-a:sweetprincess zelo lepo napisano, se strinjam s tabo, ampak to, kar si napisala nima veze s temo "Ali imajo lepi lljudje res več možnosti v življenju", ti si v tem postu pisala o tem kolk je kdo primeren za neko delovno mesto, ko ga že ima, mislim pa da point te teme ni v tem ampak v tem da ali lepi dobijo več priložnosti v življenju kot npr. nekateri malo manj lepi? snezinka isto napačno dojemanje...simpatičnost je relativna :roll: - za nekoga je simpatična ena, ki je luštna,nasmejana in ima 55 kg, za drugega pa ena, ki je sicer luštna, nasmejana, ima pa 90 kg. Katera ima več možnosti, da dobi zaposlitev? Ok tle se spet loh pregovarjamo, ampak realno gledano... :roll: . Tamarra tud napačno dojemanje...kdo pa pravi, da se manekenke ne znajo nasmejat, pozdravit? :roll: . Zate velja enako vprašanje kot za snezinko...če sta prijazni in nasmejani ena debeluška in ena manekenkica, katero bojo rajš vzel?? Se mi zdi, da se vizuelnosti pripisuje vedno večji pomen, zdej ne vem al je to na žalost al ... :roll: . Ampak tako pač je.


No, jaz simpatičnost povezujem z luštnim obrazom + dokaj uredu postava + prijazen karakter, skratka ne gre se za misice, ampak normalno lepe punce/fante. In mislim, da bi taka oseba, ki bi imela enake sposobnosti kot manekenka/misica ravn tko hitr dobila zaposlitev. Konec koncev vse manekenke (ko si lih to dala za primer) niso tok prekleto sexy/luštne/lepe.

Glede kelnarc in ostalih ljudi, ki imajo posel, v katerem morajo biti veliko v stiku z ljudimi, pa se sicer strinjam - fajn je če je huda, na začetku bodo tipi mogoče tudi zato drli v lokal, samo ko se bo pa enkrat izkazalo, da ni prijazna/nima pravega pristopa do ljudi/ se obira pri delu, bodo pa ljudje lepo šli v kak drug lokal, kjer bo ena luštna + delavna + prijazna.

Skratka, ena prava mera vsega mora bit.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 901
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 24. Okt. 2009 16:21

ma sej nisem jaz dala za primer manekenke, ampak Tamara, no ampak ok sej nima veze. Pozabljate, da tle ne govorimo zdej npr. o eni ful hudi in o eni samo lepi, seveda če sta obe luštni, pogledaš tud druge kvalitete, govorimo o očitnih vizuelnih razlikah pri podobnih ostalih kvalitetah! Seveda mora biti full package (lepa, prijazna, zgovorna, nasmejana, primerno usposobljena/izobražena/izkušena), se vse strinjam, ampak gre se samo zato, katera bo v realnem življenju dobila več priložnosti. Se mi zdi, da so v tej temi odgovori bazirani bolj glede na to kaj bi vi v tem primeru naredili, ne pa glede na to kakšno je dejansko stanje :roll: .
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1341
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 24. Okt. 2009 20:42

Ne lepota ne nelepota o človeku nič ne povesta. Lahko samo zavajata.

Mogoče simpatičn, lep folk misli, da si lahko več privošči.. pa mu bo oproščeno al kaj.. npr. tipi- ko te zezajo. Če je npr. lep, mu bo punca mogoče tudi zaradi tega lažje oprostila.. če ji reče da je bedna, pa se potem opraviči..

Mi je pa ena govorila, da kao zrači nekakšno privlačnost in take brezvezne.. in tipe izkorišča, da ji pomagajo, pa se še zahvali ne.. vgl. taki ljudje me res odbijajo, jih ne bi hotela ne zaposliti, ne v svoji neposredni bližini, ampak pač je treba to sprejeti kot del življenja.

Drugača pa ena prodajalka npr. ni tko vizualno lepa, je pa ful ok in se samo čudim, kako je ženska komunikativna in kako obvlada to svoje področje.. res.. super :wink:
Uporabniški avatar
Veron|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 217
Na forumu od: 21. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Veron|ka » 25. Okt. 2009 18:42

ja lepota o neki osebi kot človeku res ne pove dovolj, ampak je pa dejstvo, da bojo meli vizualno bolj privlačni ljudje več možnosti v življenju.. fer ali ne, tko pač je.. živimo v takem času, kjer je vizualnost še kako pomembna in tisti ki so lepši, bodo lažje prišli do nekaterih položajev.. :)

je pa relativno kaj pomeni resnična lepota, vsak človek je zase lep.. za to so krivi mediji, ki nam vselej vsiljujejo njihovo "agresivno" propagando.. predvsem imam v mislih vsiljevanje meril ideala in popolne lepote v vsakdan, ki pa je postalo podzavestno..

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 26. Okt. 2009 20:43

Bla, bla, bla, dejstvo ostaja, (privlačen) zunanji videz šteje. Jebiga, za ene fer, za druge ne. In ob predpostauki prbližn enakih vrlin dveh oseb, bo skor zagotou bolš skoz pršla privlačnejša.
Kr ma pa usaka medalja dve plati, obstaja tut tle tista druga, en malček temnejša, ampak nej se to razkriva u kšnem drugem topiku ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov