Natečaji in razpisi

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Neoparnasovci
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 20. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Neoparnasovci » 20. Jun. 2012 17:03

Literarni natečaj za najboljšo pesem v okviru Literarnega večera: Poezija kot naše duše hrana.


ŠD Zvezde in mlada neformalna skupina umetniških ustvarjalcev pod imenom Neoparnasovci v okviru prireditve: Literarni večer: Poezija kot naše duše hrana, ki ga podpirata ZZŠ Jesenice in MC Jesenice, organizirata literarni nagradni natečaj za najboljšo pesem.

Kandidati lahko pošljejo največ 3 pesmi. Žirija bo upoštevala pesmi, ki bodo napisane v slovenskem jeziku. Za pesmi ni določenega motivnotematskega okvira, torej so snovno svobodne.

Pesmi morajo biti označene s šifro. S šifro označene pesmi morajo kandidati priporočeno poslati na naslov Mladinski center Jesenice - Kejžarjeva 22, 4270 Jesenice, s pripisom »Za literarni natečaj«. Pesmim mora biti dodana zaprta kuverta, v kateri so napisani: šifra, naslov, ime in priimek avtorja, starost ter kontakti (elektronska pošta, mobitel ali stacionarni telefon). Pošiljke morajo biti poslane najkasneje do 31. 8. 2012. Pesmi, ki bodo prispele po določenem datumu, ne bodo uvrščene v tekmovanje.

Komisija bo izbrala petnajst najboljših pesmi, ki jih bodo njihovi avtorji nato prebrali 21.9.2012 na Literarnem večeru: Poezija kot naše duše hrana, ko se bodo predstavili širšemu občinstvu. Najboljših pet bo dobilo knjižno nagrado, prvi trije pa poleg tega še diplomo. Literarni večer bo potekal na Slovenskem Javorniku v tamkajšnji dvorani KUD-a Svoboda.

Pogoji za sodelovanje:

Na literarnem natečaju lahko sodelujejo fizične osebe v starosti od 14 do 31 let, ki prihajajo iz gorenjske regije. Na literarnem natečaju ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorjih literarnega natečaja, člani strokovne komisije ter ožji družinski člani navedenih oseb.

Osebe, ki so mlajše od 15 let, morajo za sodelovanje v natečaju priložiti v kuverto poleg pesmi ter osebnih podatkov tudi lastnoročno podpisano pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

V natečaju lahko sodelujejo le osebe s svojimi lastnimi avtorskimi deli. Ti avtorji jamčijo, da so pesmi, s katerimi sodelujejo v natečaju, njihova avtorska dela.

Odločitev žirije je dokončna in se nanjo ni moč pritožiti.

Avtorji najboljših izbranih pesmi bodo o rezultatih literarnega natečaja obveščeni najkasneje do 14.9.2012 (ali po elektronski pošti ali prek navadne pošte ali prek telefona, in pa na spletni strani OŠ Prežihov Voranc Jesenice ter na spletni strani Mladinskega centra Jesenice).

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslednjih kontaktih:

- E-mail: poezija.kot.nase.duse.hrana@gmail.com
- Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003943464596
- Twitter: @neoparnasovci
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 03. Avg. 2012 20:36

trebusnaplesalka napisal/-a:Spoštovani,

Vsak dan avgusta in septembra imate možnost uporabe brezplačne stojnice na obali. Nekateri ste se na obvestila o možnosti uporabe brezplačnih stojnic prijavili sami, nekatere med vami so priporočili vaši prijatelji. Kakorkoli želimo, da bi med ljudmi vladal duh podpore in solidarnosti ter, da bi o tej odlični možnosti za člane BUY ART DIRECT obvestili tudi druge prijatelje, ki si želijo, zaslužijo ali potrebujejo

brezplačno stojnico za prodajo in razstavljanje svojih izdelkov.
Vsi, ki se želite prijaviti na brezplačno stojnico nam pošljite email z naslovom

STOJNICA OBALA AVGUST
ali če želite uporabiti to možnost septembra
STOJNICA OBALA SEPTEMBER

V sporočilu predstavite svoje izdelke, navedite datume, kdaj bi želeli uporabljati stojnico in uredili vam bomo vse razpoložljive datume. Trajen predstavitveni profil si lahko ustvarite tudi na http://mrezakreativnihljudi.si/ Preko mreže boste povabljeni v še večje število projektov in odprle se vam bodo do sedaj v Sloveniji neobstoječe možnosti promocije. Možnosti promocije je več, kot so vam jih do sedaj ponujale izkušnje.

Prednost na tej stojnici imajo razstavljalci, ki prihajajo s področij v naslednjem vrstnem redu z začetkom na vrhu prioritetne liste :

1. obala
2. zaledje
3. severna primorska
4. kras
5. ostali

Na isti dan lahko razstavlja tudi več razstavljalcev hkrati. Gre za klasično pokrito stojnico tako, da sonce ne bo problem. Lahko se organizirate tudi tako, da gre na teren eden iz skupine in predstavi izdelke večjega števila svojih kolegov. Tako je potnega stroška manj učinka iz prodaje pa več.

V kolikor ste lastniki trgovin te možnosti ne morete uporabiti lahko pa preko Buy Art Direct ponudite, vsem izdelovalcem, da svoje izdelke prodajajo tudi preko vas.
O tej možnosti bomo obvestili vse in vsak naj se odloči sam.

Tudi tokrat kot vedno pričakujemo da boste o tej izvirni in korisnti možnosti obvestili vse svoje znance z obale in okolice. Za bodoče brezplačne stojnice lahko obvestite tudi ustvarjalce iz drugih krajev naj se prijavijo in prejemajo obvestila.

Več možnosti za vse in več podpore ustvarjalcem pokaže bogastvo, ki ga ima Slovenija v ljudeh in njihovih talentih. S tem želimo pokazati na možnost, da se ustvari boljši svet tako za generacije zdaj, kot tudi za vse prihajajoče zanamce.

Dober zgled bi moral biti pravilo pravilo, prijateljstvo pa vodilo za uspeh.

Prestopimo na stran rešitve.

Dobrodošli !
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Okt. 2013 18:43

Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T. objavlja razpis za 10. številko revije IDIOT, ki bo izšla decembra.

Pošljite do dve kratki zgodbi, drami ali odlomka daljše proze oz. do dvanajst pesmi. Lahko tudi eno samo. Zanje ni vsebinskih omejitev. Tema 10. številke – EKONOMIJA JE UMETNOST. Vse, ki imate v glavah, prstih ali na papirju tekste (izvirnike ali prevode), ki destabilizirajo “znanstvenost” te mračne vede, vabimo, da jih udejanjijo in pošljejo na naš naslov.


Rok za oddajo tako literarnih kot strokovnih besedil je 15. 11. 2013. Kot vedno jih pošljite v enem wordovem dokumentu na revija.idiot@gmail.com.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 21. Nov. 2013 19:06

Nagradna natečaja za vse tiste, ki prebirajo mladinske romane in preko spleta spremljajo napeto Ninino dogodivščino na dvorcu grofa Ewiga (http://www.ksenijayoderbatic.si).

Najstnica Nina Knez se je udeležila nenavadnega resničnostnega šova v katerem se je prelevila v grofico iz 19. stoletja v upanju, da bo postala nevesta grofa Ewiga.

V lovskem dvorcu v Prekmurju je oživela preteklost. Osem udeležencev iz cele Slovenije se je za nekaj mesecev poslovilo od telefona, računalnika, radia in televizije, in prevzelo vloge služabnikov na posestvu grofa Ewiga. Brez elektrike in tekoče vode so vlili dvorcu novo življenje in ga pripravili za prihod visoke grofove gostje Elizabete. Nina, ki jo je doletela ta čast, da je na resničnostnem šovu 19. stoletja zaigrala vlogo gospodične Elizabete, je prepričala sodnike. Ji je uspelo navdušiti tudi grofa Ewiga? Zakaj ji je v dlan stisnil metulja ujetega v jantarjevo smolo? In pred čem jo je svaril konjar Edvard?

PRVI NATEČAJ - Manjkajoče poglavje, ki povezuje knjigi Prekletstvo družine LeRoy in Nevesta grofa Ewiga

Napiši kako so se prepletala življenja Brigite, Liama in Nine v času od zaključka knjige Prekletstvo družine LeRoy do začetka knjige Nevesta grofa Ewiga.

Prispevek naj ne bo daljši od treh strani formata A4 (pisava Arial, velikost 12) oziroma od 6000 do 8000 znakov. Lahko pišeš o celotnem vmesnem obdobju, lahko o samo enem skupnem dogodku v tem vmesnem času, ki jih je povezal, ipd. Vse (ostalo) je prepuščeno tebi in tvoji domišljiji.

Več informacij: http://ksenijayoderbatic.si/prvi-nateca ... mbra-2013/

DRUGI NATEČAJ - Fotografiraj, snemaj, nariši …

Fotografiraj, skiciraj, posnami, nariši resnične lokacije, ki se pojavljajo v knjigi Nevesta grofa Ewiga in druge lokacije v knjigi, kot si jih predstavljaš ti. Kje živijo študentke Nina, Brigita, Jasmina in Hana? Po kakšnem dvorcu si si predstavljal/a, da se sprehaja aristokratinja Elizabeta? Kako izgleda park pred dvorcem.

Na kakšen način boš sodeloval/a na tem natečaju, je prepuščeno tebi in tvoji domišljiji. Količina prispevkov (fotografij, filmčkov, skic, slik …) na posameznega udeleženca je omejena na 5 prispevkov.

Več informacij: http://ksenijayoderbatic.si/drugi-natec ... mbra-2013/

NAGRADE: za vsak natečaj so predvidene 3 nagrade (preverite jih lahko na spletni strani http://www.ksenijayoderbatic.si<http://www.ksenijayoderbatic.si/>) ; izmed vseh, ki bodo sodelovali v kateremkoli izmed natečajev 'Nevesta grofa Ewiga', pa bo izžreban tudi en dobitnik najnovejše bralne naprave Kindle Paperwhite.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 03. Jan. 2014 16:01

URNE ZGODBE!!! URNE ZGODBE!!! URNE ZGODBE!!!! URNE ZGODBE!!!! Urne zgodbe - projekt odpiranje proze navzven, podiranja meja med piscem in bralcem, takojšnje recenzije v živo spisanih kratkih zgodb in odličnih večernih gostov se v Trubarjeva hiša literature začenja 21.1.2014! Vsem prijavljenim obljubljamo možnost sodelovanja v projektu! Prijavite se tudi vi!


http://www.trubarjevahisaliterature.si/
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 12. Jan. 2014 22:10

2014: Novi zvon dobi novo obliko
Uredništvo Novega zvona se je v letu 2014 (in v tretjem letu obstoja revije) odločilo vpeljati nekaj sprememb in novosti. Revija bo namreč izhajala na dva meseca (vsak sodi mesec v letu), saj bo poleg brezplačne pdf oblike na voljo tudi v mehki vezavi. Novi zvon bo tako ponujen na spletu kot print-on-demand tiskovina za vse, ki bi želeli pridobiti svoj fizični izvod.

Več informacij in končna oblika bodo na voljo februarja*, ko bo izšla prva številka tretjega letnika.

Ob tem bi želeli še enkrat podati povabilo za sodelovanje: svojo poezijo, prozo ali dela s področja dramatike pošljite na naš email naslov (novizvon@gmail.com).

Veselimo se morebitnega sodelovanja,

uredništvo


vir: http://novizvon.com/
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 25. Nov. 2014 8:40

AirBeletrina razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo

http://www.delo.si/kultura/knjiga/odprt ... godbo.html
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4928
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Mar. 2015 14:05

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri