Markiz de Sade

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 317
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 26. Jul. 2006 14:15

jst sm brala pa mam rada bolj divje scene sam tole je bilo pa preveč.. Okej sej uredu sa šel je preko meje vsaj zame no.. ne vem že sam to da v zgodbi nastopajo večinoma zelo mlada dekleta (13+) tuki se mi želodec obrne ker ne vidim v dekletih ki so še otroci nič sexualnega oz. želodec se mi obrne ko samo pomislim da bi kdaj sexala s kakim otrokom, pa tut če to dela kdo drug mi je bruh.. prvi del zgodbe o nunah mi je všeč, ostalo pa gre iz ene skrajnosti v drugo.. par scen je sicer mal rajclih, sam v večini je too much..

brala sem pa neki o Zelandiji al kok je že naslov (neki o domorodcih se gre).. ta knjiga mi je bla pa full huda, čeprav tut nekje opisuje sex med otroci sam je vse skupi bolj okusno zapakiran.. je tut mal nasilja sam ne grejo v takšne skrajnosti no.. priporočam!
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
baby_doll
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 89
Na forumu od: 28. 6. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a baby_doll » 26. Jul. 2006 14:47

Hm, brala, brala. Tudi druge erotičbe reči. Mi kajpak gledamo na de Sada z današnjimi očmi, beremo in razumemo ga drugače kot so ga bralci njegovega časa. Devetletna deklica, hm - pomisliti je treba, da je bila tedaj ženska pri tridesetih že stara. V teh delih pa je vedno kaka seksualna praksa, ki se nam gabi in kakšna, ki nam je všeč, tako všeč, da jo spet prikličemo v življenje, če le imamo priliko za to.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 26. Jul. 2006 22:04

shtrukeljchek napisal/-a:brala sem pa neki o Zelandiji al kok je že naslov (neki o domorodcih se gre).. ta knjiga mi je bla pa full huda, čeprav tut nekje opisuje sex med otroci sam je vse skupi bolj okusno zapakiran.. je tut mal nasilja sam ne grejo v takšne skrajnosti no.. priporočam!

Kruta Zelandija? Iz zbirke Dotik. Meni je bila blazno dolgocasna in sem jo kmalu nehala brat. Nobene prave akcije. Drugace pa mi je cela zbirka precej vsec. Kar se skrajnosti tice, se pa (za moj okus sodec po tistem, kar sem brala) De Sade ne more primerjati s knjigo Tri hcere svoje matere.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 27. Jul. 2006 15:33

Zdej sm začela brat juliette justine... Tisti govori, ki so med 1 in 2 spolnim aktom se mi zdijo res super napisani in če začneš o njih malo drugače gledati niso niti tako bolni. Ja, ne morem rečt, da mi je bilo ob vseh delih prijetno. Sicer pa zaenkrat ne morem imet še nobenega mnenja o knjigi, ker jo komaj berem. Ko jo bom pa prebrala bom pa z veseljem komentirala. Zaenkrat pa mi je njegov način pisanja kar povšeči (če izpustimo tisto razdevičenje male deklice).
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 473
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 06. Avg. 2007 17:01

Jaz sem zdele nekje na tretjini Juliette Justine ... tole res ni za tiste s slabim želodcem. Najbolj skrajno nasilje, pomešano s seksualnostjo, kar sem ga kdaj zasledila v kaki knjigi, pa precej berem (prebrala sem tudi Tri hčere svoje matere :wink: ). Se pa vidi, kako je de Sade obsojal pokvarjeno oblast in cerkev tistega časa (no, to se sicer do danes ni kaj dosti spremenilo, sploh za cerkev vsi vemo, kam merim). To je zelo dobro razvidno. Mi je pa kljub vsemu knjiga všeč, vsaj zaenkrat. Nekaj drugačnega, če se znaš malo distancirati.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 871
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 06. Avg. 2007 17:22

^^Tut js sm jo pribl. tretjino prebrala. Knjiga mi je zlo všeč. Zanimivo je, kako opravičuje nasilje in razlaga o pomenu človeških nagonov in potreb. Je pa res, da ni za tiste s slabim želodcem.
Sem pa tudi prebrala že dolgo časa nazaj njegovo knjigo Incest. Ni me ravno impresionirala, nekak sm pričakovala več krutosti, kot je pač za de Sada značilno. Sj tiste prikrite krutosti je veliko, sam se vseen pričakovala tisto neposredno krutost. Vseeno je dobra knjiga. Škoda, da sta samo ti dve knjigi prevedeni u slovenščino. :( Bo treba kr v angleščini brat ali še bolje, v francoščini :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Kala*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 77
Na forumu od: 26. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kala* » 24. Jan. 2008 16:44

Od njega sem prebrala Incest. hja, meni se knjiga ni zdela nič posebnega, nekaj strani sem kar preskočila. Kakšne pretirane krutosti v tej knjigi ni bilo tako da se mi ne zdi ne vem kako sporna.
Uporabniški avatar
acerola
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 9
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a acerola » 24. Feb. 2009 22:29

a se da juliette justine kje prek spleta kupit?

glede knjige tri hčere svoje matere, ob tej knjigi se je pa men mal želodec obračou, ker nism lih pristašica anal sexa, ki v knjigi prevladuje
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Mar. 2009 16:02

čeprav sem brala samo justine in juliette....me nikakor ni prepričal.
blazno monotona pripoved, slog tudi ni ravno kiša koša.
če te tematika fascinira, prav. ampak iz literarnega vidika se mi sade sploh ne zdi omembe vreden.

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov