Jehove priče

Vse o svetu umetnosti. Torej, kulturniki vseh dežel združite se.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Short
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 14. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Short » 24. Nov. 2007 10:42

Nimam posebnega menja o njih. Zame so isto ko vse ostale sekte in verska gibanja, ki poskušajo kogarkoli prepričat v svoj prav... brez kakršnih koli osnovanih podlag. Zame so vsi verniki blazneži in blaznežev se je treba bati... čeprav se jim v procesu tudi smejiš :D
Uporabniški avatar
Infinity
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 81
Na forumu od: 13. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Infinity » 24. Nov. 2007 10:46

Jst sm imela sošolko, ki je bila pripadnica jehovih prič... pravzaprav so bili njeni starši, za njo ne vem točno. Vem pa to, da so njeno sestro izobčili, ker naj bi imela spolni odnos pred poroko... svašta :roll: Kr neki te Jehove priče :?
Uporabniški avatar
Buttercup
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 126
Na forumu od: 12. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Buttercup » 24. Nov. 2007 10:51

^^ A ti je morda znano, kako malo je potrebno, da si izobčen iz občestva RKC, in kakšne so posledice tega? Če ti ni, si preberi Zakonik cerkvenega prava.

Da ne bo pomete... nisem nobena zagovornica Jehovih prič, prav tako pa ne pripadam nobeni verski skupnosti. Zame je to vse en larifari, narejen po istem kopitu. Vse kar hočem povedat je to, da se Jehove priče v svojih prepričanjih čisto nič ne razlikujejo od kake druge verske skupnosti. Vse verske organizacije imajo neka pravila, ki se jih je potrebno pač držati in če jih kršiš, si pač lahko tudi izobčen. Tudi RKC ne odobrava seksa pred poroko. In ravno zato se mi zdi precej nesmiselno govoriti o Jehovovih pričah kot o neki verski skupnosti blaznežev, ki ima neka pravila, ki so pa nekaj "posebnega", česar pa druge verske skupnosti nimajo.
Never-ending-story
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 74
Na forumu od: 14. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Never-ending-story » 24. Nov. 2007 10:56

Buttercup... samo roko na srce, Jehove priče so bolj ekstremne kot RKC oz. evangeličani. Jehove priče se pač družijo samo z enako mislečimi oz. preferirajo sebi enake. Ostale pa nekako izobčijo, se distancirajo od njih :? Meni kot pripadnici RKC (čeprav nisem kej posebej verna) je čisto vseeno ali so moji prijatelji ateisti, budisti ali muslimani... jst se bom v vsakem primeru družila z njimi.
Uporabniški avatar
ghotic_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ghotic_girl » 24. Nov. 2007 11:06

Buttercup napisal/-a:Vse kar hočem povedat je to, da se Jehove priče v svojih prepričanjih čisto nič ne razlikujejo od kake druge verske skupnosti. Vse verske organizacije imajo neka pravila, ki se jih je potrebno pač držati in če jih kršiš, si pač lahko tudi izobčen. Tudi RKC ne odobrava seksa pred poroko. In ravno zato se mi zdi precej nesmiselno govoriti o Jehovovih pričah kot o neki verski skupnosti blaznežev, ki ima neka pravila, ki so pa nekaj "posebnega", česar pa druge verske skupnosti nimajo.

Res je da za veliko verskih skupnosti veljajo podobna pravila (RKC, jehove priče...) glede poroke, otrok, vedenja... Razlike pa se pojavijo v upoštevanju teh pravil, oz. v kaznovanju kršiteljev. V zvezi z RKC slišim precej manj izobčenj kot v primeru Jehovih prič, zato se zdi da ima RKC bolj mila pravila.

Po moje do tega prihaja zato, ker se mora manjša skupnost bolj striktno držati svojih pravil, zato da lahko obstane. Na tak način obdržijo širši krog vernikov, tudi s strahom, da bodo izobčeni. RKC je za primerjavo toliko večja skupina, da si na eni strani lahko privošči odstopanja, ker bo še vedno dovolj "pridnih". Hkrati pa je že tako stara in je že tako "zmodificirana", da se ne more več striktno ravnati po prvotnih pravilih in kaznovati za vse prekrške.
Uporabniški avatar
little_biest
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 42
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a little_biest » 24. Nov. 2007 11:18

Mah recite kar hočete ampak meni se še vedno zdi tole novačenje na domu skrajno neumno. To je isto kot če bi mi neki satanisti prihajali na dom in mi začeli bluzit o nekih temnih silah ipd.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1341
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 26. Nov. 2007 19:30

Moja mama v to verjame.. in je čist nora s temi Jehovi.. in mi cel dan govori: Jehova to jehova ono.. za popi****. No, to je tudi razlog zakaj sta se z očetom ločila. Poleg tega dela samo zjutraj, da lahko popoldne obiskuje predavanja. Sploh je ne briga kariera, itak bo sveta kmalu konec.. Jehova bo uničil ta svet in hudobneže, ki živijo na njem.. ok.

LJUDJE samo stran od tega!!

Oče mi je rekel.. odkar je v to zašla se je čist spremenila. Včasih je bila normalna.. no zdaj je pa histerična Jehovka, ki ne razmišlja oz. ne govori o ničemer razen o tem. Za zjokat.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1085
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 11. Dec. 2007 20:42

Tole da ti nekdo hod po bajtah pa te novač za neko vero je men totalno mem.Usak si bo najdu svojo vero ki mu odgovarja,pa je zaard mene lahko to navadn kamen,pa bo v njem najdu vero,al pa rožica.Kaj bo men en duhovnik al pa jehova priča klobasal kaj lahko delam pa česa ne smem??A je mogoče jezus kdaj govoru o seksu?Men se zdi da ne.Pri bogu in Jezusu se gre za ljubezen in samo ljubezen.

Vrni se na Kultura

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron