Zaloga v kuhinji

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 05. Nov. 2009 15:00

*mala* napisal/-a:Vidim, da se res ogromno pozna, da imamo večino stvari doma. In seveda teh stvari imamo res ogromne zaloge. Od vloženih kumaric, paprike, domačih marmelad, domačega jabolčnega soka, vidno. Polno mesa, klobas, salam. Moko, ki jo peljemo v mlin, domač kruh, razne rezance, domača jajca, mleko, krompir.


To je super, če bi jst lahko izbirala bi tudi mela tako situacijo. :) Čeprav... je pa dosti dela s tem (da sploh lahko imaš vso to hrano, pridelano doma). Jst od doma lahko vzamem kaj domačega samo čez poletje. To pa so bučke, korenje, krompir, solata in podobno, iz maminega vrta. :D Ostalo kar mi kdaj napakira mami je pa kupljeno v trgovini.

Aja pa sladleeeeed mam tut na zalogo. ;) Hvala Bogu za gene, drugač bi ob vsej hrani, ki jo zmečem v sebe bla že najmanj 753kilska. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 15:34

pri nama je problem ta, da mama take kratke periode ko oba nekaj obozujeva, potem pa en mesec sploh ne jeva tega. recimo 14 dni oba navalima na sir in ga ful pojeva, ga zmanjka, grem v trgovino, kupim 25dag sira, potem ga pa en teden nihce ne je :nixweiss: in se valda vrze stran... pa sveza zelenjava isto, samo ko je nimam nic je pa problem ce hocem kaj nardit. trgovine pa nobene ni tok blizu niti nimam casa vsak dan hodit v trgovino, tako da greva na 14 dni pa takrat kupiva res ogromno.

kaj je vedno na zalogi:
- sol, sladkor, 15 vrst zacimb, vrecke z zacimbami, kava, kapucino, ogromno vrst cajev, vrecke z vroco cokolado, vrecke s pudingi, vrecke za razne kreme, juhe v vreckah (kaksnih 10 okusov), potem ogromno te instant hrane - ce kdaj ni casa pac, krompir, sveza zelenjava, jogurti, pudingi, cokolada, cips, bonboni, moka, koruza v konzervi, 3 razlicni sadni kompoti v konzervi, smetana, bebi korencek, maslo, zeliscno maslo, coca-cola, pomarancni sok, sok za razredcit, jajca, sir, salama, pasteta, vegi pasteta, vegi zrezki, kumarice, majoneza, mezga, solata, mleko, kakav, misliji (razlicnih vrst), corn flakes, med, cedevita, limone, jabolka, sezonsko sveze sadje, sestavine za pecivo pect, kecap, olje, zenf, njoki, razlicni namazi, kruh, zemljice, toast,testenine, omake za testenine, riz, zdrob, kasa, krompir, gris, jedlna cokolada, drobtine, kakav v prahu, kisla smetana, pivo, tunina...

pa pomoje sem se ful pozabla...ko karkol od tega zmanjka kupiva novo. s tem da to je sele polovica najinih zalog, v skrinji se nahaja se ogromno zamrznjene hrane (ene 5 vrst polpetov, spinace, zelenjava, lazanje, razne jedi, cmoki, rogljicki, sladoled...svasta)

pa pojma nimam od kod nama to kopicenje hrane. veckrat sem se ze hotla odvadit, sam ko js se vcasih ob 8ih zvecer spomnim da bi pa pecivo pekla, in je fajn met vedno vse sestavine pri roki :D pa za kosilo je vsak dan ful izbire...

ne vem. denarno pomoje itak ni razlike, nekateri pac sproti kupijo hrano, midva mama pa konzervo koruze en mesec doma preden jo porabiva. dvomim da je neka opazna razlika, razen tega da mi zmanjkuje prostora za hrano pa da se vcasih kaj pokvari :/

v glavnem sigurno ne bi rada mela na pol praznega hladilnika. se moj pes ma vedno na voljo brikete plus ogromno priboljskov, dodatkov, kosti... =))

kok pa potem mesecno porabte za hrano?
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 05. Nov. 2009 15:50

Zaloga mora bit. Vsaj osnovna. Kruh, mleko, zelenjava, jabolka, meso, salama, sir, moka, sladkor, sol, začimbe, med, marmelada, eurokrem , riž, testenine, čaj, pivo, sok, jajca, maslo...Redno skrbim, da česa ne zmanjka :D
Hrane pa ne mečemo stran, se niti ne spodobi. Če pa že gre kdaj kaj k vragu, pa maček dobi.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 05. Nov. 2009 18:09

Mi smo pa ful šparovni glede hrane...? :wink:
Nas je 5 v hiši in imamo mali hladilnik čisto dovolj; ne delamo nekih zalog, ampak kupujeo bolj za sproti, pa še to le tisto, kar res rebimo, nikol ne samo zato, da pač je na razpolago, ko se nekomu nekaj sprdne, da bi pa npr. čokolado alpa cedevito :?
Vedno imamo sicer doma mleko, ker ga redno kupujemo po cel karton, pa res ga veliko spijemo.
Če se pa zgodi, da zmanjka kakava ali pa margarine ali pa nečesa pač, pa ni panike, ampak ob prvi priliki kupimo. Velikokrat recimo nimamo jajc, ko si jih midva zaželiva, ampak jih pa ne jeva, ampak si pripraviva kaj drugega, jajca pa kupiva, ko se spomniva. :)
Imamo tud domačo mamelado pa med, pa meso je domače (imamo še zamrzovalno omaro).
V trgovino za glavne stvari hodi pr nas fotr, midva pa kupujeva tud večino stvari zase, ampak ker oba jeva kosilo v službi, pač niti ne porabiva dosti.
Valda imamo vedno tud kruh, celo v skrinji kakšen kos za slučaj, da nam zmanjka, nismo pa doma nikoli imeli navade kupovati kakšne sladkarije in slane prigrizke ipd., tako da so mogoče v škatli kakšne napolitanke, drugega pa ne; niti ne kupujemo nekih sokov, ampak le sirup za mešanje in pa vedno je doma kuhan čaj. :)

Aja, pa še nekaj varčevalnih ukrepov: star kruh vedno zmeljemo v krušne drobtinice, ostanke hrane (od obrokov, ne od pretečenega roka) pa zbiramo v obliki komposta, ker imamo možnost za to. :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Nov. 2009 18:56

Pri meni je bila streznitev to, da sem začela z mamo v trgovino hodit. na začetku se mi je Mercator zdel kot en tak zabaviščni park in bila sem ziher, da to pa res vse moramo met.
Milijon pudingov, sladkarij, najrazličnejših testenin,... Potem sem pa malo preračunala in me je na rit vrglo, ko sem videla, da z mami nabaviva za 400 evrov fasenge mesečno. Od takrat naprej sem pa jaz tista, ki njo bremza :)

Še vedno smo daleč od kakšne špartanske prehrane, vseeno pa malo bolj razmišljam že v trgovini, če res rabimo 5 različnih instant juh, glede na to, da jo kuhamo samo občasno, pa čez en teden bomo spet v trgovini.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 19:02

midva porabima enih 250€ na mesec za hrano... cez 300€ ce stejem se hrano za psa in vse priboljske, kosti...
vem da ni malo, ampak ce je tako grozno velik pa tut nimam obcutka?! kje ste kej druge priblizno?
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Nov. 2009 19:07

Jaz bi rekla da gre pri nas okrog 500 - 600 evrov za vse mesečne nakupe. Nas je pa 6. + maček in ptič :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Nov. 2009 19:10

red_rose:
Meni se to zdi ogromno, pa brez zamere. Še posebi za 2 osebi. Pa nisi nekje napisala, da gresta pogosto v restavracije?

Ja no, če imata denar, ni problema. Dokler se hrane ne meče stran- to je pa zame občutljiva točka in me res nervira (še posebi ko bratranc vedno odpre neki, kar se hitro pokvari, pusti pa 1/10 izdelka, ker to bi bilo pa preveč če bi pojedel :roll: )

To je cela tvoja štipendija (no, kakršno si prej imela). Resda se razdeli na pol, samo ne predstavljam si, da bi polovico svojega denarja dajala za hrano.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 19:16

ne v restavracije hodiva samo med vikendom - 1 vecerja in 1 kosilo na teden recimo. vcasih sva vec, zdaj pa sem se jaz cist v kuhanje vrgla in vsak dan kuham, vcasih celo dva obroka (kosilo in lahka vecerja) tako da se res dosti porabi sestavin, plus tega da hrana zame ful velik stane - dva majhna vegizrezka 5 € recimo, ker sem vegi, pa se bio hrana pa to... navade od doma :D
zjutraj oba obilno zajtrkujeva, redno, fant v sluzbi poje samo sendvic, jaz malicam doma, kosilo imama nekje ob pol petih, obilno, skuhano, pa potem nekje okrog osmih, devetih se vecerja, s tem da se vmes kdo kaj poje, fant je pa aktiven sportnik in itak poje za 3 :)

btw ne delima na pol, to res ne bi blo fer.
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 05. Nov. 2009 19:26

Huh, midva porabiva na mesec za hrano cca 150€. Pri tem da bi lahko bolj preudarno kupovala.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 20:08

pa kosila kdo od vaju na bone ali v sluzbi ali kuhata vsak dan?
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2254
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 08. Nov. 2009 18:00

Mi imamo doma vedno:

- jajca, salame, sir, pašteto, različne namaze, jogurte (sadne in navadne), skuto, kislo in sladko smetano, smetano za kuhanje, kvas, parmezan, marmelado, hren, majonezo, kečap, zdenka sir, ribe v konzervi, riomare, hrenouke, torteline, njoke, vložene kumarce, paprike, gobe, koruzo, korenček, grah

- med, viki kremo, kreme za torto, žele, vanilijev sladkor, sladkor, sol, moko, drobtine, gres, različne začimbe, punding v vrečki, sladkor v prahu, kakau, kapučino, kavo, piškote, čokolade, čipse, riž, špagete, makarone, krispi, čokoladne krogljice, kosmiče

- različne vrste čaja, dve različni vrsti mleka, pomarančni sok, ledeni čaj, vino + ostale alkoholne pijače

- solato, čebulo, sezonsko sadje

- pomfri, zmrznjeno meso

Zaenkrat je to vse kar se spomnim, ampak sem 100 %, da imamo še več hrane. :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Nov. 2009 18:38

jullia_ napisal/-a:Pri meni je bila streznitev to, da sem začela z mamo v trgovino hodit. na začetku se mi je Mercator zdel kot en tak zabaviščni park in bila sem ziher, da to pa res vse moramo met.
:rofl:

Od takrat naprej sem pa jaz tista, ki njo bremza :)
Tud jz mojo mamo..čist mi je čudno.


Še bolj mi je presenetljivo, kako mlade punce imate nevemkakšne zaloge - zanima me kolk od teh vas je na samem (za par jih že vem iz drugih tem :D), ker je čist druga stvar, če imaš doma pri familiji stalno pol hladilnik (med temi sem tud jz).

Mene je streznilo, ko sva z bivšim v tujini reees za vsak cent mogla premislit kaj se nama bolj splača vzet..in sem tud pristaš tega, da se sproti nabavi kar se pač rabi - sploh če se živi v mestu, kjer trgovin res ne primankuje.


Sicer pa, kot je tud že SWEETprinces rekla, jz moram imet samo mleko zjutri za kavo, za ostalo mi dol maha. :D
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 08. Nov. 2009 19:30

red_rose napisal/-a:pa kosila kdo od vaju na bone ali v sluzbi ali kuhata vsak dan?


jaz občasno jem na bone, tako da je tistega posebej verjetno še kakih 20€, sicer pa kuhava. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1755
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 08. Nov. 2009 21:51

jaz mam doma vedno:

jabolka (zlati delišes), cedevito, navadne in sadne jogurte, vsaj dvojne različne müslije, pšenične otrobe, vsaj 2 različnih vrst sadnih, zelenih in belih čajev, riž, kakšne zelenjavne omake, ržene kruhke, tunino pašteto, juhe iz vrečke, mleko, kaj sladkega.

to bo to :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron