Tortilje

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 22. Mar. 2009 10:14

A pozna katera dober recept za tortilje?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 909
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 22. Mar. 2009 11:07

To mislis prav za tortilijo oz. to "palacinko" ali pac za nadev?
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 22. Mar. 2009 12:21

To 'palačinko' nameravam kupiti v trgovini, zanima me ves postopek od tam naprej :)
Feist.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 461
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 22. Mar. 2009 12:27

Jaz prepražim puranja prsa, dodam začimbe (origano, rukola, paprika.. kar pač pride pod roke), nato dodam to mehiško zelenjavo iz konzerve pa kakšen fižol. Za omako uporabim kakšno že pripravljeno, ampak to ni to, ali pa kislo smetano...

Mene omake zanimajo kako jih pripravite?

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 909
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 22. Mar. 2009 12:52

Noter si lahko daš čisto vse, kar ti je dobro. Lahko si narediš z mesom (puranje, piščančje, govejo...), lahko s tuno, zelenjavo. Jaz si običajno prepražim piščančka (kose) in čebulo, nato prepražim še papriko. Temu pa različno dodaš: paradižnik, solata, gobice, koruza... S tuno paše tudi kak sir, mogoče nacho sir. Omake si jaz ne delam, ali kupim že narejeno ali pa dam samo kislo smetano, kečap...
Meni so te tortilije tako dobre, ker si lahko res daš noter vse kar ti paše.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 22. Mar. 2009 13:55

Jst nadev nardim iz sveže čebule in (zelene) paprike, na maslu popražim koruzo in napokam v tortiljo. Dodam še nekaj žlic pelatov, kisle smetane in nariban mal sira (dobr pride edamec, trapist, mozzarela - to jst uporabljam).

No, potem zavijem oz. prepognem tortiljo in naribam sir še povrhu, dam v mikrovalovko, da se fajn raztopi (in, da je čebula in paprika topla) in postrežem. Meni je božansko! :hearts:


Zadnjič sva za večerjo tudi tortilje spekla sama, nardila sva jih pa iz polnozrnate moke. :cool:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Mar. 2009 15:39

Jaz imam ta nadev najraje: na kokosovem olju popražena čebula in na njej na hitro popraženo na kose narezano puranje / piščanje prsi. Dodam mešano zelenjavo (korenje, grah, cvetača, fižol, vse razen ohrovta) ter začimbe (origano, rožmarin, curry, sol, kurkuma). Iz mesa in zelenjave se spusti sok, tako da je lepo sočno, zato ne delam zraven nobenih omak.

Pripravljeno v 15 minutah.

mnjami:)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 22. Mar. 2009 15:58

A kera ve recept za špansko tortiljo? To se pravi tisto jajčno s krompirjem, mmmmmm.
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 159
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 28. Mar. 2009 12:01

Omakco nardim s tuno ali mletim mesom ali koščki puran...pražim in dodam začimbe-naredim omako. Potem pa svežo! zelenjavo paradižnik, paprika več barv, koruza, fižol...napolnim in jem.:)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Mar. 2009 12:29

pa katera prav sama speče tortilje? ker v telih kupljenih je en kup E-jev
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Mar. 2009 13:11

^^To pojma nimam, če pa s želiš izognit tem E-jekom (ki so žal, prav skoraj v vsaki hrani in ne glede na vse tudi vsi niso mega ful škodljivi :roll: ) pa namesto tortilj pridejo v poštev mehiške palačinke. Jaz spečem ene par palačink; v voku na olivnem olju prepražim na čebuli napojeno sojino meso, dosam sojine kačke, eno rdečo in eno zeleno papriko, koruzo in fižol ter začime po želji (jaz dam poper, curry, čili... ker mam rada pikantno hrano). S tem napolnim palačinke, dam gor še nariban sir, prepognem palačinko na pol in dam v mikrovalovko - ko se sir stopi, se palačinka tako fino sprime skupaj.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1622
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 28. Mar. 2009 13:43

Js popražim čebulo, papriko in tuno, malo segrejem tortijlo in je božansko.Pa tudi pečeno hrenovko dam kdaj notr, pa kšno zelenjavo in tatarsko omako.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
°rainbow°
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 70
Na forumu od: 3. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a °rainbow° » 28. Mar. 2009 14:38

Jaz si doma spečem tortilje. Sicer ne vem, kake so iz trgovine, ker jih še nisem kupla, ampak moje so super :gut:
Zamesim v glavnem moko + mlačno vodo + čist malo soli, pol jih pa pečem v ponvi za palačinke. (ne vem pa, če so v pravih tortiljah še kake druge sestavine :?: )
V bistvu je skoraj isto testo kot za pico, samo da kvasa ne dodaš.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 185
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 28. Mar. 2009 17:09

Moja fila (piščanec, bučke, melancani):
Na olju spečeš na trakove/kocke narezanega piščanca.
Na čebuli in česnu prepražiš papriko, na koščke narezano bučko in melancan, lahko tudi koruzo, dodaš začimbe (poper, provansalske) in ko se vsa zelenjava zmehča dodaš paradižnikovo salso (jaz kupim eno od tistih na polici z mehiško prehrano, da doda pravi mehiški okus).
Piščanca in zelenjavno omako zmešaš in napolniš tortiljo. Po tortilji namažem nacho salso in potresem še malo navadnega sira.

Mam pa še eno hitro varianto brez kuhanja:
Tuni odliješ olje, zmešaš s kislo smetano in koruzo, zrolaš, posuješ s sirom in daš v mikrovalovko toliko, da se sir stopi.

Še eno vprašanje. Mogoče katera ve, kje bi lahko kupila pravi nacho sir? Zadnjič sm v Mercatorju kupila chedar sir, ampak je imel samo pravo barvo, okusa pa ne...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1431
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 29. Mar. 2009 12:24

Jaz ponavadi narežem piščančji file na kockice, posolim in popopram, dodam papriko in spečem. Zraven dodam še sir, kislo smetano in kako že narejeno omako. Mljask!
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri