Tortilje

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 726
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 07. Avg. 2009 20:34

Še najbolj "nacho" sir dobim v Merkatorju..

Jest kar velikrat naredim tortilje, še najraj iz piščančjega mesa, dodam papriko-po možnosti večbarvno, bambusove vršičke, itd..nato pa nafilam, na popečene, kupljene tortilje. Zavijem, nato pa premažem s to nacho omako (na debel) in čez naribam sir....pa dam v pečico, da se sir stopi.

Fajna kombinacija je tudi faširano meso in bučke al pa paprika:)
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 214
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 09. Avg. 2009 11:37

No jaz pa k vašim receptom dodajam še enega za vse zasvojenke z Nutello :)

http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... 11482.html

<3
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 11. Avg. 2009 19:21

Evo, učeri sem tudi jaz poskusila naredit tortilje.
Testo sem naredila sama:
moka
sol
maslo
topla voda
Nato zmesila, naredila kroglice in jih zavila v vlažno krpo. Po 30min sem kroglice zvaljala na tanko in jih hitro zapekla. Nato pa zavila v vlažno krpo, da so bile mehke.

Polnilo:
goveje meso, ki je bilo slučajno pri roki
paradižnik
koruza
paprika
bučka
čebula
česen
Česen in čebulo sem prepražila, dodala meso in dušila kakšno uro. Nato sem za 15min notri dodala zelenjavo in premešala.

Omaka:
za premaz v tortiljah sem naredila dva namaza:
kisla smetana (z ranch dressing)
paradižnikova omaka, nekaj sveže zelenjave, vegeta, poper, nekaj pekočih zelišč

Tortilje sem premazala z omakama in dodala sveže zelje ter nadev. Bilo je slastno, še posebej za prvič. Nadev sem si v bistvu izmislila sama, improvizirala sem s tistim kar smo imeli v hladilniku.
Mi je pa vzelo kar nekaj časa tole vse skupaj.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 12. Avg. 2009 8:59

Jst pa testo nardim ubistvu kr kot maso za palačinke. In potem kr vlijem v ponev in spečem. Še nikoli nsiem nardila prav testa, ga razvaljala itd. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 12. Avg. 2009 9:59

Jaz pa kr kupim že narejene tortilje pa jih potem samo nafilam.

Delam pa ponavadi dve verziji:

1. Tunine
- prepražimo česen in čebulo, dodamo tuno iz konzerve in še malo prepražimo
- zalijemo s paradižnikovo omako (ali pa koščke al pa pelate), dodamo koruzo, pekoči (ali navadni pisani) fižol, pekočo papriko, čili, poper, sol in po želji še kakšne druge začimbe
- počakamo da prevre in pomešamo, jaz imam rajš bolj gosto omako pa je potem un spasiran fižol fajn k zgosti ali pa pač počakamo da povre voda od paradižnika

Nafilamo tortilje in jih polijemo s parimi žlicami paradižnikove omake (navadne brez začimb) povrh posujemo mal parmezana in damo še na hitr v pečico zapečt (al pa v mikrovalovko če jo mamo).

2. Piščančje ali goveje
Narežemo piščančja prsa ali pljučno na koščke, prepražimo na čebuli in česnu, dodamo paradižnik, fižol, koruzo, začimbe.
Na hitro pokuhamo in nafilamo tortilje, povruh damo žico kisle smetane.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 409
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 27. Jan. 2010 23:59

[quote="renatka_"]Zadnjič sva za večerjo tudi tortilje spekla sama, nardila sva jih pa iz polnozrnate moke. :cool:[/quote]

ooo, kakšen je postopek (in vse sestavine), da narediš tortilje iz polnozrnate moke?
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Jan. 2010 20:03

Čist na izi. Daš moko (kerokoli pač želiš), mlačno vodo, malo soli, olivno olje. Zmešaš v maso in pečeš v ponvi kot palačinke. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri