Testenine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Prispevkov: 877
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Se strinjam Mesno omakco tut jst zlo rada nardim - s tem da dodam še sveže žampinjone in namest paradajza mlete pelate
-
slivica - Kofetarica
- Prispevkov: 909
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Jaz mam pa zadnje case najraje peresnike s kupljeno pesto omako iz Spara.
Drugace si pa veckrat nardim to omako: preprazim cesen in tuno, dodam pelate in koruzo ter zacimbe (bazilika, origano...). dobra mi je tud s smetano in sirom ali pa s smetano in rukolo.
Drugace si pa veckrat nardim to omako: preprazim cesen in tuno, dodam pelate in koruzo ter zacimbe (bazilika, origano...). dobra mi je tud s smetano in sirom ali pa s smetano in rukolo.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Prispevkov: 879
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Aja men so všeč še s sušenimi paradižniki, sam zdele ne vem kje mam recept.
-
ZeroCool - Sramežljivka
- Prispevkov: 57
- Na forumu od: 21. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
@a_pikica_a
Ko smo že pri rezancih z nutello in marmelado, tudi tile so v redu Najraje si jih naredim za sladico ali pa kakšno večerjo
FETTUCCINI S KISLO SMETANO IN MAKOM
Mislim da izraz "simpl ko pasulj" pride v poštev
Potrebujemo (za 1 osebo):
- 3 žlice kisle smetane
- 2 pesti Fettuccinov (rezancev)
- 1 limonino lupinico
- 4 žličke maka
- 4 žličke sesekljanih mandljev
- 4 žličke sladkorja
Normalno skuhajte rezance (ponavadi rabijo do 10 minut). Med tem časom z mikserjem sesekljajte mandlje. Ko bodo rezanci skuhani, odcedite vodo, dodajte kislo smetano, mak in sladkor. Vse skupaj dobro premešajte. Servirajte na širokemu krožniku, s čokoladnim prelivom. Nastrgajte še limonino lupinico in dodajte mandlje.
Ko smo že pri rezancih z nutello in marmelado, tudi tile so v redu Najraje si jih naredim za sladico ali pa kakšno večerjo
FETTUCCINI S KISLO SMETANO IN MAKOM
Mislim da izraz "simpl ko pasulj" pride v poštev
Potrebujemo (za 1 osebo):
- 3 žlice kisle smetane
- 2 pesti Fettuccinov (rezancev)
- 1 limonino lupinico
- 4 žličke maka
- 4 žličke sesekljanih mandljev
- 4 žličke sladkorja
Normalno skuhajte rezance (ponavadi rabijo do 10 minut). Med tem časom z mikserjem sesekljajte mandlje. Ko bodo rezanci skuhani, odcedite vodo, dodajte kislo smetano, mak in sladkor. Vse skupaj dobro premešajte. Servirajte na širokemu krožniku, s čokoladnim prelivom. Nastrgajte še limonino lupinico in dodajte mandlje.
What''s up?
http://zerocool.area52.us
http://zerocool.area52.us
-
p!ka - Cosmofrik
- Prispevkov: 1836
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz pr pašti nism kej preveč domislna, najraje si nardim pašto s tuno- čist tko u izi.
Mi pa bolj ko pašta pašejo fuži, ker majo dost boljši okus. Njami.
Mi pa bolj ko pašta pašejo fuži, ker majo dost boljši okus. Njami.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
renatka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1591
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Jst sm pa danes za večerjo mela makarone (tamale polžke) normalno skuhane, pol pa odcejene in zmešane s smetano za kuhanje. Pol sm dala v pekač pa naribala gor sir pa pustila v pečici da se je stopil in rahlo zapeku.
Če hočete lahko zmešate zravn še kako jajce.
Mmmmmm!
Če hočete lahko zmešate zravn še kako jajce.
Mmmmmm!
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Nenenene morajo bit "šnite", tanke rezine pršuta, čist mal popražene (da "zakrknejo").a_pikica_a napisal/-a:Aja, "nov" recept od včeraj:
Shuhamo pašto. Na žlici olivnega olja pečemo na koščke narezan pršut, ko se podela, dodamo smetano za kuhanje, dobr stopimo, in začinimo s poprom, baziliko in origanom po želji.
Sicer pa preferiram njoke. Plus tole ^^ z bučkami v smetanovi-sirni omaki. Jz bi to lahko vsak dan jedla.
-
LuvDancin - Kofetarica
- Prispevkov: 782
- Na forumu od: 16. 8. 2008
Midva sva zanč pekla testenine in je blo božansko. Najprej sva skuhala svedrčke (tm nekje do 3/4, ne čist), dala v pekač, prelila z omako (čebula prepražena na olju, dodani pelati, česen, bazilika, sol, poper, špinača in kisla smetana), obložila s pršutom, po vrhu pa natrgano mozzarelo. Njami!
-
frigga - Kofetarica
- Prispevkov: 817
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jst si včasih, kadar nimam veliko časa za kuhanje, naredim špagete s šunko. Kupim lahko šunko, jo narežem na majhne kvadratke, malo popečem na maslu, dodam pelate (čisto malo - samo za okus) in začimbe po želji (največkrat peteršilj in malo timijana in bazilike) ter zmešam s špageti. Res hitro narejeno in okusno.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^ 1 pest riža
drugač pa ne paše v to temo!
konc ot
drugač pa ne paše v to temo!
konc ot
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov