Kuharske polomije

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2745
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Avg. 2013 12:59

Jaz ko sem pred leti prvič delala tiramisu sem kupla navadne albert kekse namest unih bebi keksov za podn nardit :oops: In js namakam to v uno kavno mešanico z rumom in itak je ratu sam en poc namest fajn keksastega podna, no pol sm še pri kremi neki zaj*... in je bla čist tekoča tak da moj prvi tiramisu je bil tak visok dva centimetra, čist pocast pa sam zos z unimi albert keksi pomešan :/
Uporabniški avatar
FlyingGazebo
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 11
Na forumu od: 15. 1. 2014
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a FlyingGazebo » 16. Jan. 2014 9:38

Pri nama za polomijo šteje, ko naredim kaj, kar je všeč samo meni, njemu pa ne :D kar je relativno pogosto, ker je izbirčnejši od mene, ampak zna kuhati samo najbolj osnovno.

Ker se pa uči, zdej čakam kaj bo šlo njemu grozno narobe :P
Uporabniški avatar
Ewyx
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 197
Na forumu od: 15. 12. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewyx » 17. Jan. 2014 2:17

floribunda napisal/-a:ampak epic fail je bil ko sem si na slivove cmoke nasula izdatno količino currya namesto cimeta. pojedla sem pa vseeno, malo bolj eksotični so bli :D

Hehe, js sem pa nekoč jajček na oko potresla s cimetom, namesto s poprom :D


Smo pa enkrat kuhali golaž (tak kokr se spodobi in iz ~8 kil mesa), pa je ena punca prepričala kolege, da je treba dat notr pol kile soli :lol:
No, po tistem se je potem vsaj fajn pilo :P
See I'm so far off the map the sun is shining... :fluffy:
Tulip
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 160
Na forumu od: 10. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Tulip » 20. Jan. 2014 13:54

Tearjerker napisal/-a:Jaz ko sem pred leti prvič delala tiramisu sem kupla navadne albert kekse namest unih bebi keksov za podn nardit :oops: In js namakam to v uno kavno mešanico z rumom in itak je ratu sam en poc namest fajn keksastega podna, no pol sm še pri kremi neki zaj*... in je bla čist tekoča tak da moj prvi tiramisu je bil tak visok dva centimetra, čist pocast pa sam zos z unimi albert keksi pomešan
:/


sorry sem se mogla prav nasmejat, sploh, ko si predstavljam odebeljen del :D
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 20. Jan. 2014 17:38

Hehe, zadnja dva posta sta me spomnila na polomiji mojega dragega. Prva je bila, ko je delal tiramisu. Prvic je skupaj zmesal kavo in maso (ni razmisljal, kaj dela), polil po piskotih, ki so potem plavali po vrhu in jih je skusal potopiti. Za drugo nezgodo pa sem kriva jaz. Je vprasal, kje na stojalu za zacimbe je cokolada v prahu, jaz pa sem zamesala levo-desno in je usul na mlecni gris izdatno kolicino ingverja. Ampak, bodimo posteni, lahko bi povohal, sploh ker ve, da me strani matrajo.
miyuzi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 1. 2. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a miyuzi » 06. Feb. 2014 13:38

Večjih polomij še nisem imel razen tega da skoraj vsak teden razbijem kak kozarec, sem pa enkrat zažgal puding tako hudo da je bila posoda samo še za v smeti haha :D
Uporabniški avatar
marjetica85
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 38
Na forumu od: 6. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a marjetica85 » 08. Okt. 2014 13:33

Jaz pa redno zamenijam sladkor v prahu in krompirjevo moko :c
Uporabniški avatar
littlebird_18
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 219
Na forumu od: 7. 6. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a littlebird_18 » 08. Okt. 2014 20:26

1x mi je uspel zaj*... juho iz vrecke. Skratka dala sem jo vret in pol sem cisto pozabila na njo in je izparela, ostal so samo se nudli, ki so bili tako slani da jih je bilo nemogoce pojest :nein:
And in the end we're all just humans drunk on the idea that love only love could heal our brokenness
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 13. Dec. 2014 18:47

Že dolgo nazaj (bila sem še v SŠ), sem dala kuhat krompir in sem se hotela samo za 10 minut uležt. Seveda sem zaspala za par ur in ko sem odprla vrata svoje sobe, je bilo stanovanje tako zadimljeno, da skoraj nisem nič videla. Na srečo ni nič zagorelo, samo vsa voda je izparela, čisto črni krompirji pa so se žgali v posodi. Smrad pa še par dni, kljub non stop zračenju, ni šel čisto ven.
Tulip
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 160
Na forumu od: 10. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Tulip » 14. Dec. 2014 18:47

Ponavadi se kaj sfiži ravno takrat, ko koga povabim na kosilo/večerjo :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Dec. 2014 14:39

Ravnokar - po pol ure eksistencialnih vprašanj - kaj sladkega bi mi pasalo po prazničnem kosilu se končno odločim za limonin puding. Vse lepo in prav, stisnem dve limone, obe trde za umret, sem vsako valjala po pultu ko budala da je sploh kaj steklo ven. Primem tretjo, se po stari navadi močno naslonim nanjo - no, ta pa je bila polna soka :D. Lupina poči, in raznese po meni pol deci soka in pečk :D :morons:
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1647
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 28. Dec. 2014 14:48

Sarissima napisal/-a:limonin puding


Sry za OT, ampak jaz bi pa recept :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2609
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Dec. 2014 15:29

Vanilijev puding skuhaš v limonadi namesto v mleku. Ali pa namesto pudinga vzameš enako količino gustina (je limonin okus še bolj poudarjen).
Enako delam z vsem sadjem - top mi je še kombinacija pomaranča-čokoladni puding in jabolčna čežana- vanilijev puding. Zmaga mi tudi kokosov puding (čeprav za tega ponavadi uporabim kokosovo moko , ki jo malo pokuham v mleku in čez čokoladni ali vanilijev puding)
Ful ljudi mi je že reklo da je to pa res ogabno in kako lahko to jem - meni je super, narejeno je v 5 minutah, ko ti zapaše sladko, pa še pol manj kalorij kot "navaden puding" (torej z mlekom).
Ti ful priporočam da probaš :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4767
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Dec. 2014 16:22

Največji zaj* ever je bil, ko je moj fant namesto olja za cvretje pomfrija v ponev vlil gost bezgov sok. :D Vonjal ni preveč, tekstura je pa podobna..In ko po neki časa nič ni začelo cvrčat, sva ugotovila, da se krompir samo namaka v vročem sirupu. Blah. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1647
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 28. Dec. 2014 17:34

Sarissima: hvala, bom poskusila in poročam. Upam, da ne v kuharske polomije :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri