Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Avg. 2013 13:34

Če še niste bili morate obvezno en petek ulovit Odprto kuhno.

Super koncept ful ene različne hrane lahko človek proba (po normalnih cenah) pa še dobro je :D
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 19. Avg. 2013 12:43

kako skuhate bolonjsko omako za testenine? zasledila sem že veliko različnih receptov, pa me zanima, kako to delate :D
You make me smile, please stay for a while :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Avg. 2013 12:46

Je ne, kupim jo. :D
Mati pa faširano meso začinijo, popečejo, odstavijo meso stran, na istem olju prepražijo čebulo, vržejo v vodo, dodajo paradižnik (ov koncentrat), začimbe, kuhajo kar nekaj časa, zaključijo tako, da zabelijo in dodajo začimbice ne za konec. Ajaaa pa še rdeče vino je kul notr. Pa lahko tud jušna osnova.

mati nrdijo dober ragu. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 19. Avg. 2013 12:59

js popražim čebulo na maslu, dodam faširano meso, mal začinim, včasih dodam še nariban korenček in dolijem rdeče vino, ko pa to izhlapi pa paradižnikovo mezgo, pa kuham. in to je to, čist drugače - zato me je pa zanimal, ker sem zasledla že sto različnih receptov :D morm kdaj še drugače sprobat
You make me smile, please stay for a while :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Avg. 2013 14:36

js na olivnem olju počasi popražim čebulo. ful čebule. na pol kile mesa, dam ziher dve čebuli. pražim skoraj pol ure, potem dodam malo paradižnikovega koncentrata in še malo popražim, da se naredi 'sofritto'. če imam doma kak korenček, naribam not še en korenček, da je bolj sladkasto. dodam mleto meso, popražim. zalijem s paradižnikovo omako oz. pelati. dam not lovor, suho bazilko in origano. pustim, da brbota en lep čas in po potrebi zalivam z jušno osnovo (oz juho iz kocke).
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 31. Avg. 2013 16:05

Dajte mi punce nekaj pomagat, zmeraj zajebem hrenovke, ker mi med kuhanjem vse počijo nato se pa še razprejo kot cvet, kaj delam narobe :?:

Pa to čist vse hrenovke, od A do Ž
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Avg. 2013 16:48

predolgo jih kuhaš
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 31. Avg. 2013 17:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 31. Avg. 2013 17:31

Ja dobesedno se odprejo narazen :) Pustimo zdaj, kaj je zdravo in kaj ne, ker nas itak z vsem sranjem zastrupljajo.

Vrejo mi 10 minut na ful "ognju" :?:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 31. Avg. 2013 17:33

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Avg. 2013 17:34

Definitivno preveč glede na to, da so že skuhane, ko jih kupiš.

Js jih dam v mrzlo vodo (prej oprerem) in ko zavre, kako minutko pustim (čeprov brala, da ko zavre, so že kul).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 31. Avg. 2013 17:35

Bom poiskusil še to, ko bodo spet hrenovke na spisku za južno :)
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 570
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 31. Avg. 2013 17:35

Bom poiskusil še to, ko bodo spet hrenovke na spisku za južno :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 31. Avg. 2013 17:44

Jst tud kuham hrenovke ene 10 min na zmernem ognju ko začnejo vret.. Najbrž je odvisn tud od firme in kvalitete tiste "kože".. :)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 31. Avg. 2013 18:33

Haha, tipi :D

Hrenovke so načeloma vse že termično obdelane, tko, da jih lahko ješ "surove" - zato je vrh glave, da jih daš v mrzlo vodo, počakaš, da zavre in takoj vn. Drgač pa tko kot je rekla že sirova - najboljša opcija je, da jih sploh ne jeste, ker bolj svinjske hrane verjetno ni.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov