Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 02. Nov. 2012 20:59

Hehe, že blazno dolgo nisem ničesar pekla :D Tole knjigo imamo že precej let doma in sem že kar malo pozabila nanjo zadnje čase, tako da nimam kakšnih aktualnih slikc. :) Tiste recepte na spletu sem pa tudi malo preletela, izgleda lepo, ja... ampak me moti, da je spet po ameriški navadi veliko že pripravljenih zmesi v receptih (npr. za piškote ni svežih sestavin, ampak je navedena zgolj količina miksa za pecivo iz škatle)... Jaz pa raje sama zmešam testo iz posameznih sestavin, pa še pri nas imajo te v škatlah od drugih znamk in bi bilo težko zadeti ravno pravo razmerje :/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 03. Nov. 2012 13:29

Kupila cream cheese, izdelava naslednji vikend :D

NOVO:
A se dobi pri nas red food coloring za red velvet cake?
Še ena izmed mojih velikih želja za sprobat :)
Slika
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Nov. 2012 20:54

Da! :D od dr.Oetkerja so v paketku štiri jedilne barve za peciva in pijače, rdeča, zelena, rumena in modra. 2.80 € približno. :) To so edine barve, k sm jih zasledila v šparu. Modra je ful mega močna, rdeče pa mgoče za celo torto rabiš dva zavojčka.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4996
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Dec. 2012 14:40

NOVO

Evo jaz imam pa en čuden 'problem'. :D Kje najdete jedce za vse vaše sladice? Ker jaz rada pečem sladice in zdej jih že kar nekaj časa nisem in mi to prav manjka, samo ne vem kdo bi vse to pojedu potem. Zdej sem v Lj sama v stanovanju, tko da jem jih lahko samo jaz in že tako jih ne pojem v nekih velikih količinah, doma jih pa tudi nočem silit preveč s tem, ker imajo prekomerno težo, sladkorno bolezen itd. Sem že razmišljala, da bi kej na faks kdaj nesla, samo se mi zdi to tko malo posiljeno vse skupi...
A pri ostalih vas je dost doma, da vse pojeste? :D A mate dost obiskov pa njim ponudite?...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7032
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Dec. 2012 14:44

^^ boga ti :D

Če pečem doma in se ne poje, nese mami v službo ali pa k družinskim prijateljem. Ti so ponavadi veseli, če se kaj peče in nikoli ne ostane nič :)
Na faks nesti po moje ne bi bilo čudno, če prej kaj omeniš in jim poveš,da pečeš in če bi poskusili itd.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 15. Dec. 2012 15:37

Js ponavad kar sorodnikom raznosim. Tistim, ki blizu doma (na srečo lih sosedje, pa še dost jih je), fantovi družini (+ fant enormne količine poje, pri njih nič ne pečejo sladkega). Ni še nič zdržalo več kot 2 dni, ne glede na količino.

Komot lahko tud na faks, če v dobrih odnosih. Pomoje bodo zelo veseli :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 15. Dec. 2012 16:25

Jaz bi se povabla na probo :D sam ko žal nisem v LJ :/ hehe. Drugače se pa pri nas doma kar poje, če ne damo na mrzlo pa itak ni nujno da se vse v enem dnevu zmaže, ostane še kaj za druge dneve. Al pa probaj mal količine zmanjšat pa kak manjši pleh pa maš za sebe čist dovolj.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4996
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 15. Dec. 2012 17:49

Ja prov boga sem. :P

Ma sej sem prov mislna, da bi res mogoče kej na faks nesla, ker se drugače s sošolci iz naše smeri dobro razumemo in če pošljem tisto mal naokol po predavalnici pomoje ne bo nič ostalo.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 08. Apr. 2013 19:46

obrnila sem se že na več forumov pa niso znali pomagat, zato se obračam še sem, če ima kdo podobne probleme...
namreč če jem zelje (sveže; NE kislo ali kuhano) me potem grozno želodec boli kot da mi bo vsakčas počil in mi je zravn še slabo, imam občutek da bom vsak čas bruhala.
(to se zgodi po ok. 15tih vilicah zelja oz. 1/16 male glave zelja)
če pa pojem še več pa sledi glavobol.

prosim rečte da nisem edina?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 08. Apr. 2013 20:42

^^ In kaj ti bo pomagalo, če nisi edina? :) (pa itak da nisi, zelje je že na splošno težko prebavljivo, še posebej surovo, zato zraven priporočajo uporabo kumine, ki to olajša). Pač tvoj želodec ne prenaša dobro zelja oz. si intolerantna nanj :) Saj je veliko ljudi občutljivih na vse mogoče vrste hrane (sadje, zelenjava, žita, čokolada, alergije na oreške itd.), pač žal se moramo nekaterih živil izogibat. Lahko pa najprej poskusiš kombinacijo s kumino, če bo kaj bolje... ali pa pač uživaš zgolj toplotno obdelano zelje / ga raje ne ješ. Meni je npr. tudi bilo pogosto slabo po svežem ali kislem zelju, tako da se mu raje izogibam :/
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 09. Apr. 2013 12:24

odleže mi, ker vidim da je očitno to normalno :D
mislim, da bom te kr nehala ja, ker kumina pri meni ne pride v poštev :?
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 10. Apr. 2013 8:47

Sicer nikjer nisem nič zasledila, samo se mi zdi vredno zapisa v razmislek. Kolegica mi je včeraj razlagala, da naj bi po njenih informacijah ki jih ima v Sparu prodajali piščančje meso madžarskega porekla (in to meso naj bi v preteklosti že sporno). Problem je tukaj, da tega nikjer ne označujejo, da napišejo na meso samo "različni dobavitelji". Pa kaj niso v Sparu že imeli problemov s konjskim meso in lazanjami, sedaj pa še to? Tale Spar mi je zdanje čase vedno bolj sumljiv...
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 17. Jun. 2013 20:17

okej, nov problem :D
če jem banano, mi gre na kašelj in zdaj ko jem bananin sladoled, mi spet sili na kašelj :S
navadla sem se jest nezrele banane (ne čist zelene, pač tolko da niso cele rumene že), ker samo po tistih mi ni nič
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 17. Jun. 2013 20:26

Si na kaj alergična?
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1222
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 17. Jun. 2013 20:33

ne da bi vedla :/
vsaj nič od sadja no, zdaj ne štejem tiste osnovne stvari, kot so cvetni prah, mleko in paradižnik :D

edit: tole sem zasledila - Banane vsebujejo zelo malo maščob, so pa bogate z vitamini A, B1, B2, B6, C in D ter vsebujejo veliko kalija, magnezija, kalcija, fosforja, železa, joda in klora.

klor. to ni isti klor kot v vodi ali ? mislim, valda da je isti, samo v drugačni obliki, koncentraciji?
ker če se kopam v bazenih dobim takšne rdeče lise po telesu zaradi klora

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov