Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Dec. 2014 16:37

Maš pečico?

Čokoladni mousse rad uspe drugače. Pa z jogurtovim pecivom skoraj ne moreš falit :)

http://www.kulinarika.net/recepti/14811 ... -s-sadjem/

ne rabiš niti mikserja za to :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Dec. 2014 16:38

Simpl je štrudl, če ne delaš lastnega testa. Če pa hočeš lastno testo delat pol boš rabil pa preceeeej prakse, da rata pravo za razvlečt.
Preprosta verzija je, da kupiš vlečeno testo
Slika
Slika
ga razvaljaš kokr se ga pač da (na pomokani površini). Ga namažeš s stopljenim maslom (maslo v mikro 10sekund, ne več, ker eksplodira :D). Namažeš cel kvadrat z maso. Zaviješ v rolo. Daš na peki papir in premažeš z zžvrkljanim jajcem. Pečeš 30-35min na 200 stopinj. Posuješ z mletim sladkorjem.
Masa: 3 jabolka naribaš, dodaš nekaj žlic mletih mandljev (če ne maraš pa drobtine-nekaj, da malo popije sok jabolk, meni je z mandlji super), cel lonček kisle smetane in sladkor po želji (poskusi maso).
Preprost, ampak je kake pol urce dela brez peke.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 28. Dec. 2014 16:47

Ok, obema hvala za recepte :D.

Jogurtov izgleda res preprost.

Ga bom jutri naredil.

Štrudl se moram isto naučiti, pogosto govorim kolegom v tujini in mi rečejo naj jim ga naredim, potem pa obmolknem :D.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Dec. 2014 20:46

En nasvet, jutri imamo žurko za novo leto, in jaz bom spekel 1 kg polnjenih kalamarov, kar ni problem....

Problem je, moram narediti še pomfri, nimam pa friteze....se da to speči v pečici, ali kako drugače?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Dec. 2014 20:48

Ja lahko se speče v pečici. Obstaja tudi prov pomfri za pečico (vem da ga ima Spar).
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Dec. 2014 20:58

hvala, bom jutri preveril.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Jan. 2015 12:05

Vprašanje:

Naredil sem omako, dušil por, greh, dodal lososa, smetano, naribano limono, peteršilj...ampak sem potem dodal limonin sok še čez.

Omaka je odlična, ampak zdi se mi da je limona malo prevzela okus...kako spet nevtraliziram okus, dodam spet malo smetane ali dodam vodo?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Jan. 2015 12:53

Smetana. Razen če je omaka pregosta, lahko daš tudi mleko ali vodo.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Jan. 2015 13:41

Rešil. Hvala.

Ne bom naslednjič dal pol deci limoninega soka :D.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Jan. 2015 19:59

z limono lahko tudi pol na koncu samo malo pokapaš. je lažje nadzorovat :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Jan. 2015 20:01

saj sem zaj.

probal sem vse da bi zmanjšal okus.

Preveč....jbg, se bom že naučil da se je treba biti previden z raznimi ingverji, limonami in feferoni....
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 06. Jan. 2015 20:17

http://www.kulinarika.net/recepti/6549/ ... -za-pizzo/

najboljše testo kar sem jih kdaj naredil, lepo 1 cm in tak hrustljav in mehak znotraj :D.

Priporočam :ja:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Feb. 2015 23:14

Tale minutni recept za brownie dejansko deluje. "Self rising" moko zamenjaš z navadno + žličko pecilnega. Svetujem kak preliv čez in je bomba! Ampak rabiš res kr veliko šalco (3dl vsaj), ker je men šlo čez precej. :D Pa z nutelo ne šparat. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 13. Maj. 2015 13:04

Eno vprasanje na hitro, ker se mudi:

V petek imamo zurko z BBQ-jem. Misliti moramo tudi na vegeterijance. Kaj bi lahko pripravili za njih - ni nujno da je z zara, lahko pripravim posebej. Mora biti samo na hitro, z ne prevec sestavinami in seveda dobro :) V nacrtu imam ze humus z narezano zelenjavo za pomakat in nabodala iz zelenjave in tofuja (vem, dolgcas, ampak nikoli mi ni bilo treba kuhati vegeterijance...)
Also, kaj naj postrezem za sladico? Nekaj mora bit, ker je rojstni dan, ampak nocemo torte. Spet, nekaj preprostega in hitrega za pripravit.
Uporabniški avatar
disketa
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 267
Na forumu od: 11. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a disketa » 13. Maj. 2015 19:06

Te stvari mi delujejo yummy: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/vegetarian-barbecue
Pa če boš že delala hummus lahko še falafel. :)

Jaz za svoj rd tudi nisem imela torte ampak jogurtovo pecivo z višnjami. Enostavno in res dobro.
http://www.kulinarika.net/recepti/14811/sladice/jogurtovo-pecivo-s-sadjem/

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov