Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1955
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 18. Mar. 2009 23:13

Kakšna se vam zdi kitajska hrana?Pripravite tudi same kdaj kaj doma?Jaz sem poskusila,pa se mi zdi daleč od tistega,kar jem v restavraciji.
Zanima me tudi,če katera pozna recept za kislo-pekočo juho,ki jo dobiš pri njih.Ta je na nek gost način sluzasta in nevem,s čim jo zgostijo in okisajo?
Kaj najpogosteje naročite v kitajski restavraciji?
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 174
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 18. Mar. 2009 23:24

js ful velik delam kitajsko hrano, kupiš zelenjavo in piščanca, vržeš v vok in malo sojine omakce pa je :D ful jo rada jem, vso azijsko, ne sam kitajsko, največkrat pa naročim sladko kisli piščanec in spomladanske zavitke :)

nimam pojma kako se ta juha nardi, sem pa prepričana da če malo poguglaš najdeš recept :wink:
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1955
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 18. Mar. 2009 23:30

Meni nekako "sladko - kislo meso" že v uho ne gre,kje šele,da bi spravila v želodec.Sem poskusila in mi sploh ni všeč.Ostali okusi so mi pa :P
Uporabniški avatar
Adelisa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 92
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Adelisa » 19. Mar. 2009 10:30

Jaz mam tud ful rada kitajsko hrano, sam jem sam vegeterjanske menije...doma pa je še nisem poskusila pripravit, mogoče pa v bližnji prihodnosti probam :wink: :)
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 624
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 19. Mar. 2009 11:07

Zelo rada imam kitajsko hrano, sploh kislo pekoco juho, ali kaj je... Verjetno ista kot si ti mislila.. Krasna je!

Samo zal res ne vem kako jo pripravijo..

Doma veliko kuham v voku, ampak dalec od tega da bi poskusala naredit kaj podobno kitajski hrani (nisem si se ogledala nobenega recepta)...
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 19. Mar. 2009 11:28

Rada jo imam, najboljši so pa spomladanski zavitki. Sem jih tudi že sama delala.
(s)mej se
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 19. Mar. 2009 13:09

Baje zadeve gostijo s škrobom.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2901
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 19. Mar. 2009 13:24

jst ful rda naročim raco/piščanca na sečuanski način ... vsi okoli mene pravijo, da je preveč pekoče ampak meni je njami :)
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 19. Mar. 2009 13:44

^meni je tudi njami, pa kako pekoče
(s)mej se
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 19. Mar. 2009 18:53

najraje imam spomladanske zavitke in piščanca na vse načine. Kaj drugega še nisem poskusla. Imam pa kmalu namen :) Sama še nisem kaj delala, saj se dobi polno teh pripravljenih omak in podobno. Bom enkrat poskusla.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 19. Mar. 2009 19:00

v kitajski ponavad naročim hrustljavega piščanca. za predjed pa obvezno juho z bambusom in gobami. dobr je tud rakov čips. drugač pa po večini use sam da ni prepekoče.
doma pa se naredi v voku (pišanec + zelenjava, bambus, kar pač je) pa spomladanski zavitki.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2901
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 19. Mar. 2009 20:02

**medyka** napisal/-a:najraje imam spomladanske zavitke in piščanca na vse načine. Kaj drugega še nisem poskusla.


uf, jst sm probala tam že svega i svašta :D sama ponavadi sicer naročim skoraj vedno isto ... smo pa bli enkrat cela familja in sorodniki, blo nas je skoraj 15 in je vsak naročil drugačno jed ... takrat sem pojedla svoje ocvrte lignje (njamiiiii :D ) in še pri vsakem malo ... in mi je blo čisto vse full dobro ... sm se pa takrat res nažrla kot ... :D
Let's swim to the moon .....
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 19. Mar. 2009 21:18

Obozujem kitajsko hrano in jo pogosto delam tudi doma. Okus sicer ni cisto isti, je pa vsaj malo podoben, kadar dodam se kitajske gobe. Omake dolgo nisem z nicemer gostila, zadnje case pa uporabljam skrob in mi je full vsec.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 19. Mar. 2009 21:41

meni se pa zdi, da ima vse isti okus, razen sladko-kislega piščanca...ostalo pa karkoli jem(ponavadi pišeki na 101 način), mi je vse isto-zelenjava v omaki pa malo meseka pa riž...nič izvirnega..mi je pol bolj všeč mehiška hrana, ki jo tudi pripravljam sama.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 19. Mar. 2009 21:47

Uh, js pa ne maram kitajske. :? Ko sm bla prvič v kitajski restavraciji, sm rekla da nikol več ne grem, pa sm vseen šla še 1x in upala da bom mela več sreče pri izbiri hrane, pa je nism mela, ampak vseen šla pol še tretjič, zdej pa definitivno v življenju več ne grem tja. :D Vsakič ko sm tam jedla, mi je blo cel dan tk grozn slabo, razn tega mi je pa hrana res ogabna, prav smrdi mi in ne morm tistga jest (sm pa vedno naročila vegeterijanski meni, ker ne jem mesa, tk da nism mela nevemkakšne izbire, pa tud riža nimam preveč rada, tk da ...). No go za mene.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri