Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 20. Nov. 2010 17:34

imaš vse na internetu.

najprej sem se lotila voka - pravilno shranjevanje, čiščenje, kako se uporablja

potem predpriprave za kitajsko kuhinjo - kako se nareže, marinade

potem pa recepti
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 23. Nov. 2010 19:32

Kitajska je zakon! Najraje mam kislo pekočo juho - pa sem jo šele pred kratkim prvič probala (me je bilo malo strah :P ), od glavnih jedi so mi najboljše govedina z arašidovo omako, hrustljava raca pa riž z vsemi različicami mesa noter. Sladica pa itak ocvrte banane (oziroma kot reče tista v naši kitajski penene) z medom.
Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.
Breakfast is my religion! (The Mask)
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 344
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 02. Dec. 2010 19:23

Kisla juha s kalčki

za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus

Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4793
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Dec. 2010 19:25

^^Kje se dobi te gobe?
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 344
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 03. Dec. 2010 0:55

Jaz sem jih dobila posušene v Mercatorjevem hipermarketu v Šiški. Samo je pa od tega že ene 2 leti. Upam, da jih še imajo. :nixweiss:
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
_larosa_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 2. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a _larosa_ » 28. Dec. 2010 13:46

hello
mene pa samo zanima, če je že bila katera v kitajski restavraciji Cesarsko mesto v ljubljani? zanima me, kakšna je hrana, cene, ambient? :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 02. Jan. 2011 14:11

mogoče katera ve kako točno se naredi flambiran sladoled (kot ga dobiš v kitajski restavraciji)?
Don't worry, be happy!!
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 957
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 02. Jan. 2011 17:12

_larosa_ napisal/-a:hello
mene pa samo zanima, če je že bila katera v kitajski restavraciji Cesarsko mesto v ljubljani? zanima me, kakšna je hrana, cene, ambient? :)


Men najboljsa kitajska v LJ. Z izjemo enga natakarja so vsi ful prjazni, cene so taksne kt v vseh kitajskih :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Phalaenopsis
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Na forumu od: 8. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Phalaenopsis » 06. Jan. 2011 20:39

o tudi jaz obožujem kitajsko kuhinjo. Tisto v Domžalah velikokrat obiščem :spot:
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 08. Jan. 2011 21:59

No jaz spomladanske zavitke naredim tako:

1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.

2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)

3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.

Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 23. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rancidka » 08. Jan. 2011 22:11

A katera ve kaj dajo v kislo pekočo juho, da je tako gosta in žele-jasta?:D
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 08. Jan. 2011 22:27

Gustin ali pa beljak :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 09. Jan. 2011 9:00

pjotra napisal/-a:No jaz spomladanske zavitke naredim tako:

1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.

2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)

3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.

Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.



jaz pa ponavadi zavijem v vlečeno testo. Ampak se mi listnato zdaj prav dobro sliši in bom naslednjič raje poskusila tvojo vrjanto :)
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 09. Jan. 2011 15:20

Sem probala tudi z vlečenim enkrat, pa ni slabo. Čisto stvar okusa. Meni osebno je varianta s palačinkami najboljša, čeprav malo bolj zamudna.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 23. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rancidka » 09. Jan. 2011 17:53

pjotra napisal/-a:Gustin ali pa beljak :D


Gustin mogoče, samo tisto bi potem naredilo juho bolj kremasto, in ne tako gel-asto, beljak pa sugurno ni, ker na vročini zakrkne. :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri