Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Slatka Mala
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 188
Na forumu od: 10. 5. 2005
Kraj: Göteborg,Sweden

Neprebrana objavaNapisal/-a Slatka Mala » 25. Jun. 2005 10:50

no no če kera rab kšn recept alpa nasvet za kako sladico kr name se obrnt,sm majstr :) sicr samouk pa druzga skor naznam sam sladice mi pa res laufajo :D
U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 44
Na forumu od: 7. 2. 2005
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Annette » 25. Jun. 2005 16:37

Super huda poletna solata :D (za 2 osebi - vsaj pr meni-> zame pa za mojga brata je glih prov :))

1 kumara
3-4 paradižniki
pol zelene paprike
pol rumene paprike
pol rdeče paprike
ena konzerva koruze
ena vrečka tunine v lastnem soku (rio mare cubisimo je zakon!)
1 korenček (nariban)
črne in zelene olive
grah

vse kar se narezat da, narežemo... zmešamo... jemo :D
dober tek :)
fishi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 147
Na forumu od: 22. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fishi » 25. Jun. 2005 18:10

cez solato pa obvezno preliv: 2deci jogurta plus ena velka zlica kisle smetane, mal soli, popra, olivnega olja, bazilike in se ksne zacimbe, zmesamo v posodici in prelijemo cez......mljask mljask mljask, js lahko skoz sam to jem
keep on smiling:)
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 26. Jun. 2005 13:51

no jst mam en fino recept za poletje...
LEDENA TORTA
sestavine:
biskvit:5jajc,10dag sladkorja,13dag moke,1/2 pecilnga praska,1zlica kakava
nadev:1/2 sladke smetane,2navadna jogurta,1vanilijin sladkor,1dl mleka,1vrecka zelatine,visnjev kompot al pa ksn drug sadje

priprava:1)v multipraktiku stepes jajca,sladkor,moko.kakav pa peciln prask u gladko zmes.namascen tortni model (premer tm okol 25 cm) napolnes is testom pa das u vroco pecico (160°C,15-20 min)

2)zelatino zmesas iz mlekom pa pocakas da nabrekne.pol pa to zelatino segrevas (sam nesme zavret) tok casa d se stopi.1-2 zlice jogurta zmesas iz to zelatino.pol das pa se ostal jogurt pa pocakas d se ohladi.sladko smetano das u hladno posodo pa dodas vanilijin sladkor.pol pa to stepes pa zmesas iz jogurtovo zmesjo(k rata cvrsta).

3)ohlajen biskvit mal namocs iz kompotovim sokom pa oblozis iz visnjami(al kerkol sadje pac mas)pol pa to premazes iz jogurtovim nadevom.nakonc loh sladico se mal okrasis pa das za 2-3 ure u zmrzovalnik pa posujes is kakavom....that's it :D :D :D
je mal bl zakompliceran recept ampak se splaca mal potrudt....men je ful dobr :razz: :D :D :wink: (ce bo kera probala nej pove kako je blo)[/b]
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 21. Jul. 2005 19:39

omakca iz bučk- recep moje mami( zdej tudi moj)

Čebulo in česen prepražiš na olju, medtem opereš bučke, jih razrežeš na četrtine in odstraniš peške, potem narežeš na kockice. Ko sta čebula in česen rahlo rjava dodaš bučke in dobro premešaš in dodaš vegeto. Pustiš 10 minut da se duši, malo zaliješ z vodo in spet pustiš 15 minut. Potem dodaš 1 žlico ali po okusu kisle smetane, potreseš malo peteršilja,
premešaš in postrežeš kot prilogo

pa dober tek
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 561
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 21. Jul. 2005 19:41

LARIKA napisal/-a:omakca iz bučk- recep moje mami( zdej tudi moj)

Čebulo in česen prepražiš na olju, medtem opereš bučke, jih razrežeš na četrtine in odstraniš peške, potem narežeš na kockice. Ko sta čebula in česen rahlo rjava dodaš bučke in dobro premešaš in dodaš vegeto. Pustiš 10 minut da se duši, malo zaliješ z vodo in spet pustiš 15 minut. Potem dodaš 1 žlico ali po okusu kisle smetane, potreseš malo peteršilja,
premešaš in postrežeš kot prilogo

pa dober tek


mjami bučke :D to je nekaj najboljšega...torej za ju3 že vem kaj bomo jedli :D mjamiiiii....hm...kaj pa lahko kej zraven postrežem še?
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 21. Jul. 2005 20:31

smotkica- po želji, midva sva jedla pire krompir in polpete
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 10. Avg. 2005 21:33

MUFINI S KOKOSOM

(za 16 mafinov)
250 g moke
3 žličke pecilnega praška
100 g kokosove moke
100 g sladkorja
1 vanilin sladkor
2 jajci
100 ml mleka
75 ml olja
150 g polnomastne kisle smetane
1 velika žlica Nutele (lahko tudi 2)

Vse navedene sestavine vmešajte z el. mešalnikom v gladko testo. Testo razporedite v naoljen pekač za mafine. V pečici, segreti na 180 C, pecite 25 minut. Pečene mufine stresite iz pekača in jih ohladite na rešetki.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čokoladni keksi polnjeni z mehko čokolado :)
Za približno 30 keksov potrebujemo:
*140 g masla
* 140 g sladkorja
* 2 rumenjaka
* 250 g bele moke s približno 1/4 vrečke pecilnega praška
* 30g kakava v prahu
* 30 koščkov čokolade (mlečne, bele ali jedilne)

Namastimo velik kos peki papirja. Sladkor in maslo umešamo, v maso utepemo rumenjaka, zatem pa dodamo moko in kakav, da naredimo testo. Zamesimo in ga za nekaj časa postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 190 stopinj.

Vzamemo košček čokolade in ga obdamo s testom. V segreti pečici pečemo 10 min in postrežemo še tople!!!

PS Tole je res čokobomba, ampak je vredno greha!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Coca cola rezine :


TESTO:

5 rumenjakov

5 žlic sladkorja

1 žlica olja

5 žlic moke

malo pecilnega praška

sneg 5 beljakov



KREMA:

30 dag mletih albert piškotov

10 dag mletih orehov

2 dl coca cole

2 žlici ruma

20 dag sladkorja

10 dag margarine



ČOKOLADNA GLAZURA:

3 rebrca čokolade

10 dag margarine



testo spečemo in premažemo s kremo(priprava kreme:penasto zmešaj
margarin in sladkor , dodaj mlete orehe in piškote, rum, coca colo in
umešaj v kremo.....)na koncu prelijemo s cokoladno glazuro.....
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1437
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 10. Avg. 2005 21:37

Mmmm, čmokica Mufini s kokosom - J` adore kokos! Takoj k bo cajt jih nrdim, pol pa sporočim kako je uspel! :D :wink:
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 10. Avg. 2005 21:56

Muesli kolački :
200 g nasekljanih suhih marelic, rozin ali drugo suho sadje, dobra pest nasekljanih mandljev, lešnikov, 100 g bio ovsenih kosmičev, 115 g katerekoli moke (bela, polnozrnata,...), skodelica medu, 115 g masla, 1 jajce, pol žličke kvasa.

Mandlje, lešnike in ovsene kosmiče malo popražite v ponvi. V skledo stresite moko, kvas, kosmiče in lešnike. Na kosmiče narežite maslo, dodajte in pregnetite v mehko zmes. Dodajajte med in mešajte. Na koncu vmešajte še jajce in suho sadje.

Delajte kupčke in polagajte na pekač. Pecite v predhodno ogreti pečici na cca 170°C kakšnih 15 minut.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Piškotna torta :

2 zavitka Leibniz piškotov
2 čokoladna pudinga
1 vanilijev puding
čokolada

Položimo prvo plast piškotov na pladenj ali v pekač (4x5 piškotov), skuhamo najprej čokoladni puding po navodilih iz vrečke, malo ohladimo in zlijemo na piškote. Zatem položomo ponovno plat piškotov, skuhamo vanilijev puding in vse še enkrat ponovimo s čokoladnim pudingom. Na vrhu je zadnja plast piškotov.
Stopimo čokolado z malo mleka in masla ter vse skupaj prelijemo. Postavimo v hladilnik za par ur! Recept je enostaven in zelo okusen.

Ps. ko kuhate puding naj se kakšno minutko hladi, da se ne bo vse skupaj s piškoti razlezlo in šele potem položite novo plast piškotov....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
čmokica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 557
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a čmokica » 10. Avg. 2005 21:57

SIEENA napisal/-a:Mmmm, čmokica Mufini s kokosom - J` adore kokos! Takoj k bo cajt jih nrdim, pol pa sporočim kako je uspel! :D :wink:



hehe ane da so mmmmmmmmm :D pa dobri so tut z nutelo :D ti kr sporoč ;) :D
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 195
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a t-e-a » 11. Avg. 2005 7:37

PIVSKI PIŠKOTI

TESTO:
2 dl olja
2 dl piva
1 pecilni prašek
moka po potrebi (do 1 kg)
orehi
rozine

PRELIV:
1 kg sladkorja
3 dl vode


Ko zgneteš testo ga razvalaš pa not daš rozine pa orehe pa zaviješ kot rogljičke, spečeš (10 min na 180 stopin) pol pa namočš v preliv ka ga segreješ da se sladkor v vodi stopi in povalaš v kokos :D mmmmmmmmmmmmm ... no vrjetn ni lih najbl enostavn recept sam je pa en najbl okusnih
:twisted:
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 11. Avg. 2005 8:18

Preproste jogurtove miške

Sestavine: 1navadni jogurt
2 jogurtova lončka moke
1 jajce
polovico jogurtovega lončka sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
Priprava: Vse navedene sestavine zmešamo v gosto maso. Miške oblikujemo z malo žličko in jih cvremo na olju. Med cvrtjem jih obrnemo še na drugo stran in to je to. Lohka v maso dodamo npr. Kakav, al pa koščke čokolade.

-----
Omaka iz bučk
Popražiš čebulo in dodaš malo česna. Bučke narežeš na kocke, jih popražiš (cca 5 min - tolk da ratajo mehke), malo soliš. Posuješ malo moke in zaliješ s sladko smetano. Dodaš še malo popra in govejo kocko. Še malo kuhaš.

---
Korenčkova omaka ( to bom delala dons prvič, tko da me ne tepst, če ne bo dobr :D )
Sestavine: : 50dag korenja
2 žlici masla ali margarine
sol
kisla smetana ( 2 žlici)
dve vejici peteršilja
majaron
poper

Postopek
: Operemo na nasesekljamo korenček na kolobarčke. Razpustimo maslo ali margarino in dušimo korenčke, dokler ne spustijo vode. Solimo in dodamo nasekljan peteršilj in majaron ( po potrebi). Ko povre, dodajamo vodo ali jušno osnovo, vendar le toliko, da pokrijemo vse korenčke. Dodamo tudi poper in kislo smetano in dušimo dokler korenček ni mehak.

Pa dober tek!
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
tassika
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 12. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tassika » 11. Avg. 2005 11:44

evo še moj recept zmislila sem si ga pa zato, ker edino tukaj moj fant poje kaj zelenjave:

špageti s tuno:

za omak najprej vržem v posodo riomare tuno pa konzervo pelatov, dodam ogromno količino origana, bazilike, rdečo papriko( sladko pa mal pekoče), če se mi zdi dodam še poper pa sol. dodam še na koščke narezem papriko pa kumarce, pustim na ognju toliko časa, da se segrej, vmes skuham špagete. Point teh špagetov je, da zelenjava ni dušen in imaš občutek kot da ješ svežo. :supercool:

Pa še malce mehiške:

prepražiš ogromno količino čebule, nato dodaš na koščke narezanega puran, dušiš, da je mesko kuhano.

Kupiš tortilje in slsa omako, pa koruzo, fižol, svež paradižnik in kislo smetano. V pogrete tortilije daš vse sestavin jih zviješ skupaj in daš v pekač po vrhu posuješ nariban sir, pečeš na 180 toliko časa da se sir zapeče. Na krožniku postrežeš še kislo smetano in malce posuješ s čilijem.

dober tek :razz:
Uporabniški avatar
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 680
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a izitanči » 11. Avg. 2005 12:17

Zeliščna omleta

Potrebne sestavine
2 jajci, 1 žlica sesekljanih svežih zelišč ( pehtan, peteršilj ali drobnjak), žlica masla, sol, sveže zmlet poper.







Navodila za pripravo

Preprosta zeliščna omleta je hitro pripravljen, hranile in lahek obrok.Ponudimo jo s solato ali kosom kruha. Omlete pečemo sproti in jih pojemo, takoj ko so pripravljene.



V skledi rahlo stepemo jajca dodamo sveža zelišča in začinimo.V teflonski ponvi stopimo maslo in jo enakomerno namestimo. V ponev vlijemo jajčno mešanico in ko jajce ob robu zakrkne , žlico porinemo robove proti sredini, da surovo jajce steče v ponev. Pečemo dve minuti, ne da bi mešali tako da jajce zakrkne. Omleto hitro prepognemo in takoj ponudimo.
Dober tek!!!

Slika
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov