Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 02. Avg. 2013 12:12

solata iz stročjega fižola je ekspresno hitra in ful dobra stvar. tako kot samostojna jed ali priloga k mesu ali ribam.

Stročji fižol vržeš v krop, da se skuha (lahko je še malo hrustljav), potem pa v mrzlo vodo, da ohrani lepo obliko in barvo. Js mu dodam nadrobljen feta sir in česen/čebulo/mlado čebulo, kar imam pač na voljo. zabeliš in to je to :)
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Avg. 2013 10:17

recepti za tamale

to zadevo ma ena dečva na Fbju čez in zgleda kul hrana za najmlajše.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Avg. 2013 13:35

Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 06. Mar. 2014 16:23

najboljši piščanec v grahovi omaki ever

piščančji file posoliš, popopraš (beli poper) in nanj namažeš malo gorčice. v ponvi na malo olja popražiš malo čilija, pocvreš fileje. vzameš fileje ven, čilije tudi (da ne zagrenijo), dodaš košček masla na katerem popražiš 3 mičkene čebule, sesekljane na drobno. čebulo posoliš, da spusti vodo. ko je karamelizirana (če se mudi, si pomagaš s ščepom sode bikarbone) dodaš sesekljan česen (3 stroke). ko česen zadiši, dodaš grah iz pločevinke, malo jušne osnove (ali četrt kocke raztopljene v deci vode). pokuhaš. ko zavre, odstaviš in zmiksaš. v zmiksano omako daš pečene piščančje fileje, zaliješ z malo malo sladke smetane, dodaš žličko garam masale in malo muškatnega oreščka.

sestavine:
piščančji file
čebula
česen
sladka smetane (pol deci)
deci jušne osnove
pločevinka graha (velika)
garam masala
muškatni orešček

point je v bistvu v garam masali, ki da tak malo sladkast okus, ki paše k grahu ko tata na mamo.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Apr. 2014 13:20

res simpl in hitro pripravljen pirin kruh
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Apr. 2014 13:51

Kak vam je sicer všeč okusno.je? Js mam kar predsodek do te strani, kaki zlo ne-slovencem prirejeni recepti glede sestavin in sem že mal obupala nad njimi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2651
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Apr. 2014 13:55

Ne vem, js če mam na izbiro isti recept na kulinariki in okusno, vedno izberem kulinariko. Nimam pa nobenih predsodkov, in sem sprobala že kar nekaj receptov tudi s te strani, pa ni bilo nobenih težav :).

P.s. : Ta pirin kruh izgleda preveč enostaven da bi bil dober :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Apr. 2014 15:07

ful je dober :D

mi dodamo še praženo mešanico semen. zadnjič sem ga delala z rožmarinom in sušenimi paradižniki. rožmarin da res epic okus, samo kar samega ob vinu jedli. današnji je z lešniki in goji jagodami.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2651
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Apr. 2014 16:36

A lahko tudi s kake druge moke naredim? Nimam pirine pri roki....
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Apr. 2014 17:38

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=8167

sam ne garantiram, da je tako fajn kot pirin :)

piriniega sem delala v treh variantah. samo z mineralno vodo. samo s pivom namesto mineralne vode. in polovico jogurta in polovico mineralne. zadnja kombinacija je najboljša.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2651
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Apr. 2014 17:44

Hmmm, ta z belo moko mi ni všeč ker nima jogurta.... Mam ful rada teksturo, ki jo da jogurt :). Bom sprobala pirinega ob prvi priliki.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 07. Apr. 2014 17:15

Iz okusno.je sem si zaenkrat par stvari skopirala, nardila par sladic in solat je blo prov fajn. Sestra skuha ogromno stvari od tle dol, sama pa se najrajš poslužujem kulinarike.

No ravn kulinarika ma en super recept:

piščančje zrezke nasoliš in mičken popraš, jih daš v namazan pekaš, čez položiš mal pršuta, sira in zaliješ s smetano za kuhanje. Za 40 minut v pečico na cca 180 in voila, za vse prste obliznt :D Zraven paše pire krompir. Praktično nič dela, pa pečica zna sama vse narest :P
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Apr. 2014 17:19

jao ta piščančji žur....mene ta poc ne prepriča.

ena hitra, poceni in okusna alternativa so zrezki v omaki s pivom.

popečeš zrezke, vzameš iz ponve, v njej prepražiš čebulo, daš zrezke nazaj not, zaliješ z enim malim pivom in kuhaš cca pol ure, oz do želene gostote omake.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6203
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 07. Apr. 2014 19:29

^^to sploh ni noben poc.
Moraš pa zrezke prej popeči v ponvi. In kot priloga super pašejo široki rezanci.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4927
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Apr. 2014 20:26

sto ljudi sto okusov :)

te smetanasto piščančje kombinacije so mi ratale dolgočasne, najbrž sem se jih v študentskih letih prenajedla.

kombinacije sira in smetane v naši bajti ni odobravana s strani gospoda deca.

on topic:

skuša v pečici z zelenjavo. hitro, poceni, okusno in zdravo.

skuša (5€/kg očiščene sveže ribe), malo naoljena in polimonana, z vejico rožmarina v trebuhu, vržena v pečico s paradajzom in čebulo ter česnom. peče se cca pol ure, pred koncem pečenja se jo lahko zalije z vinom, ni pa nujno.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri