Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 05. Jun. 2010 19:47

Super preliv za testenine: prepražiš čebulo, česen in papriko, dodaš paradižnik, malo vode in začimb, vse skupaj zblendaš in ta-da... yummi!

(danes sem dodala še malo bučk in je še bolj mmm...)
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 05. Jun. 2010 19:50

mi smo ravno danes to jedli :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Jun. 2010 19:59

Tammy_De napisal/-a:Super preliv za testenine: prepražiš čebulo, česen in papriko, dodaš paradižnik, malo vode in začimb, vse skupaj zblendaš in ta-da... yummi!

(danes sem dodala še malo bučk in je še bolj mmm...)


To tud js poleti pogosto delam, ko paradižnik, paprika in bučke z vrta. Edino da namesto vode dam domačo paradižnikovo omako. Res dobro :wink:
Ter standardna omaka s tuno: tuna (+ malce popečenega česna)+ kisla smetana (nobena druga kombinacija s tuno mi ni tako dobro, pa že vse možno probavala :D)

Pa zadnje čase stalno jem zeleno solato+ papriko+ koruzo+ feta/mocarela ter jogurtov preliv (jogurt, limonin sok, strt česen, malce olivnega olja, nasesekljan peteršilj ter drobnjak).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 05. Jun. 2010 20:28

prepražimo bučke in jim na koncu dodamo narezan sri in pistacije. Počakamo da se sir stopi in vse skupaj mal premešamo. Dodamo začimbe in še malo popečemo.
Meni je zelo všeč :)
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
urska.pavlic
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 121
Na forumu od: 3. 6. 2010
Kraj: domzale

Neprebrana objavaNapisal/-a urska.pavlic » 06. Jun. 2010 7:47

enostavno vzameš šampinjone, jim porežeš peclje, narediš zmes tune,kisle smetane, sveži peteprilj. napovniš šaminjone daš na opekač,posuješ s sirom malo popečeš, tara
zvezdica
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6482
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Jun. 2010 22:46

Kopiram iz teme, ki sem jo izbrisala:
obiskovalec napisal/-a:Imate kakšne predloge za pripravo hitrih obrokov?

Moj predlog za zajtrk (avtorca tega enostavnega recepta je bila večkrat nominirana za nobelovo nagrado). Zmešaš: skuto, med in lanena semena in obrok je pripravljen. Te sestavine učinkujejo proti nastanku rakastih celic.

Za kosilo v zadnjem času ful obožujem kuhan riž z čebulo (pol skodelice) v katerega vmešam 3 jajca in potem na hitro oboje popečem na ponvi, da jajca zakrknejo. Recept kitajcev. Jaz dodam za okus še malo Tobasco.

Kadar imam zelo malo časa, skuham makarone, na olju za minutko popečem skuše iz konzerve Delamaris in zalijem s paradižnikovo omako. Mljask... :)

Se mi zdi da malo punc zna kuhat v teh časih, ko je tolk debelih ljudi. Kadar smo šli s prijatelji na morje in smo bili s strani ženske skupine povabljeni na kosilo, smo na koncu mi fantje morali skuhati ali pa vsaj dokončati kosilo. Se mi zdi da se tudi ful preveč dela na enolični hrani in se preveč uporablja instant juhe in jedi po principu "pogrej in pojej".
Zadnjič spremenil emanuela, dne 30. Jun. 2010 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
obiskovalec
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 70
Na forumu od: 30. 6. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obiskovalec » 30. Jun. 2010 22:49

Ti si pa oštra, kako pa naj zdej popravim "s paradižnikovo" omako
Predhodnika se ne citira.Drugič poglej, tale tema je bila malo pod tvojo, na novo odprto.Emanuela
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno.
Uporabniški avatar
obiskovalec
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 70
Na forumu od: 30. 6. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obiskovalec » 30. Jun. 2010 23:21

To je dobr recept, da na pol kuhan kropmir še popečeš v ponvi. Jaz popečem v taflonski ponvi, vse pogosteje uporabljam Kokosovo mast. Ful dobr okus pa tudi ne začne se smodeti, kot je to navada pri olju.
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno.
Uporabniški avatar
obiskovalec
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 70
Na forumu od: 30. 6. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obiskovalec » 30. Jun. 2010 23:34

Vidim da obvladaš. Se moram kdaj k tebi povabit na kosilo :wink:
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 24. Jul. 2010 13:37

dobre ideje :cool:
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 135
Na forumu od: 15. 11. 2007
Kraj: lost

Neprebrana objavaNapisal/-a BaByBlu » 08. Avg. 2010 21:48

V ponev daš olivno olje in 2,3 žlice vode. narežeš bučke, korenje, por, dodaš grah. Potem pokrito kuhaš nekaj časa, malo mešaš dokler ni skuhano, nato dodaš še kakšen riž/špagete,včasih jem samo zelenjavo brez OH. Rada dam na krožnik še malo stopljenega sira ali kislo smetano. Meni je všeč, če začinim z baziliko med kuhanjem. Soliti pa ni potrebno.
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 11. Avg. 2010 21:24

Na olivnem olju preprežiš zdrobljen tofu, da lepo porjavi, soliš ga s sojino omako, dodaš nakaj svežega drobnjaka in poper. Na koncu ga potreseš s sezamovim semenom. Zraven narežeš paradižnik.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 25. Avg. 2010 21:07

morska rižota

js sm take vrste kuharca, ki sestavine kr tko po občutku dam, tko da natančno ne znam napisat kolk česa, ampak mislm da pr tko simpl rižoti ne morte sfalit :wink:

na kokosovi maščobi popražite čebulo in česen, daste notr morske sadeže, da se zmehčajo (odtajajo če so s skrinje), potem umešate notr narezan velk paradižnik, odlijete mal vode in jo nadomestite z belim vinom, spet mal pustite da se poduši, solite, poprate, kašno začimbo po občutku notr vržete, js na primer rada dam mal rožmarina. k so sadeži že skorej čist mehki daste notr eno merico riža in zalijete z dvema mericama vode, čez posujete svež peteršilj in svežo baziliko, pokrijete in pustite toliko kolkr na škatli piše, da se kuha riž (js izrecno NE mešam, dokler riž ni skuhan). na krožniku čez naribate mal sira ali parmezana in...br tek :D

slika v sosednji temi :wink:
Zivljenje je piskotek!
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 344
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 25. Avg. 2010 21:43

Hruške lepe Helene:
Vzameš zrele hruške (morajo biti mal mehke), jih olupiš, prerežeš na pol, odstraniš peške. Daš v plitvo skodelo. Nad soparo stopiš temno čokolado, preliješ hruške in takoj daš gor kepico vanilijevega sladoleda (da se čokolada strdi). Poješ. :)

Kitajski rezanci
Tofu narežeš na kocke in mariniraš pol ure v malo slane sojine omake in sesekljanega česna in čebule. Korenje narežeš na palčke in malo pokuhaš. Arašide oluščiš. Na malo olja popražiš arašide in odcejen tofu (marinado shraniš). Dodaš rezance in pražiš cca. 2 minuti. Dodaš še korenje, zaliješ z nekaj žlicami marinade, premešaš in počakaš, da tekočina povre.[/b]
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Prispevkov: 3232
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Jan. 2011 17:58

ker ne vem kam vprašat bom kr tu: kaj naj naredim z ostanki piščanca, ki ga doben ne je ampak se vseeno mora porabit? V tem primeru je to belo meso, ki ga pač potem, ko spečem piščanec doben noče pojest. Parkrat sem že naredo v rižoti to meso ampak bi probal še kaj druga. Je kak predlog mogoče?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri