Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

metuljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 11. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica » 30. Mar. 2005 21:46

krEna napisal/-a:
metuljčica napisal/-a:Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje :)
Ni packanja z omako, okus pa je božanski.
Vem, da to ni ravno neka kuharska umetnina je pa hitr pripravljeno.


Samo eno vprašanje - a samo torteline in smetano ali daš še kej drugega notri! Nisem še probala se pa zanimivo sliši!

Samo torteline in kislo smetano ja. Nič drugega. Poskusi, meni je odlično.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1286
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 30. Mar. 2005 22:32

metuljčica napisal/-a:
krEna napisal/-a:
metuljčica napisal/-a:Ko sem sama doma si vedno skuham torteline s kislo smetano. Mmmm. Naj katera doda smeška, ki se oblizuje :)
Ni packanja z omako, okus pa je božanski.
Vem, da to ni ravno neka kuharska umetnina je pa hitr pripravljeno.


Samo eno vprašanje - a samo torteline in smetano ali daš še kej drugega notri! Nisem še probala se pa zanimivo sliši!

Samo torteline in kislo smetano ja. Nič drugega. Poskusi, meni je odlično.


Mmmm.. meni tudi :) Jaz ponavadi kar kislo smetano zmesam, nato pa torteline notr namakam :)
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 12. Maj. 2005 14:25

A smo nehale kuhat? A ne bo nobena več prispevala receptov? Jaz bi kaj novega probala! pomoč punce! Pa malo izvirnosti prosim.
Ancica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 317
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 12. Maj. 2005 14:32

Evo en recept, ki ga kar dostkrat prakticiram:
Tuno iz konzerve pa čebulo mal prepražimo (čebula je seveda lahko v prahu, ker vendarle je to hitr recpet) damo zraven še mal paradižnikove mezge al pa pelate in kako žličko smetane in to je to.
Največkrat si to z rižem naredim, ker se omaka najbolj enakomerno pomeša - na makarone se ne prime tko, pol pa na konc to jem kot čorbo :)
zalaL
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 86
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a zalaL » 12. Maj. 2005 14:35

Ni ravno izverno je pa hitro in dobro.
Riž kuhaš, brez pokrovke, ko je že skoraj skuhan vanj streseš konzervo tun, če si bolj zelenjaven tip človeka potem une ki imajo dodano zelenjavo.
Malček sira, ki se stopi ter na koncu še kislo smetano.

Fino pa je če zrežeš še malček pršuta in dodaš pločevinko koruze.
Bistvo je da notr zmečeš vse kar najdeš v hladilniku.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1072
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 12. Maj. 2005 14:37

joj, pa kle je ceu rižeu klan ... neb lih sam od riža žvela ...
no, edina stvar k jo znam narest ...
(široki) rezanci v smetanovi omaki z gobami in piščancem ...
piki prau, da so dobri ... pomoje mi sam na dušo piha :P
aja, pa nardim odlično govejo juho (tapravo, ne s kocke al z vrečke :motz: :D ), pa francosko solato ... na to vs raj povabm, k pa pišm recept ;)
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 12. Maj. 2005 14:56

bejbika napisal/-a:joj, pa kle je ceu rižeu klan ... neb lih sam od riža žvela ...
no, edina stvar k jo znam narest ...
(široki) rezanci v smetanovi omaki z gobami in piščancem ...
piki prau, da so dobri ... pomoje mi sam na dušo piha :P
aja, pa nardim odlično govejo juho (tapravo, ne s kocke al z vrečke :motz: :D ), pa francosko solato ... na to vs raj povabm, k pa pišm recept ;)


pridem na francosko ko bo konec diete, pa ti bom še jaz pokazala svoj recept pa lahko primerjava.

;-)
Uporabniški avatar
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 942
Na forumu od: 24. 9. 2004
Kraj: Steiermark

Neprebrana objavaNapisal/-a Mark » 12. Maj. 2005 17:36

zalaL napisal/-a:Ni ravno izverno je pa hitro in dobro.
Riž kuhaš, brez pokrovke, ko je že skoraj skuhan vanj streseš konzervo tun, če si bolj zelenjaven tip človeka potem une ki imajo dodano zelenjavo.
Malček sira, ki se stopi ter na koncu še kislo smetano.

Fino pa je če zrežeš še malček pršuta in dodaš pločevinko koruze.
Bistvo je da notr zmečeš vse kar najdeš v hladilniku.

To pa morem probat enkrat skuhat... Ker še nisem jedo riža s tunino (i think :gruebel: )

Pa tudi si ne morem točno predstavljat, kak to zgleda vse skup s smetano...Recimo na pici mi je bla kr všeč, ko sem probal :D
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
Ancica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 317
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancica » 12. Maj. 2005 20:46

Kak je to basmati?
Uporabniški avatar
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 942
Na forumu od: 24. 9. 2004
Kraj: Steiermark

Neprebrana objavaNapisal/-a Mark » 12. Maj. 2005 20:52

Google pravi, da je to dolgozrnati riž, več o njem pa zveš na straneh Droge Portorož. Poleg še imate par receptov... :)
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
Uporabniški avatar
dragon_fly
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 167
Na forumu od: 24. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a dragon_fly » 13. Maj. 2005 7:46

Dalila napisal/-a:Al pa kupim zmrznjene morke sadeže in pelate, na olivnem olju prepražim malo česna in nato dodam morske sadeže, ki jih prej prelijem z vročo vodo, da se že mal odtalijo. sadeže popražim cca10 min, nato dodam še pelate za ene 10 min, malce morda še solim in spet na riž. Odlično res.



to jst tud delam, sam včasih dam kr dolmino omakco.... mmmmmm umrjem :P :P :P jamiiii
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 13. Maj. 2005 8:15

1. Riž(skuhaš in ohladiš) +Rio mare Insalatissime

2. Narediš palačinke, jih nafilaš (lahko s sirom, šunko, zelenjavo, kar ti pač paše), zviješ in daš v pečico (toliko da se sir stopi), na krožnik, pa s kečapom poliješ.

3. Zmešaš jajca, sir, zelenjavo, kislo smetano (po želji), spečeš. Frtalca.

4. Rio mare+majoneza+ajvar+gorčica+feferoni(lahko so tud pekoči), zmiksaš, dobiš ribji namaz. Pa topel kruhek...njami!
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 858
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 13. Maj. 2005 8:20

Emina napisal/-a:Riž(skuhaš in ohladiš) +Rio mare Insalatissime


:ja: :ja: :ja: :ja: :ja:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1072
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 13. Maj. 2005 10:09

joj, kok bi bla jst lačna, če bi pršla h komu domou ... se že kr vidm v Macu ... lalala
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 13. Maj. 2005 13:02

Ne ne, sej ti bi dale tud kruh zraven! :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov