Odpoved redne pogodbe

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 11. Sep. 2017 10:08

Upam, da je tukaj kdo s pravnega področja in bi mi lahko povedal, ali je postopanje agenta in tujega šefa pravilno s pravnega vidika.
Z avgustom smo sklenili redno pogodbo za nedoločen čas preko slovenske agencije (od mene niso pobrali nič denarja, pač pa od avstrijskega delodajalca). Vse je bilo ok, dokler nisem imela manjše prometne nesreče na poti iz dela, ki je zelo oddaljeno (ura in 20min vožnje) in smo se dogovorili, da pridem na delo kakor hitro bo mogoče, in se mi pač odštejejo te ure, ker sem plačana na uro, čeprav mi v pogodbi piše 40ur na teden. Lepo sem jim rekla, da zaradi škode avta in vsega potrebnega (servisa) prej kot v 7-10ih dneh ne bom mogla priti. Ok, vse smo se dogovorili. Nakar me en dan pred tem ko sem rekla da verjetno že lahko pridem do kraja dela, kliče slovenski agent oz. posrednik, da se je šef odločil, da ne rabim več prit, da rabi nekoga takoj in ne more več čakat. Nisem imela več izbire, rekli so, da bo ta mesec vse plačano za nazaj in naj samo napišem kratko izjavo o odpovedi.

Zdaj pa mene zanima dvoje. Zakaj moram jaz to napisati, če nisem jaz vložila odpovedi pogodbe in ali sem upravičena do kakšne odpravnine, glede na to, da imamo v pogodbi navedeno 15 dni odpovednega roka?
Uporabniški avatar
morsko dno
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 7
Na forumu od: 2. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a morsko dno » 11. Sep. 2017 11:56

Postavi vprasanje na sta forum pod delo v tujini. Mislim, da ti bo znal kdo svetovat. Mislim, da pa vsekakor ne podpisat sama odpovedi.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov