Ko te zasačijo na delovnem mestu

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1085
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 23. Apr. 2008 23:19

Ja dobr jst delam v takem lokalu da brez problema grem na čik al pa pojem sendvič,pa tud nobenga težaka nimam,na srečo.Ja sam kaj napopaš listek pauza 5 min ob desetih,pa da se ti nabije folka,haaa pol maš pa še 3krat več dela :D Jeba je s telimi pauzami v gostinstvu,bi se dal razglabljat.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 24. Apr. 2008 0:10

Jz nimam težav s tem, sem med delom na netu mam pa svoje sproti narejeno tko, da mi nihče ne teži. Sicer pa to itak vsi sodelavci delajo pd šefi pa pač skrijem
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 609
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 25. Apr. 2008 9:33

Pomoje je čist odvisno kje delaš.

Recimo full se mi zdi nesramno, da se folk zraven tebe utaplja v delu, ti pa mejle pregleduješ, brskaš po netu pa zapravljaš čas.

Pa tudi se mi zdi, da folk ki kadi, da si full več prostega časa dobi, ima pač en beden izgovor, da gre na čik. Vsaj tako je bilo tam kjer sem jaz delala (pisarna) pa tud tam kjer je moja mami. Jst bi prepovedala kajenje znotraj firme. (tako so kar že v ene parih firmah naredil)

Če imaš pa tako službo, da imaš čas, pa da res nimaš drugega dela, potem pa kar izvoli zapravljaj čas.

Recimo jaz sem delala v lokalu in seveda folka je blo dopoldne malo, pa so se najdl eni pjančki, ki sem jih že postregla, potem sem pa sedela zunaj za mizo (tako kot je bilo dogovorjeno, če imaš folk zunaj pa nobenga noter si na terasi, da vidiš kdo pride in gre) in sem brala časopis, pa so takoj začel najedat če nimam drugega dela, pa da bi jim lahko še kaj prinesla, itd... A zdaj naj pa jaz zraven njihove mize stojim pa čakam, kdaj se bo še kdo zmislu, da mu še kaj prinesem. Ni problema, pokliče naj me pa bom prinesla.

Šef me pa ni nikjer zalotu ob kakšnih opravilih, ki se ne tičejo dela. V lokalu je itaq prišel samo zvečer, če je. V pisarni je una koza sedela ves čas blizu mene, samo smo imeli 30min za malico, tako da si lah tistih 30min počel kar si hotu. Sicer je pa pomoje grdo gledala že če si mel telefon.
Zdaj imam pa itaq tako službo, da ni frke. Šefu je vseeno ali sedim al kaj počnem samo, da so stranke 100% zadovoljne. (pospravljam apartmaje in strežem in pripravljam zajterke, nabavljam, itd...) Recimo med zajtrki imam tudi po 1h, ko samo sedim in klepetam ali pa tudi kdaj koga čakam tudi po kakšno uro in ne delam nič.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1680
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 25. Apr. 2008 16:13

Mi mamo pa itak med delom obvezno užgan skype in gmail talk, tko da ni panike, če umes še kašno rečem s kom drugim, lahko tud kej druzga pogledaš na netu valda.
Smo pa zato tam, da čimprej nardimo in gremo domov, tko da časa prou ne zabijam :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 25. Apr. 2008 17:33

Jaz načeloma nimam časa viset na netu, mi pa ni nerodno niti ne skrivam, če dvakrat dnevno odprem svoj osebni poštni predal, če sem morda ravno v kaki "akciji", da kakšno zadevo proučujem ali iščem, potem tudi pogledam med službo, recimo kaj za počitnice, faks, kakšen nakup ipd...

Sicer si tega res privoščim zelo malo, mogoče po par minutk dvakrat dnevno, zato niti ne zaprem okenca, če opazim, da se mi kdo približa ravno v istem momentu... To mi je pa tko kao da neki skrivam, pa res nimam kaj...
Se pa zavedam, da nas itak lahk kontrolirajo skoz naši administatorji oz. informatiki, tko da... Se ne izživljam, no. :wink:

Ni pa moj problem, če se sodelavka utaplja v delu; mi imamo pač lepo porazdeljene obveznosti in obseg dela, tako da svoje delo se vedno potrudim opraviti čimprej in dobro, drugim pa pomagam, če me kdo izrecno prosi oz. v izrednih primerih - odsotnost sodelavcev.
Nimam prav nič slabe vesti, če za 5 minut poškilim na forum, sodelavka zraven mene pa jamra, ker ne zmore... :roll:
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 780
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 26. Apr. 2008 9:01

Se strinjam z Vermilion, kjer sem prej delala smo delali 3 naenkrat, malo nas je blo takih ki nismo kadili...in tko delamo pa je bla gužva pa je blo treba še pospravt pa posodo zrihtat pa tko naprej pa unadva men dj greva sam na čik :evil: :twisted: ej mislm...in ena od teh dveh kao šefica personala...pol je pa men enkrat film poču in sm js k je blo treba pospravt rekla dj grem sam pojest in tko me pride iskat ta "šefica" pa mi reče:"na pavzo se gre takrat ko je vse pospravlen" in sm ji povedala svoje pa je kr trdila da ona tega nikol ni nardila...ooo, tepla bi jo :roll: :evil:
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 139
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objavaNapisal/-a tinca987 » 26. Apr. 2008 9:55

tud js delam v gostinstvu in zna bit včasih kar zoprno ko delam tud po 14 ur skupi pa včasih niam časa it jest...takrat glih tolk da skupi ne padem :? to bi mogl bit nekak urejen...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1409
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 26. Apr. 2008 11:14

moje mnenje je, da je zabušavanje (surfanje po netu, branje, kvačkanje ipd. :D ) dovoljeno, če imaš delovno mesto, kjer si delo že opravil, ga ni veliko ...

drugače pa je seveda tam, kjer je čez cel delovni čas polno dela. jaz bi imela slabo vest, če bi zabušavala, zraven pa gledala, kako drugi delajo kot zmešani.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Apr. 2008 11:56

Mah ja, ampak tisti, ki "cel dan delajo kot zmešani" in so ves čas v zaostanku, naj se pač malo zamislijo nad svojo produktivnostjo.
Enkrat sem delala v pisarni z dvema ženskama. Prva se je zjutraj vsedla, začela delat, opoldne si je vzela pa uro frej in šla na kosilo. Druga je pa cel čas jamrala nad količino dela, živčno kadila in grizla nohte, dejansko naredila pa bolj malo. Potem se je pa pritoževala, ker si ona samo 5 minut za en sendvič vzame, tista prva gre pa za celo uro ven.
Meni se to ne zdi niti mal upravičena pritožba, če se ne znaš organizirat, je tvoj problem, da vedno zadnji končaš z delom.
Nastejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 25. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nastejka » 26. Apr. 2008 13:23

Oh, še kako mi je poznano :lol: :lol:
Najraje berem Ono, pa Cosmopolitan in Lepa in zdrava. Jih mam skos pri roki. Pa če me kira zasači, da berem eno, ji pod mizo podam drugo in je mir. :D
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 28. Apr. 2008 15:35

OK, a ve vse delate nekje, kjer je delo tako enakomerno porazdeljeno med ves folk, da ce en "zabusava", ali pa gre na cik so drugi na slabsem? Tega ne razumem najbolje. Poznam projektno delo, kjer se pa tocno ve kdaj je zadnji rok za oddajo in kdo ima kateri del za naredit. In je cisto vseeno ali si 8 ur v sluzbi, ali pa 1 uro, vazno je, da je projekt koncan.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 28. Apr. 2008 21:01

Ja pri nas je recimo 8 folka, ki dela povsem primerljivo delo tako po obsegu kot po sami vsebini in meje so jasno določene, dejansko je vse popredalčkano.
Tko da se vsak loti svojega dela, običajno se nikoli ne zgodi, da bi kdo prosil za pomoč sodelavce, ker pač ne zmore. Zato mene prav za en klinc briga, kolk dela ima moja sodelavka, ker sama dobro ve, kaj in koliko je potrebno narest, saj pravim, ni praksa pri nas, da bi si neki ful pomagalai, ker ima vsak svojega dela dovolj.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Apr. 2008 23:16

uf, so dnevi ko mam čas pregledat use možne spletne pejđe, pa so dnevi ko nimam časa prdnt, kaj šele da internet odprem.
Ko pač mam čas in ko je delo narejeno, seveda med tem ko čakam na klic, brskam po netu, se pogovarjam, grem na kakšen cigaret....
Če pa mamo ful gužvo, pa že v štartu sploh ne odpiram spletnega brskalnika, ker eostavno ni časa.
načeloma na šihtu nam zarad interneta ne mori nihče.Pač mamo ga in vsi vemo, da če ga mamo, da ga bomo tud uporabljal, konc koncev rabmo tud kdaj počikirat službeno kej prek neta innam ga iz tega razloga ne morjo bloknt.
Mamo pa preoved nalaganja raznih slik/muske/igrc na računalnike iz naših zasebnih zbirk,ker s tem brezveze kopičimo prostor in pol morjo računalničarji skos pucat za nami, pa vse šteka pa tko.Tud spletnih igrc naj nebi igrali in če nas šef vidi smo jasno opozorjeni.To je pa edina prepoved.
spermij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 441
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 28. Apr. 2008 23:57

Pri nas je za slike, muzko, video...na voljo disk, ki je na voljo VSEM zaposlenim v firmi. Zdi se mi normalno, da si kdaj tudi kaj pogledaš in se pri tem sprostiš. Seveda pa ni fajn pretiravat, torej nonstop sam gledat razne zadeve, pa nč delat. ;) :D
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 814
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 29. Apr. 2008 12:50

pr nas je tud tko, da vsak dela svoj deu in sm jz vmes lahk na netu, sicer če pride šefica prešaltam neopazno, ker je pač mal hm hinavsko prijazna...no ja whatever :D
uglavnem nočem met blemov z njo :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov