Kako se pripravite do učenja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 26. Dec. 2007 16:45

jz se učim tko, da sem na kompu in se učim en odstavek tako, da ga znam vsaj približnos s vojimi besedami pa spet malo na komp itd. Ker jaz se samo učit ne morem, ker mi je tolk dolgčas, da umrem. More bit vsaj malo zabavno :wink:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2848
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 26. Dec. 2007 17:34

Huh, men je ostou še en sam samcat izpit, ampak tooook obupno dougočasn, totalno nerazumliu na določenih področjih in precej loterijski, tko da se ne morem spraut učit pa pika. :tot: Ene dva mesca nazaj sm si več k dva tedna izpisvala zadeve, zdj pa čis zagnojila :roll: . Če bi razumela snou, mi sploh ne bi blo problema se usega tega špeha zdej še naučit, sam k mi pa pou stvari ni jasnih je pa bl crap.

Drgač pa pr debelih skriptah sm js ponavad na hit (pre)brala, podčrtala res sam bistvo, k je blo tega konc, šla še enkrat skoz tko, da sm si podčrtano posebi izpisala.

Ful mi pa pomagajo velke pa male črke, barve (največ tri, pa pobarvano sam bistvo ... če je use poštrihan ni več fore, heh), alineje in sklopi (ne da je use u kosu skp nabit).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 27. Dec. 2007 1:24

Jaz sem zadnje čase glede učenja taka lenoba, da je prav obup. Vse drugo je treba naredit kar naenkrat, samo učit se ne, sploh nimam in nimam volje :) Sklepam, da imam zimsko lenobo :D Poznam pa eno, ki ima dve službi, ženska res skoz dela, povprečno oceno ima pa nekaj čez 8. Se kar malo zamislim potem, mogoče se celo spravim učit, potem pa kmalu odneham, ker pač ne gre :)
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 963
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 27. Dec. 2007 8:07

ammm usedeš se in se začneš učit? :gruebel:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1197
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 27. Dec. 2007 11:48

tole se sliši čist preveč simpl in čist preveč lepo :D

problem pr men je to da se sploh ne morem zbrat! :roll:
U srednji in osnovni sm bla kr pridna...isto na maturi. Sm sicer totalen sezonski delavec in sm se seveda vse učila zadnji moment, ampak je šlo ker je bilo malo snovi.
Sedaj me pa skrbi. Imam seveda ceu kup skrit za katere raje ne pogledam koliko strani imajo ker mi kr slabo rata :eek: Kako nej se jst naučim use v skripti ki je tako obsežna? recimo da ima 500 strani...že da jo preberm, mi vzame celo večnost...da pa še vse izpisujm....to si po mojm lah vzamm kr en mesc prej frej :nixweiss: :cry:
Pa problem je seveda še v tem ko se končno spravim za knjigo, pa potem seveda mislim na vse drugo samo na snov ne!!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 933
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 27. Dec. 2007 13:38

janna napisal/-a: Poznam pa eno, ki ima dve službi, ženska res skoz dela, povprečno oceno ima pa nekaj čez 8.


Js ko sem mela 3 sluzbe, sem najbolj na izi pa uspesn izpite delala :D ne me uprasat kdaj sem se ucila, ker ne vem in me res skor nc ni blo doma.
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1197
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 27. Dec. 2007 14:33

Ja sej to tud men ni jasn. Moja teta je stara 38 let, ma družino, službo, poje v nekem ansamblu in zdej se je spravla še na fax in dela vse izpite z desetko :eek: :eek: v dbeh letih je dobila samo dve osmici. In se včasih prašam, kako ji sploh znese?!?! In pol se jst tle prtožujm :roll:
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 28. Dec. 2007 0:39

Jz opažam, da več kot imam časa, manj se učim. Pa najtežje se mi je dol usest pa začet učit, pol že nekako gre.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 736
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 31. Dec. 2007 12:34

Bolj ko razmišljam o tem, da se moram učit, težje se spravim k delu in tako prebluzim cel dan :? Najbolje je, da ko vem, da se imam za učit, da se enostavno brez razmišljanja vsedem, odprem knjigo ter ne jamram :)

Grem sledit svojemu nasvetu :twisted:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 02. Jan. 2008 17:35

tmis_ napisal/-a:Bolj ko razmišljam o tem, da se moram učit, težje se spravim k delu


:D Sama tole pravkar doživljam. In toliko stvari je, ki jih je treba še narediti... Vedno, ko se je treba učit, se pojavi milijon opravil, ki jih je nujno treba opravit :D (sicer so nepomembne, ampak ta trenutek pomembnejše od učenja :P ).

Se pa tolažim s tem, da je knjiga že odprta in za to pravijo, da je pol že narejenega, kaj? :D
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 712
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 02. Jan. 2008 21:01

No,jaz imam ogromno motivacije in nobenih problemov z učenjem.Imam drug problem:strah da bom izpit padla. Ne zaupam vase,skoraj vedno se mi zgodi da sem ziher da bo vse splavalo po vodi in to me ubija.
Drugače pa jaz se učim že praktičo od oktobra,delam sproti...Zdajle kolokvij eden pišem 7.1,to sem več al manj predelala in bom samo še ponovila, 8.1 imam preverjanje za lab vaje (obvezno opravit za pristop k izpitu),tudi to že znam...16.1 še en kolokvij...sem se tudi že učila,pa se bom še, 21.1 izpit,za katerega se že učim in sem se že...enega izpita pa ne vem...sem se učial in vse ampak so izpitne naloge v primerjavi z tistimi,ki jih delamo na avditornih približno 100% težji,pa še nobenih rešitev z izpitov ni možno dobit...Potem pa še ustni,ki jih grem na drugi rok.

Sama najbolj sovražim učenje za ustne (sama teorija). Celo leto sproti že berem knjigo in podčrtavam vse kar se bo za naučit (ena knjiga za izpit ma 300 a4 strani, ni preveč grozno)...Naloge,ki so bistvo pisnega dela pa se brez problema učim.

Splanirano imam običajno za teden vnaprej in tega plana se 100% držim.
Teorijo se učim tako da imam knjigo v rokah in berem ter si ponavljam prebrano.Za 300 strani rabim kake 3 dni,če je kriza,drugače si razpotegnem na 5.

kombiniram po 2 predmeta na dan,več ne,prej včasih običajno samo enega. Skorajda ne mine dan da se ne bi učila - je pač del moje rutine.

Rezultati pa so ...lani nadpovprečni,letos bodo pa pomojem povprečni.Štrom UNi ni lahek in 2 letnik je neprimerno težji kot prvi.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 216
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 03. Jan. 2008 11:14

Heh Smetka imam podoben problem, glede strahu pred neuspehom :? Kljub temu, da sm lani sama sebe presenetla s svojimi študisjkimi uspehi, me je za čist usak izpit strah kako bom dobila slabo oceno, kako bom padla ipd...pomoje so me moji že tok siti s tem mojim jamranjem :) Je pa res, da učenja sproti nikoli nism mogla prakticerat...sm nepobolšljiva "kampanjka" :)
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 696
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 03. Jan. 2008 11:20

Smetka_

kapo dol za tvoje učenje in tvojo pripravljenost na vse to kar te čaka. mene tudi čakajo trije izpiti in en kolokvij januarja pa niti slučajno nisem toliko predelala kot ti... :?

mam kr slabo vest al pa si ti wonder child tj. wonder študentka :P

p.s. men druge obveznosti ne pustijo, da bi mi zneslo toliko učenja kot ga ti prakticiraš..
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2634
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 03. Jan. 2008 12:06

Jaz imam jutri izpit. Hjao..pa ok. Saj če bi bil kakšen vredu predmet, da bi se vsedla zraven in se učila. Samo nemščina-ne vem kako bo.

Samo res-kapo dol Smetka_
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 03. Jan. 2008 14:19

Js se FUL težko pripravim do učenja. Nimam nobene volje, motivacije ... Pa sm zmeri odločena da se bom začela prav čas učit, ampak mi nikdar ne rata, zmeri se spravim za knjige šele takrat ko je res že zadnji trenutek, pa še tist mi je pol največja muka in se ponavadi še zdaleč ne naučim tak kot treba.

Se spomnem ko sm mela maturo ... pisali smo zgodovino, kjer je blo 10 tem se za naučit. In js budala sm mela zadn dan, tik pred maturo, še polovico tem za predelat - pa ne zato ker ne bi mela časa prej zarad drugih stvari, ampak ker se mi enostavno ni dalo. In sm se pol učila mnda do 4h zjutri, spila ene 3 red-bulle, čist sm bla že zmešana, in takrat sm si prisegla, da nikdar več ne bom nardila česa takega. Hja, seveda - nič me ni izučilo in se še vedno učim na isti način. :D Groza no. Do zdej se mi je zmeri nekak posrečlo pol in nikdar nism mela problemov v šoli al pa na faksu, sam večno pa tud ne bo šlo takle. Morm se mal v red spravt.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov