Kako se pripravite do učenja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1197
Na forumu od: 11. 3. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 03. Jan. 2008 16:09

Ej Smetka_ vsaka čast res :respekt: :flehan:
amm ja no jst sm pa bolj sezonski delavec...vse počnem zadnjo sekundo :roll: do sedaj se je obneslo, kako se bo pa sedaj pri izpitih pa bomo še videli.

Pri meni je sedaj malo pomagalo to da sm se hodila v knjižnico učit. če se učim doma, mislim na vse drugo in imam običajno milijon pomembnejših stvari za naredit. Če sem pa v knjižnici, je pa tišina, vsi okoli mene se učijo, in nekaj časa že gledam okrog in razmišljam vse drugo, ampak slej ko prej se tudi jaz zberem in se začnem učit. Sam da bom pa cele dneve tam visela..jao jao :?
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
Lillu
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 176
Na forumu od: 18. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lillu » 04. Jan. 2008 4:16

čez celo OŠ in do tretjga letnika sem prilezla tako, da sem si vedno brala čtivo.. ne učila, ker učit se res ne znam.. pač brala sem ga večkrat dnevno pa še potem malo v šoli.. zdaj ko bom 3+2 ko se bo treba resno učit nevem kako bom :roll:
"Life is too precious to worry about stupid things. So have fun, fall in love...Say what you want to say, do what you want to do. Regret nothing & don't let people who don't matter bring you down !!! "
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 696
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 04. Jan. 2008 11:01

sej branje je učenje, ali ni? :D :gruebel:

jaz sem celo srednjo šolo opravila z odličnim uspehom, tako da sem si izpisala gradivo in to potem prebrala parkrat. pa mi lepe ocene niso pobegnile. enak sistem imam na faksu.. kjer petice sicer niso dobrodošle. šestice tudi ne, ampak na konc je važn sam, da nardim. tak, da tud tiste šestke mam rada :P
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 04. Jan. 2008 13:41

Sugar_baby napisal/-a:Ej Smetka_ vsaka čast res :respekt: :flehan:

Se strinjam! Upam pa da kljub takemu ucenju odneses se kaj prakticnega od vasega faksa :lach:

Meni se pa ne uspe spravit k ucenju nikakor, tako da v tem trenutku bolj tezko kaj konstruktivnega povem v tej temi :help: U bistvu se :ertrink: v raznih seminarjih.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1046
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 04. Jan. 2008 15:49

Jest z učenjem odlašam že nekaj dni, dones sm si pa prou rekla, "Nč, dol se je treba usest in začet" in sm si res vse prštimala in se začela učit, tko da sm brala, si kej podčrtala, kej izpisala in tko :)
Sm vesela, da mi je vsaj mal ratal nardit, čeprou mam še kr nekej.
Ponavadi se najlažje učim, če vem, da zvečer kam grem, al pa da pride lubi k men, ker pol vidm, da mam čist mal časa še za tist dan, in se učim res hitr in mislm, da se naučim kr dobr.
Ponavad je ratal :gut:
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 189
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 04. Feb. 2008 17:10

Mene zanima kako se spravit k učenju angleščine, ko ne vem kje začnet? :cry: Vse drugo se naučim tle pa zablokiram. To mi je res težava in se vnaprej obremenjujemo kako se bom naučila za izpit, ki mi je ostal od lani. Letos se še manj spomnim kot lani. :evil:

Angleščino razumem kaj drugi govorijo, problem je pa ko moram sama kaj povedat....časi so pri meni obupni. Ponavadi ravno tisti trenutek ne najdem prave besede (če ne drugo se bom spomenla nemške, samo angleške ne (nemščine tudi ne obvladam)).
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3322
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 04. Feb. 2008 18:04

No, trenutno bi se mogla učit, ampak se mi ne da. :D Sicer zdaj v sš v 3. letniku še dobivam petke, četudi se ne učim kaj dosti, ampak na faksu bo pa treba malo več delati. :oops:
Uporabniški avatar
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 188
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tami » 04. Feb. 2008 18:38

Jst mam en kolokvij drug tedn in nobene motivacije za učenje :(
Učim se pa ponavad tko, da berem in podčrtujem z markerji...
Uporabniški avatar
Anja86
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja86 » 15. Mar. 2008 23:17

Kako se spravit učit... :D Za moje pojme je, da morš imet najprej voljo, interes in cilj, da izpite opraviš sproti [kolk se da]. Potem mislim, da je pomemben prostor [to pomeni, da ni pretemno, presvetlo, da nimaš na mizi kot v 2. sv. vojni,...] Jaz sn se odločla, da bom na faxu sproti delala [vendar mi lih ne uspeva :lol:] Če rabm kaj literature, grem v knjižnico, ali pa skripte + zapiski... kaj na internetu. Pomembno pri učenju je, da razumeš sploh kaj bereš [baje morš razumet vsako besedo, ki jo bereš :P] Potem pa si snov razdeliš po odstavkih in te razčleniš/analiziraš/primerjaš,....kakorkoli ;) Če si tip osebe, ko rada podčrtuje tud ok, če si raje izpisuješ ok [čelih to gre precej časa]. Pomembeno je časovno zaporedje in da ne prakticiraš kampanjskega učenja :D Ok, če se učiš zadnjih 14 dni pred izpitom se učiš dobesedno usak dan :D
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 212
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 16. Mar. 2008 23:23

Ja, Anja86 - tko kot si ti opisala, sej js ucim. No, se delam kot da se ucim. Na zuni je rees videt kot da sm cist zaposlena in zagreta, sam notr pa.. use drugo mi hod po glau, sam to ne, kar se ucim. Delam tud te vaje za sproscanje, sam mi nc ne pomaga. Pa tud doma je stalno nek vik in krik, starca se dostkrat kr hudo spicita, ce se hocm it ucit drugam, mi receta, da ne bom okol govorila pa se delala bogo, pa bojo okol govoril, da se revca nit ucit ne more kr se starca kregata. No fino.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]