Delo: Strežba / delo natakarice [Združene teme]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LaBonita
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 164
Na forumu od: 23. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a LaBonita » 12. Mar. 2007 12:19

saj jaz nimam nič proti takemu delu, ki ga bom kmalu tudi sama opravljala, ampak tako sprašujem...če vas take izmišljotine, ki pa ponekod tudi niso, odvrnejo od dela natakarice? pa tisto buljenje ljudi okrog šanka v vas??? vas ne moti?
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 773
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 12. Mar. 2007 12:52

Js že delam kt kelnarca, sam mamo tut dost hrane. Pa noben ne bul vame. :P
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 12. Mar. 2007 13:18

Em ja, se najdejo kakšni "oboževalci". Pri nas je en fant, star okol 26 let let, ima mal problemov z zdravjem, tko da ni čist normalen.( ni prizadet, amapk ima občasne kakšne napade). No, in potem hodi v kafiče in opazuje punce, pa sej ne misl nič slabga, se pogovarja s tabo, išče si punco, čist tko po domače povedano. Amapk mene to fuuul moti, ker zmeri, ko delam pride minimalno enkrat v lokal, se usede za šank in potem spremlja vsak moj gib, kar zna bit zelooo nadležno. :?
Kakšnih hujših norcev pri nas ni, amapk se najdejo kakšni, ki te večkrat pogledajo, nekak morš to vzet za rezervo pri tem poklicu.
Da bi ble pa kurbe, pa tut jst prvič slišim. Pa ne se sekirat, itk je vse odvisno od tebe kakšna boš. Lohk se obešaš po tipih ali pa imaš pač do njih čist navadn odnos.
Ahhh jst osebno ne bom več dolg zdržala v gostinstvu, amapk trenutno mi samo to preostane, da dobiš še kej keša zraven, poleg študija.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 289
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 21. Mar. 2007 1:37

ni tko slabo delo ampak moraš imet živce.še posebi če ti kake tečnobe visijo za šankom,če so še pijani je pa res.al pa kake fine riti ki pridejo v kafič in si zmišljujejo neki v tri dni.kot da bi hodli okoli kelnarje špikat v glavo :lol: mam izkušnje v gostinstvu in nevem kako folk zdrži celo življenje opravljat tako delo
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Mar. 2007 7:34

^^to tud jst ne razumem...zdržala sem cca dve leti za šankom, pa za šank ne stopim ve sploh :roll:
zdejle e grem bi kar squrcala vse po vrsti pomojem :D
enostavno rabiš za delat za sšankom bit zlooo potrpežljiv, kar pa se tud po določenem času skakanja dosadnih folkov po glavi, konča..
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 23. Mar. 2007 13:40

ha ha,ja res se najde vse živo folka v kafičih. pa oboževalci jao...enkrat sm delala v ful mejhnmu lokalčku in me je en tip skoz hodu gledat-se je vsedu za šank al pa za mizo in ne bev ne mev od njega,pa sama sva bla...kr neki.Res morš met živce za razne pijančke in stare slinaste dedce pa za razne preseratorje,k te sprehajajo ko budalo,pa vsak dan smrdiš po cigaretnem dimu (to me najbolj moti),pa še bi se kej najdl.Svaka čast natakarjem, ki jim je to življnejski poklic in morjo celo življenje to prenašat+delat vse vikende in praznike.Komej čakam da rečem gostinstvu goodbye forever
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 209
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *daddy's girl* » 25. Mar. 2007 17:18

mariah se strinjam s tabo :) tud jz delam v lokalu tko polet,rada bi tud zej za vikende sam me pač mau mori tko zvečer delat pa ne morš vn pa tko :D drgač je pa meni v redi,spoznaš ogromn folka..eni so v redu drugi pač ne.najbolj na živce pa res grejo kakšne fine dame(tudi tipi se najdejo),k se 3x premisljo,se prtožujejo nad računom,nad tem nad onim..pa sej skoz eno uho notr skoz drugo vn :wink: znajo bit tud nadležni,ampak sej če jasno pokažeš kje so meje se da vse zment..tud mene pa mot ta cigaretni dim..vedno in povsod :aerger: men je ql tko delat,pač ker rabm dnar in to ni mi pa to nek cilj v življenju oz.da bi to počela vse življenje...
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2821
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 26. Mar. 2007 18:27

Joj...meni je skos težje...včasih folk najeda...sploh uni moaj generacija k jih poznam in mislijo da lahko vse počnejo...ko lokal zaprem bi jih še deset najraj notr pršl...in NE!

Živci mi gredo pa full :? sploh pa zdej k mamo eno novo sodelavko...bomo vidl kaj bo šef kej reku na sestanku k ga mamo zdej v kratkem...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 599
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 27. Mar. 2007 8:48

*purple* napisal/-a:ok, prvič slišm da ima kdo natakarice za kurbe :roll: skratka če boš gledala na to kaj neumen folk misli najbolj da sediš doma in ne delaš nič :wink:

Sam dejansko je pa res, da folk tm misli, da si ti tm za še kej druzga kokr postreč pijačo. Jz sm namreč tud ena izmed tistih, k sm vedno govorila, da kelnart ne bi šla nikol, sam jebat ga - plačan mam dobr, pa še sama si zberam delavnik. Popoldan (15h-23h) mam 1000/uro, dopoldan (7h-15h) pa 800 (smo še za časom pa še vedno v tolarjih preračunavamo, ja :) ). In v 4ih dneh odkar delam me je folk dvakrat vprašu za št. modrca :roll:, parkrat mi je blo rečen naj se vsedem zravn pa se mal pogovarjam :roll:, vsak drug tip k pride sam me vpraša iz kje sm pa če mam fanta. :roll: Gre drugač za več al manj umirjen lokal, sam se pač najdejo izjeme. In me to ful ful moti in preprosto ne razumem kaj se ma folk tok za vtikat vate in sploh ne vem kako nej odreagiram. Mam občutek, da nekateri misljo, da če naročijo pijačo pr teb moraš bit pa zdej vsa sladka za tistih 90 centov kokr je ena kavica. In se mi res gnusi folk k me sprašuje, če mam fanta potem pa meče vn ene vzdihe razočaranja - kokr da bi bla z njim, tud če ga ne bi mela. Mislm res, kr neki. Tko da mi res mori vse skup, sam rabm keš pa rabm fleksibilen delavnik. :(
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2048
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 29. Mar. 2007 18:54

ja najbol je blo, k sm bla jest na uvajanju, pol sva šla pa s šefom se zment, kaj mu je blo kul pa kaj ne in mi je reku, da delam dobr pa vse sam, da se nism k nobenmu usedla, pa kej spila z nemu..

pa fak, a prodajam pjačo a sebe.. ko sm popizdila pa šla :evil: :roll:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2048
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 29. Mar. 2007 20:50

ma ja k sm jest u enmu lokalu delala, pa sm bla tazadn dan, sm se sam še pizdila na vse.. :D res dobr filing, ker veš, da te nau več ... prokleti fotri zabiti :roll:
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 289
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 14. Apr. 2007 20:28

ma mene vsake tolko že trže in prav mi pride da bi komu zabila kozarc v usta. kot sm že neki pisala, folk je dosadan, ljudje mislijo da smo kelnarji (hvala bogu da samo zdej prek študenta) tam za nas pod*****at in zgleda da noben ne šteka,da to delo ni enostavno in da v gužvi ne moreš letet na 10 različnih koncev.uuuh joj sm kr čisto živčna ratala ko to pišem :lol: medtem ko imaš ti polno glavo naročil ti jih še pet ostalih sili denar, pol pridejo še kaki dosadnjakoviči na šank in pričakujejo da boš ti pustil vsa dosedanja naročila in njih tam stregel, poslušal itd. folk, dejte razumet da s(m)o kelnarji tudi samo ljudje :lol:
amen
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 559
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 15. Apr. 2007 8:36

Jup. Jst sem zanč delala 12h, od tega sem 11h nonstop letala, ne vem kolk km sem nardila. In pol ti folk iz vseh strani nekaj govori, eni bi naročil, eni bi plačali, drugi bi to, spet edn pa misli, da maš 3× preveč časa in bi se s tabo zgovarjal o vremenu. Jst se trudim bit ful prijazna pa tut razumet, da bi vsi hoteli hitro dobit za jest, amapk včasih bi pa sam znorela pa šla dam. Al pa še tista fora, da se ti najprej vsedejo na sonce, potem jim rata vroče, gredo v senco in pol jih zebe, gredo pa spet na sončka. Jaaaaa, super, jst mam pa cajt vsa naročila prenašat pa jih iskat, kam so se spet presedli.
Pa sej maš pa tut prijazen folk, ki razume, da če je gužva, da bodo morali malo počakat.
Je pa tut res, da če bi pri nas delala še kakšna oseba več, teh problemov ne bi imeli. Tko, da so tut lastniki lokalov in gostiln krivi.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 123
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 15. Apr. 2007 10:39

Meni so pa že po 5 letih kelnarjenja že res dosadni tisti ki:
-Ga prideš vprašat s čim mu lahko postrežeš in ti na dolgo in široko razlaga kakšno črno kavo bi. Ja halo a si mogoče že kdaj v kakšen kafiču dobil rdečo/zeleno ali ne vem flurescentno?"
- ima na razpolago kadilski in nekadilski razred ki sta pri nas v kafiču res strogo ločena in je super opremljen nekadilski razred in se vsede v prostor za kadilce in najeda kako je zakajen. :roll:
-cel večer ga pijejo ko pa prineseš račun pa vsi a smo kaj jedli, a smo spali tukaj al od kod tako velik račun. In potem se vsi zatopijo v tisti listek in ga pregledujejo po dolgem in počes. A sem jz kriva da so spili 10 rund in jih bo drago prišlo?
- da te ljudje obravnavajo kot neko vrečko za smeti v katero lahko vse zmečejo. Nikoli še nisem videla recimo na pošti za okencem da bi kdo težil zakaj mu poštna uslužbenka ni napisala svoje telefonske. Ali bilo kje drugje, sa,mo v gostilnah se zdi to večini ljudi nekaj normalnega.
-ali pa kakšni gobezdači ki komentirajo katera kelnarca je boljša za pogledat, kakšno rit ma katera. Je mogočr žr kdaj kdo to doživel kje drugje? Mogoče na občini, pošti, v trgovini.... ne ne samo v gostilnah je to nekaj kar vsi počnejo

Uf kmalu bom obesila to svojo kariero na klin in si probala najdit drugo službo :evil:
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 172
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a wantyka » 19. Apr. 2007 8:18

se popolnoma strinjam s tabo mala punci!

men je včerej popizdilo, k je pršu en tip 2krat gor pa razlagal da me je mogu vidt še enkrat... pol je z nekim pajkom moril
jao kak lahk je folk tak tečen???
al pa ko se zapre ob 10ih in potem ti ko pucaš folk mori pred vrati da bi pa sm še eno rundo spil!!!!! ne vem a ne znajo brat urnika?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov