Aroganten sodelavec

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 13. Dec. 2018 16:59

Živijo.

Pišem, ker sama žal ne vidim več resitve.sem v delovnem razmerju cca pol leta (pri tem delodajalcu). Urnik je naporen, delovno mesto pa psihično zelo naporno (gostinstvo). Žal poleg tega imam še sodelavca,ki mi dela delovni čas neznosen. Bom začela kar od začetka. Na začetku je bil do mene izjemno pozoren, mi pomagal....Potem sva šla na en in edini zmenek. O kakšna napaka. Na zmenku je bil agresiven, na koncu me ne pobasal v avto in vpil name,da mi bo zagrenil na delu tako, da bom dala odpoved. In potem se je začelo... žalitve na delovem mestu, da sem neumna....Nikoli nisem nič naredila prav, medtem ko moji sodelavki on dela stvari, ki so njeno delo. Nikoli ji nič ne reče. Večkrat sem potrebovala pomoč o stvari, za katero je on izobražen in je nisem dobila. To je seveda vplivalo tudi na goste.. Sama imam namreč izobrazbo iz čisto druge stroke, ki nima najmanjše veze z gostinstvom in vini. Ko sem ga prosila za pomoč na tem podrocju, sem dobila odgovor, da saj sem delala že v sanku(v kampu,kjer se je prodajalo 2 različni vini, ne pa kot tukaj,kjer imajo 200 razlicnih vin), ali pa sem dobila odgovor,da sem neumna. Večkrat sem poleti jokala na wc-ju,ker enostavno nisem prenašala takega obnašanja. 3 dni nazaj se je zgodba ponovila in sem se odločila-končno in po premisleku,ki je trajal pol leta- da bom govorila z šefom. In sem to naredila. Povedala sem mu o obnašanju na delovnem mestu (seveda nisem govorila o zmenku,ker to ne spada v službo ) in je rekel, da bo govoril z njim. Sedaj sem bila 2 dni prosta in sem videla,da me je zablokiral na socialnih omrežjih-torej to pomeni ,da je šef govoril z njim. Mene je pa sedaj neznosno strah, kaj bo sledilo jutri, ko grem spet delat in kaj naj pričakujem. Kaj naj naredim? Ne razumem niti takega obnašanja? Kje mislite da je problem? Hvala. Mislim ,da se mi počasi že pozna na psihi, saj sem poleti veliko jokala tudi doma,ko sem prišla iz službe.
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 362
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 13. Dec. 2018 21:15

Daj odpoved in zgodba zaključena. Slabi sodelavci, slab urnik, v branži kjer je, kar veliko pomanjkanje kelnarc. Greš drugam in je, ne pa se držati kot pijanc plota in nositi še domov sranja...

Tako, da rešitev je preprosta, sedaj le, če te boljša plača drži, da še delaš, samo po drugi strani pa ali je vredno za nekaj evrov :wink:
Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 14. Dec. 2018 22:39

Tudi sama tako razmisljam,edino druge zaposlitve se nimam. Plača je tukaj ok ( ni waw glede na sloves restavracije ), ampak mislim,da bi tudi drugje imela podobo-mogoče kakšen evro manj.
Sem pa govorila s šefom, ki je govoril s tem sodelovcom in danes,ko sem prišla v sluzbo (po dveh prostih dneh) popoln ignor s strani sodelavca-brez pozdrava,ne nič. Sama mislim, da je tako obnašanje otročje.... Pač še pogovorimo in je zadeva rešena. Res ne razumem tega? Ker niti nisem šefu govorila čez njega, samo povedala dejstva in moja občutja. Kaj mislite?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 15. Dec. 2018 6:29

Ce te ignorira, super. Bolje kot to, kar je bilo prej.
Drugace pa se mi zdi zalostno, da si moras ti iskati drugo sluzbo, ne oseba, ki so obnasa neprimerno...
Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 15. Dec. 2018 8:57

Tudi meni ampak , kaj naj naredim. Sama hočem imeti mir. Zase mislim, da sem pridna zaposlena, odgovorna, saj so mi nadrejeni dali še dodatne zaposlitve, ki sem jih z odliko opravila. Ne morem pa več hoditi domov slabe volje in še doma jokati. Zgublja se dober kader, medtem ko drugi ostajajo.
Kar si najbolj želim je, da bi čimprej dobila drugo zaposlitev, saj bom na žalost sedaj pristala na zavodu. Glede na mojo izobrazbo, pa ni ravno lahka. ...
Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 15. Dec. 2018 9:00

Kat pa ne razumem je, kaj za boga sem mu naredila??? Ne razumem takega obnasanja, pa tukaj niti nisem vsega napisala....
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Dec. 2018 15:39

Moski ego.. :lol: ce te ignorira je to njegova odlocitev, naj te ne obremenjuje.. ti delaj svoje.

Ce pa to dejansko vpliva na kvaliteto dela ne bo druge, kot udarit po mizi in mu dopovedat, da je bil date napaka - ampak da je slo mimo, da sta zdaj v sluzbi in naj se temu primerno tudi obnasa. Osebne tezave pa naj resuje v svojem prostem casu.
Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 15. Dec. 2018 23:00

Kar sem se pozabila povedat je, da tistI dan po 'zmenku' mi je v avtu vpil, da me bo tako zjeb*** na sihtu, da bom dala odpoved (se opravičujem grdi besedi, napisala sem dobesedno). In kaj se je zgodilo potem....poleti se je začel pred mano postavljati z eno natakarico (ki je sedaj ni vec) in se poljublati pred mano in potem sem izvedela, da jw to vse bilo namensko prizadet mene... meni je to malo mimo....in sedaj trenutno dela to povsem isto z eno drugo natakarico....zgodba se ponavlja. Meni se pa toliko ne da več ubežati z njim in njegovimi problemi ,da je groza.... Vse to edino vpliva na sluzbo in goste (kar ko rabim pomoč je žal ne dobim). Ne morem pa razumet te miselnosti.....Ne vem a sem jas neumna alI kaj?
Soncnica55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 13. 12. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Soncnica55 » 22. Dec. 2018 16:34

Danes sem izvedela, da je sodelavec govoril z direktorco o najinem 'zmenku '. S tem da je vse slabo obrnil name. .. meni je ratalo slabo... Že cel popoldne jočem. Nočem niti vedeti,kaj si direktorica misli o meni..Niti ne razumem njegovega namena. Zmenek je bil grozen in to semu tudi povedala. Najraje bi me napisala sedaj, da naj mi pove njegov namen ampak že poznam odgovor; zablokiral me bo. Kaj naj naredim? Govorim z direktorico? Dam odpoved?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 22. Dec. 2018 17:31

No ja, tudi, ce je bil zmenek slab zaradi tebe, to ne opravici njegovega obnasanja na DELOVNEM MESTU. Tako da si s tem ni ravno pomagal... Jaz ne bi nic rekla glede zmenka samega, ce te ne vprasajo, ker dvomim, da se direktorjem da osebne zamere z zmenkarij svojih zaposlenih resevat. Mogoce samo omeni tako njemu, kot sefu/direktorici/vsem naenkrat, da ne glede na zasebne zamere se vedno pricakujes od tega tipa korekten delovni odnos in to je to.
In isci drugo sluzbo, ne vem :nein:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 22. Dec. 2018 17:31

Kako naj mi vemo kaj je prav v tem primeru?
Če bi bila v pametnem kolektivu, bi tvoja nadrejena že v začetku dala tvojemu sodelavcu jasno vedeti, da je vaši odnosi v prostem času ne zanimajo oz se je ne tičejo.
The world is as you are.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov