Tragedija v Pirničah

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 11:42

bom kar semle kopirala iz teme Priznam, da da ne bo offtopica:

MIGRENA napisal/-a:* da štekam zakaj nekateri nikol več nočejo v Lipo sam to ne pomeni, da tut ostala Slovenija nebi smela... Zavašnik je bil itak obsojen tko, da je bilo očitno pravici zadoščeno in ne moreš vnaprej obsojat, da sedaj ne bojo igrali po pravilih (sploh z vso policijo in inšpekcijo) za vratom


Ni noben rekel, da nebi smeli hodit v Lipo, vendarle tisti, ki pač tako čuti ne bo šel in če se nekomu zdi to absurdno da jo spet odpirajo, se meni zdi razumljivo.
pred te dogodkom sem bila redna gostja lipe. No, Prejšnja leta. In en božični diđejtajm pred tem, ko so umrla ta dekleta, je bil isto grozen in smo samo čakali, kdaj se bo koga pomendralo.na začetku ko smo prišli je bila vrsta še normalna, potem sej je začelo nabirat nabirat, na koncu tako rinit, da kolegica ubistvu sploh ni stala na tleh ampak jo je folk tok zrinu da je bla kar u luftu, če me razumete.Potem so jo varnostniki potegnili čez orgajo (še dobro da sva bile v prvi vrsti) če ne bi jo folk pomendral in zadušil! in ne da bi varnostniki naredli karkoli glede tiste gužve.eno dekle kukr se spomnim je celo omedlelo, ampak potem so jo spravl na noge.Jst sm potem prišla notr preko vez.In notr, da ne omenjam.prokleti dibilni varnostniki so stali pred wcji in spuščali eo po eno.In ko si prišel na wc je bil ta skoz prazen ker so se dekleta še lišpala in tko, mi smo pa čakal v vrsti kot budale, tako da smo na koncu bile prisiljene scat zadaj na vrtu Lipe.Skratka bila je groza od groze, in tud hitr smo se pobral ker ni blo niti milimetra placa.Notr še dihat nisi mogu, ves folk se je pol gnetu zunej :?
to je izkušnja leto prej.Pa ne edina taka.skos je bilo groza tam notr in še malo žrtev je bilo glede na situacije.

Poleg tega pa, nevem, če dohtr zajebe mu uzamejo licenco in je konc njegove kariere in to bi morali isto narest lede tega.madona, sej so tri mlada dekleta umrla!
Poleg tega pa še to..Kolk je imel zavašnik že ovadb in inšpekcij, in zapiranja in kajjestvemkajševse prej, pa ga to ni brigaloin je še naprej fural isto.nebi se čudila če bi zdej tud.
Če je lipa samo lokal, kul, za nočni klub mu pa nikoli nebi dala dovoljenja+to da bi ga čeprav ima dnevni lokal, stalno nadzirala.

in ja kot sm rekla, meni nebi bilo do žuranja tam, ker je isto kot če bi na grobovih plesala.
Ima tud jst zelo zelo lepe izkušnje iz lipe, ampak ne, zame je ta zgodba zaključena za vedno, ravno tako kot global.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1439
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 09. Avg. 2008 18:26

V prvi vrsti bi mogli poskrbeti za varnost obiskovalcev. Prostor ima pač svoje zmogljivosti, oni so pa očitno zaradi želje po večjem zaslužku noter spustili toliko, kar se je dalo ... Za to bi moral lastnik biti kaznovan!
Jaz bi pustila, da se ponovno odpre le, če bi se držali varnostnih predpisov in v kolikor bi jih prvič pregrešili, bi jim lokal trajno zaprla.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3779
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 09. Avg. 2008 18:31

Lastnik je bil kaznovan na mislm, da 5 let zapora.

Ne vem, nism velikokrat hodila v Lipo oziroma nism bla nonstop tam no, ampak vseen, če bi gledal na to, k je je kdo kdaj umrl in na kakšn način, pol nikamor več vrjetn ne bi stopl, ker marsikdo kje umre, pa javnost tega ne izve. Sicer mene nč nima, da bi šla tja, ampak kdor bo pa šu, pa nej gre in naj uživa. Punc na žalost ne more nč več prpelat nazaj. Lahko se folk sam odloč za bojkot Lipe oz. Lipe in še neki zravn, ker naj bi lokal imel novo ime, ampak dvomim, da bi uspel.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 20:03

zame je to premila kazen :?

Konc koncev ne umirajo ljudje kar tako o lokalih.Če že kdo umre zaradi krivde dotičnega lokala oziroma lastnikov, potem že neki ni uredu.
sicer pa ja, dandanes itak skorajda nikamor ni več varno stopt,kamor se obrneš je nekej.zato sem tud jst rajš na varnem doma ali v bližjih lokalih kot pa v centru, kjer se itak zbira velik kos ljubljanske kriminalitete+žalostno je to, da so v to vklučeni tudi številni varostniki, katerih se je najbolj za bat!

ja imela bo novo ime...Villa lipa..vav :roll:
Jst se z odprtjem le-te en strinjam, ker so se že takoj začele mučke.Nekje piše da nebi smel (v gradbenem dovoljenju) imet odprte celonoč, drugje da lahko, na koncu pa še povedo da ubistvu ni zakona ki bi v tem primeru lahko preprečil da bi bla odprta celo noč. Torej?Nov začetek, isti konec?
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3779
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 09. Avg. 2008 20:12

Upejmo, da ne bo isti konec, kot par let nazaj.

In ja, je premila kazen, ampak zakoni so pač taki, tuki mi nč ne moremo. Eni si pač lh marsikej dovoljo, za to pa plačajo drugi.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 20:32

ja upejmo, kej dost pa zgleda ne more še država ne :?
Glup sistem, precej glup.In na prekleto dostih področjih v naši preljubi sloveniji :roll:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Avg. 2008 20:57

jagodka85 napisal/-a:Lahko se folk sam odloč za bojkot Lipe oz. Lipe in še neki zravn, ker naj bi lokal imel novo ime, ampak dvomim, da bi uspel.


Edino bojkot bi lahko uspel, po mojem mnenju... Ker ima lastnik vse potrebne papirje, mu ne morejo oduzet pravice za otvoritev lokala... Na gostih je, ali jih je ta tragedija odvrnila od obiska, ali ne...

Če smo pa že pri nesrečah v lokalih...
Pred 4-mi leti ali celo več se je tudi pri nas zgodila nesreča... Sicer niso bili krivi redarji, ampak gostje sami. Enega fanta (takrat še ne 18-letnega) so brutalno pretepli, da je zdaj kot rastlina z manj kot 25 kg... Pa nihče ni ničesar videl, nihče ne ve, kdo ga je, nihče ne ve, kako se je to zgodilo...Pa je bil lokal poln... Sama mafija :roll:
In tukaj kšn bojkot ni uspel (oz. niti ni bil mišljen), ker se (vsaj mislim) o tem ni tako zelo govorilo. V tem klubu so še vedno šolski plesi, razni DJ-i, metal žuri...

Kakorkoli že... Raznorazni ukrepi in bojkoti ne bojo vrnili 3 punc nazaj in tega fanta ne bojo ozdravili :? ...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 21:24

to je tist fant iz Nove Gorice oziroma tam so ga pretepli a ne?
sem slišala za tega fanta ja, groza :?

drugače pa ja res ne moremo nobenega ubuditi od mrtvih, samo meni se zdi da je državnio sistem res mal zgreše glede tega.
najpre bi moral mal varnostnike selekcionirat, ker pošastna zafrustrirana gorila, ki jo srbijo pesti ni za varnostnika.Naj dajo rajš policaje na vrata bo boljš.

sicer pa kot sem rekla..si doma in si varen, velik boljš kot v kakšnih lokalih katerih se nasploh drži slab sloves (ala ljubljanska tramontana-vsakič ko sem šla je bil en fajt al notr al zunej).
da ne omenjam kako so se v franci na balanci spravl na kolega katermu je ponesreč krigla piva padla na tla.no, sam tam so se mal uštel.on in jegov kolega ki je bil zraven sta obadva boksarja, tko da so jih varnostniki fejst pokasiral nakoncu.ampak na njiju so se spravl pa za čist brezveze in brez razloga in to takoj s pestmi. :roll:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Avg. 2008 21:30

Ja, on je tudi iz NG, oz. iz Solkana... Moj dobr znanc...

Sicer pa, *purple*, ne moreš vedno tko pesimistično gledat... Nesreče se dogajajo povsod: v avtu, v lokalih, doma, na ulici, v šoli, v službi... In rešitev ni, da se boš zdej zapirala med 4 stene in bla varna. :)

Glede varnostnikov pa tko... Varnostnika naj bi spoštovali in se ga bali, ker ima nekaj kg več, in prav tako nekaj mišic več kot vsi ostali. Torej, bojijo se ga, če je mrga! Kakšen je pa v glavi, pa ne moreš vedet... Priznaj pa, da če bi videla nekega varnostnika, ki ima manj kg kot ti (nevem kolko jih maš :D , recimo da jih ima on skromnih 60kg), ne bi imeli ljudje toliko rešpekta do njega in bi se po lokalih dogajalo še huje.

Sicer pa niso vedno varnostniki krivi... Veliko je tudi od organizacije, varnostniki pa skrbijo samo za red.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 21:44

mnja, sej maš prov.če je že sam lokal narjen tako, da spusti notr vsega živega, potem je itak za prčakvat kakšno pi*darijo :? sej se takoj vidi kje se dogajajo kriminalne stvari in kje ne.
recimo če pogledam v Fun factory če ti je znano. Odkar se je odprl, pa do skorajšnjega zaprtja smo bili vsak vikend, skorajda vse petke in sobote, redni gostje.pa niti enkrat nisem videla kakršnegakoli fajta, problemov ne nič.Tudi gužva na vhodu se je lepo postavila v vrtso katero so varnostniki zahtevali, da ni bilo ne rinjenja ne nič pa če smo stali daleč stran na parkirišču.res je da so bli tam tudi mladi, ampak tud na raznih housih in podobnem, ko je bila popoulacija malce starejša ni bilo problemov.je pa res, da tja notr niso tolk hodili temperamentni ljubljanski "fužinski" fantje.
prideš pa v eno tramontano, kjer se takih kar gnete, pa so valda stalno problemi+organizacija suks, otr gre vse kar leze in gre in je.
če izpostavim klub 12, to je klub kjer se je in se še vrti narodna ampak tam so delali selekcije.Tja notr ni prišla kar vsaka budala, kar vsaka mrga.če se je varnostniku zdel sumljiv mu je kratkomalo zavrnil vstop+razni mulariji ki išče samo fajte po ljubljani.in tam sem se tudi imela vedno res fino in nikoli me ni bilo strah, ne nikoli nisem česa doživela slabega.

in ne da sem pesmist, samo se pa izogibam takim lokalom, kjer vem da mi lahko zdej zdej od kje kakšna flaša v glavo prileti ki je bila namenjena nekomu drugemu.sodelavka jo je v tramontani dobila v koleno in je mogla clo šivat sredi noči na urgenco.
to so lokali na stil kot je bila lipa.Ni važno ne za varnos ne za nič, za to ni denarja, važno je da samo v blagajno pritekajo denarci, za folk se pa požvižgamo.
No, jst denar nosim tja, kjer je tudi zame poskrbljeno in kjer sem 90% prepričana, da bo vse ok.
In če se je nekje že dogodila kakšna tragedija/ornk pretep/in podobno, takim olokalom se seveda ognem in grem v bolj mirne in tiste, v katerih me ni strah.

in kot sem rekla, rajš bi mela policaje namesto varnostnikov, ker policajev se nebi bala.tako mi gre pa že sam grozilni pogled od varnostnika na živce in ne morem vedet kaj bo z mano če bom ponesreč razbila eno šalco :? To ni to.Ven ga grem žurat, ne pa trepetat in se bat.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2708
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Avg. 2008 22:47

Js v bistvu v Lipi nikoli nism bla in sploh nevem, kaj se je tm ponavadi dogajalo... Poznam pa kr neki takih lokalov, kjer te je lahko samo strah, če boš prišel tja... Sej niti Bugatti ni več varen (pa brez zamere, Tolminci :D ). Vedno ko pridem tja, se bojim kšnih pretepov in podobnih jajc, ki bi mi lahko zagrenile večer.

*purple* napisal/-a:če izpostavim klub 12, to je klub kjer se je in se še vrti narodna ampak tam so delali selekcije.Tja notr ni prišla kar vsaka budala, kar vsaka mrga.če se je varnostniku zdel sumljiv mu je kratkomalo zavrnil vstop+razni mulariji ki išče samo fajte po ljubljani.in tam sem se tudi imela vedno res fino in nikoli me ni bilo strah, ne nikoli nisem česa doživela slabega.


To pa ni vedno najbolj enostavno. Predstavlji si, da ti pride nekdo do vhoda, pijan ku šimja in hoče prit v lokal. Varnostnik mu itak ne bo dovolil vstopa, ker je preveč nevaren... Ampak potem si predstavlji reakcijo tega podivjanega fanta... Začel bo rinit, žalit, se tepst in bo hotu prit v lokal zarad principa... In potem sledi kar sledi... Varnostnik se bo v takem primeru branil (ne odobravam pretepov) in nekateri poznajo samo pesti... :?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 09. Avg. 2008 23:06

ja veem, da je lipa mal daleč od tebe (predvidevam).sicer pa kaj naj ti rečem. ko smo ble mlade frajle nam je blo zanimivo, samo takrat še ni blo tolk hudo.ene dve leti pred zaprtjo lipe se je začela vsa ta gužva in vse to.prej je blo mal bolj umirjeno.
ja Bugatti. Tud slabe izkušnje. Enkrat lih kakšno leto/dve po tem ko se je preimenoval iz Tequile je bil notr koncert od Karme in smo valda šli, ker naokoli nikjer nič ni dogajalo. In sedimo levo od odra na separejih na tistem balkončku, ko se dva tipa spičita in eden zbeži v našo smer in tadrugi z druzga konca vrže flašo piva in men pa mojmu takratnemu khm ljubimcu ( :D) deset centi stran od glave in zadane eno žensko v hrbet. sicer ok, ženski hvalabogu ni blo nič, je pa ustala šla do varnostnikov in potem so ga zabrisal ven.zunej pa valda bekfid od tolmincev, ker je bila ženska očitno tolminka.In jih je tip skor pokasiral.
pa še v bugattiju se mi je pripetila majhna nezgoda,ker se i je po tem ko sem si na wcju ornk roke sprala zbrisal tist štempelj ki je viden pod neonkami.in me varnostnik ni hotu več notr spustit če ne plačam vstopnine.pa sm mogla še enkrat plačat :?
Itak pa tam je tud bolj tko.neglede na to, da niso tam lih temperamentneži, so pa taki da se potegnejo za enga vsi skupaj.In ko bo enmu en moril, bo cela grupa šla nanga.Čeprav men tam in v okolic proti Bovcu to ni delalo nekih težav, ker poznam dost ljudi in med njimi tudi tiste tabolj "močne in glasne".ampak kakšnemu drugemu se je pa slabo pisalo če je težil.je pa res da kr tko niso nikoli morili folku, vsaj da bi jst vdila ne.Je pa dost folk moril, sploh kšni turisti in se začnejo norca delat in pol je kar je.
sicer mogoče offtopic, ampak a Bugatti prov še laufa al kako?

aja še tole glede dvanjastke.ma tja že tko ni hodu tak folk.Če ne pa nevem, nism vidla da bi kšn res moril če ga niso notr spustil.tam je blo že znano, da je nek respect.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 740
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 10. Avg. 2008 12:25

Dokler se ne bo spremenila kultura ljudi oz. obiskovalcev, država lahko dela še ne vem kakšne ukrepe, pa ne bo dosegla nič. Kultura pri človeku se pa začne najprej z vzgojo staršev in kasneje šole oz. okolice.
In ker se je očitno prijel "južnjaški" trend vzgoje, kjer starši podpirajo pretep med otroci (kao, postav se zase, razbi ga, če se te dotakne), bo zelo težko kaj površinsko narest. In žal je tako, da na nasilje moraš reagirat z nasiljem (noben me ne bo prepričal, da bo varnostnik lahko kaj naredil s citiranjem knjige The secret), zato podpiram, da varnostik, če je treba, ravna bolj grobo (v kolikor seveda ne izkoristi svoje moči za pumpanje nejgovega ega, kot se je zgodilo v Globalu)
Skratka, problem je globalen, globok in težko ga bo izkoreniniti. Bila je Lipa, lahko bi bil pa katerikoli drug klub v SLO.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2048
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 10. Avg. 2008 12:34

^ se strinjam. to bi se lahko naredilo kjerkoli, kjer je masa folka. na koncertu, obisku papeža, pred diskoteko,...
se mi pa zdi da bo to najbolj varovan plac za žurat od sedaj naprej, ker jim bodo res dihal za ovratnik z vso možno varnostjo.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 974
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 10. Avg. 2008 12:34

Pa naj laufa Lipa, če majo vse papirje. So ble smrtne, se zgodi, kar pa ne pomeni, da mrjo zaj bit pa vsi prkrajšani za žur. Že tak mladina nima neč od neč, pa se ga mrjo po parkih zadevah, pa povsod jih je puhno, naj majo lokale, kjer majo možnost, da se sprostijo.
Zdaj če so 3je umrli, pa bo mogli kar skos zaprto bit, čisto brezveze.
Lihtak ko bi rekla: moj kolega se je na uni pa uni cesti ubil, zej se pa jaz tam nem vozla več.
Kot je rekla Smreka, morajo ljudje najprej spremenit kulturo.

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov