vaša selitev v nov kraj

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
lipstick69
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 4. 6. 2011
Kraj: LJ (okolica)

Neprebrana objavaNapisal/-a lipstick69 » 05. Jun. 2011 14:49

Js sem se preselila, ko sem hodila v 8. razred OŠ v kraj odaljen 2 uri. Pač sem se morala ker sta se ata in mama tako odločila. Zdej smo tuki že nekaj let. Potrebovala sem 2 leti da sem se počutila kot doma. Bilo je grozno na začetku.. Nobenega nisem poznala, nisem bila navajena taknega življ. okolja.. Hotela sem iti nazaj. Zdaj po nekaj letih pa mi je tukaj prav fajn, spoznala sem toliko novih ljudi in nebi šla nazaj. :D
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 264
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 08. Jun. 2011 17:23

Zdravo!
Še moja zgodba.V Ljubljani sem bila 3leta srednja šolo hodila,med vikendom sem hodila k fantu.Domov malo.
Pred slabim 1letom sem se preselila k fantu.Živiva sama.
3al 4x greva k njegovim staršem.Svoje starše imam na gorenjskem v majhnem mestu.Vidimo se 1x na mesec.Ja nimam avta,sem vezana na prevoz.
S fantom živiva v bloku,moji starši v hiši,njegovi na vasi.
Še zdaj se nisem navadila na ta "hrup" v bloku,pogrešam kraj kjer sem bila v mladosti.Tolažim se da se bom navadila. Prijateljem nimam dosti.Zame je bila velika sprememba.Ne počutim se še prov čist da sem doma,pri fantu.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4434
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 09. Jun. 2011 2:37

Naša družina se je iz Bavarske preselila v Slovenijo, ko sem bila stara 5 let.. Po pravici povedano se podrobnosti iz tistega obdobja ne spomnim prav dobro. Vem samo, da mi učenje slovenskega jezika ni povzročalo večjih težav (ker so se starši že v Nemčiji trudili, da bi se naučila slovensščine). Ko smo prišli sem, smo še nekajkrat zamenjali bivališče (iz hiše v blok, nato spet v hišo) ampak to je bilo vedno znotraj iste regije.. :)
Trenutno končujem gimnazijo, zaradi katere sem bila zadnja 4 leta tudi v dijaškem domu (spet ni bilo neke drastične spremembe okolja, do tam imam prib. 40 minut vožnje), naslednje leto pa nameravam - kot večina ostalih - v Ljubljano zaradi študija. Zaenkrat se Ljubljane zelo veselim (sicer sem celo življenje živela na vasi, me pa že od nekdaj vleče v mesto), se bo pa kasneje izkazalo kako se bom počutila v njej :P Kaj pa vem, mogoče mi ne bo všeč.

Vsekakor bi pa rada sodelovala pri kaki izmenjavi študentov (npr. pri Erasmusu) in šla za nekaj časa v tujino.. Najraje v Anglijo :) Kar pa se tiče stalne selitve v tujino.. Ne vem, neke pobožne želje so, ampak vse skupaj realizirat je pa druga :)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 09. Jun. 2011 22:18

Selitve mi nikoli niso predstavljale težav. Mi je to v bistvu čist luštna zadeva. No, ko se bom pa enkrat ustalila, se bom pa ustalila. Najbolj sitno zna biti, če se seliš kot otrok, pa da moraš zamenjat OŠ (Ok, meni se je to zgodilo, ampak sem prišla v boljše okolje, he he. Marsikdo je pa že jamral..).
Trenutno sem v Lj že peto leto in mi ne fali nič. S cimrami sem vedno imela normalne odnose, da bi pa jokcala ker nimam pred sabo več gmajne, ampak asfalt, mi pa tudi ne pride na misel :D
Domotožja pa tudi nikoli nisem imela. Verjetno zato, ker se vračam domov vsak vikend (da malo vidim prijatelje, pa domače...).
Uporabniški avatar
HopeStar357
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 234
Na forumu od: 18. 5. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a HopeStar357 » 23. Jun. 2011 20:12

Js sm v lj tud šla zaradi študija in sm po skoraj 6 letih še zmeraj v lj...služba, zravn še 1 fax in sem ostala in se navadila..tudi družba je tle, sem si ustvarla neko življenje in domov nisem neki hodila....zdej, po tolkem času me je pa začelo dajat domotožje in res pogrešam družino, tako da sem ob vsaki priliki doma, to pomeni skoraj vsak vikend...mi je lj všeč in sem do nedavnega bila prepričana, da bom tu tudi ostala, ampak v zadnjem času pa nisem več...me pa vleče, da bi se preselila na hrvaško, na morje...to je pa želja že od malih nog, tud službo bi se dal zrihtat, tko da upam, da bo 1x uspel spokat kufre iz ljubljanskega betona nekam tja... :)
~ The greatest trick that devil ever pulled, was convincing the world he didn`t exist ~
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 329
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 02. Jul. 2011 21:37

Jaz sem se iz domačega kraja preselila v Ljubljano za čas študija. Prvo leto je bilo kar težko, ker sem bila ful navezana na dom, pa še prijatelji iz srednje šole smo se porazgubili. Potem pa sem se navadila tudi na ljubljanski vrvež, na utrip mesta, ki mi je šel na začetku tako na živce.

Po faksu sem začela delati in sem že razmišljala o nakupu stanovanja v LJ ali okolici. No, pa sem se potem vseeno preselila nazaj v domači kraj, to odločitev pa v bistvu še danes obžalujem. Mi ni nič hudega doma, samo pogrešam večje mesto, dogajanje ... Zdaj sem precej osamljena, saj sem si po več letih v LJ ustvarila mrežo novih prijateljev. Ampak nazaj sem rekla, da ne grem več.

Če bi se selila, bi se ven iz Slovenije, kar se tudi najbrž bom. Verjetno ne za stalno, ker sem precej navezana na družino, za nekaj časa pa sigurno.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1402
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 09. Jul. 2011 15:47

Jaz sem se najprej preselila s Primorske v Ljubljano. Nisem mela nekih hujših težav, hkrati pa tudi nisem bila pretirano navdušena... Sicer sem bila pa tudi od prej navajena, da sem bila večkrat od doma, tako da mi selitev ni predstavljala neke večje travme. :D Lani sem se za krajši čas preselila v tujino, kar mi je blo super. Novi ljudje, nov način življenja,... Potem spet nazaj v Ljubljano, trenutno pa sem v Angliji. Zaenkrat samo začasno, ampak obstaja velika verjetnost, da se bom sem preselila za stalno. Na splošno mi je pač všeč it po svetu, spoznavat nove kulture, ljudi, način življenja... Pa tudi kar se služb tiče, je v tujini dosti bolj obetavno, kot doma. In konec koncev se lahko vedno vrnem nazaj v Slovenijo, če si premislim oz. bi šlo karkoli narobe.
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 10. Jul. 2011 18:12

Jaz se bom čez 4 mesece preselila iz bloka v hišo. Nova lokacija ni preveč oddaljena od zdajšne,ampak nekaj novega pa bo vseeno. Hiša ni blok. Bomo videli,kako bo.
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 54
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 10. Jul. 2011 18:13

Jaz se bom čez 4 mesece preselila iz bloka v hišo. Nova lokacija ni preveč oddaljena od zdajšne,ampak nekaj novega pa bo vseeno. Hiša ni blok. Bomo videli,kako bo.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov