Stroški študentskega življenja

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Nov. 2010 12:16

Ja in?
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 26. Nov. 2010 12:23

Tisto tvoje palamudenje o dediščini... pa od tega, da sem sebičen pa da goljufam družbo.

Veš, da sem s temu posledično dvignil življenjski standard svojim staršem in meni. Nevem v čem je tu sebičnost. Valda, da bom tudi jaz imel kaj od tega. Prav tako bom imel kaj od tega, ko se bo prodalo zlato, ki se je kupilo 3 leta nazaj, sedaj pa veš kake so cene zlata. Nevem ali je to zatebe sebičnost? Od česa bi imeli starši več ? - od tega, da sem jim ustvaril majhnen kupček denarja skoraj iz nič ali pa če bi kelnaril za 4 € na uro (pa ne pravim daje s temu kaj narobe). Jej jej jej jej jej.

Daj mi povej nekdo, ki ne dobiva štipendije pa bi jo moral, ker doma nimajo nevem koliko denarja in družinski proračun ni velik in so komaj presegli cenzus npr pa stanuje 100km preč od študija in mu DOMA nebi morali plačati najemnine ter hrane in vseh stroškov. Zakaj zaboga pa se nebi znašel s tako foro kot sem jo omenil jaz? Naj dela kot črnc ob študiju da bo študiral do 30 leta a?

Država nas vedno in povsod goljufa v večini, socialni transferji so nizki, davki visoki življenjski standard pa ni bogsigavedi kaj. Zakaj pa še mi nebi malo nategovali države a?

Uporabi svojo fokin pamet kdaj...pa ne moraliziraj.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Nov. 2010 12:31

Uporabi ti svojo fakin pamet. Štipendij je omejeno število. Če jo ti dobiš, je nekdo drug ne. In ti nisi noben socialni primer, če oddajate dvojček. V temu primeru dejansko ne goljufaš požrešne države, ampak nekega drugega študenta, ki bi štipendijo potreboval, ker ne prihaja iz fiktivno enostarševske družine, ampak je mama dejansko res samohranilka.

Vprašanje dediščine: Tudi če je premoženje že sedaj pol-pol, je mama še vedno upravičena do dedovanja po možu, ne zgolj ti. Če se ločita, to pravico izgubi in je odvisna od tvoje dobre volje. Kar si pokazal o odnosu do denarja in staršev tu na forumu, se jaz ne bi ravno zanašala na to.

Zakaj šiht za 4 evre? Saj očitno ti ga ni treba. Dobivaš del najemnine od tistega dvojčka. Ponavljam vprašanje: Zakaj hudiča ti mama kupuje cigarete, če pa imaš vir dohodka?

In še na splošno: Ja, ti si sin svojih staršev. Njuno premoženje bo nekoč tvoje. Vsekakor se pa nimaš trenutno kaj za trkat po prsih, kaj si ti vse ustvaril, ker je to njuno. To, da dobivaš del te najemnine, je stvar njune dobre volje, ti pa to tu prikazuješ kot svojo absolutno pravico, saj je bila vendar ideja tvoja.
Ne gre to tako, koliko ljudi ima dobre ideje, pa nimajo kapitala. Če bi ti najel kredit in zidal dvojček, bi bilo tvoje. Tako je pa od staršev.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 26. Nov. 2010 12:41

Ene smrdljive čike mi mečeš naprej. Skadim za ene 30 € do 40 na mesec. Vau.

Res je, da bi bila odvisna od moje dobre volje in da sem jaz odvisen od njihove dobre volje. Sem pa le njihov sin, ki je vse to pogruntal. Za zdaj se razumemo lepo, le kako se nebi?

Se ne oziram kdo bi kerga prikrajšal. Kaj pa oni ko živijo v študencu, pred študencom pa mercedes pa nasplošno oni, ki koristijo socialo pa so zelo premožni? Saj ne živimo v dreamlandu, danes se je pač treba znajti.

Če se strinjaš ali ne MED ŠOLANJEM se nebi smelo delati zato, da se lahko nekdo pač šola. To je zame sramotno, ker država ne financira takih oseb, da jim nebi bilo treba delati. Dela naj se samo čez poletje in to je to!

Jebemti goljufanje, treba je nekako priti do denarja pa tudi če na tak radikalen način kot sem ga jaz omenil.

Nej eni crknejo potlej al kaj? Sam osebno nebi zdržal študirati ter delati obenem. CRKNEM, pa nisem len.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Nov. 2010 12:45

Trnovcan napisal/-a:Ene smrdljive čike mi mečeš naprej. Skadim za ene 30 € do 40 na mesec. Vau.


Trnovcan napisal/-a:V obe smeri naredim cca 115 km, plačam pa samo bencin ter bone. Pa še bencin mi častijo večinoma. Mobitel mi plačajo doma, čike, pa vse kar rabim za zraven.



Sem šla prav poiskat, kaj si dejansko napisal.
Sploh pa, če nisi opazil, ti že tri strani naprej mečem to, da se ti zdi prav samoumevno, da ti starši vse to kupujejo in ne pokažeš niti kančka hvaležnosti.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 26. Nov. 2010 13:08

Zakaj bi bil hvaležen na takšen način kot ti praviš? Ubistvu te uboge čike, ki jih dobim, sem sproduciral jaz (vsaj denar za njih). Seveda da mi je samoumnevno. Priznam pa me ni čisto nič sram.

Starši so še v plusu z menoj. Je kaki mesec, ko jih stanem res minimalno kdaj pa več. Ves denar, ki pa mi ga dajo so ga pa dobili na način, ki sem ga predlagal jaz. Sami se tega nebi nikoli domislili. Nimam slabe vesti, le kdo bi jo pa imel?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Nov. 2010 13:39

jullia_ napisal/-a:Kao, saj je prav, da oni zdaj mene živijo, jaz bom pa njih, ko bodo stari. A se ti zdi to primerljiva situacija?

tole se mi dejansko zdi primerljiva situacija. sploh ker staršev ne nameravam začet sofinancirat šele ko bodo stari in obnemogli, ampak takrat, ko si ne bodo več mogli privoščit kar bi želeli, jaz pa bom imela sredstva, da jim to omogočim.
starši ne financirajo otroka, če tega ne zmorejo in ga financirajo do meje ko to zmorejo, merila si postavijo sami. mogoče imam malo poseben pogled na to problematiko, ampak meni res ne predstavlja problema sprejeti denar od staršev, sploh ker vem, da bom rade volje gesto ponovila. bi me pa bilo sram, da bi me živel partner. od kje mi ta razlika v pojmovanju pa nevem :)

se pa strinjam, da trnovcan zelo 'posebne' poglede na nekatere stvari. sploh pomanjkanje hvaležnosti :) ampak zgleda, da njegovih staršev to ne moti. kako zelo je to grdo, bo pa lahko na lastni koži ugotovil, ko bodo imeli njegovi otroci tak odnos do njega :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 26. Nov. 2010 13:45

Dobro mogoče se sliši grdo ampak v resnici ni. Nevem zakaj jaz nebi mel kaj od tega?

Sem pa hvaležen njim in višjam silam, da sploh imamo oz. smo imeli kar imamo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Nov. 2010 14:55

đizs krajst, upam da ne bom vzgojila takih parazitskih frocov kot si ti.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 109
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 26. Nov. 2010 15:14

Čevš ti vzgojila pov takega "parazita" kot jaz boš lah ponosna... :P hahaha
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Nov. 2010 16:06

mhm. :lach:

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov