Stanovanje in stroški

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 325
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 20. Jun. 2010 20:45

jullia_ napisal/-a:Meni tudi cunje ne ležijo naokrog po sobi, kadar pride fant na obisk. Ko bova enkrat živela skupaj, bo pa videl, da sem se sposobna v enem dnevu 3x preoblečt in vse skupaj pustit na tleh. :)


Torej nisem edina :D ... samo js sem z mojim že tolko skupaj, da je vidu tudi to...
K4T
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 26. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a K4T » 26. Jun. 2010 23:01

Stanovanje na kredit pa si daš tak obrok, kot bi dal za najemnino ali pa malo višjega in odplačuješ potem pa je enkrat tvoje.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 416
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 25. Avg. 2010 20:14

^^Najboljša je seveda zgoraj omenjena varianta, ampak seveda moraš biti kreditno sposoben. Zneski za stanovanja, so pa danes zelo visoki.

Sama sem/sva preizkusila sicer to varianto. Eno leto sva plačevala najemnino, kar nekaj evrotov je šlo, ampak dober, sej sva sama tko želela.
No k sreči se nama je po enem letu ponudila boljša varianta, tako, da sedaj v kar vlagama, bo ostalo najino :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 26. Avg. 2010 11:40

Novapunca....to da on ze ima stanovanje je velika prednost. Kje ga pa ima? Mislim....je bolj v centru mesta, ali imata okoli tudi kaj zelenja, kak park? Ce je tudi nekaj narave v blizini ti morda to ne bo tako velik probem, prit iz hise v blok...kar se sadja zelenjave tice: starsi ti bodo verjetno rade volje kaj dali za domov, tako bos na tem lahko malo prisparala. In tudi za vikende lahko vedno prides domov, malo posedis na vrtu, poklepetas s starsi, pomagas pri njihovem delu na vrtu...tako da ne bos dozivljala tako velikega soka narava, zelenje prej, sedaj skos sam beton.

Z narascajem pocakajta, da najprej sploh ugotovita, kako funkcionirata v skupnem zivljenju....ker stvar se definitivno spremeni, ko 1x zivis skupaj.
Jaz npr sedaj ko zivim sama, si stvari ne likam, ko se bova preselila 1x skupaj v flet, bom njegove stvari likala. Tako da se bo ze tukaj poznal odbitek prostega casa.
Sploh pa pocakajta z vsem tem narascajem, ce ze sedaj ves da v 1 sobnem stanovanju za vaju in otroka ne bo dovolj prostora. Pocakajta nekaj let, vmes dajta kaj na stran ce lahko, ali pa vzamita nekaj kredita za to razliko, ki vama bo manjkala, ko bosta prodala ta flet in kupila novega.
Uporabniški avatar
senjorina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 59
Na forumu od: 16. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a senjorina » 18. Sep. 2010 18:23

Sicer sta do zdaj verjetno že razrešila problem, ampak ker se mi zdi tema aktualna pri mladih zaposlenih, bom še sama pristavila svoje mnenje.
Midva sva trenutno še podnajemnika, plačujeva (za 1-sobno stanovanje) sicer kar precej, če sem preciznejša - vsak 280 €, ampak tako pač je v Ljubljani, če ravno ne želiš gniti v nekem kletnem/polkletnem flatu za občutno manj denarja na mesec, ti je pa bedno priti po faksu/šihtu domov, ker pač ni spodoben domek. Meni se zdi ključnega pomena to, da se v stanovanju dobro počutim, ne rabim pa (vsaj zaenkrat še ne) nekega luksuza. Za to bo še čas, ko bova oba kolikor toliko finančno sposobna dat za nekaj boljšega, ki bo nekega dne tudi najino. :)

Glede na to, da sva midva z mojim oba iz vasi in nama je bližje narava, vrt za hišo in mir (pa imava v domačih krajih še vseeno precej pri roki najbližje mesto), bova verjetno tudi v prihodnosti razmišljala v tej smeri. Zaradi razmer pri zaposlitvah bo verjetno bolj malo verjetno, da bi se lahko vrnila domov, čeprav imamo pri nas doma dve hiši in bo ena prazna :?, in se bova torej morala ustaliti v Lj ali okolici. Sama si sicer želim neko fletno stanovanje, seveda takšno, da bo nekega dne dovolj placa tudi za ustvarjeno družinico, ne nujno v centru mesta, moj pa je bolj naklonjen naravi. Ampak če takole pomislim, imava naravo tako ali tako pred nosom (se pač zapelješ malo iz Lj, saj pri nas ni takih velemest kot drugod po svetu), domov pa se itak lahko odpraviva za vikend, tako da sama nimam ravno želje po gradnji hiše, sploh ker je to večji zalogaj kot nakup stanovanja.
Seveda pa bo čas pokazal, kam naju bo pot zanesla. :)
Ker pametni popustijo, neumni vladajo svetu.

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov