Življenje v bloku in čudoviti sosedje

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1108
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 29. Okt. 2009 21:50

xtina napisal/-a:Kaj naj z njo ?!


ja povej ji ... kako pa naj ona ve, kaj tebe moti in kako se njene petke slišijo v tvojem stanovanju ...
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 16. Nov. 2009 11:50

Si rešila s sosedo?
(s)mej se
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 20. Nov. 2009 22:22

Jst mam tok fuknjene sosede... Nimam popounoma nic prot narodom bivse juge, ni sans. Ampak njim se pozna, da so hrvati (nacin "resevanja" sporov, vse tiste psovke, temperament, miselnost)... vsak dan grejo cez mejo in se dlje.. dons se je koncal s policaji, doma sm se razjokala... pa to ni prvic, sej prjavl so jih vec al manj ze vsi sosedi, ampak mi smo najblizji in najbl trpimo. Policaji so ze kr vedl, za kaj se gre... Okej, globo bodo placal, ampak ostal bojo isti, noben ne bo nic naredu, en dan bomo pa sam na Pop tv in tisti stari stavek "Kljub mnogim opozorilom in prosnjam se s tem nihce ni ukvarjal..." Ena soseda se je zarad njih ze odselila kaksne 2 let nazaj in po vsej verjetnosti se bomo tud mi kmal preselil... Iz hise, kjer zivim od rojstva... :( in po posvetovanju z vsemi moznimi pristojnimi, odvetniki, res ne bo druge. Tko da cenite svoje sosede, tud ce jim manjka kaksn kolesck. Ko jim manjkajo celi mozgani, ste najebal.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 21. Nov. 2009 9:05

Miss M. napisal/-a:Jst mam tok fuknjene sosede... Nimam popounoma nic prot narodom bivse juge, ni sans. Ampak njim se pozna, da so hrvati (nacin "resevanja" sporov, vse tiste psovke, temperament, miselnost)... vsak dan grejo cez mejo in se dlje.. dons se je koncal s policaji, doma sm se razjokala... pa to ni prvic, sej prjavl so jih vec al manj ze vsi sosedi, ampak mi smo najblizji in najbl trpimo. Policaji so ze kr vedl, za kaj se gre... Okej, globo bodo placal, ampak ostal bojo isti, noben ne bo nic naredu, en dan bomo pa sam na Pop tv in tisti stari stavek "Kljub mnogim opozorilom in prosnjam se s tem nihce ni ukvarjal..." Ena soseda se je zarad njih ze odselila kaksne 2 let nazaj in po vsej verjetnosti se bomo tud mi kmal preselil... Iz hise, kjer zivim od rojstva... :( in po posvetovanju z vsemi moznimi pristojnimi, odvetniki, res ne bo druge. Tko da cenite svoje sosede, tud ce jim manjka kaksn kolesck. Ko jim manjkajo celi mozgani, ste najebal.


Sicer ne vem kako je za hiše ampak za bloke vem, da so sprejel en zakon kjer te lohk izselijo na podlagi tok pa tok pritožb, neplačevanja računov, razgrajanja itd.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Nov. 2009 12:08

^^to sem že slišala ja.
Drugače pa pri nas sploh ne poznamo sosedov, tiste ki pa pa same probleme delajo-od parkiranja na našem travniku da so povsod sledi koles tako da... po moje so kar pogosti ti problemi, s tem da se z enimi niti pogovoriti ne moreš niti nič.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Nov. 2009 13:23

Po prebiranju te teme se sprašujem, kje vi to živite, al pa morm *tok tok* bit srečna, da pri nas nimamo takih težav. Mogoče ma mal pri tem dejstvo, da smo v manjšem bloku (6 stanovanj :)) in da se med sabo dovolj dobr poznamo oz. ni nobenih čudakov, ter da smo vsi že 20 let tle.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Nov. 2009 13:28

Se strinjam s tabo, purple_rain. Tud jz nimam problemov s sosedi, niti pr men, niti pr mojmu doma. Razen, če odštejem, da ma sosed delavnico in občasno ob 7h zjutraj z viličarjem straši okoli...sm ga kr nekaj sobot zjutraj preklela, vsa mačkasta :oops:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Nov. 2009 13:29

Jst mam kul sosede, vsak se briga zase. V našem bloku je več kot 3/4 priimkov na -IĆ, pa ni problemov. Mogoče tudi zato, ker se noben ne buni če se iz zgornjega stanovanja sliši Indira Radić - še boljše, ni treba svojega radia naštimat. :rofl:

Se pa definitivno pozna, da to niso neka socialna stanovanja, najemnine so kr visoke - stanovalci, ki živimo notr smo pa prvi vseljeni, torej čist vse na novo. Pa tudi precej luksuzno je vse opremljeno, masažni tuši, talna gretja, komplet klimatizirano in podobno. Ne me narobe razumet, ampak vrjetno to vpliva tudi na odnose med ljudmi. Je ziher drugače kot, če bi živela v nekem delavskem bloku, kjer je itak 10000 problemov preveč v družinah (pa sploh ne trdim, da pri "pošlihtanih" parih in družinah ni nikakršnih trenj.

Aja, pa celo enega izmed recimo bolj znanih Slovencev mam za soseda. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 166
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 21. Nov. 2009 16:35

Je hiša, ki ima dve stanovanji. Mi smo lastniki, ker smo svoje odkupili prb. 30 let nazaj, oni so pa podnajemniki od obcine, niso lastniki nicesar, pa vseen razpaseni okrog in okrog hise, ki zadnje case mocno lici na del romskega naselja.. noben jim ne more nic. Placajo kazni, sem in tja se na kaksno pritozijo, jokajo pristojnim, kolk so zatirani in ubogi (in zou opazam, da imajo nase oblasti prov tak krivicno zascitniski odnos do wannabe zatiranih, sam poglejte problematiko z romi)... Kaksna je realnost loh ves sele, ko zivis v blizinih takih.. zivali. Ma dej, zivali ne bi ble nikol takih stvari sposobne...Pol pa klicejo policijo, ko jim prides povedat, da nej umaknejo tega boga in pol sare, krame, osebnih predmetov s tvoje zemlje, katero si jo kupil s svojim denarjem.. Ja boscki so no, nobenmu nic nocejo, mi vzviseni lastniki "od zgorej" jih tok zatiramo ze vsa leta... Ma pred steno jih bi blo treba postavt, k so ko zajedalci in izkoriscajo sistem do fundamenta, ko policija gre pa navijejo cefurko do konca in razbijajo naprej...
Tko da tiste, ki imate uredu sosede. Fuknjeni sosedi vam lahko zelo zelo poslabsajo kvaliteto vasega zivljenja...
What's the story, morning glory?
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 21. Nov. 2009 17:13

Jst bi se soočila z njo: pač lepo bi ji povedala, da njeno razbijanje vpliva na kvaliteto tvojega spanca... Da pač razumeš, da ima svoje opravke, da se ji mogoče tudi mudi, ampak da tebe že najmanjši šum prebudi.. Čist tko na lep način.

Drgač mam pa jst tud dost nemogočih sosedov; ene 2 leti nazaj je ob ene 8. zvečer začelo butati po vhodnih vratih. Ko sm le-te odprla sem videlo sosedo (takrat je bila stara okrog 88 let) na tleh. Prosila me je, če lahko pridem k njej in pokličem rešilca. Prišli so ponjo in jo odpeljali na Golnik. Pred tem pa me je še prosila naj poskrbim za sadje, naj pomojem posodo, da stanovanje ne bo smrdelo; in da naj se za ključe obrnem na soseda, kateremu je tudi trkala, a mu k**** ni vstal, da bi odprl vrata. Zato sem mu pozvonila, mu razložila kaj je bilo in da prosim za ključe, da pospravim stanovanje. Ta mi je zaprl vrata češ kaj si zmišljujem, da se to ni zgodilo, ker se bi obrnila NANJ. Zatem sem peljala ven psa in ga videla, ko se je odpeljal na Golnik, jo obiskat. Od takrat naprej ga ne pozdravljam več ne držim mu vrat. Mislm pezde nadut. Če bi res nadaljevala z neproduktivnostjo; trkanjem na njegova vrata bi lahko še umrla!
Kreten!!!!!!!!! :evil:

Pol mamo pa še eno pacientko; njena hčerka je rodila a se nato ločila in e odpovedala vsem pravicam, ki jih je dolžna izkazovati hčerki. Ko hčerka pride na obisk k babici, se mati hčerki pokaže le, da ji pokaže, da ima nekaj boljšega od nje.
V glavnem ta babica... Ful smo bli v dobrih stikih; ona je bla na kavici pr ns, mtka pr njej.. En dan jo je pa pičl, da se bo skregala. Razloga podanega ni bilo. Mislm čudna familja do amena. Po eni strani hvala bogu da smo se je rešl, po drugi strani pa bogi otrok; mt jo je kr zavrgla. Vsaj lepo življenje ima zdej z očetom in mačeho.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 613
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 21. Nov. 2009 21:07

Jaz sosedov ne poznam, razen na videz. Vsi so v redu in od njih ne slišim nič sploh, tako da ne vem, ali je blok tako dobro zvočno izoliran (malo dvomim, glede na to, da je staaaaaaaaaaaaaar), ali kaj ... nikoli ne slišim nič iz sosednjih stanovanj, meni pa tudi še nihče ni trkal, ko je kdaj kaj po deseti uri padlo po tleh ali kaj podobnega.

Je pa v bloku ena ženska, ki se stalno dere in naglas preklinja, in to tako, da jo slišim na stopnice, ko grem ven. Po mojem je malo bolna, mi je pa čudno, zakaj ji še nihče nič ni rekel. Ne vem, kako jo sosedje lahko prenašajo. :?
Every rose has its thorn
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1341
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 21. Nov. 2009 23:37

koliko negativnosti... :wink: pač ji povej, kaj te moti?

Pri nas je sosed travo kadil, pa je tako smrdel cel hodnik, je oče kar na policijo šel. Samo ideja :D

Avtorica teme- počakat boš mogla da si zvije nogo :lol:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Nov. 2009 20:40

:gruebel:

a zaradi vonja po travi je na policijo šel?

kaj pol nardiš ko vsako nedeljo blok smrdi po bržolah, vampih in ostalem mesovju? kličeš DPMŽ?
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1108
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 22. Nov. 2009 22:40

^^
:lol:
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 25. Nov. 2009 20:16

Mi smo se spomladi preselili v starejši blok. Najprej si itak prijazen z vsemi in tko, in tud drugi so. Pol ko pa ljudi malo bolj spoznaš pa vidiš, da ni vse tako kot je treba. In zato se raje držim doma, na hodniku pa samo pozdravljam, razen izjem.
Naj pa povem, da je več težav s slovenci k z drugimi, čeprav mamo vse sorte v bajti. Slovenci so tko zlo fouš, če kej kupiš, širijo laži o tem, te hočjo izkoriščat in podobno. Imamo tak par pri hiši, ki dela samo zgago s svojimi lažmi, ker vsako resnico prikroji, sploh pa moški pije in se učas dere po bloku, pa njegov sin se je polet skoz drl, da ga oče tepe, čeprav je oče stal na balkonu, tamal je bil pa notr. In res je malo manjkalo, da bi klicala policijo, pa naj se zmenijo.
Potem imaš tujce, z juga, ki mislijo, da če si ženska in če se z nekimi moškimi pogovarjaš, da jim boš pa že kr dala. In potem govorijo, kak te bojo in to. Čist brezveze.
Pa ljudje, ki jih zelo zelo zanima kaj počneš, kaj si kupil, kdo je prišel k tebi, koliko časa je bil pri tebi in podobno.
Pa spodnje sosede, ki ne poznajo kljuke in vrata zapirajo s sunkom, da se nam strese stanovanje, dobesedno. In ni važna ura.
Pa zdaj, ko je treba kurit, ljudje na veliko sekajo drva v kleti, kot da jih niso mogli pred zimo sekati zunaj in potem pospraviti. In poslušaš to vsako popoldne.
Ali pa ko zmrzuje pa prižgejo kakšen star avto zuni, ki ful ropota in ga pustijo tudi do 10min prižganega, da se segreje. Hrup in pa vse zakajeno.
Al pa sosed, ki je ob 6 zjutraj že ves naspidiran in pač ne zna potiho govorit ampak se more dret okol, da se ga sliši iz dvorišča na drugo stran bloka. Seveda pa ga motijo otroci, ki se igrajo na dvorišču popoldne.
Ali pa soseda, ki ima eno leto starega otroka in hoče popoldne ob 4h klicat policijo, ker se otroci zunaj igrajo in ker se ne igrajo potiho, ker njihov otrok spi. Mislim, kako bi zahteval od kupa otrok, da se igra potiho. Tudi njihov bo enkrat odrasel pa bomo videli potem kako bo.
In še mnogo mnogo....
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov