Zakaj so ženske vse manj ženstvene?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 12. Dec. 2015 15:13

ampak zakaj so vsi tipi bol pičketine? mislim da je to dost bl zakomplicirana stvar kot da bi s prstom na nekaj pokazal in rekel "TO je problem".
hej norci :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2436
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Dec. 2015 15:36

In zakaj je to sploh problem, ce se ljudje ne obnasajo tocno po nekih vasih streotipnih predstavah o spolih?

Lp, Nezenstvena zenska :D
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 12. Dec. 2015 16:02

Tle gor je bilo že govora o tem kako naj ne bi bilo razlik med spoloma in, da nam je to vsiljeno, da se spolov ne priznava in podobno filozofiranje ampak moje mnenje je še vedno, da naj bi moški v zvezo prinašal moško energijo, ženska pa žensko.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 12. Dec. 2015 16:11

Ženske so vse manj ženstvene zato, ker imajo dovolj represije in ker želijo biti predvsem odrasli, samozadostni ljudje, ne pa otroci, ki potrebujejo vodstvo.

Da je ženska samozadosten odrasel človek je zaradi priučenih družbenih mehanizmov nesprejemljivo. Prav tako kot je nesprejemljivo, da je moški otrok, ki potrebuje vodstvo.

Dejansko bi živeli v mnogo bolj harmoničnem, odprtem in sprejemajočem svetu, če bi bilo sprejemljivo, da smo vsi odrasli ljudje z naborom značajskih lastnosti, ki niso nujno popredalčkane v dva seznama (tistih za ''moške'' in tistih za ''ženske'').

Jaz se nočem nikomur pustit vodit, nočem bit punčka, nočem bit princeska. Nočem nikogar vodit, nočem otroka ob sebi, nočem svojega ''malega princa''. Jaz osebno hočem bit predvsem odrasla oseba s svojo kariero, interesi, projekti, načrti in imet ob sebi enakovrednega partnerja. To je edini smiselni deal.

Starše že imam, otrok pa nisem več, ne glede na to, kaj se mi družbeno pripisuje zaradi velikih joškic in široke medenice.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7498
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Dec. 2015 16:12

In zakaj je to sploh problem, ce se ljudje ne obnasajo tocno po nekih vasih streotipnih predstavah o spolih?

Lp, Nezenstvena zenska :D


:top:
Se strinjam..let it be.
Vsako potlačenje lastnega jaza z namenom,da bi ustrezali šabloni družbe se mi zdi napačno, prav tako vsako obsojanje in nestrpnost.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2436
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Dec. 2015 17:18

Ananhas napisal/-a:ampak moje mnenje je še vedno, da naj bi moški v zvezo prinašal moško energijo, ženska pa žensko.


Ampak to ne velja nujno za vsako zvezo. Tebi je to ideal, ampak se mi zdi pomembno poudariti, da ni smiselno govoriti o zvezah nasplosno. Pustimo sploh ob strani, da je tole bolece heteronormativno razmisljanje...
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 12. Dec. 2015 18:38

_patchouli_ napisal/-a:In zakaj je to sploh problem, ce se ljudje ne obnasajo tocno po nekih vasih streotipnih predstavah o spolih?

Lp, Nezenstvena zenska :D


this

Gliha vkup striha - na svetu je bilo vceraj 7,386,851,148 ribic. Najdite si taksno, ki vam bo ustrezala in s sabo prinesla pravo energijo, vse 'picketine' in 'mozace' pa pustite, da zivijo svoje zivljenje :) Samo enega imamo in prekleto kratko je. Make the best of it.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 12. Dec. 2015 19:32

tudi meni je všeč odgovor od patchouli :) definicij ženstvenosti, moškosti je tok kot je ljudi na svetu, brezveze jih poslušat, najboljše se je ravnat po vrednotah ki jih ceniš in najdeš partnerja ki ti ustreza, pa nima veze kdo je, kaj je niti kakšen je.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 13. Dec. 2015 11:52

Dioniz napisal/-a:
To je to. Ženske so vse manj ženstvene, ker so tipi vse bol pičketine in morejo prevzemat moško vlogo v odnosih moški-ženska. Ženska je z veseljem punčka, princeska in se pusti razvajat, vodit in fukat, ampak le pravemu moškemu ne pa pupiki s slučajnim lulekom.


podpis.

zame to 100% drži. mi je pa bolj všeč da je moški dominanten. drugače pa tudi jaz opažam, da je moškim vse bolj všeč da ženska prevzame vodstvo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Dec. 2015 16:30

Vloga žensk v svetu se je spremenila, če je 50 let nazaj ženska imela le vlogo matere in gospodinje, in je bila finančno in seksualno podrejena moškemu, so moderne ženske sedaj drugačne.

Čeprav še ne uživajo popolne enakopravnosti, igrajo enako pomembno vlogo pri ustvarjanju prihodnosti, imajo možnosti za izobrazbo in tabuji glede njihovega odnosa do spolnosti počasi padajo.

In moški ki kričijo da so ženske postale manj ženstvene , so del starega sveta. Neki ideali spolov, in mišljenje kako delujejo se neprestano razvija in spreminja.

Tudi moderni moški niso več enaki kot 50 let, lahko bi se prepirali da smo se odmaknili od neke permisivne, vojaške, fizične vloge. Iskreno mislim da smo na boljšemu, ker si popolnoma sami pišem usodo, in glede žensk in glede uspeha.

Če moški reče, ja...ker ni ženstvenih žensk, jaz ne moram biti pravi moški. Bull fucking shit.
Svet in ljudje se prilagajo tebi, in če ti delaš in slediš nekim svojim idealom, potem se bo tako zgodilo.

Edino kar bi rekel nasplošno, je da sta oba spola postala zelo neresna....redko imam občutek da se lahko zanesem na neko žensko, vse kar rečejo je ponavadi neka praznina, in ko pride do tistega nič. Takoj navdušene za nekaj, minimalno truda, minimalno pozornosti, vse tako in zdaj.
Je pa to problem generacije, in ne samo žensk.

Moderne ženske niso manj ženstvene, so sam drugačne, z več svobode in več zahtevami, in meni osebno je to všeč, ker imam rad da mi je nekdo enak, da izhajava iz enakega položaja, in ustvariva nekaj kar koristi obema.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 524
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 13. Dec. 2015 19:43

Meni osebno je ta tema sicer smešna, ker isto bi lahko rekle ženske - zakaj so moški vedno bolj poženščeni? Ne vem, sama se sploh ne obremenjujem s tem, saj te noben ne sili, da si izbereš žensko, ki je bolj možačaste sorte, tako kot mene noben ne sili, da si izberem nekega pomehkuženega fantka, ki spominja na žensko.

Je pa res, da ljudje vedno bolj spreminjamo svet v ekstreme, na vseh področjih, v želji po enakosti.

Evolucijsko gledano pa bomo ženske vedno na nek način podrejene - razen če je kateri že uspelo, da je čudežno zanosila kljub temu, da se njenemu partnerju niti tič ni dvignil. :D
Hočem povedati, da zakonov metere narave ne moremo spremeniti, feminizem gor ali dol. Mene to niti ne moti, ker nimam želja špilati neke feministke, ki ne potrebuje moškega. Sem valda za enakopraven odnos v zvezi, ampak še vseeno mora moški odigrati neko svojo vlogo, mi dajati občutek varnosti itd. :) Ne rabim ''psička'', ki mi bo v vsem kimal, samo zato, da se bom počutila kot superwoman.
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 14. Dec. 2015 16:52

Ne morem verjeti, da nekateri očitno ne poznate Romana Vodeba, ki je že od nekdaj enfant terrible slovenske psihologije! ;)


Led Zeppelin napisal/-a:...
Men je bil najljubši tisti fantek, tisti svetlolasi :) . Kar imel bi ga, pa ga dal v vitrino.


Pa ravno tisti, ki se imajo za najbolj strpne, se delajo norca iz nekoga, ki ima hibo. :nein:


*Lani* napisal/-a:In enkrat začuda ni bil med najbolj smešnimi komentatorji, ker je bila na strani proti prehuda konkurenca, od tistega, ki se je pričel dreti, da je oddajo prijavil policiji, do tistega, ki je pol časa spal, nato pa se predramil in začel strastno razlagati o državni zaroti spuščanja hormonov v koruzo. :D


Najbolj smešna izjava je bilo tisto o S... d.o.o. in Karolini K. :lach: Me res zanima, kakšno je mnenje pravnikov o tem?
Poleg tega so kamermani z bližnjimi posnetki reakcij sodelujočih zelo popestrili debato. :biggrin:
Voditeljici pa je kljub vsemu uspelo ohraniti resnost do konca. :rofl:
Stran PROTI je bila presenetljivo pisana, medtem ko pa so na strani ZA vsi mislili enako. :gruebel: Pač tipično levičarsko enoumje. :biggrin:
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Dec. 2015 18:46

^ v klepetalnico ali 'politiko' s tem ;)
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 15. Dec. 2015 23:33

Ash. napisal/-a:Evolucijsko gledano pa bomo ženske vedno na nek način podrejene - razen če je kateri že uspelo, da je čudežno zanosila kljub temu, da se njenemu partnerju niti tič ni dvignil. :D


Izjemno. Res. Evolucijsko gledano bomo ženske vedno podrejene, kajti splošno znano dejstvo je, da ženske nikakor ne moremo zanositi brez moškega, med tem ko moški vsekakor lahko zanosi, donosi in rodi brez ženske. Kakšna neumnost! Nikakor se ne strinjam s hierarhičnim rangiranjem (bioloških) spolov moških/žensk, ampak če bi že morali govoriti o tem, kateri biološki spol ima večjo vlogo pri reprodukciji in bi moral biti (pa, razumljivo, ni) nadrejen, je to kajpak ženski. Moški zgolj daruje eno celico. To je vse. Kako je s tem nadrejen osebi, v telesu katere se celici združita, zasidrata in v telesu katere se potem iz teh dveh celic tudi razvije biološko popolno človeško bitje, ki ga potem ta ista oseba tudi spravi na svet, mi bo večna uganka. Pa da sploh ne govorim o tem, kako se vmes telo ženske spremeni, kako je to zanjo izčrpavajoče, kako pomembno vpliva na njeno življenje vsaj v dveh letih in tako dalje. Aja, on je pa špricnil. S tem je ful nadrejen. Kakšne abotnosti, điz.

Ash. napisal/-a: Hočem povedati, da zakonov metere narave ne moremo spremeniti, feminizem gor ali dol. Mene to niti ne moti, ker nimam želja špilati neke feministke, ki ne potrebuje moškega. Sem valda za enakopraven odnos v zvezi, ampak še vseeno mora moški odigrati neko svojo vlogo, mi dajati občutek varnosti itd. :) Ne rabim ''psička'', ki mi bo v vsem kimal, samo zato, da se bom počutila kot superwoman.


Sicer se pa motiš tudi v svojih implicitnih predvidevanjih o prihodnosti. Trenutno se že izvajajo poskusi (naj bi bili tudi precej uspešni/na dobri poti), da bi ustvarili zarodek iz dveh ženskih spolnih celic, dveh moških spolnih celic in iz treh celic raznorodnih darovalcev.

Kar zadeva feminizem: če ne veš, kaj je, ne lapaj. Feminizem je aktivizem (in znanstvena teorija), se ukvarja z vprašanjem spola, pri čemer ima v mislih enakopravnost in ne nadvlade ženskega spola ali samozadostnosti. V povezavi s queer študijami feminizem uči tudi o arbitrarnosti spola, kar pomeni, da je spol zgolj biološko dejstvo, ki pa nikakor ni pomembno za življenje posameznika, ne vpliva na njegove spodobnosti, značaj ali čustvovanje.

In znanost dejansko potrjuje enako. Represivni družbeni spoli vsem ''moškim'' in ''ženskam'' neskončno veliko jemljejo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 16. Dec. 2015 0:13

MarijaNana napisal/-a:Trenutno se že izvajajo poskusi (naj bi bili tudi precej uspešni/na dobri poti), da bi ustvarili zarodek iz dveh ženskih spolnih celic, dveh moških spolnih celic in iz treh celic raznorodnih darovalcev.


tole je pa najbolj bolana stvar ki sem jo v življenju slišal, in če to postane stalna praksa, je skrajni čas da človeštvo izumre. manipuliranje narave, zato da ugodi nekim človekovim potrebam? že gensko spremenjena hrana je ena največjih katastrof ki jih je povzročil pohlep in človeška samovšečnost, zdaj pa še umetni ljudje.. kdor kaj takega podpira je zrel za v norišnico v zaprti oddelek. seveda to ne bo dovolj, kmalu se bo zahtevalo še točno določene gene in si boš otroka "dizajniral", kakšne oči bo imel, barvo kože itd.. tako kot danes, ko si folk fila telo s steroidi, ženske pa vsadke v joške.. bolano, še bolj pa to da nekateri to dejansko podpirajo. in hkrati blebetajo kako je treba sprejemati različnost, sprejemati sebe.. da se filaš s plastiko da bi izgledal kot nekdo od sfaljenih lepotnih idealov je pa res sprejemanje samega sebe, ja ;)

podpiram splav, podpiram posvojitve istospolnih parov, nadomestne mame/očete, takle genski inženiring pa popolnoma nič. vse umetne oploditve bi bilo treba prepovedat. kdor ne more imet otrok, jebiga, naj se sprijazne s tem, vsega pač ne moreš imet. posvojiš ga še vedno lahko. nekje mora bit meja.

ravno te bedarije o samostojnosti nekega spola je tisto, kar vedno bolj ločuje ljudi drug od drugega. eno je aktivizem, da morata imeti oba spola enake pravice, biti spoštovana itd., drugo pa da se pa v take skrajnosti gre.. me prav zanima, kakšen starš bi bil nekdo ki zahteva da se otroka iz dveh njegovih lastnih celic naredi.
hej norci :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Heritrix [Crawler]