Tip ima (pre)malo casa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
iLost
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a iLost » 05. Jul. 2008 12:05

Moj fant je na svojem podrocju eden izmed najboljsih v drzavi. Na faksu se je skoraj stalno ucil, zdaj ko so izpiti mimo pa vedno dela. Poleg tega ima se nekaj hobi aktivnosti (sport, kultura...). Problem je, da ker vedno nekaj pocne se zelo malo vidiva. Jaz ne pocem toliko stvari in bi rada prezivela vec casa z njim. Mislim... lahko bi mi vcasih dal prednost pred kaksnimi manj pomembnimi stvarmi.

Kadar sva skupaj pa se imava krasno. Res je moj idealen tip in rada ga imam. Ampak vseeno si ne predstavljam sebe kako sama na stara leta cakam tipa do priblizno polnoci vsak dan. To sem mu povedala ampak je kot da bi govorila zidu. Mislim, da se ga ne da spremenit in da je to del njega. Kot zgleda si bom morala omislit kaksen nov hobi, da se zamotim.

Rada bi mu se enkrat povedala, da si zelim biti vec casa z njim. Ima kdo kaksen predlog kako? Je zelo trmast, tekmovalen, egocentrik.

Kaj bi ve nardile v takem primeru? Mislite da se da to omilit? Ali ima se katera podobne tezave?
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 867
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 05. Jul. 2008 12:10

Kako povedat? preprosto.. Ko bos z njim mu lepo razlozi..

No ena kolegica je mela podobne tezave.. Samo uni njen je bil nogometas.
Zjutraj sola, popoldan treningi .. Vidla sta se mogoce 2x na teden po kaksno urco.. In trpela je ful, ceprav je skrivala.. smo opazili.. Po dolgem razmisleku ga je pustila in si nasla enga ki ima vedno casa za njo :)

Vglavnem, pogovori se z njim (naj se malo postavi v tvojo kozo).. ce nebo pomagalo mislim da nemores tako nadaljevat.
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1836
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 05. Jul. 2008 12:15

Upam, da te ne bom razočarala z mojim odgovorom ampak mislim, da tega ne boš spremenila. In če boš poskušala, se bo tvoj fant počutil utesnjeno in kot, da mu prepoveduješ, da je on. In niti ne bo razumeu, da bi ti hotla bit več časa z njim, ker pač nisi tolko zaposlena kot on z raznimi dejavnostmi. Pač razmišlja v smeri, da usega se ne da naenkrat delat. In pol da pač tebe "malo" na stran. Ampak to ne pomeni, da te nima rad, samo na dugačen način funkcionira.
In to ne govorim kr neki ampak iz lastne izkušnje. In mi sva prišla do sklepa, da tko pač ne gre. Jz nočem sledit njegoumu načinu življenja, ker se samo jz prilagajam. In on se ni hotu odpovedat 10000 stvarem, ki jih je meu. Ampak sva se odločla, da bova probala se obadva prilagajat. In je izredno naporno. Verjemi. In niti ne verjamem, da nama bo ratalo.
Upam pa, da bo vama.
Srečno!
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a onegirl111 » 05. Jul. 2008 12:29

no nekaj podobnega je blo z nama. delo in šport, polsednično treningi, potem pijačke s temi športnimi kompanjoni.....in ker hočem nekoga, ki si bo vzel čas zame....sva končala...
s takim fantom je samo prilagajanje.
jaz sem ga zato pustila, ker nisem mela nobene prihodnosti...
sama se moraš odločit in predsvem pogovorit z njim.
pa vso srečo
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 110
Na forumu od: 2. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bina_ » 05. Jul. 2008 12:34

tudi jaz sem doživela nekaj podobnega... ko sem mu powedala da bi ga rada več videla,pa je rekel da ga ne razumem... samo takšni ljudje se ne spremenijo... tak da se tvoj tudi nebo.. ti boš pa z njim samo trpela...ker kaj imaš od take zveze,v kateri si vedno sama... verjetno bol malo..
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 890
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 05. Jul. 2008 13:29

Ne vem, če je to problem. Oziroma je, če si želiš tipa, ki bo imel čas zate.
Spremenila ga ne boš, to se ne da.
Imaš dve možnosti, da ostaneš z njim in se sprijazniš z dejstvom, da ima polno obveznosti. Ali, da si poiščeš drugega, ki ima več časa zate. Pretehtaj katera odločitev je boljša.
Iz svojih izkušenj pa vem, da so mi bolj odgovarjali fantje, ki niso bili venomer na razpolago z ogromno časa.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jul. 2008 13:40

Ponavadi je pač tako - mnogo bolje funkcionirajo pari, ki imajo podobno vizijo življenja in preživljanja prostega časa. Vidva mi ne delujeta kompatibilna - on je pripravljen ves čas nameniti vsemu drugemu razen tebi, kar ni greh, ker ima pač takšne cilje, ki so drugačni od tvojih, ki težijo k skupnemu preživljanju časa.

Zase vem, da tega ne bi prenesla, ker nisem leteč tip človeka, ki ima vsak dan samo 5 minut časa za počitek in druženja in bi ob takem fantu preprosto ponorela. Če lahko najdeš smisel v vsem tem, ga podpiraš pri njegovih opravkih in vmes zaposliš še sebe, potem vztrajaj in se oba potrudita, da uspe, ampak se morata res zelo prilagoditi - on naj kdaj da par svojih stvari na stran, zagotovo lahko počakajo in naj se malo več posveti tebi, ti pa si najdi neke opravke, ki te bodo veselili in ne boš ves čas čakala samo nanj. Če uspeta urediti to zadevo, potem bo super. Je pa verjetno izredno težko.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1318
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 05. Jul. 2008 13:51

več kot očitno je, da imata vidva popolnoma drugačno predstavo o vrednotah, prihodnosti. Ali je samo ljubezen v takem primeru dovolj? upam.

tudi moj fant veliko dela. doma imajo s.p. in včasih dela od šestih zjutraj do devetih, desetih zvečer. moti me, seveda. pa ne zato, da me zaradi dela ne bi imel rad, ampak zaradi tega, ker me sploh ne posluša, ko mu skušam dopovedati, kaj me moti. zanj je njegovo delo pač samoumevno, on to mora, ker imajo to doma, ker je to njegova prihodnost. zaradi tega njegovega dela sem enkrat in edinkrat razmišljala, če sploh imava skupno prihodnost.
ampak sem se sprijaznila. jaz imam počitnice in ne delam nikjer in imam časa preveč, ampak to ne sme biti razlog, da njemu zavidam njegovo delo. moti me še vedno samo to, da imam občutek, da njemu delo pomeni več kot jaz. ampak na srečo se je tudi on začel malo prilagajati in zdaj ponavadi konča že ob sedmih ali osmih.

edini pravi recept je prilagajanje z obeh strani. če pa se on ni sposoben odpovedati tisti uri športa, da bi jo preživel s tabo, potem pa ni vreden tebe. zamisli si, kako bo v prihodnosti, ko bosta morda poročena ti doma z otroci on pa bo domov prihajal ob pol noči? no take prihodnosti si jaz ne bi želela. :?
Uporabniški avatar
bucka_*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 203
Na forumu od: 8. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bucka_* » 05. Jul. 2008 13:57

Imela sem isto težavo kot ti.. Vendar je moj fant namenjal veliko časa kolegom.. skoraj nikoli nisma bla skupi razn kar je prišo spat h men.. pol sm pa temu naredla konec pa sm ga mal u roke vzela :) povedla sm mu dejstva da neki cajta more tud z mano preživet.. zdj je pa pridn :razz: sm ga vredo naučila!! sicer ga učas še potegne "na kriva pota" in bi kr skos biv spet z frendi.. pol pa ga morn opominjat da sm js tud "tu" da je lahk z mano tud.. :razz:
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 283
Na forumu od: 8. 7. 2007
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lally* » 05. Jul. 2008 14:15

^^
Evo js mam podobno izkušnjo... Pr mojmu doma majo tut firmo in tut moj ful dela (sicer 'samo' do 18h). Tko da js se morm tut skos njemu prilagajat (ok, če nima dela, al pa če mu pomaga oči... pol se zgodi da za kako urco prleti vmes k men - sam to se zgodi 1x na 3 mesce).

Priznam, od začetka mi je šlo to ful na živce, sm mu ful težila... nekak se nism mogla sprijaznit s tem. Potem sm pa ugotovila, da je vseh ostalih pozitivnih stvari na njemu tolk preveč, da se splača počakat, potrpet... in zdj mi niti na misel ne pride, da bi ga pustila. Tko, da če maš osebo res rad, pa če ma tut on/ona tebe, potem mislm da ni ovir.
Js si vedno rečem, da bi lahko blo še hujš.

Drugače pa se mi2 kljub temu, da ima on ful mal časa, vidva več kot s kakim bivšim.

Je pa res, da sva se midva o tem ful pogovarjala in mi je oblubu, da bo probu kj zboljšat (in tut je). Poleg tega mi je reku, da pri teh s.p.-jih oziroma podjetjih doma je vedno tko, da od začetka morš pač sam ful delat (recimo od začetka so samo domači zaposleni), potem pa ko podjetje deluje mal dlje časa, pa se mal razširi ipd... potem je pa ponavadi tisti, ki je od začetka delu cele dneve, šef in mu ni treba skor nič delat. In js upam na to. Čeprov bom takrat js vrjetn bolj zaposlena kot on... ampak dobr. Bomo mal potrpel in se prilagodil, pa bo.

Uglavnem hočm ti povedat, da razmisl o vsem tem, kaj se splača in kaj ne. Prediskutiraj vse pluse in minuse, kaj te moti na njemu, kaj ti je dobr... Potem boš pa vidla kaj prevladuje. Če je na njemu še kaj kar te ful moti, potem ne vidm druge rešitve, kot da končata. Če ga maš pa res rada, potem pa mislm da se splača potrpet... Tut športniki majo pač neko svojo obdobje, ko morjo ful delat, čez čas se pa to zmanjša. In js dvomim, da bo celo življenje zaposlen in bo skos hodu ful pozno dam.

Drugače pa svetujem še en resen pogovor z njim (če ne bo pomagal, sporoči... mu bom js zatežila :P), povej mu da je temelj vsake zveze prilagajanje iz OBEH strani, in da ti ni všeč da se vedno samo ti prilagajaš. Če te ima rad, če je pravi, bo razumel in se tut on kdaj teb prilagodil. Če ne gre drugače, pa svetujem da se tut ti zaposliš... Obstaja 1000 načinov za zapolnitev dneva.
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 778
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 05. Jul. 2008 14:46

uh, se tolažim s tem da nimam sam jst takih problemou :) HEC!
ugL. moj lubi je nogometaš, igra pr Gorici in tam so zelo zahteuni. zdej je meu 2 tedna prostega časa, brez treningou in (ga morem pohvalit) sva ga večino preživela skupaj, cele dneve. zdej pa bom tud jst bla malo "potisnjena" na stran, kr u ponedljek se loti nazaij s treningi in to 2x dneuno. . . :cry:
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 909
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 05. Jul. 2008 15:27

Kljub temu, da ima polno obveznosti, si bo vzel cas zate, ce bo le zelel. Moj bivsi fant, s katerim sva bila skupaj 3 leta, je vrhunski sportnik. Na teden ima po 9 treningov, v sezoni pa celo vsak dan 2 treninga. Poleg tega redno studira. Jaz studiram in imam popoldansko delo (ne cisto vsak dan). Videla sva se vsak dan, ce ne prej pa zvecer. Ce je zelja se da vse urediti. Je pa res, da so pri sportnikih recimo vkljucene tudi priprave in tekme, ampak meni je to popolnoma ustrezalo, v zivljenju imam veliko stvari za pocet, tako da mi tisti vikned, teden ali dva nikoli ni bilo tezko. Pac vzames tako kot je. Takrat se posvecas drugim stvarem, ko pa se imata moznost videti pa njemu.
Ce pa ti to ne ustreza je boljse, da z njim prekines stike. Ne verjamem, da se bo on kar tako spremenil in tudi nisem zagovornik tega, da hoces nekoga zaradi "ljubezni" spreminjat. Ker nismo v zvezi zato, da bi si drug drugemu otezevali zivljenje, ampak lajsali. Ce ves, da njemu to veliko pomeni in ce tebi on veliko pomeni in se imata drugace fino, to sprejmi. Zelo ti bo hvalezen. Ziher mu ne bos pomagala s tem, da mu bos "tezila", da ga zelis videti.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 596
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 05. Jul. 2008 16:49

Zakaj ste ene ženske takšne gnjavatorke?
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Jul. 2008 17:31

miteq napisal/-a:Zakaj ste ene ženske takšne gnjavatorke?


Ker take pač so ženske :wink:
Resnica življenja: http://www.youtube.com/watch?v=R6OaRcsfnY4
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Jul. 2008 17:48

Midva sva ta "problem" rešila tako, da vedno, ko grem k njemu in vem, da ima on delo, znosim tja še svoje stvari, ki jih imam za opravit - tako sva hkrati skupaj in sva koristna (ali kako naj rečem :D ).


ryu10qyu - yeah, it's all about us :D .

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]