Tip ima (pre)malo casa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 740
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 10. Jul. 2008 13:09

*purple* napisal/-a:
otročje je zame tud za tistega ki daje očitno prednost miljon hobijem, zate ima pa pol urce na dan časa.
mislm nevem, če ste vi pripravljene bit v taki zvezi in bit praktično zadnje sviralo, ko on vse svoje stvrai opravi, pač prav.samo nekatere pač želimo od tipov imeti kaj več.
recimo bivša zveza moje kolegice.tip je delal od sedmih do petih, potem je šel na pivo, pote domov se stuširat in pojest, na to pa spet s kolegom mal kolesart, pa mal na fitnes.Ko je prišel zvečer domov je bil še mal na računalniku in potem poklical njo.je ona prišla sta se poseksala, sta šla na eno pijačo če je bil čas in potem je šla.
če je tole zdravo, potem pa nevem.
verjetno govorimo o takih primerih in ne o tistih, ki so pač normalni.valda svak človek ma svoje potrebe, hobije tralala.sam ne pa da zarad tega očitno izpostavlja parnerja.To se mi ne zdi prav.
in potem se najdejo ljudje, ki proglašajo tiste ki nas take stvari motijo, da smo posesivne, da ne mormo živet brez njih itd..ne, to nikakor ni res.sam jst pač ne rabm tipa ki sem mu dobra samo za konec večera.rabim partnerja s katerim bova tudi skupaj kaj počela, in kater ne bo dajal pred mano vseh kolegov in vseh stvari ki jih počne.In tista ženska ki to trpi, je, oprostite, nora.ker tle ni nobenga opravičila.


Purple, nisi me prav razumela. Ne govorim o tem, da bi morale ženske nonstop počet svoje stvari, da bi se morale sprijaznit s tem, da komaj kaj vidijo fanta itd. Ampak roko na srce - tako kot je povedal rykyu - so ženske, ki dejansko zapostavijo vse svoje življenje in se obesijo na tipa je postane on središče življenja. Tudi jaz bi bila težko s partnerjem, če bi ga videla parkrat na tedn, vse skupaj par uric - s tem se tudi jaz ne strinjam in tudi ne bi rada imela take veze. Jaz sem vedno imela partnerje, s katerimi sem preživela kar nekaj časa, ampak sem pa vedno počela zraven še druge stvari.
In tudi poudarila sem - vsaj jaz skušam v življenju živeti po načelu zmernosti - meni je pomembno v življenju več stvari in nočem izpostavljat, kaj mi je najbolj pomembno.
In vem in izkušenj, da veliko žensk je posesivnih, da želijo vsak prosti čas preživet z njim in potem jamrajo, zakaj ni z njimi. Razumem pa tiste, ki res vidijo fanta samo par uric na teden - tako da vse kar sem napisala je bilo namenjeno predvsem tistim, ki odkar imajo fanta nimajo več svojega življenja.
Pa še tole bi dodala - lej, ti si mela srečo in si našla nekoga, ki razmišlja tako kot ti. In vama je fajn, ker razmišljata isto. So pa pač tipi in tud punce ki razmišljajo drugače in tko kot lahko ena punca tuki reče - joj, moj nima časa zame ,lahko on reče - joj, skoz mi teži, pa nič takega ne delam. In tako kot rečeš kako so lahko taki, lahko tipi rečejo, kako so lahko take, da mi težijo če pa samo želim nekaj počet kar imam rad. A veš kaj hočem povedat? Nekomu je dost, da je z ljubljeno osebo 3x na teden, nekomu da 7x, nekomu pa 24 ur na dan. In obsojat karkoli tuki je brez pomena. Vsak ima pač svoj pogled na življenje...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 10. Jul. 2008 13:17

*purple* napisal/-a:
ryu10kyu...kvaliteten čas gor dol, ur ana da je sigurno premalo.
in tud pred tvjem sedet, pokrit z dekco in se držat za roke je kvaliteten čas.Kaj je pa zate kvalitetno preživet čas?sex? :lol:
sej ne rečem, če je nekaterim ljudem kul tako, potem je kul tudi meni.sam tistim, ki ni se pa sa mučijo.vsem pač ne more bit enako všeč in enako vse odgovarjat.vsak ma svoje potrebe in poglede na določene stvari-

čeprav mam občutek po tvojih postih, da nekako si ede izmed tistih ki bi žensko dal nekej pri zadnjih mestih.užival živlejnej po svoje, še evdno pa imel neko zaledje kamor se lahko greš mal pomuckat in tko, ampak ostalemu se pa sploh nebi dopovedal,da bi z njo preživel veliko časa.to se mi zdi narobe.sploh če je cela ekipa kolegov pred žensko.To ne gre.ali enako, ali pa ženska pre, navsezadnje je tvoja partnerica in ti je bližje kot kolegi.


Oba veva, da primer sedenja pred tvjem ni bil mišljen na tak način kot si ga ti opisala. Kar se tiče seksa...je to na tvojem zeljniku zrastla ta ugotovitev, da sem imel v mislih kot preživljanje kvalitetnega časa v mislih seks.
Seks ali ljubljenje je za moj pogled na življenje v bistvu višnja na vrhu sadne kupe :wink: Stvar je pri meni veliko bolj široka in celovita in se ne vrti vse okoli seksa ali ljubljenja. Imam druge namene, nagone in cilje...in ne samo kako poskrbeti za razplod in kam ga namočiti!

Kar se tiče tvojega občutka...trenutno sem samski...in to ravno zaradi tega, ker imam druge prioritete pred partnerko(razen če se bo našla taka, ki se bo prilagodila mojemu tempu življenja in mi stala ob strani ter me ne zavirala)...pač imam toliko dela s samim seboj in svojimi cilji, da ni mesta za tako žensko ob meni, ki bo hotela da imam čas samo zanjo in da se moj svet vrti samo okoli nje. To da mi ženska reče...weeeee nisem na prvem mestu pri tebi ne maraš me :cry: ...to se meni zdi otročarija in s takim otrokom od ženske nimam kaj delati. Tu se ne gre za tekmovanje kdo je prvi in kdo drugi in kdo zadnji...gre se za simbiozo in sovisnost!
Živeti polno življenje ni samo imeti nekoga in se cele dneve čohati in skupaj stiskati...treba je delovati na več različnih področjih in vsa področja so pomembna nobeno manj ali nobeno več!
Moj primer trenutne partnerke mora biti samostojna in dojemljiva ter zrela oseba na mestu...takšne pa v tem trenutku še nisem spoznal.
To kar si ti omenila je dosti egoističen način življenja...žensko naj bi imel za neko igračko, ki se jo izkoristi, ko mi je dolgčas. To se ne dogaja in sem pošten do vsake...vsaki povem, da imam svoje cilje kjer ne morem nuditi njej toliko kot bi jaz želel, če vidim da ima takšne predstave o moškem kot sem prej opisal. In če že v naprej vidim kolikšne so njene potrebe, da bo zadovoljna v partnersekm odnosu in ne sovpadajo s mojo predstavo se pač jasno pove, da imava različen način življenja.
Pač se za partnerko ne odločam na sistem hopa cupa ide beba ampak jo spoznam in ugotovim kakšne so njene predstave o svetu in cilji v življenju...preko tega lahko presodim ali je oseba prava za investirati moj čas v njo ali ne.
Moji cilji so v tej sestavljanki, ki sem jo prej omenil. In se jim ne odrečem za voljo muh neke osebe.
Zakaj ne?
Naloga moškega je, da ve kaj hoče in uresničuje cilje. Naloga ženske je, da ga ob tem podpira in mu stoji ob strani...tako kot on njej.
To ne pomeni, da je ona na nekem zadnjem mestu ampak je del načrta in sestavljanke puzzle. Košček v mozaiku! In ravno tako pričakujem tudi od svoje partnerke, da sem en košček v mozaiku. Bog ne daj, da sem edini košček...takim že takoj povem, da nisem jaz košček, ki bo njej zapolnil življenje na vseh področjih.
Življenje ni sestavljeno iz enega koščka in da je vse podrejeno samo tistemu koščku...vse skupaj se sestavi v neko celoto in če ta košček želi, da se odrečem vsem ostalim koščkom...pač s tem ne spada v to celoto nima smisla ga riniti noter :)
In to, da so kolegi na prvem mestu in ona nekje v ozadju daleč daleč stran. Ne vem od kje ti spet ta ugotovitev?

Tako, da delanje nekih zaključkov, da sem tak pa tak ni pošteno s tvoje strani...ni prijetno delati neke sodbe in ljudi označiti za nekaj kar niso. Mene ne moti mnenje drugih ljudi...sama pa veš da zna krivica zaboleti ali pa kriva obsodba ali obtožba. :wink:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Jul. 2008 13:21

ja no, mogoče res sam to me je zmotilo, da se je govoril samo o tej vrsti žensk.In roko na srce, okolica zna kdaj tud slabo presodt in žensko katera je čist zares zapostavljena, proglasit da je pač ona tukaj tist posesivnež.
neki tazga je blo pri meni.s fantom senisva vidla tri dni, ker je bil on službeno v tujini.pa je komaj čakal, da pride in seveda je bla prva stvar ki jo je naredil ko je prišel domov, poklical mene in sva šla na kavico.nakar srečava njegovga kolega ki mi zamori, da sem ga na ketno priklenila da je skos z mano.a ta kolega ga je klicaril vsak dan kdaj pride da gredo pit in po njegovi logiki bi moral moj fant takoj ko je prišel v ljubljano, njega poklicat in it z njim pit.In da ne bo sporazuma, nihče mu ni rekel, zabičal ali karkoli podobnega naredil da more takoj do mene pridt.sam njemu drugi pač niso sedli in mene tok časa ni videl in valda je prišel do mene.in folk si potem take stvari narobe intrepetira.ubistvu so pa oni tuki tisti posesivneži.
moj daje pač mene na prvo mesto in rad počne z mano čim več stvar.obadva sva nekako družisnka človeka in nama take stvari sutrezajo.on še vedno, tako kot jaz, z mano doma kakšen film pogleda, kot pa da celo soboto zapije s kolegi.
da ne govorim o mojih kolegicah, tud one so iste (no ne vse).

sam hočem povedat to, da ni zmeri vse tko kot kšnmu zgleda.pa da niso samo rpimeri ko ženska teži, ampak kdaj tud upravičeno teži.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 740
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 10. Jul. 2008 13:42

ryu10kyu napisal/-a:[
Moj primer trenutne partnerke mora biti samostojna in dojemljiva ter zrela oseba na mestu...takšne pa v tem trenutku še nisem spoznal.


Ne vem kje ti iščeš... jst par takih poznam :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 10. Jul. 2008 13:51

Smreka napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:[
Moj primer trenutne partnerke mora biti samostojna in dojemljiva ter zrela oseba na mestu...takšne pa v tem trenutku še nisem spoznal.


Ne vem kje ti iščeš... jst par takih poznam :)


Ja kako je možno, da je taka ženska samska? :gruebel:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 740
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 10. Jul. 2008 14:07

ryu10kyu napisal/-a:
Smreka napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:[
Moj primer trenutne partnerke mora biti samostojna in dojemljiva ter zrela oseba na mestu...takšne pa v tem trenutku še nisem spoznal.


Ne vem kje ti iščeš... jst par takih poznam :)


Ja kako je možno, da je taka ženska samska? :gruebel:


To se tud jst sprašujem... pa ne vem če bom kdaj dobila odgovor...
no..dost OT :))
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 346
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 10. Jul. 2008 21:25

Ženske, najprej zaupajte sebi, šele nato moškim.
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 127
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a manculina* » 11. Jul. 2008 13:20

Zakai pa ne mors ti njemu ćist lepo povedat, da ti gre na žiuce ker ma vse prednost pred tabo, pa da bi rada preživela več časa z njemu?
Drugač pa itk je Smreka že lepo povedala da ma vsak svojr hobije ipd.. eni so zaposleni več časa eni mal manj ampak nekak se je treba prilagodit, a ni to čar ljubezni?
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 731
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 11. Jul. 2008 21:19

manculina* napisal/-a:Zakai pa ne mors ti njemu ćist lepo povedat, da ti gre na žiuce ker ma vse prednost pred tabo, pa da bi rada preživela več časa z njemu?
Drugač pa itk je Smreka že lepo povedala da ma vsak svojr hobije ipd.. eni so zaposleni več časa eni mal manj ampak nekak se je treba prilagodit, a ni to čar ljubezni?


ne.... pravzaprav prilagajanje ni čar ljubezni... čar je, če si ti lahko z nekom, ki se mu ne rabiš v celoti prilagajat. In če fantu poveš,da bi rada preživela malo več časa z njim, bi bil čar v tem, če bi on bil polaskan, da punca želi biti z njim, ne pa da se ponavadi zgodi, da se fant ne more enkrat odrečt nekemu hobiju, oz. ga prestavit. Punca pa mu seveda s stavkom da bi rada bla z njim, predstavlja teženje. Meni ne bi blo všeč, če bi bla jaz na zadnjem mestu. Poznam primer, ko je punca fantu direkt v faco povedla, da je še pes pred njim in da je on na enajstem mestu. Kaj bi se ji naj on kar prilagodil?...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 22. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 30. Dec. 2016 10:24

Upam,da bo kdo prebral tudi moj komentar oz težavo.
Ker se tudi moj problem nanaša na to temo bom kar tukaj napisala.
Meni se dogaja podobno... problem je v tem,da bi bila s fantom več skupaj in ne samo zvečer. Jaz sem zaposlena on pa ni in med tednom nimam jaz časa da bi se čez dan družila in kam šla , sedaj pa ko so prazniki (in poleti ko je dopust) imam čas ,a on se raje posveča svojemu hobiju - lov.
Ampak za to ima on časa na pretek ostale dni. En dan sem ga vprašala,da če bi kam šla pa je rekel,da ni problema. Ko je pa prišel k meni mi pove da je čez 1h zmenjen s kolegom,da gresta. Razumela bi,če bi šel en ali dva dni ne pa že cel teden in se že v naprej dogovori. Enako je tudi ostale dneve ko sem prosta ...
bodi to kar si
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Jan. 2017 14:39

Kaj pa ta fant počne ostale dni, ko si ti v službi? Se ves čas samo s tem hobijem ukvarja?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7531
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Jan. 2017 16:50

Hm..kaj sploh delaš s tem tipom? Meni se zdi, da mu sploh ni toliko do tebe in bi morala prekinit.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
whitelion
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 22. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a whitelion » 02. Jan. 2017 9:57

On nima službe. A kaj počne med tednom vse sorte stvari. Ne ravno vsak dan se pa ne ukvarja s hobijem ,ker se mu tudi ne da. Pač odvisno od njegove volje.
bodi to kar si
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 02. Jan. 2017 13:05

Lovci imajo tudi omejitve za odstrel, če bi se tvoj fant vsak dan bavil s tem, bi pomoje zagrešil ekosistemski genocid :D .

Pogovori se z njim, povej mu, če mu ne zagrabi pa pač vsaj veš da bo z leti samo še huje.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Jan. 2017 13:10

whitelion napisal/-a:On nima službe. A kaj počne med tednom vse sorte stvari. Ne ravno vsak dan se pa ne ukvarja s hobijem ,ker se mu tudi ne da. Pač odvisno od njegove volje.


Pa on sploh išče službo? Od česa pa sploh živi? (ok tole sicer nima toliko veze s to temo, samo imam občutek da so mu hobiji na prvem mestu, pol pa šele vse ostalo - punca, služba...)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]