Tip ima (pre)malo casa zame

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 740
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 09. Jul. 2008 9:55

posh_girl napisal/-a:Če fant nima dovolj časa za vas, pomeni, da vas ima dosti manj rad kot svoje hobije. Saj ne, da mu ne pašete, sam drugi hobiji so pač bolj zanimivi in pomembni zanj. j.


Ta izjava je precej nezrela. V življenju počneš marsikaj, imaš družino, imaš prijatelje, imaš fanta, imaš hobije. In da rečeš, da je nekaj bolj pomembno od drugega je otročje. Življenje je skupek vsega in eno brez drugega ne gre. Hobi je konec koncev nekaj, kar delaš zaradi sebe - in itak, da si prvenstveno sam sebi najbolj pomemben. Če si nisi, ti noben drug ne bo. In ne gre za to, da je fantu nekaj bolj pomembno kot ti - gre za to, da mu je ENAKO pomembno.Meni so osebe ali stvari, ki jih imam rada in ki jih potrebujem za funkcioniranje, enako pomembne.
In prej ko boste dojele, da ste lahko edino središče svojega sveta, ne pa središče ostalih (recimo fanta), bolje bo. Pa še lažje boste živele.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 346
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 09. Jul. 2008 9:57

Popolnoma se strinjam s Smreko :wink:
ShopGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 36
Na forumu od: 8. 6. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a ShopGirl » 09. Jul. 2008 18:14

Veš Smreka, saj se strinjam s tabo...Ženske smo res nagnjene k temu da smo posesivne. Samo ne moreš pa kar posploševat in reč da bomo bolj srečne če bomo mele hobi. Ja, hobi nas bo osrečil na svojstven način, ne bo nam dolgčas, nekaj bomo nardile zase, čas nam bo minil... Samo tisto kar nam nekaterim manjka je pomanjkanje skupnega časa s svojim partnerjem. Tega ti pa noben hobi ne more nadomestit... Vsaj ne za dolgo. In jst med branjem ostalih postov nisem dobila filinga da koga mot to da majo njihovi tipi hobije... Pač treba je najt neko vmesno pot, kompromis, oziroma mora to prit spontano... Pa sej če se tisti 2h s hobijem ukvarja se še vedno loh prej al pa pol dobita.
Al pa tut če se en dan ne, je pol še tok lepš :) kakorkoli, jst bi dala vse da bi mela en vikend na mesec samo za naju. A sm posesivna? :D
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 346
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 10. Jul. 2008 8:34

ShopGirl, sej v tem je poanta: najdeš si tipa, ki tebi odgovarja. Poišči si tako vezo, v kateri ne boš trpela. Nič na tem svetu ne rabmo trpet. Nihče te ne sili bit v vezi, ki ti ni po volji. In tut ne vidim smisla, da bi vztrajala v taki zvezi. Tako kot sem rekla- prioritete so pomembne. Nekatere so bodo lažje sprjaznle s tem, da so bol mal z njim, nekatere pa tega ne bodo nikol sprejele.

Sicer nimajo vsi hobijev; nekaterim služba vzame ves dan. Ne velja pa to za celotno moško populacijo. Eni imajo več časa za svoje punce, prijatelje...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Jul. 2008 10:03

Smreka napisal/-a:
posh_girl napisal/-a:Če fant nima dovolj časa za vas, pomeni, da vas ima dosti manj rad kot svoje hobije. Saj ne, da mu ne pašete, sam drugi hobiji so pač bolj zanimivi in pomembni zanj. j.


Ta izjava je precej nezrela. V življenju počneš marsikaj, imaš družino, imaš prijatelje, imaš fanta, imaš hobije. In da rečeš, da je nekaj bolj pomembno od drugega je otročje. .


otročje je zame tud za tistega ki daje očitno prednost miljon hobijem, zate ima pa pol urce na dan časa.
mislm nevem, če ste vi pripravljene bit v taki zvezi in bit praktično zadnje sviralo, ko on vse svoje stvrai opravi, pač prav.samo nekatere pač želimo od tipov imeti kaj več.
recimo bivša zveza moje kolegice.tip je delal od sedmih do petih, potem je šel na pivo, pote domov se stuširat in pojest, na to pa spet s kolegom mal kolesart, pa mal na fitnes.Ko je prišel zvečer domov je bil še mal na računalniku in potem poklical njo.je ona prišla sta se poseksala, sta šla na eno pijačo če je bil čas in potem je šla.
če je tole zdravo, potem pa nevem.
verjetno govorimo o takih primerih in ne o tistih, ki so pač normalni.valda svak človek ma svoje potrebe, hobije tralala.sam ne pa da zarad tega očitno izpostavlja parnerja.To se mi ne zdi prav.
in potem se najdejo ljudje, ki proglašajo tiste ki nas take stvari motijo, da smo posesivne, da ne mormo živet brez njih itd..ne, to nikakor ni res.sam jst pač ne rabm tipa ki sem mu dobra samo za konec večera.rabim partnerja s katerim bova tudi skupaj kaj počela, in kater ne bo dajal pred mano vseh kolegov in vseh stvari ki jih počne.In tista ženska ki to trpi, je, oprostite, nora.ker tle ni nobenga opravičila.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 10. Jul. 2008 10:09

Dobro...bom izustil kar mi leži na koncu jezika že od začetka te teme...

Vam bom povedal to, kar vam mamice in očkati niso povedali...zato pozorno poslušajte.

Prvo naj povem, da je naloga staršev narediti iz otroka zrelo osebo.
Pod zrelo osebo se smatra oseba, ki zna razmišljati s svojo glavo, ki je sposobna samostojno živeti.

Opažam, da ima dosti žensk kompleks čustvene praznine.
Pričakujejo, da ji bo dal moški ljubezen, ki jo ona pričakuje od njega.
Ampak fora je v tem, da takega razmerja sploh ni. Noben ti ne more dati ljubezni! Ljubezen imaš sam v sebi in jo lahko deliš z nekom dati ti je ne more nihče...torej je partnerstvo deljenje ljubezni nekako. Sovisnost, kjer sta obe osebi samostojni ampak skupaj hodita čez življenski ciklus in rasteta tako osebnostno kot čustveno, itd.
Ženske imajo pogosto vzorec, ko se prilimajo na moškega in nehajo živeti svoje življenje in se ji vse vrti okoli njiju(bolj nje...kajti ona je zafrustrirana, da njega nikoli ni in potem fura neki safer in zamere za katere on sploh ne ve)...get a life skratka.
To drage dame sploh ni problem vašega moškega, da ima svoje življenje in vas to moti...problem je vaš, ker vašega življenja sploh nimate!
Take osebe, ki tako delujejo so čustveno nezrele osebe in bi se jih z lahkoto poimenovalo pijavke in zajedalci..in zaradi tega lahko pride tudi do raznih psihičnih travm, ki lahko pripeljejo do obiska strokovnjaka ki se ukvarja s temi zadevami.
Sprejmite samo sebe in sprejmite vašega partnerja kot prostovoljnega sopotnika v vašem življenju in ga sprejmite takega kot je...so kompromisi seveda in se prilagodi.Ampak skupaj smo navsezadnje prostovoljno...brez nobenih zavez...ve pa zelo pogosto razmišljate kakor neki diktatorji s polno pričakovanji, ultimati, zahtevami, zamerami, itd.
Pač ima dečko treninge...saj je profesionalni športnik madonca!

Obstajajo dve vrste žensk...ene ki spodbujajo moškega in mu stojijo ob strani...druge, pa ga želijo imeti samo zase in zavirajo njegov razvoj.
Premnogo uspešnih moških ima za sabo take ženske, ki jim stojijo ob strani in jih vzpodbujajo...ker znajo iz njega povleči kar največ kar se da! Zgodovina je polna takih moških...
Se pa zgodi, da potem ko moški uspe...pusti svojo žensko s katero je bil in mu je stala ob strani(nejvečja napaka kar jo zmore moški narediti)...zaradi tega, ker mu je neka mlada avša zmešala glavo...toda potem gre ponavadi vse navzdol...zakaj mislite da je tako? Tiste ženske so pijavke in zajedalci, ki gledajo samo na svojo korist in za svojo rit...in ne znajo živeti v sožitju in sovisnosti.

Pač malo razmislite o sebi in svojih dejanjih in kje se najdete v teh opisih...jaz srčno upam, da stojite ob strani svojim izbrancem in skupaj ustvarjata lepo prihodnost ne pa neko razmerje tiranstva in egoizma!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 696
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 10. Jul. 2008 10:13

ryu10kyu že res, da obstajajo ženske pijavke/zajedalke tj. ženske, ki čustveno niso niti slučajno samostojne. ampak tud moški znajo bit moška zajedalka! le preberi si teme, v katerih moški izsiljuje žensko s samomorom... da bo umrl, če ga bo ta zapustila. ali pa teme, kjer ženske pišejo, da jim moški ne pusti to in to.. da ne more nikamor brez njega, da mora bit stalno z njim.

obe strani, tako ženska kot moška, lahko postaneta čustveni pijavki. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1680
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 10. Jul. 2008 10:14

Se strinjam z Ryu... :gut:
Nekateri ljudje imamo svoje življenje in ne čakamo cele dni samo na svojega ljubega. (pa brez zamere)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Jul. 2008 10:21

če nimaš ljubega, ne rabiš čakat nanga :D
glede ryu pa...še obadva sta se na forum včlanla :D :D

drgač pa hja ryu10kyu, po eni strani imaš prav. bistvu v celoti če je pač to nekaj banalnega.ampak dejansko obstajajo primeri, v katerih se ženske obtoži da so pijavke, egoistke, da bi rade nevemkaj, ampak imajo prav.Kot sm rekla, treba je ubrat neko srednjo smer.pač, ni vsem ušeč da so deco d ober šele zvečer na koncu ko on opravi vse svoje.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1680
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 10. Jul. 2008 10:28

:rofl: Če je to name letelo...
Rajši nimam ˝resne˝ zveze, kot pa zvezo v kateri bi skoz jamrala. Dost OT.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 10. Jul. 2008 10:34

Ryu10kyu - tale tvoj (filozofski) tekst (pod "filozofski" ni mišljeno nič negativnega)... Me likes it :D . Je precej resničen, ampak spet... Podal si samo en ekstrem - kot da je večina žensk takih, da želijo biti center partnerjevega življenja. Kot da jih večina hrepeni po partnerju, ki jim bo posvečal vso svojo pozornost. Ampak hej - tukaj smo tudi me, ki dajemo svojim fantičem (skoraj) preveč lufta. Vsaj sama se včasih to sprašujem - kaj je z mano narobe, da mu dovolim, da se vidiva le dvakrat na teden? Kaj je z mano narobe, da skoraj nikoli ne žuram z njim? Kaj je z mano narobe, da (spet) ne greva letos skupaj na morje? Ja... Verjetno ni nič. Super funkcionirava tudi na tak način. Čeprav tukaj spet priznam, da me včasih razžira, ko videvam pare, ki so nonstop skupaj - dobesedno živijo drug v drugem. Tudi jaz bi včasih to... A spet sem ga po drugi strani, ko sva več dni skupaj, že prav pošteno sita. Kako bo z življenjem skupaj?

Madona... Okej, tole je bil moj notranji monolog :D . ((Đizs - sploh nima nekega repa in glave.))
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2140
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 10. Jul. 2008 11:27

Logično mora biti to sožitje obojestransko...dal sem primer za ženske pač...
Verjamem, da če moški posveča ženski dovolj kvalitetnega časa...lahko tudi samo eno urico na dan za izbranko bo ona srečna...govorim seveda o kvalitetnem času.Ne da skupaj sedita za tvjem...to ni kvaliteten čas.
Ženska se pač mora počutiti ljubljeno...in če ji moški tega ne da...sigurno pride potem do nezadovoljstva.
Verjamem, da ni fora tukaj v času ki ga človek preživi z drugo osebo...ampak v kvaliteti tega časa.
Saj ravno zaradi tega pravim, da živite svoje življenje...ob tem, pa skupaj uživajta radosti ljubezni. Če se pač najde čas samo enkrat ali dvakrat na teden, pa da je takrat ta čas kvalitetno izkoriščen, da se napolni neki rezervar ljubezni in je pretok je to čisto v redu...če pa tega ni...potem pa se osebi zelo hitro oddaljita čez čas in nimata neke skupne poti...sta tujca, ki ju druži samo navada biti "kao" skupaj.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Jul. 2008 11:44

gemini napisal/-a::rofl: Če je to name letelo...
Rajši nimam ˝resne˝ zveze, kot pa zvezo v kateri bi skoz jamrala. Dost OT.


kdo pa jambra? :D
aja, če boš pa čakala zvezo v kateri nikoli ne boš zajambrala in v kateri ti bo z rožcam postlano, pa najboljš da se kar začneš prebujat :D :wink:

ryu10kyu...kvaliteten čas gor dol, ur ana da je sigurno premalo.
in tud pred tvjem sedet, pokrit z dekco in se držat za roke je kvaliteten čas.Kaj je pa zate kvalitetno preživet čas?sex? :lol:
sej ne rečem, če je nekaterim ljudem kul tako, potem je kul tudi meni.sam tistim, ki ni se pa sa mučijo.vsem pač ne more bit enako všeč in enako vse odgovarjat.vsak ma svoje potrebe in poglede na določene stvari-

čeprav mam občutek po tvojih postih, da nekako si ede izmed tistih ki bi žensko dal nekej pri zadnjih mestih.užival živlejnej po svoje, še evdno pa imel neko zaledje kamor se lahko greš mal pomuckat in tko, ampak ostalemu se pa sploh nebi dopovedal,da bi z njo preživel veliko časa.to se mi zdi narobe.sploh če je cela ekipa kolegov pred žensko.To ne gre.ali enako, ali pa ženska pre, navsezadnje je tvoja partnerica in ti je bližje kot kolegi.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1680
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 10. Jul. 2008 11:55

med skoz in nikol obstaja širok spekter možnosti

Men se ne zdi narobe, če sta dva supi dvakrat tedensko, če jima obema usreza. Problem navadno nastane, ker si eden želi več.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 10. Jul. 2008 12:00

hehe, da se nouš v jezik kdaj urgiznla :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]