Prvi in edini?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

layly
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 13. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a layly » 21. Feb. 2008 23:21

Hej!
mene pa zanima vaše mnenje, izkušnje itd. o eni zadevi k mene trenutno mal muč v zvezi z mojim fantom. da ne bo kdo narobe razumel...ne gre sam za to, tud ne bom predstavlala vseh "vidikov"( :wink: ) najine zveze, tud ni tuk kritično kukr bom mogoče predstavla, ...sam zanima me kaj mislte o tem vidiku...
s fantom sem skup že 3 leta, in je moj prvi fant. zadne cajte se zmeram večkt zalotm da razmišlam o tem, da nekak ne morm bit cel življenje z istim fantom. mislm sej ni fora da bi bla proti monogamiji :D sam občutek mam da bi mogla pred tem, ko se bom odločla bit z enim celo življenje, vidt, občutt, preizkusit tud kej druzga. mogoče se to mal narobe sliš no...tko k da zdej hočm bit vsako noč z drugim...sam ne mislm tega :lol: upam da me razumete no:p Pa k se mi zdi da bi to kar mava lohk blo to, da bi lohk bla cel življenje z njim...sam ne če ne probam prej še s kom drugim. Mogoče bi sam mogla bit v eni slabši zvezi da bi pol znala cent to kar mam. Kaj mislte o tem?...a sam kompliciram pa je to vse skup kr neki a? :wink: Pač včasih mam filing da ful zamujam v življenju, da mogoče v teh letih ne bi smela bit v tuk resni zvezi (recimo tud žuram ful manj zarad tega in podobne zadeve to potegne za sabo).
Torej...mislte da si lohk cel življenje s prvim? Smo sposobni tega al bo prej al slej zaškripal? Večina bo pa verjetn rekla, da če razmišlam o tem ga že nimam dost rada a?
(P.s.: ok, da bo vse fer morm priznat da je zadne cajte en drug povzroču v men take občutke kukr jih je na začetku zdejšnji fant :oops: :roll: in je pač to povzročil oziroma spodbudil moje opisano razmišljanje(sam ne upoštevat tega)-sam fanta mam pa še zmeram ful rada)
Uporabniški avatar
KittyKiss
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 345
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyKiss » 21. Feb. 2008 23:28

Pazi, da se neboš zajebala.. Če maš pravo ljubezen, ti nud vse, funkcionirata, ga ljubiš in on tebe.. jebeš ostale.. Dost se jih je že na ta način zafrknil..hotl probat drugje..ugotovil, da je sranje in so vrgl pravo ljubezen stran.. razmisl res, če ti manjka drug folk..zakaj? Jz bi bla prpravljena ostat s svojim fantom do konca lajfa, je moj prvi.. me ne zanima kako je drugje..sanjariš kdaj že lahko, sj vsaka kdaj ampak res pazi, da se neboš zafrknila.. Če pa tvoja ljubezen pojenja je pa druga stvar..potem pa mogoče res nemoreš ostat s samo eno osebo, doklr ne probaš druzga..sam še 1x pazi, da se ne boš zafrknila.
layly
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 14
Na forumu od: 13. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a layly » 21. Feb. 2008 23:31

ja sej vem ja :roll: ...glih tega me je strah :? da bi spoznala da je blo to kar sva mela res najlepš, pa tega ne bi mogla več dobit nazaj... :(
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Feb. 2008 23:35

sem v podobni situaciji, s fantom sva skupaj dve leti in sva eden drugemu prva resna zveza. občasno me mučijo isti dvomi, ampak se uspešno pomirim, da ničesar ne zamujam, dokler sem srečna.
če bova skupaj do 85ega leta in se bova imela rada, bo to nadvse fajn. če bova nekje vmes ugotovila, da nama ne gre, bova pač končala. definitivno pa ne mislim nehat z njim samo zato, da ne bom prikrajšana za vedenje, kako je bit z drugim. mi je preveč fletno :)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Feb. 2008 23:43

Mene je nekoc fant pustu ravno zarad tega, ker ga je zanimalo, kak bi blo s kaksno drugo - mi je kasnej, ko so se stvari ze mal polegle, povedu da se je skoz sprasval da kaj pa ce bi mu blo s ktero se bols, ce bi lahk mel se ktero bolj rad itd., in da so ga ta vprasanja vedno bolj mucla, sploh ker sma bla za tista leta ze kr dolg skupi. No ampak potem je kao spoznal da ma sam mene rad in da noce nobene druge, ampak zal je blo prepozno. Po tistem me je se ene pol leta prosu naj ga vzamem nazaj, pa nism hotla. Tak da - js razumem to, da cloveka kdaj pa kdaj popadejo kaksni dvomi, ampak ce bos ti kdaj dejansko na tem da ne bos vedla vec kaj nardit, res dobr dobr premisl ker ti bo lahk se ful zal ce ga bos pustla, pa se zna zgodit, da se pol to ne bo vec dalo popravt.
Zdej pa ne razmisljaj prevec o prihodnosti in uzivaj v tem kar mata - ce bos pa ugotovila, da ga v bistvu nimas vec tk rada kot prej, pol se bos pa lahk zacela s tem obremenjevat. :D Zdej se ti pa res se ni treba.
Sicer pa js naceloma verjamem, da se tud to zna zgodit, da s svojim prvim ostanes do konca zivljenja, ampak so pa verjetn to redki primeri.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 358
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 21. Feb. 2008 23:44

Premisl, kaj šele, v primerjavi s tabo, zamujajo tiste, ki letajo od enga do druzga, ker še niso našle takega pri katermu bi se ustalile :wink:

Sem mela tudi js nekoč tak problem pa sem se zafrknla, ampak zdej mi je spet fajn...karkoli boš pač naredila, verjem na dolgi rok se vse pogliha :)
Uporabniški avatar
firegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 44
Na forumu od: 30. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a firegirl » 21. Feb. 2008 23:57

been there, done that..

pr 17 začela zvezo, bla z njim 4 leta. umes sm mela večkrat takele pomisleke, če je realno s prvim bit ceu lajf, dejansko sm tak primer poznala samo eden, vse več pa takšnih, ki so šli s svojim prvim partnerjem narazen po klar nekaj letih zveze.. pa sm jih na čase lepo utiašla. enako s pomisleki, da kej zamujam. so se pa proti koncu začel metulčki v zvezi z enim tipom .. in tega pa nism mogla potlačit. kr začela sm vidt določene napake, ki jih prej ni bilo (ali jih samo nisem videla?) in razmišlala da bi končala, da to res ni to.. sam po drugi strani ,ko sm pomisnla na lajf brez njega, si ga nism znala predstavljat. ko sem pomisnla na spolnost z drugim, me je blo strah. in sem kar nadaljevala, a v sebi imela vedno glasnejše pomisleke. čez čas sem ugotovila, da je šlo tle bolj kot ne na navezanost. potem so se začele tut druge težave v najini vezi, in sva šla narazen.

ko zdaj gledam nazaj, vidim, da mi je odprl pot v svet (spolnost, nasploh hodit ven itd).. potem pa sem ga "prerasla". on je v meni vidu dejansko potencialno partnerko za ceu lajf, meni pa se je takrat življenje šele začelo, odprlo, nisem mogla mislit tolk naprej. nikol mi ni blo žal, da sem se potem odločila končat vezo - ker sem se z njim in iz tega ful naučila. dejansko znam zdej cenit določene stvari, ki jih takrat nisem - bile so mi samoumevne. vem tudi, kaj zdaj imam, pa prej nisem imela..itd

nočem te strašit, povem svoje mnenje in mojo izkušnjo. res je malo parov, ki so si prvi resni partnerji, ni pa nemogoče. privoščim ti, da bi bila srečna in brez nadaljnih pomislekov.. mogoče rabita samo malo popestritve v vajini vezi, pa bo takoj drugače.

pa še en rek, ki je čist primeren situaciji - nikoli ne zapusti nekoga, ki ga ljubiš, zaradi nekoga, ki ti je všeč..
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 651
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 22. Feb. 2008 0:00

Jaz sem eden tistih skeptikov, ki dvomijo v uspesnost takih zvez. Ne trdim pa, da ni mozno. In popolnoma te razumem.

Mislim pa, da bo vse to pokazal se cas. Ce bos nekoc ugotovila, da je res nujno, da se se malo zdivjas, so be it. Mogoce se bosta tudi sicer razsla zaradi drugih stvari. Mogoce bosta pa za vedno skup. U glavnem, jaz bi ostala pri tem, kar imam. Vsa dokler ne bi bila popolnoma prepricana, da to ni to.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2499
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 22. Feb. 2008 0:03

Jah enim to dejansko uspešno rata :)

Bolj se mi zdi, da gre za to, da te muči neka konkretna oseba, kot pa za samo dejstvo, da si ne želiš biti z nekom do konca življenja.

Saj dokler se ni pojavil drugi, ki ti je zanimiv, najbrž nisi toliko o tem razmišljala... ;)

Kaj naj ti rečem. Kakorkoli se boš odločila, tako bo že prav. Naj te ne bo strah poskusiti z nekom novim, ker si preveč navajena starega... :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Feb. 2008 0:16

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
roni
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 39
Na forumu od: 7. 9. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a roni » 22. Feb. 2008 0:31

najina zveza (oba sva bla "prva resna") je po 5ih letih propadla ker se je on zagledu v eno novo in hotu probat neki novga.. :(
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 259
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 22. Feb. 2008 1:09

poznam par, ki je prišel skupaj pri njenih 15ih letih in njegovih 23 letih. nevem če je njegova prva, je pa on njen prvi. prva prava zveza za oba. pred 2 letoma sta se poročila in redko se sporečeta. že od samega začetka živita skupaj. ona je zdaj stara 26, on pa 33 in sta za mene idealen par. pa ne samo navzven, ker ju zelo dobro poznam. tako da to ni nemogoče. danes je to, da ostaneš vedno z svojim prvim taka redkost, da je treba bit ponosen na to. čeprav sem jaz čist na drugi strani, daleč od tega da bi imela samo enega za sabo:) ampak če zdaj pomislim kaj sem sploh dobrega potegnila iz tega? razen tega, da lahko rečem da sem se znorela..določeni o tebi(meni) govorijo ja toti jo je, pa toti jo je, pa tam je srala z enim...te govorice pridejo do nekoga, ki ga vidim kot potencialnega partnerja, pa sem pri njem odpisana še preden se je kaj začelo. sama se odloči. če se ti zdi, da je vajina zveza drugače vredu,da se vidiš z njim čez 5,10,15 let ne vrži tega vstran. sama pa najbolje veš, kak odnos mata. če se odločiš prekinit zvezo, jo prkeini zaradi tega, ker ga ne ljubiš, ker si nanj samo navezana, tak kot je ena prej rekla, ne pa zato, ker te drug mika. s totim si lahko mesec dva...te pusti in si brez obeh... potem ti bo pa žal kaj si zavrgla, prepozno...kaj pa on, si njegova prva?mogoče v primeru da si mu prva tudi on o tem razmišlja,pa se pomenita...nevem..
Uporabniški avatar
shy girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 61
Na forumu od: 2. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a shy girl » 22. Feb. 2008 10:01

jaz pa sem s svojim že od 15-ega leta (no takrat to ni bila neka resna zveza), je bil pa moj edini zdaj pa sva poročena in teče že drugo leto (po svetlobni hitrosti :) ) Med nama je precejšnja starostna razlika pa enkrat nisem imela občutka da nekaj zamujam....Zato pa dokler ti je lepo z njim in ga imaš rada (vsaj jaz tega ne bi uničila :? -dokler ne boš prepričana da on res ni pravi zate in da ga ne ljubiš več)
Uporabniški avatar
*Kitten*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 193
Na forumu od: 19. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kitten* » 22. Feb. 2008 10:06

hm.. jzt sm čist v enaki situaciji :D . Jao jao.. sam nimaš srca, da ga pustiš, ane?
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 731
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 22. Feb. 2008 10:26

veš kaj ti bom rekla... v nobeni zvezi ni popolno, vedno se je treba trudit, ohranjat stvari zanimive, če tega več ni, potem pa se lahko prestavlaš od fanta na fanta in vsakokrat ko bo malo minil čar, greš spet na drugega...

Moj zdajšnji je tudi moj prvi resni, edini... in jaz njegova... sva skupaj tudi že skoraj tri leta... in morda včasih razmišlam... kaj če eden od naju pa par letih zajebe, ker se kao nisva zdaj znorela... ampak tako ne smeš razmišljat...

Če ti fant ustreza, zadovoljuje tvoje osnovne kriterije, potem je edino včasih potrebno malo kakšno stvar popestriti, malo včasih popustiti, razumeti... itd., da bodo stvari vredu tudi še po par letih... pa seveda moraš razumet, da nikjer ni idealno, da pridejo vzponi in padci...

Kaj pa vem... če ti navedem moj primer... fant končuje, težek faks, služba zagotovljena, ima smisel za humor, je iskren, ima rad otroke, sex je odličen, me privlači... vglavnem zadovolji moj kriterij.... in z moje strani bi bla ful vesela če bi bil on nekoč moj mož... če pač ne bova skupaj, pa bo treba prebolet in it naprej...

tudi ti malo razmili do kake meje tvoj fant zapolnjuje tvoj kriterij... in ne mislit, da boš zato, ker boš skoz z enim kaj zamudila v lajfu... glih tako lahko hodiš ven s kolegicami, malo flirtaš, le meje ne prestopit... pa življenje niso samo partyi... pa ne mislit, da sta že sve skozi dala... zamisli si nekoč... ko bota imela otroka/otroke... kaj vse še vaju čaka zanimivega... in premisli če si želiš te stvari doživeti skupaj z njim...


aja pa še to ... podobno kot tebei s eje meni tudi zgodilo, da sva s fantom mela malo slabše obdobje, pa se mi je začel en drug fant malo dopast pa to... pa se mi je potem eno noč sanjalo...pozor.. sanjalo, da sem prevarala mojega fanta z njim... in pol sem se zbudila cela objoka, z občutkom krivde in ful vesela, da so ble samo sanje...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov