Problemi z šolo, z vsem :(

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sanjaxelle
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 9. 12. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaxelle » 09. Dec. 2016 11:24

Pozdravljeni!

Sem 21 let stara punca. Zaključeno imam 3 letno srednjo poklicno šolo, trenutno pa sem vpisana pa nadaljno izobraževanje - PTI. Šolo bi morala končati z maturo letos junija, ampak zaradi vseh osebnih in zdravstvenih težav, mi to ni uspelo. Trenutno lahko eno leto pavziram in če bom do junija 2017 opravila vse izpite, ki jih še nisem naredila, lahko delam maturo. Problem je da moram narediti še 7 izpitov kar je ogromno. Predavanje poteka samo za 1 predmet. Ali se sploh da narediti izpite brez predavanj?? Motivacijo sem že čisto izgubila. A se je sploh še vredno truditi??

Da ne bo kdo mislil da mi izobrazba ni pomembna. Mi je, zelo. Ampak ne na račun mojega duševnega zdravja. Zaradi šole pa tudi vsega drugega, pogosto mislim na samomor. Vse skupaj se je nabralo :( poleg tega trpim za anksioznostjo, zato me noben ne razume kaj preživljam. Tudi da bi si našla službo, nimam volje. Ne vem sploh kako naprej.

Hvala že vnaprej.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Dec. 2016 12:07

Ja da se naredit izpite brez predavanj - moja sestra je naredila 2 cela letnika srednje, brez prisotnosti pri pouku. Zadostuje, da imaš vse skripte in knjige, profesorje pa kontaktiraj in ti naj povejo katere snovi pridejo v poštev na izpitu in na čem je poudarek. To lahko vzameš kot prednost - imaš na razpolago ves čas (ne zgubljaš časa s prisotnostjo tam, vožnjami itd.; ta čas porabiš že za predelavo snovi), december je - imaš torej pol leta časa, skoraj 1 mesec za vsak izpit. Priporočam, da pridobiš vse gradivo ter si narediš izpiske, ko imaš urejeno, je učenje dosti lažje in hitrejše, pa še pregled čez celotno snov boš dobila in s tem občutek koliko znanja moraš osvojit.
Moraš pa začeti že sedaj, ne odlašat, ker drugače te bo zgrabila panika, če ti bo zmanjkovalo časa. Vendar sedaj kot rečeno ga imaš dovolj, tako da se ne vnaprej psihirat. Predvsem moraš razčistit pri sebi, da ja šola je pomembna, ni pa konec sveta, če malo dlje traja, da prideš do cilja. Kaj pa, če maturo opraviš januarja 2018 (v zimskem roku) - bi bilo s tem kaj narobe dolgoročno? Veš koliko ljudi pa s faxom ali diplomo vleče...nič več ne boš izgubila, očitat si pa tudi nimaš kaj, če veš, da vzrok ni lenoba.

Kar se tiče psihičnih težav pa obstaja veliko različnih načinov, da si pomagaš, tudi s tem začni čim prej... Osredotoči se na duševno zdravje in na to da vsak dan malo za šolo delaš pa bo šlo...ko boš videla napredek, ti bo dalo voljo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov