Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2019 8:01

- sem za foro pogledala V dvoje 3. sezono, ma mi ni neki posebi všeč, boljše prve 2, posebi 1. Preveč neke melanholije noter in premlo komičnih vložkov.

- baje je tudi (bivši - ne maram te besede) moj prejšnji fant začel dejtat, ma je baje 'vse bl joke'. ( aja šit, sem se spomnila, da ne mara, da tle gor karkoli pišem o njem, ne smem/ ne bom več) Skoraj sva na tem, da začneva opravljat med sabo ljudi, s katerimi dejtava. :D :D

- ja, imam filing, da je tanovemu čisto ok, če se z mano vidi približno na vsake 25 dni.. :D Vsaj jaz tako dojemam čas, ko se ne vidiva.

- tisti dve ta vezani prijateljici ful navijata za tega novega in sta ga ful želele spoznat ta vikend in na splošno. Moj prejšnji fant se ni kaj preveč družil z mojimi prijateljicami.. (ene od teh dveh niti ni nikoli spoznal) je bolj tak samosvoj, boli ga, se mu ne da prilagajat, ugajat drugim ljudem, iz principa, če mu niso resnično simpatični..

- nič, zdej pa nazaj v resno življenje..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4261
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 03. Dec. 2019 14:16

hayley napisal/-a:- ^ amm.. zato ker hujsam/ obdrzujem tezo in imam ze zelo dolgo pravilo, da ne jem po 18.. ( naceloma, ne 100% vsakic.. ) ..ja to so take stvari, s katerimi se tipi ne ukvarjajo..


no, namen razumem, sam zanima me kaj točno tako pravilo pripomore k tem. lahko bi npr. zadnji obrok razdelila na dva manjša.
sem se svoje čase kar precej ukvarjal s fitnesom, tako da če bi rada slišala kakšno drugačno perspektivo o tem, dobrodošla na zs (da ne bom tuki offtopic), pa mogoče izveš kej koristnega :)

- da sem vesel da je končno sonce, če bi prej vedel da mal pojambrat na priznanjih usliši želje, bi to naredil prej :P zdaj pa grem na en dolg sprehod
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2019 15:21

^- je ze tisti zadnji obrok manjsi sam po sebi in ni dobro vec obrokov, ker se veckrat dviguje krvni sladkor, apetit .. je treba zategnit, ce se hoce rezultate.. Vsaj meni osebno je lazje kontrolirat lakoto z manj obroki. Pa ustreza mi nek priblizek ( je manj od 16 ur, odvisno od dneva, mogoce veckrat okrog 14h) dnevnega intermittent fastinga.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Dec. 2019 17:12

Moja sestra je po šesti uri, tudi traparije včasih in ima vseeno vsaj pol časa six packe in kar nizko težo. Je pa res, da ona trenira skoraj vsak dan na fitnesu. Pač, kar hočem reči-nič več kg ne boš imela, če ješ ob šestih ali malo kasneje.

-mislim, da so se slabosti končno zaključile. Edino brstičnega ohrovta še vedno ne morem videti. Končno!
-v četrtek izvem spol otroka. Glede na vse babe v žlahti se mi nekako zdi, da dobim punčko. Fantek bi bil res presenečenje. Dejansko mi je vseeno, kaj je, radovedna pa sem, itak. Sploh ker imam v primeru fantka za prodati x število oblačil-tako, ne hecam se, gre se za čisto preveliko število škatel. Še dobro, da je oprema univerzalna :)
-se veselim tega decembra, vzdušja, vsega.
-sem mislila prodati svoj avto in vzeti nekaj manjšega. Pa ne najdem nječ primernega. Očitno bo moj z mano vsaj še čez zimo, ker na slabše ne grem.
-si lepo razporejam delo in prosti čas. Edino čistilko bi imela. Res, če bi mi bilo vseeno, da mi nekdo x hodi po bajti, bi jo najela. Mogoče pa res enkrat.
-imam ta vikend 30. rojstni dan. Dejansko praznovanje bo v ožjem krogu, tokrat mi res ni do 50 folka. No, pa torta bo. Vsaj nekaj, če že moram prestopiti v trideseta :lach: ,
-sem se začela ukvarjati z enim hobijem, v katerem kar uživam. Vključuje risanje, kar me sprošča.
-ravno urejam ene fotke in me kar grabi nostalgija.
-me ljudje že sprašujejo, kje bom za novo leto. Doma bom, z biftekom in francosko :lach:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2019 21:07

emanuela napisal/-a:Moja sestra je po šesti uri, tudi traparije včasih in ima vseeno vsaj pol časa six packe in kar nizko težo. Je pa res, da ona trenira skoraj vsak dan na fitnesu. Pač, kar hočem reči-nič več kg ne boš imela, če ješ ob šestih ali malo kasneje.



Prvo kot prvo je velika razlika ali imaš it cilj dol s težo ali samo obdržati neko dokaj fit postavo, je prvo veliko večji izziv.
Jaz sem se eno obdobje, kot posledica nekih čustvenih problemov, se malo izgubila in se precej zredila, vmes med študijem. To je fora bilo glede hujšanja, ne samo glede obdržanja teže, da hočeš biti fit. ( Ne nekako v fitnes ne hodim, nimam časa/ ni mi taka prioriteta, da bi si vzela čas. Hujšanje je 80 - 90% prehrana, ne telovadba)

Jaz sem na ta način v zadnjem letu izgubila okol 10 kg, oz malo manj tam 8 - 9 kg, skupno od svoje max. teže v lajfu, ko sem bila v najhujšem obdobju, imam pa zdaj 17 kg manj..

To je hkrati bila fora malo vaja discipline, malo da se tako psihično umiriš in spraviš k sebi.. (drugače post vpliva tudi pozitivno na psiho lahko, čeprav se nisem šla zaresnega posta, ma malo približka enodnevnega recimo) ne vem, meni od vsega kar sem delala v teh letih, je to pomagalo..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Dec. 2019 23:53

-* bom za vikend 30, je dejansko prvič ko me je starost uščipnila.
-* sem si poškodoval koleno, sicer lažje, ampak sem lepo že 2 tedna doma, in bom še kak teden.
-* sem se uradno preselil v hišo v gozdu, stara hiša se še vedno prodaja, kar mi ni všeč, sploh ker sem bil že blizu da bo prodana...ampak, jbg, bo treba biti potrpežljiv.
-* se počasi navajam na nov ritem življenja, ker živim nad 800m, z enim sosedom ki je oddaljen 100m, je življenje drugačno. Hiša je čudovita, udobna, spremenil sem že kar nekaj stvari in še jih bom, ampak res, imam toliko placa, toplote in udobja da ko pride slabo vreme se samo natikam po sobah, kavčih, krušni peči.
-* obenem samo okolje, narava, tišina odlično vplivata na moje počutje, ni dneva da nisem zunaj, ko je bilo koleno celo, ni blo dneva ko ne bi šel na sprehod...zato ker sem sredi gozda, te kar nekako povleče, in greš. Imam svoj štor za meditacijo, tako da hribu kjer imam nad sabo borovce, in gledam dol v dolino, kjer imam kup hribov ki so bili danes malo pobeljeni. Paše mi tudi upočasnjen čas, ker čas teče drugače, včasih naredim vse kar sem mogel, in vse kar sem hotel pa ugotovim da imam še nekaj ur pred spancem, ker me noben ne moti, in ker je toliko manj distrakcij. Seveda je argument socialno življenje in dostopnost do infrastrukture, ampak, trenutno mi paše biti malo sam in umirjen, ampak vem da bom moral v prihodnosti malo več vložiti v to. Sama dostopnost do trgovin me ne moti, ker moram kupovati na zalogo in z listkom, kar pomeni da realno porabim 50% manj za hrano, ne zajebavam, prej sem vsak dan skakal po trgovinah, kupoval kar me je vleklo, zdej, 25min vožnje do čokolade, lepa hvala :lol: . Ne da se pozna samo na denarnici, ampak se bo kmalu tudi na pasu. Realno je 25min vožnje v obe smeri več kot prej, ampak sem dejansko v plusu z časom, ker imam manj distrakcij, manj trgovin in vse mora biti nekako splanirano in optimizirano.
Nekako sem pogruntal da še vedno grem nekam, če mi je do tega, še vedno se srečam z kom, če mi je do tega in obratno, je kot nek filter, če je samo da zabijam čas, ne grem, in to je realno očitno bilo več kot polovico mojih interakcij s svetom :lol: .
-* realno je selitev in novo okolje prišlo idealen čas, ker sem mentalno izčrpan, ker sem zadel nek zid, kjer sem pogruntal da sem glede določenih stvari napačno nastavljen, da imam določene nerazčiščene stvari sam s sabo, družino in s tem kako dojemam svet.
Počasi se učim življenja nizke stimulacije, ker sem že celo življenje odvisen od teh velikih zadev ki me motivirajo in mi dajo adrenalin, ampak ne znam biti na miru, ne znam biti čuječ in prisoten pri majhnih stvareh ki tvorijo naš vsakdan in zadovoljstvo. Z drugimi besedami, hočem biti srečen vsak dan.
-* sem nekako celo življenje delal tako, zdej je projekt to, torej moram narediti to in to, in potem ko sem dosegel ta cilj, sem dobil tisti zadetek, umiral v nesreči dokler nisem imel novega cilja. Zdaj počasi delam vsak dan neke majhne stvari ki nimajo nekega cilja, razen to da mi pašejo.
-* terapija v kombinaciji z meditacijo mi res koristi, in sem vesel da sem zelo odprt glede stvari in idej, vem da grejo stvari počasi, ampak gredo v pravo smer.
-* bo v ponedeljek prvi sneg ki bo obstal tu, se veselim, nekako vem da bom imel več snega kot prej :lach: , sem si že pripeljal moj bord, tukaj je nekaj lepih dolin, in že samo iz dvorišča se lahko spustim dol in naredim nekaj lepih ovinkov :) .
-* fuck paše živeti v gozdu in na višini, spim kot dojenček, diham svež zrak, imam 5x manj megle, dejansko je čez dan topleje in tako tiho je da slišim svoje misli, in ker so misli dobre, je fajn.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Dec. 2019 6:05

- ob vsaj debati o hujsnju; priznam, da imam kar malo slabo telesno podobo zadnje case. Jasno mi je, da ni zdej cas za dietke in sekiranje zaradi kil (v bistvu se sploh nisem zredila toliko, cisto po pricakovanjih), tako da imam kar malo slabo vest :( Sem pa ponosna nase, ker zdravo jem.
- da pride mami na obisk aprila. Se ne vem, ali bo to pomagalo ali poslabsalo mojo anksioznost :D
- sem se danes zbudila okoli 3, 4 zjutraj in nisem mogla nazaj zaspat, tako da sem si vzela pol dneva fraj. Vroco cokolado si se nardim, potem pa grem pocasi v sluzbo.
- sem nasla odlicno vroco cokolado in sedaj me skrbi, da jo bodo umaknili s prodaje, ker je znizana, tako da si delam zaloge :)
- bova spol izvedela sele cez okoli 3 tedne, ker na zadnjem ultrazvoku ni bilo nic videt. Ma meni se ne mudi, bolj moza zanima. Gender is a social construct ;D
- jutri imava obletnico poroke, danes je pa 7 let od kar sem prisla v Bangladesh
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Dec. 2019 7:29

_patchouli_ napisal/-a:- ob vsaj debati o hujsnju; priznam, da imam kar malo slabo telesno podobo zadnje case. Jasno mi je, da ni zdej cas za dietke in sekiranje zaradi kil (v bistvu se sploh nisem zredila toliko, cisto po pricakovanjih), tako da imam kar malo slabo vest :( Sem pa ponosna nase, ker zdravo jem.

- ne.. ja itak da ni čas za diete in je treba gledat bolj da se zdravo je in vse.
Ajde baje tudi ni zdravo, če se prekomerno zrediš, govorim na splošno ne zate. Sem se zdaj spomnila, da baje se ful ne spodbuja več tistega, da more nosečnica jest za dva in te medicinske sestre nakričijo, če se preveč zrediš na pregledu (se mi hkrati to smešno sliši :D ), sem se zdaj spomnila, da mi je to enkrat razlagala prijateljica, da se je zgodilo prijateljici od prijateljice...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Dec. 2019 7:39

Neeeee ni treba jest za dva :D Ospice dobim, ko to slisim :)
Sej trebuscek mi je ful vsec, ampak me je malo stisnilo, ko nisem mogla vec hlac zapet in enih lepsih oblek cez joske spravit :lach:
Po moje je bolj strah, da bo prevec ostalo po porodu.

- Me mika Burberry sal. Mogoce si ga kupim za bozic, se jih da v enem outletu "poceni" dobit. Fuck it, sej si lahk kej privoscim, ful redko si.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 04. Dec. 2019 8:50

Če kdo, ti ima kaj za reči ginekolog, sestre pa res ne, ker niso kompetentne za to.
Glede teže se jaz sicer sekiram v drugo smer, ker sem šla dol že 11kg od začetka. Glede na to, da mi več ni slabo pa vem, da bo šlo zdaj počasi gor, sploh ko bejbiji rastejo, apetit se poveča. Jaz kavbojk kljub izgubi več ne zapnem, so pa zato pajkice lajf.

-je danes zunaj mraz in se resno sprašujem, kako bo tole s pasjo šolo ob zimskih večerih. Po moje mi bo vsakič rit zmrznila.
-domači kar opazijo, da so mi zrastli lasje. Vmes me je prijelo, da bi šla na paž, pa me je spustilo. Izgleda, da bom imela po x letih spet dolge lase
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Dec. 2019 17:38

- joooj moj :D / on je še vedno zaseden.. sej mogoče bo fraj.. naslednji mesec. :D

- jooooj tako je komot doma/ v domačem kraju/ mestu/ pri njemu, ne da se mi v Lj/ proti Lj :oops: :oops: :D :D
Tudi vse moje tabližje prijateljice niso v Lj, ena je v tujini, ena na obali, 3 v domačem mestu. :/ :/

- si morem začet iskat bivališče v Lj ali nekje med Postojno/ Vrhniko in Lj, ne vem, kam bi se bilo boljše dat, kje se na splošno bolj splača in kje bi bilo boljše zame? A kdo kaj vee glede tega?? :D :D :attention:

- če bi bila zdaj še skupaj z bivšim, bi imela zastonj bivališče, ker on je neko hišo podedoval v okolici oz del hiše, ma ni važno .. in si zdaj rihta tam neki se mi zdi.. :D :D :D (+ njihovi fleti v Lj)

- upam, da bo mogoče možnost en dan na teden od doma, ne bi bilo slabo, ali vsaj kak teden tako.

- če bova bila naprej skupaj z novim, bova pač narazen čez teden :(
- bi se selila, ko bom imela okrog 30 nazaj v domači kraj/ mesto :D ali pa čebi bila šansa, da se dnevno vozim.
- se nič ne pritožujem, ful sem vesela, da sem to dobila. ( Sem pa poslala prošnjo, ko se z novim sploh nisva še začela družit oz. čisto na začetku, zdaj me po eni strani mika kar z njim bit tu. Mi mama govori, da morem gledat samo na sebe, ne na to, da bi bila skupaj z njim/ se mu kakorkoli prilagajala. Moja mama ni preveč fen tega novga.)

- bi ful šla na eno predstavo za vikend, morem videt, če mi slučajno rata spravit prijateljico ali njega. Bi mi blo ful fajn z njim it, ja. Sigurno bo imel nekaj drugega takrat. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 04. Dec. 2019 23:05

^ Pa te nic ne moti, da je vedno zaseden? Meni bi kar hitro dol padlo, ce tip ne bi nikoli imel casa za se dobit. No saj, upam, da se samo tako bere in da je ok :)

- Da sva cel teden cistila veliko starinsko bajto, ki jo ima v najemu - pred njim je v hisi zivel starejsi par, ki verjetno ni v zivljenju vrgel nicesar stran. :| :lach: ven sva zvlekla enih 20 velikih vrec smeti - med drugim so med smetmi bila cistila se iz 70'h (!!), listki za racune iz 80'h, cel kup casopisov, cudnih keramicnih okraskov, etc
- Da mi je taksno delo zelo sproscujoce - resis se vse nesnage, pod njo najdes cisto novi prostor in vse skupaj zadiha z novimi pljuci. Tako da ja, sanjska sluzba: bit v teamu kaksnega home makeover showa :D tudi ce samo v cistilnem.
- Da grem pojutrisnjem na kratko domov zaradi enega posega, upam, da bo slo mimo brez problemov. Ce se mi s kom rata na hitro dobit bo super, ce ne pa tudi ok. Itak ni bilo planirano. Potem se familijo na hitro pozdravit in zurrück :hearts: 7 dni doma je vec kot zadosti.
- Daa sem se vedno malo v stanju soka, haha. Nisem se cisto dojela zadnjih nekaj tednov, bom imela zdaj nekaj alone-timea za si uredit misli.
- Da imam lanskoletno bozicno smrecico se vedno samo zabasano v skatlo,ki caka, da roma v klet. Na, pa je december spet tukaj. :D ups.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2019 6:40

^ saarijarvi, mi ni prijetno ne, bom se vidla s casom kako bo. Sicer sva se do zdaj vedno dobivala 1x- 2x na teden, nikoli manj od tega..
(uni komentar glede predstave, je bil bolj, da ne vem, če bo želel it, ne zaradi obveznosti..)

Ok prejsnji cetrtek bi on lahko, pa sem jaz odpovedsla zaradi svojih obveznosti, zdaj od takrat naprej pa on ni mogel, baje se nam bo danes uspelo videt.
Naj bi bilo vse to zaradi narocil/ delovnih obveznosti in naj bi vedno bila se posebej vecja guzva okrog 1./zacetek meseca.. ( baje je vse zaradi dela, ni da se ne bi mogel dobit zaradi kakih hobijev ali druzenja s kolegi, zuranja ali cesa tretjega..) boo, bomo vidli kako bo naprej.
Koliko ste se pa vi ostali drugace navajeni pogosto videvat na zacetku z nekom? :)

^ - vse dobro glede posega! :)

- že večkrat vidla mojega zobozdravnika kako se šeta/ vozi s kolesom po mestu. Verjetno je to znak, da se morem končno spet prijavit. Spet imam neko foro, da se morem sama naročit..

- bom kmalu na mode-u 'ni važno, kaj imam oblečeno, samo, da je čim bolj debelo/ toplo'
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2019 17:41

- ehh, nič ne bo s to predstavo, frendica je v toplicah, on noče it, mu je dolgočasno, še smeje se mi, ko js razlagam, da so mi všeč glasbeni izvajalci v tej predstavi, k njemu je prooou anti :?: In tudi sicer mu neki bolj kulturni dogodki očitno niso in okus muzike prooou drugiii, OMG! Aja okus za šjore njegov tudi čisto drugačen mojemu okusu za šjore.. Sej sva ful drugi stil, zato uni 2. dejt sem se spraševala, kaj sploh delava skupaj in sem že skoraj mislila, da se ne bi več dobivala, ma pol me je nekaj povleklo nazaj. :nixweiss:
Ma ne, sej ne vem v resnici, če paševa skupi s tem novim, sva glede nekih/ dostih? reči prav kontra stila.. To sem mu že takrat na 2. dejtu razlagala in on meni nazaj; ja, da sej, da se 50% ujameš/si si podoben je dovolj.. :rolleyes: :rolleyes: Js ne vem kaj bo/ če bo kaj iz tega..

- sva imela z bivšim vsaj isti/ veliko bolj podoben okus za muziko
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 05. Dec. 2019 23:58

*sem čisto po naključju spoznala eno noro fajn osebo. V tem primeru so se mi res poklapale stvari in ne morem reči, da nimam sreče.
*je od nje punca ugotovila moj horoskop brez da bi vedela, kdaj sem rojena. Sem bla sam uno wtf. (Sem strelec, samo ne verjamem v horoskop).
*so novi sodelavci vsi full kul. Res niti en v enem tednu me ni zmotil.
*moram spat. Jutri božična zabava v službi. :lol:
*mi mori, ker čakam že full dolgo na 3 od 6ih paketov in za dva že vem, da ju ne bom nikoli prejela zaradi bednih scen z naslovom. In bog ve kdaj bom dobila nazaj nakazan denar, ki ga niti ni tolk malo.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov