Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Jul. 2019 12:00

- zobozdravnik ni bil tolk hud, sta mi pa rahlo antipaticna oba s sestro, pa res ne da se mi neki kramljat in svojih osebnih stvari razlagat na zacetku... morem pa rect, da mislim, da me nikoli ni tolk bolelo, ko sem bila pri otroski zobozdravnici, kot me zdaj, ampak se da zdrzat..(tudi npr pirsi v hrustancu v usesu so me manj boleli od vrtanja zobov, eden od dveh me sploh ni.. ) Mogoce je tudi malo psihicno, ker ne zaupam tolk temu zobozdravniku, ga nisem navajena..
Ma kaj je to privat, a to pol kr placujes vse sam al kolk pride en obisk?
- tudi pri meni je ze par prijateljic s kupljenimi stanovanji, kaksna bolj podjetna, ze dela na prodaji prvega in kupuje drugo.. ampak valda to v paru je ful lazje, ce si sam je drugace..
- da je kot prvo najbolj pomembno, da je zdravje fizicno in psihicno urejeno in pol lahko gradis naprej.. sem se zdaj v zadnjem casu bolj osredotocila na svoje pocutje, pred par leti sem pa samo zelela it z glavo skozi zid.. oz se niti nisem tako dobro zavedala pocutja in vsega kaj se dogaja..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Jul. 2019 22:24

- Da cakam, da barva prime - babicino ogledalo/omarica v kopalnici je zdrzala od leta 1972 brez enega fleka. Zdaj pa je na njem ogromen temno rjav madez, ki ne gre stran. :oops: :oops:
- Da sem mesec in pol prezivela na morju in ne morem opisat, kako hitro je sel mimo ta cas (tudi, ce se tukaj cas malo ustavi).
- Da sem tu gostila par starih in novih obrazov in ustvarila super spomine. Pravo najstnisko poletje, lol.
- Da mi ni lepsega kot zvecer na hrbtu preplavat nas zaliv. Nikjer nobenega colna, prazen zaliv samo zate, usesa pod vodo in koncentracija na lastno dihanje.. buljenje v roznate oblake.. Zastojn terapija. :hearts:
- Da se veselim vrnitve domov, cel avgust bo poln obiskov. Nimam pa pojma kaj pocet, ce bo dez. In najbrz bo.
- Da me zanima, kako bodo reagirali na Berlin. Ni vsak priprevljen na to, sploh ce si z vasi. :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 01. Avg. 2019 21:31

-* se mi bodo pravne stvari očitno rešile - očitno sem vseeno diplomat.
-* je nepremičninar povedal spodbudne stvari, in težko se mi je ne nahajpat....morm vseeno ostati realen, ampak zadaj v glavi vseeno začnem računat da mogoče, mogoče imam dovolj da grem lahko leta 21 v južno Ameriko za kako leto. :lach:
Imam res dobrega prijatelja, ne prijatelja, brata Sergia, ki sva skupaj potovala čez Indijo, in me vabi naj pridem k njemu za nekaj mesecev in greva na trek v Amazonijo in čez otoke Ilha Grande (poguglajte, ne bo vam žal).
-* to je moj problem, ker trenutno si rihtam da se selim, in hodim okoli in gledam opremo, potem pa pridem domov, in sem tko...hm, kaj če bi šel jaz na Portugalsko mal surfat pa jest v Lizbono.
-* se počutim koristnega, ker gre sestra v tujino na izmenjavo, in ker je totalno nasproten karakter od mene, mora vedeti za vsak korak, ker jo skrbi za vse stvari...in sem se usedel, in sem v 15 minutah kupil karte, zrihtal popust za naslednje lete, rezerviral shuttle, skopiral karto letališča in pot do shuttla, prek google streeta naredil sliko postajališča v mestu, in potem označil peš pot do njenega doma.
-* sem pisal za terapevte, spravil se bom na keto dieto in nadaljeval z dobrimi stvarmi, mal sem nasedel, bom pa spet splaval.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Avg. 2019 6:46

- drugace keto dieta ni nujno, da ustreza vsem, ker je zelo skrajna, js sm jo na zadnje provala pred par leti ( oz neki zlo podobnega) in mi je bila prevec na hart.( mogoce je imelo vezo, da sem bila tudi zelo pod stresom in imela prevec zelje po cukru)..
- kr slabo vest imam, ker ze zelo dolgo nisem telovadila oz tistih bolj intenzivnih nisem.. :? Mi prav manjka, da se spotim in dam ven neko utrujenost in slabo energijo..
- mi je kar zal, da ne bom mogla it v Idrijo na cipkarijo, sem vidla, da bojo imeli prav kombinacijo mojih treh naj Slo. bendov. Dober okus, tisti, ki je to zbiral. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 07. Avg. 2019 23:08

- Da je se en pester in custveno naporen teden za mano, to poletje mi res ni dolgcas.
- Da sem zadnjih nekaj tednov spet samska in se moram se malo privaditi na vse skupaj, sploh ker resnejsega razhoda se nisem dala skozi. Ampak je bilo neizbezno. Bomo videli, kako bodo sle stvari naprej, predvsem zaradi stanovanja.. Ampak sva hvala bogu oba dovolj flegma, da si ne bova skocila v lase za vsako malenkost.
- Da se pocutim grozno zeleno, ko pride do resnejsih zvez in svoje lastne nisem mogla primerjati z nobeno prej (glede na to, da je bila prva). Sele zdaj imam malo vec obcutka za to, kaj mi pase in kaj ne, kaj tolerirati in cesa ne, kako hendlat dolocene stvari.. nimam sicer namena pisati detajliranih romanov tu gor, ampak ja, vsaka izkusnja je sola. :)
- Da sem ta teden gostila prijatelje od doma in je bila super izkusnja. Kot ze receno nisem imela pojma, kako bodo odreagirali na kraj ampak je bilo kul, vsak je dobil nekaj zase in ce je bilo komu dovolj necesa, je sel pac po svoje. Sem pa bila vesela, da sem imela vsaj enega 'partner in crime' in sva cel teden prezivela v plesnih ceveljcih. Na enem partiju naredila 40k korakov, lol. :D cardio!
- Da mi je trenutna porjavitev noro vsec in me boli dusa, ker je tukaj cel cas tako oblacno.. Se kak teden, pa bom spet sneg.
- Da se veselim kaksnega novega prvega dejta, mi je malo manjkala ta vznemirljivost. Hkrati pa se nisem pripravljena, bo trajalo se nekaj casa, da se privadim na vse to.
- Da sem z eno osebo imela zelo lepo bonding izkusnjo in sem vesela, da je v mojem zivljenju. Taksnih ljudi ni niti 0.1%.
- Da sem hvalezna sama sebi, ker sem spokala v to mesto. Ni lepo, ni estetkso ampak je svobodno - in tocno ta obcutek sem hotela izkusiti vsaj enkrat v zivljenju. Mogoce imam malo Peter Pan sindroma, kaj pa vem. Ampak odrasli bomo tako ali tako celo zivljenje. Enkrat se je mlad, to dejstvo mi vedno sedi kot hudic na rami. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Avg. 2019 21:21

-* stvari laufajo naprej, ogledi hiše potekajo, zdaj samo upam da se najde kaka ponudba da vem kje stojim.
-* počasi selim robo v hišo kamor se bom selil, se vidi da sem zmanjšal količino stvari v mojemu življenju...Sem kupil kar nekaj novih stvari, zadovoljen pa sem ker sem dal popraviti nekaj stvari, in jih bom uporabljal dokler bodo delovale.
-* nekako vidim kako lahko pri opremljanju stanovanja padeš v nek cikel, kjer si ustvariš neko sliko kako bo ekaj izgledalo, in potem si samo v ciklu pridobivanja tega in realizacije. Sem si nekako razdelil stvari na prioritete, ščasoma in nekoč...vseeno pa točno vem kakšen bo moj bralni kot, kako bom predelal teraso, kakšne kamne bom za hoditi čez nov travnik.
-* sem planiral dopust na Portugalsko, pa sem rekel ne, prvič ker imam finančne prioritete, in ker vem da ne bi bil dopust. Nekaj je v moji osebnosti, da ne znam iti na dopust, in trenutno...rabim dopust ker sem utrujen, in na Portugalskem bi samo skakal okoli in prišel domov ubit. Zato bom šel po ene 13 letih na Hrvaško na morje, kjer bom bral, spal, jedel in se sprehajal.
-* bo jesen lepa, selim se lepo v naravo in mir, začnem kup nekih dejavnosti, segel sem po ljudeh iz preteklosti za razna druženja, hribe in nekako si bom zgradil lepo iz zdravo okolje okoli sebe. Finančna situacija, kariera pa bo pokazala signale po novemu letu, takrat bom pa naredil plan za naprej.
-* ne morem zanikati da če se mi ponudi šansa za južno Ameriko, da jo bom zagrabil...ena izmed stvari ki me jeb* zdaj, je to da čutim pritisk da ni veliko časa, ker ga ni, in je malo oken kjer lahko nardiš določene stvari.
-* se nekako opazujem kdaj naredim kakšno avtomatsko stvar, ena izmed stvari ki sem jo začel opažati kako smo ljudje avtomatizirani v čustvenih odzivih, ko si nekaj užaljen, ko te nekaj moti...in potem nekaj rečeš, in si čez 10 min samo, bleh...zakaj sem to rekel. Poskušam bolj jasno komunicirati, ker sem ugotovil da sem grozen v tem, da ne znam točno povedati kaj je narobe ali kaj želim.
-* vem da je potovanje najboljša stvar ki sem jo naredil v življenju, in vem da če nekako posortiram vse informacije in jih uporabim za dobro, bodo vsi aspekti mojega življenja šli gor.
-* ne vem, ampak, a to da se približujem 30 letu vpliva na vse stvari :lach:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Avg. 2019 16:08

- Da se je moj dragi danes zjutraj popolnoma gol zaklenil iz svoje hotelske sobe. Kadarkoli boste imeli slab dan, se spomnite, da vam ni bilo treba v rojstnodnevni obleki prosit nakljucnih kitajskih turistov, da naj lepo prosim gredo do recepcije po rezervni kljuc :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Avg. 2019 11:46

- še ne vem, ali bi septembra šla na morje s starši na en otok v Dalmacijo, ali v njegov vikend v Istro. Bi mi po eni strani bolj pasalo, da sva sama. Huh, s starši/ družino pa tudi že 9 let nisem bila na morju, mi je prav čudno z njimi it..
- bi mi ful pašalo pogledat kak film po dolgem času
- zadnji čas je telesna aktivnost in 'pravilno' prehranjevanje potisnjeno nekam na stran, jbg, druge prioritete, se bo nadoknadlo..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3438
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Sep. 2019 9:09

- Da sva bila včeraj na obisku pri frendih, pri katerih nisva bila že več kot pol leta. Tako tako težko sem se odpravila tja, da sem mislila da bom kar umrla... In potem je bilo ultra super - ful smo se imeli dobro. Vsakič ko jih vidim skupaj mi je malo bolj jasno kako pašeta skupaj, čeprav če bi me kdo to vprašal 2 leti nazaj bi rekla da funkcionirata samo in izključno iz njene trme in vztrajnosti.
- Da smo res v starosti ko se nam odvijajo ful velike reči. Frendica se je končno preselila. Sweet baby Jesus sta komplicirala in zavlačevala. Hkrati sta se zaročila (pomoje že ena 3 kolegica ko se je zaročila isti dan ko selila? :D). Druga se ubada z neplodnostjo in jo je komplet povozilo. Ona je že od začetka faksa razlagala o otrocih in študirala kdaj med študijem se ji jih najbolj splača met in kako bolj slabo pazita itd. Pa vedno sem ji moralizirala da ne more bit tako neodgovorna, zdej pa dejansko ne moreta imet otrok :(. Ko mi je povedala sem bla čisto sesuta in sem se počutila ko največji kreten. Upam da jima nekako uspe. Ne privoščim nikomur da se mora s tem ubadat.
- Čakava na papirje. Se že veselim! Še 2 tedna.
- Napovedano gnilo vreme me je čisto povozilo.
- Sem morala s prevozi v petek in sem imela prav "Zgodbo s prevozov" :D. Long story short, z enim dečkom (bruc) v avtu sva ful pobondala, ker ima čisto odštekane hobije, potem ker sva mogla oba počakat na lokaciji (ker sva bila oba ful prezgodaj tam) me je casually povabil da skupaj počakava. Greva na kofe in po slabi uri na kofetu (in precej direktnem vprašanju z njegove strani) sem šele ugotovila da me je v resnici probal že cel čas "zahaklat" :D. Pač če bi bila 10 let mlajša in samska bi bilo kej s tega, ampak tako pa sva se nasmejala na ta račun, spoznal je mojega in smo še skupaj spili pijačo. Zdaj ga pa probam poparčkat s katero od mojih "otrok" :P.
- V službi divje, ampak danes mi je vseeeee palo dol. Blevh.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Sep. 2019 9:55

^ - glede neplodnosti oz problemov s tem, imam tudi jaz nekaj teh med bliznjimi, ena ima probleme s scitnico in so ji enkrat rekli da jih v tistem casu ne bi mogla imet (brez zdravljenja), ena ima eno stanje, ki je se kar pogosto, ampak mi je slo zdaj ime iz glave -> endometrioza (sicer ze prej nista hotela otrok, ne ona, ne partner..), en sorodnik od prijateljice (mlad) je imel raka na modih.. je kar bolj pogosto vse skupaj kot si mislis ja..


- moj tip je cisto anti za otroke. Vsakic, ko mi je zamujala menstruacija, ga je skoraj kap. :lach: Enkrat, ko sem bila bolj pod stresom, mi je prinesel test nosecnosti vsak teden/ ponedeljek, ko je se nisem dobila, na koncu sem mogla ene 4 teste naredit, za gvisno! (Ma js sem cutila skos, da je samo od stresa in je vse ok).
- so mi nevihte fajn, me sproscajo, imam nek tak filing, da ni samo v meni vse narobe, samo v meni nevihta, ampak tudi zunaj in nisem sama v tem ali nekqj podobnega.. jao
- se pocutim tako bleh, ker sem skoz zivcna in se malo redim nazaj in ne telovadim, imam pa vsaj festo spet tocno, ko sem hujsala mi je nekaj vec kot pol leta zamujala po priblizno en teden..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 05. Sep. 2019 12:21

- ^mojemu je bivša prav vsiljevala otroke, da ji niti ni več mogel zaupati, ali jemlje kontracepcijo. Če obema ni (še) za otroke, zakaj siliti človeka? Ali si najdeš nekoga, ki je pripravljen ali preboliš, da jih (še) ne bo.
- sem slišala ravno za en primer znanke, ko je on hotel, ona tudi ne, in so mu njegovi STARŠI svetovali, da naj ji naskrivaj zaplodi otroka. Sick.
- da se mogoče selim v drugo mesto in se veselim, je samo par sto km oddaljeno od tu, kjer sem zdaj
- sem vesela, da lahko glede tega sprejmem prosto odločitev, neodvisna od vsega
- ne maram skype razgovorov, naj bo že mimo hitro
- je bil letošnji dopust eden izmed najboljših nasploh
- se veselim za sestro in upam, da dobi službo po 2. krogu razgovorov. Jo full motiviram, ker je fajn podjetje in ji privoščim vse najboljše, je bila res pridna do sedaj. *proud*
- da se pogovorjam s full enimi zanimivimi ljudmi trenutno in je fajn, ko se toliko novega naučim od njih
- so fotke včeraj full dobro uspele in smz, da sem jih dobro uredila.
- nisem zadovoljna s svojo prehrano in organizacijo nasploh
- je ena kolegica, ki jo imam drugače res rada, celo negativna. Saj smz, da jo znam motivirat, ampak je naporno
- se jutri dobim s kolegico, ki je končala pred kratkim eno dolgoletno zvezo in upam, da se dobro drži, se nisva slišale odkar sem bila na morju
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Sep. 2019 12:43

..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Sep. 2019 19:11

- je očitno neka moda zadnji čas na fbju, da folk objavlja, da je zaročen :rolleyes:
- si želim kakšnih pozitivnih sprememb, hkrati se je toliko stvari spremenilo v zadnjem času, letih, se mi zdi da sem imela nekoč napačno predstavo o čisto vsem..
- sem utrujena od vsega, najraje bi spala par dni v kosu
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7033
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 07. Sep. 2019 21:03

Zakaj pa moda?
Glede na to, da ljudje objavljajo vsak korak svojega življenja že leta, to ni ravno neka novica. Zaroka je pa nenazadnje le velika stvar.

-sem vesela, da mi je mož popravil pogon na vse 4, da lahko spet rečem, da imam delujočega terenca.
-sem imela ta teden eno zelo napeto, stresno srečanje in le upam, da ga ne bo več. Groza mi je bila že pred tem. Samo, da je mimo.
-sem se zaradi uvajanja v vrtec še bolj vrgla v delo. Kao ne bom jokajoča mamica. BS. Sem bila in še vedno sem, ampak na skrivaj.
-mi manjka ena vroča kopel. In da ne bom samo sanjarila, si jo bom pripravila v roku pol urce.
-šolanje in vzgoja psičke mi pobere ful časa in energije, je pa pravo veselje, ko se ti vsaka ura povrne.
-me eni že sprašujejo, kaj bom za tridesetko. Haha, nič. Skrila se bom v bajto in se delala, da nimam rojstnega dne.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7500
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Sep. 2019 8:01

- ne, hočem reči, da je v trendu zadnji čas, je bil nek naval zadnji teden, mesec, tedne.. ? nimam več občutka za čas.. Imam kar ene ljudi gor ja, ugotavljam, ki so bili sodelavci že ful let nazaj, ali s katerimi smo se družili še v srednji ugotavljam.. Za bližnje prijateljice bi itak bila vesela ja, se mi zdi da sem se kar jokala ko se je moja prva prijateljica, iz začetka osnovne zaročila, lol (ma one niti niso objavljale tega na fbju, vse smo očitno take, da nismo nekaj mahnjene na objavljanje..)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov