Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 25. Jun. 2019 15:16

Emanuela, narobe si razumela - ne da rojstvo ni pomemben dogodek, ker definitivno je, ampak ni nek dogodek na katerega bi šel ker bi se mel nevem kako uber fino - vsaj js tse nisem vidla obiska v porodnišnici z živo muziko, postrežbo in koktejli :p

Rojstvo sem dala kot primer, ker je pač eden od pomembnih mejnikov, ki jih imajo (če si se solidno odrezal kot starš) tvoji otroci ko enkrat odrastejo - skupaj z nakupom hiše/stanovanja, in zaključkom izobraževanja, novo službo, napredovanjem itd ;).

Ciljala sem predvsem na to, da se staršem "ne da" poslušat oz se peljat do Lj zaradi tega. Tudi če se ti res ne da in te res ne zanima kaj je zadnje leto študija počel tvoj otrok, bi se spodobilo, da mu izkažeš svoj ponos in podporo ob (zanj) pomembnem dogodku. Deloma pa že zato ker če te nekdo povabi, si te že želi ob sebi na tak dan in je vljudno da greš ;)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Jun. 2019 15:28

Napisala si, da ni nek dogodek, ne da ni slavnostnega vzdušja.
Domnevam, da se otrok aka tvoj fant ob tem, da je staršu "vseeno" počuti preslišano, ker kljub starosti iščemo nek znak potrditve s strani staršev. Jaz juh zagotovo ne bi recimo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Jun. 2019 20:51

-* sem imel "treat yo self" teden, naročil sem si novo uro, nahrbtnik in ene kup robe iz Alija :lach: . Na potovanju sem si kupil za ene 100 evrov stvari v 10 mescih, in zdaj malo lovim zaostanek. Priznam, ure in nahrbtniki so edini dve stvari kjer res z veseljem pustim denar.
-* Obožujem ure, vedno od otroštva sem nosil ure, in imam še vedno vse ure ki sem jih lastil, in nekako sem do izpred zadnjih dveh let resnično zatiral ljubezen do teh predmetov z logiko. Počasi sem si kupil prvega avtomatika, se podučil o delih, zamenjal prvi kristal na uri, in počasi se spuščam v modifikacijo in razstavljanje ur.
-* Preveč gledam 90 day fiance, sedaj ko je pa še 90 day fiance: The other way, huhuhu, uresničenje mojih fatazij :lach: .
-* se začne naslednji teden delo na moji hiški, kup beljenja, čiščenja in olepšavanja za prodajo...upam da se potem reši hitro in dobro, ker sem si sestavil nek dosegljv, logičen in stabilen finančni načrt za naprej, in upam da se mi lepo razplete.
-* sem si za letos odmislil izpit za motor in motor, do naslednjega poletja moram biti priden in odgovoren da se ne ustrelim v koleno, in potem porihtam to. Je težko ker sem se imam preveč rad, in si težko rečem ne, če vem da imam nekaj rad, in huhu, moje telo rabi motor, po 4500 km Azije z motorjem, ne morem zanikat da je postalo eksistenčno da vozim motor.
-* je moje življenje trenutno 0% drame, in sam imam v rokah karte da tako ostane, vseeno pa se moram srečati z dvema osebama ki bosta prekinila 2 leti trajajočo obdobje 0% drame.
-* zadnjič šefica rekla da ko sem nazadnje delal tam pred potovanjem in sedaj po njem, da sem se spremenil v smislu, da sem bolj miren in potrpežljiv, in da vedno zgledam pomirjen in zadovoljen, me je vprašala kaj me je pomirilo, sem malo pomislil in rekel: Indija, ker je bil proti strup za mojo koleričnost in pogled na to kdo sem. Indija je res nekako država ki me je najbolj zaznamovala, ker dokler nisem ujel njenega takta, sem res trpel, prve dva tedna sem vsak dan padel v posteljo kot pokošen, šele ko sem sprejel da sem en izmed miljard ljudi, da ne morem nič vsiljevati, da moja jeza nič ne spremeni sem resnično spustil stvari iz rok...in sedaj, upam da bom resnično obdržal to, ker je fajn lastnost.
-* si malo delam plan za jesen ko bom živel sam, malo kaj moram kupiti, in kako bom varčeval na hrani, stroških in podobnih stvareh...če moram špilati grown up lajf, ga bom špilal na najvišjem nivoju...izdelal si bom vrt začimb, grow boxe in nekaj visokih gred, špajz bom izkopal, kupil zmrzovalnik in še povečal kapacitete za proizvodnjo in kuho hrane.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Jul. 2019 14:22

- je ful fajn prit iz morja domov v ohlajene prostore, ker so na morju mogle bit zaradi fantove alergije non stop čez dan navzven odprta vsa vrata od apartmaja in sem bla skos čist fertik od vročine, pa še non stop je nekaj za delat po hiši.. plus je bilo tokrat pomanjkanje miru, ker so v sosednjem apartmaju bili delavci skos glasni..
- sem bila ta teden precej prepirljiva oz. občutljiva na razne komentarje, ampak bla sem skos hangry in še fertik od vročine.. me malo panika tudi, če se več dni ne stehtam, da se redim, ampak še dobro, da sem šla po dolgem času spet dol za dober kg, po tem, ko sem bila od velike noči do zdaj bolj na enem in istem..
- ..nič darila morem nabavit za zdaj, potem pa nazaj na stare tirnice..
- če mi fešta ne bo zamujala, bom imela ravno na poročni dan 2. dan M, ko imam vedno najmočnejšo :?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Jul. 2019 10:34

- sem danes cela ožujena od poroke
- je bla ful zakon poroka sploh privat- žur del po uradnem, pa še na taki kjut lokaciji s pogledom na morje. Na začetku se pa nisem najbolj počutila na civilnem in cerkvenem delu, ker ko smo prišli tja je bilo ful ljudi in nisem poznala praktično nobenega, razen nevestinih staršev in frendice s fantom.
- nevesta je bila totalno suhcena 4 mesece po porodu, upam, da bo zdej začela malo več jest, k je poročna obleka mimo. :)
- da se je tej prijateljici že itak dosti dogajalo v njenem lajfu in ji nisem razlagala moje situacije z razmerji/ s fantom pa itak sva bila skoraj bolj na daljavo začetek leta oz se ni še tolk vedlo kaj in kako.. in jaz sem bila čisto z mislimi pri drugih stvareh, tako da nisem niti omenjala fanta par mesecev nazaj, ko so šla vabila ven in se niso še spoznali med sabo, tako da on tudi zdaj ni bil z mano in sem bila posedena zraven enega samskega, frenda od ženina, haha. (Po moje smo bili sicer zlo zlo redki, ki nismo prišli v paru, so bli sami pari, pa še precej majhnih otrok in 2 dojenčka)
- se kao dobro 'staram' haha, mi je frendica rekla, da zgledam od vseh starosti, zdaj najboljše, ma ona vedno itak deli komplimente vsem naokrog. :)
- da bi se tudi js poročila, ma bolj tam nekje pri starosti 29-34, 25, kot se je frendica, je malo prezgodi zame.
- moja mama se je poročila pri 30 oz isti mesec po poroki je dopolnila 31
- šopek od neveste je letel čisto nekam daleč proč od mene :D
- da mi ni še čisto 100% jasno glede teh razmerij in s kom bi bila do konca življenja. Čisto bedno mi je to rečt in imam malo slabo vest, ma ne mislim nič negativnega proti nikomur. Lahko bo zdejšen fant, ne rečem, da ne.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 10. Jul. 2019 10:46

* Se full veselim prit nazaj v SLO v začetku avgusta, pomoje bom spet čisto iz drugega zornega kota videla našo državo. Po treh dneh mi bo spet vse isto. :lol:
* Pravijo, da najbolj pogrešaš jezik, ko živiš v tujini, no jaz ga ne. Smz pa, da se moja slovenščina malo slabša. Govorim samo še pogovorno, ne berem nič kaj konkretnega v sln. To moram spremenit, ker nočem imet maternega jezika, ki ga ne bi obvladala (več) dovolj dobro, da bi lahko pisala v njem zahtevna strokovna besedila. Sploh v primeru, če si bom v prhiodnosti ustvarjala družino, želim, da otrok tudi govori slovensko, ker sta dva materna jezika pač samo plus za otrokov razvoj. Zdaj mislim, da imam stvari še pod kontrolo, ampak moram res zavestno delati na tem, da ohranjam nivo.
* Pride tudi moj partner, prvič, in bom neke vrste turistični vodič. Fak, sram me je, kako slabo poznam Slovenijo. Vedno mu moram vse razlagati z zemljevidom. Smz, da ste pred kratkim nekaj pisali na tem forumu o najlepših kotičkih Slovenije, to bi bilo pametno si malo za navdih prebrat. Imam tudi nekaj turističnih brošur v angleščini in nemščini. To mi bo pomagalo.
* Hoče partner od sestre vedno na Hrvaško na morje, tako da temu se tudi letos ne izognem očitno. :lach:
*Se bolj kot dopusta na Hrvaškem veselim dopusta v Italiji z dvema kolegicama.
*Me ena kolegica Kurdinja vabi že nekaj časa k njeni družini v Irak. Si želim it čimprej, ampak pač najti ustrezen termin je trenutno težko. Sploh pa v poletnih mesecih zagotovo ne.
* Arabska hrana je njami.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 10. Jul. 2019 13:02

- Da se je zgodilo triljon stvari.. lepih, slabih, cudovitih, bolecih. Ekstremno custveno naporen teden za mano. Aaaampak mislim, da nic od tega ni bilo nakljucje. Res trdno verjamem v to, da ti zivljenje poslje tocno tisto, kar rabis (ce le zaupas v taksne stvari).
- Da je neverjetno kako bolj te folk opazi, ko izgubis nekaj kg. Sem vesela, ampak je hkrati malo zalostno, kako povrsinski smo ljudje.
- Da imam ful prevec casa tu sama na morju in mi misli delajo sto na uro, najraje bi sla nazaj domov in med ljudi, da se zamotim. Overthinking je hudic.
- Da se obupno hitro navezem na ljudi in to ni dobro, me zanima od kje to izvira. Gladko kak globoko zakopan abandonment issue. :D sem zacela malo brat na to temo in je zanimivo kaj vse najdes, ko malo kopljes po lastni dusi.
- Da se obetajo vecje spremembe, ko pridem domov.
- Da z zalostjo ugotavljam, da me moje delo vse manj veseli (pa ne vem se ce je delo samo, ali mi samo sef zagabi vse).. tudi tu bo treba razmisliti, kako naprej.
- Da bi se cartala, pa sem sama s cricki.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Jul. 2019 20:59

- ne vem al je kaka luna al kaj zadnje dni, ma moja motivacija in fokus so šli prav nekam po svoje - tako sovražim in grozni so mi ti občutki krivde, da me potem po drugi strani zelo motivirajo, ker se jim v prihodnje želim izogniti za vsako ceno..
- pogrešam več zabave, ma bomo prišli tudi do tega, vse ob svojem času. ;( :wall:
- haha priznam da sem malo ljubosumna, ker je šla ena prijateljica z eno tretjo svojo prijateljico na dopust/počitnice. Ma pač štekam jo je tista tretja tja povabla.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Jul. 2019 6:13

- se glede teze teme lol: sem v intervalu, ki mi ga je bilo cilj pred dobre pol leta dosect, jej. Mi je pa fant predlagal se eno malo nizjo cifro, tako da je dokoncen cilj se 2,5 kg manj od zdaj. Ma bom vesela ze ce to obdrzim.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Jul. 2019 7:37

hayley napisal/-a:- ne vem al je kaka luna al kaj zadnje dni, ma moja motivacija in fokus so šli prav nekam po svoje


Retrogradni Merkur je baje že cel teden :D. Sodelavka to naznanila v ponedeljek, baje da ti gre vse narobe :D
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Jul. 2019 7:57

^ ja to pa vem, imam rokovnik, ki ima noter napisane take stvari. Glih sem kolegici pametovala prejsnji teden, da dobro, da ima poroko en dan prej, kot se bo zacel retrogradni m.. :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 12. Jul. 2019 10:09

Torej je to krivo za drek od tedna.. :D ti ti, merkur..

(A soda bikarbona tudi tle pomaga?)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jul. 2019 9:22

- na luno bi se lažje zgovarjala, ker je samo en dan. Retro. merkur naj bi bil 7.7-1.8. :? :D
- da majo nekateri naši starši različna mnenja glede tega, kdaj se ima otroke. Ena sošolka z gimnazije, mi je enkrat pravla, ko sem jo srečala na prevozih, da ji je mama takrat govorila- pri 23, da ji že teče biološka ura.. Moji mami sem pa mimogrede omenla, da je imel en sošolec iz osnovne pri 25 in je bila samo wtf, zakaj bi hotel imet otroke tako mlad. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Jul. 2019 18:44

- morem ena dva darila nabavit ta teden, med drugim eno za mamo, ne vem še kaj bom, js sm slaba z darili.
- so mi nutriji luškani, sem včeraj enega slikala čisto od blizu, medtem ko mi je drugi skoraj na nogo splezal. :hearts:
- so bli malo čudni dnevi zadn čas med nama, on je toliko potreben, kolikor sm js lačna in on je lačn toliko, kolikor sm js potrebna. :D
- je ena najbolj zanimivih tem zadnji čas ljubezensko življenje njegovega brata, ki je že zelo dolgo samski in vedno je kaj smešnega v povezavi z njim. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 18. Jul. 2019 14:46

-* sem delaven, urejam hišo za prodajo, pripravljam teren za selitev, je veliko dela, ampak do septembra bo vse urejeno.
-* moram kupiti opremo, naprave in avtomobil, se bojim da mi bo jeseni nastalo finančno ozko grlo, ki vem da ko gre hiša da sem rešen, ampak vseeno nisem kul s tem da imam povečan dolg.
-* sem zadovoljen z ocenitvijo nepremičninskega agenta, da sem povečal vrednost hiše za trikratnik mojega vložka. Vse kar je vzelo je 1 leto trdega dela :lach:, je junak tukaj moj oče, jaz sam delam, ampak če ne bi imel fotra vodovodarja, električarja, gradbinca in človeka z vsemi vezami bi bil pečen.
-* sem ugotovil koliko jeze mi je odneslo potovanje, preden sem šel se na šihtu sploh nisem vznemirjal, nisi mi moral stopiti na živce, ker sem imel v glavi: "fuck off model, čez 5 mesecev bom v Nepalu". Zdej se moram resno gristi v jezik, in moja kolerična narava nima nobene zavore, je kar malo kriza, ker grem od 0-100 precej hitro, plus preklinjam kot veteranski mornar. Komaj čakam september da nadajujem treninge muay thai, ker moram nekam usmeriti to energijo :lach: .
-* imamo trenutno v familiji same dojenčke, in je fajn, ker so luštni, zdravi in veseli, ampak. Jezus fa*ing Kristus da imamo eno high achieving single mother notri in me ubija, dej pusti otroka na miru, konstatno polaganje besed v usta, konstatno prodajanje njenih sposobnosti, konstatno nevriranje in komandiranje otroka. Pusti otroka na miru da je otrok jebote, ne mi svojih frustracij neuspeha, in tega da imaš čustveno in časovno praznino ker si sama, spravljati na svojega otroka.
-* mislim da lažje govorim o svojih čustvih, mogoče se ne odprem sam, ampak če me vprašaš bom povedal tako kot je, in je to dobro.
-* pomagam urediti prošnjo za roko od enega družinskega člana iz Nizozemske, pride avgusta in hoče zaprositi dolgoletno punco na Bledu. Bom seveda pomagal s plani, slikanjem in vsem, sam vseeeno, BLED, BLED....SOVRAŽIM BLED. Raje bi zaprosil žensko na wcjih železniške postaje Ljubljana kot na Bledu.
-* zadnjič hodim po vasi, in se vame iz nekega vogala zapodi francoski buldog, in sploh nisem razmišljal ko sem se ustrašil, ampak sem se samo zadrl: spizdi stvor. Se je po ulici sprehajal nek starejši gospod, in oba sva se smejala skupaj. Spizdi stvor.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov