Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3440
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 16. Jan. 2019 11:52

saarijarvi napisal/-a:
- Da mava malo krizno obdobje in je par dni nazaj res kazalo, da bo konec vsega. Ampak ok, sva se uspela pomirit, vsest, dat ven vse frustracije in se pogovorit o dolocenih kompromisih. Plan je, zdej pa bo vse odvisno od prakse.
- Da mi sploh ni jasno kako pari, ki zivijo v velikem mestu, resijo stanovanjski problem (ce se razidejo). Fleti pac ne padajo z neba. A so pol cimri dokler ne najdejo cesa drugega? Kako se zmenis, kdo spi na kavcu? :D Upam, da ne bom izvedela. Trk trk.


:( Upam da se čimbolje reši situacija :(

Drugače ne ve kako je to v velikih mestih, v Lj spi en na kavču ja :D. Iz mojega omejenega nabora zgodb iz prve roke pa to res niso kul zgodbe, mislim od tega da je eden začel voziti nove partnerje domov (na začetku sicer samo ko drugega ni bilo, potem pa kr skozi) do tega da se je to obojestransko nezadovoljno sobivanje vleklo skoraj eno leto.

Izseli se pa pomoje tisti, ki vso situacijo težje prenaša... Ker pomoje ti ji težko dat več keša da greš ven iz nekega nefunkcionalnega razmerja, da lahko v miru preboliš in se sestaviš nazaj. Kar je pomojem tezje izvedljivo če ti bivši sveti v stanovanju in ga vidiš vsak dan.

- Da sem imela včeraj enega od bolj krasnih službenih dni. Vse je šlo kot po maslu, naredila sem ful, plačaaaaa :hearts:, z mojo najljubšo sodelavko sva dejansko popoldne uspeli poklepetati o vsem kar se nam je dogajalo v zadnjem mesecu in pol. Res je bilo super.
- da bumbar še vedno ni končal druge magistrske. Tepla bi ga, če bi mislila da bo kaj pomagalo.
- da sva dokončno dorekla stanovanjski plan za 2019.
- da bolj ko gledam raznorazne oglase bolj ugotavljam da se ti ne splača tako kupovat/najemat stanovanja. Vedno je boljše povprašat okoli, Slovenija je itak tako mala da vsak znanec ima 3 znance ki so poverbali Neko nepremičnino in ne vejo kaj z njo.
- btw, LZ, kje maš ti že hišo? :D
- me jezi ena od bivših študentskih sodelavk - nisem šla na njen zagovor magistrske in cela neki užaljena. Tenks no. Ne morem si jemat dopusta za vsako tako reč. Ironično delamo obe na podobnih delovnih mestih in bi lahko vedela kako je.
- sem bila v prejšnjem tednu spet v nekem čudnem funku in sem se bala da ne bo spet zagrabila neka depresija/anksioznost kot pred nekaj leti. Dobesedno sem ležala v postelji odkar sem prišla iz službe in potem mi je prinesel v posteljo zobno ščetko in sem šla spat. Ta teden je boljše, ful sem se za vikend razgibala in delala res kul reči in zaenkrat izgleda ok. Imam pa preventivno za cel teden plane, danes sem do pozno v službi in grme potem v fitnes, jutri grem na večerjo,...
-
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 16. Jan. 2019 16:05

Hvala, vracam pozitiv vajbs :)

-Da se mi ne da pospravit smrekice
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 16. Jan. 2019 16:09

-* mam sosede iz pekla, ko bom prodajal se ne čuditi če bom na naslovnici Slovenskih novic.
-* ej, Malezija je kul...včeraj sem bil v kulturnem šoku, ker je po treh mesecih spet vse čisto, in organizirano.
Paše, res paše. Obenem sem prvič po 100 dneh jedel hamburger, Exit ne prizna, ampak moje mlaskanje in slinjenje nad hamburgerjem se ji je zdelo zelo privlačno.
-* sem v džungli, ampak imam internet in jem hamburger...nek del mene je: This is bullshit, ampak trenutno se ne oziram na moj judgy del. Paše.
-* se vračam domov konec aprila, v vsakem primeru bom še hodit slovensko planinsko pot, kar mi bo vzelo en mesec, kolesarjenje je pa še pod finančnim drobnogledom. V vsakem primeru, trenutno sem na dnevu 192, tako da nimam kaj jokati.
-* se bo veliko stvari zapeljalo zelo hitro ko končam svoje potovanje, in prejšnji teden me je malo stisnilo, kaj in kako bom speljal stvari, kaj si res želim in podobno. Dejstvo je, da imam še dve priložnosti da se vrnem v eno izmed prejšnjih služb, opravim selekcijo in se postavim na dobro pozicijo, in finančno in v dober socialni status...ampak, ne, ni dobro zame, ta pot ni dobra zame in je nočem. Druga pot pa je posejana z dvomi, in strahom, nepredvidljivostjo...ampak, potem sem se vprašal, čaki, čaki, 3 leta sem porabil da sem prišel do sem, čisto vsak da se srečujem z novimi in nepredvidljivimi stvari, in potem cincam. LOL.
-* Ne vem kaj bo z mano ko pridem domov, vem samo da znam upočasniti ko postane prehitro, ko pride pritisk sem hladen in postal sem prekleto dober z ljudmi..in če se bom lotil nečesa, če bom do tega pristopil samo s pol intenzivnosti kot sem glede tega, bo vse dobro. Zemljevid je narisan, samo slediti mu moram.
-* dovolj hajpanja, če sem ugotovil kaj na tem tripu, je to da svet potrebuje manj introspektivosti...preveč se razmišlja in premalo se premika, in dela. Preveč sem razmišljal o sebi,in čustvih, bleh, kr neki, pojdi na en hrib, neki premakni, vidi nekaj novega in je to to.
-* me malo skrbi da sem postal zelo samozadosten, čustveno...nekako po vseh letih kar sem samski, in to da vedno nekaj lovim in nadgrajujem, da me vse to dela zelo čustveno togega. Ne vem, bomo vidli a ne.
-*sem si rekel da bom dal eno leto popolnoma mir ko pridem domov, živel bom na svojem, delal, delal na svojih mini projektih, lajf brez nekih pretresov...ampak če vidim da po letu dni v meni ni nobenega ognja za karkoli (zveza, družina, kariera), potem bom začel projekt: Kawasaki KLR od južne Afrike do Slovenije. Kako leto dni, nov izziv, težko, nevarno, vse kar si človek želi, in predvsem, Afrika.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 19. Jan. 2019 12:28

*končno dobila posnetek od takrat, ko sem bla na TV-ju. Poslala sestri in je rekla, da se je smejala. Haha. :mrgreen:
*Upam, da se čimprej pozdravim, lezim v postelji ze skoraj tri dni, much fun.
*Probam najt neko fajn serijo, ampak v nobeno ne padem notri. Sem začela jih ze ene par in obupala. Tudi Friendse pa mi je večina for tko „meeeh, mogoč bi mi blo to smešno v najstniških letih“. Ampak ko res nisem pri volji za kaj resnega bo tudi to ok.
*Kdo predlaga kakšno serijo? The Sopranos so recimo nekaj takega v kar sem totalno notri padla. Narcos so mi bli tudi fajn. Zgleda mam rada kaj bolj brutalnega, ko samo ostaneš odprtih ust.
*Dobivam zadnje čase samo neke finančne udarce po glavi. :cry: Kdaj bo konec tega nooo ...
*komaj čakam marec, bo zanimivo in pestro
*obožujem svoj nov parfum. <3 Včasih ko se spomnim grem kar povohat svoje obleke ali pa odpirat stekleničko, da razdiši sobo, lol. Nomade <3
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Jan. 2019 12:47

Sarissima napisal/-a:
Drugače ne ve kako je to v velikih mestih, v Lj spi en na kavču ja :D...
-

- To se meni drugače kar grozno sliši, rajš sm pri starših ali v nekem deljenem bivanju s cimri, valda kolkr je možnost, verjetno je v lj za začetek lažje kot v kakem drugem tujem mestu.
- ma fore od friendsov so mi še vedno dobre, s tem da js sm jih prvič pogledla šele v študijskih letih, ne kot najstnica, čene pa serij niti ne gledam..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 20. Jan. 2019 12:59

*Ena punca, ki sem jo spoznala v tujini je imela to situacijo, ko je mogla živet z bivšim. Ona kolikor vem je ostala tolk časa pri njem (sporazumno), dokler si ni našla spet kej začasnega, ugl. selila se je na polno takrat.
*Pomoje da če že živiš z nekom skupaj, je zveza v večini primerov že bila dokaj resna in v večini primerov se da sporazumno dogovorit, kako in kaj. Tisti primeri, ko se komaj gledaš, so verjetno redkejši. Ni pa prijetno, itak.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Jan. 2019 13:20

- meni se sliši malo čudno, ena je če prav nimaš druge možnosti, nimam primera od frendov da bi kdo tako bil. Ena frendica edino bla v študentu, šla živet s tipom skupi, šla na razen, tip ostal v stanovanju, ona potem spet v študenta (še prej najem s cimri) za pol leta in pol spet selitev skupaj z novim tipom. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Jan. 2019 14:26

V vezah s krediti, nepremičninami, otroki, tam se res zakomplicira, sploh če je en izmed partnerjev problematičen oz žleht.

-zadnje dni izgledam ali v nulo zrihtana ali čisto kontra-čop, trenirka. Sploh nimam vmesnega stanja.
-resno, če bi imela viška toliko denarja, da ga ne bi pogrešala, bi redno hodila na botoks. Te smejalne gube mi niso všeč in to, da bom čez manj kot eno leto stara 30 tudi ne. Genetika je tu res velik faktor.
-včasih imam občutek, da je moja mačka reinkarnirana sestrina pokojna mačka. Pametna za tri. Prefrigana pa tudi. Mimo mene švigne kot strela in ponoči naenkrat čutim toploto ob nogah ter predenje, ki se lahko primerja z mini traktorjem. Na postelji, kamor načeloma nima vstopa.
-generalno čistim hišo. Vsa navlaka gre v smeti, kar ne podarim. Veliko spominov, premalo prostora. Dovolj je hrčkanja.
-sem našla popolno mizo za v dnevno. Temni marmor, kovinske "tace", v nulo. Ampak-nisem bila s svojim avtom, v roku 1h pa so jo prodali. Bičez.
-da tudi mene težijo novi sosedi in komaj čakam, da naredim 2m leseno ograjo, kjer ne gre pa živo mejo oz ciprese. Vesela sem, da je dvorišče na drugo stran, žal mi je samo, da ne morem preslikati dreves iz gozda na mejo na drugi strani za popoln mir.
-rišem mačjak-izdelala ga ne bom sama. Da bosta mačka imela prost izhod na svež zrak. Tak, lep, naraven, varen.
-da je delo zase težko, a vredno.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Jan. 2019 15:35

Dobrodosla v freelance klub :) ''It sucks, you're gonna love it!''

Cryselle, Casa de Papel? Meni je bla kar nora, edino ljubezenske scene sem malo prestrkala.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 20. Jan. 2019 19:00

* je bedno, ker imam s psom clashe z ljudmi, za kar nisva krivi ne ona ne js, ampak lastniki... Dodaj k temu mojo izrazito zascitnisko naravo, in je kaos. Sele zdaj vidim koliko ljudi dejansko ne prenese zivali, in jih vsak lajez takoj zmoti. Ogabno. Res ogabno. Ampak lesson learned. (and note to myself: bodi tiho, bodi tiho, bodi tiho)
* me malo zivcki dajejo, ker ne vem kako bo s placo, jaz pa si res zelim it na festival naslednji mesec bol uizi. Upam, da uspe.
* mama ima zaradi branja Pamuka ogromno zeljo skoct do Istanbula. Jaz pa ogrimno zeljo, da nama kupim letalske. Res bi jo rada malo "razvajala" cuz my mom is the best <3
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2440
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Jan. 2019 5:47

Exit, Turkish ima akcijo iz LJU za (mislim da) okoli 130 evrov povratna. Leti se mislim da lahko do poletja, ne vem pa do kdaj lahko kupis po tej ceni :wink:

Cryselle napisal/-a:*Kdo predlaga kakšno serijo?


Mogoce How to get away with murder? Ampak samo 1. sezona, mogoce se druga. Potem postane prevec limonada. Za sit com pa mogoce Brooklyn 99? Taka lustna, pozitivna. Pa ce si ze pogledala Breaking Bad, mogoce se spin off, Better Call Saul.

- Da sem v soboto en kup denarja zapravila, kupila pa nic pametnega, lol. En kup macje hrane, mal boljso kavo, se eno rastlino (vedno, ko jih vidimv trgovini, pozabim, da nimam vec prostora), AVOKADO! Aja, pa prvic v po moje 10 letih sem si kupila cevlje, ker so mi bili vsec, ne ker jih rabim. Ful sem skrta, za nic nikoli ne zapravim.
- Da sem koncno nasla ful vredu ginekologinjo in sem vesela. Zadnji ginekoloski pregled mi je travme pustil :nein: Sej te zadeve niso nikoli prijetne, ampak dejansko nisem imela kakega posebnega strahu pri moji zdravnici v Sloveniji. Ampak zdej pa ja, groza :roll:
- Bi si kupila nov telefon, ampak sedajsni se dela 90% (samo en mali del zaslona ne dela od kar sem ga po tleh vrgla lani spomladi) in se mi zdi spet brezvezno zapravljanje (glej zgoraj)
- Bi fuuuuuuuul sla delat potapljaski tecaj letos, ampak ne vem, ce bi mi casovno zneslo, ker rabim vsaj en teden vkljucno s potjo tja in nazaj. Ampak si res ze tako dolgo zelim. Mogoce poleti podaljsam dopust za tiste 3 dni, kamorkoli ze greva na glavni dopust.
- Sem zadnjic enkrat videla opico se sprehajati po glavni ulici v nasem naselju. Sicer imamo okoli vecjo druzino opic, ampak ponavadi ostanejo na drugi strani ceste, ki obvozi naselje oziroma pridejo do ograje naselja, cez pa ne grejo, ker cesto od naselja loci se dokaj globok jarek in potok. Naselje je okoli in okoli ogrjeno (gated community ftw), kar pomeni, da je morala opica skozi enega od 2 zastrazenih vhodov (plan naselja je v bistvu ena glavna cesta in potem levo in desno enakomerno 14 slepih ulic). In mi je bilo totalno smesno, ker se je sprehajala med ljudmi, ki so hiteli med pisarnami in noben, razen mene, ni niti pogledal dvakrat.
- Enkrat sem porabila dvakrat vec casa, da sem prisla do doma, ker sem obticala v avtu za slonom :nixweiss:
- Mi je dolgcas v pisarni, sem sama in nimam nic posebnega za naredit, Grem delat moje online tecaje. Saj sta oba nekako povezana s sluzbo, recimo. Marca zacnem se z enim, ki sem ga enkrat ze zacela, ampak nisem imela casa koncati, o forenzicni psihologiji (ne tako zelo povezan s sluzbo :) )
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3440
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jan. 2019 8:54

- da rada berem pačulijine poste :D
- jaz tudi nerada zapravljam, trenutno gre vsak evro prioritetno na "nepremičnina" kupček. Zato imam trenutno v košarici na neki spletni trgovini za 80eur igračk in ostalih potrebščin za podgane, za katerega se že od petka spravljam da stisnem na zadnji gumb :). Bom ampak mi je težko :D
- sem po nepotrebnem škrt.
- sem skoraj celo božičnico zapravila za avto :roll: . Tako je če maš registracijo začetek januarja ko rabiš še vinjeto in vse ostalo.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 21. Jan. 2019 13:35

*^glede predlogov serij: How to get away with murder sem že, ja, prvo sezono, pa nisem “notr padla”. Malo so mi bli zateženi liki noter I guess. Breaking bad sem tudi že nekaj delov, no saj pri Sopranovih sem rabila tudi recimo ene 5 delov, da sem notri padla, potem pa nisem mogla nehat, kar naenkrat tisti občutek, da dejansko živiš tisto življenje mafije, ker te vsaka brutalna scena čisto šokira. :mrgreen:
*Huh mam kar slabo vest, ko pišete glede zapravljanja. Okej res da nisem zapravljala že od oktobra skoraj nič, potem pa vedno pride eno obdobje, ko me ma, da malo menjam garderobo.
*Čisto sem notri padla v krila, hlačne nogavice ...komaj čakam spomlad, da bo več izbire, ko ne bo treb več nosit debelih, ampk kake lepe s pikicami npr. :)
*Mi je fajn, da so že nekaj časa moderne hlače/krila z visokim pasom. :mrgreen:
*Končno spet zdrava, ampak raje še danes počivam.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Jan. 2019 13:50

- js pa kril pozimi sploh ne nosim (v bistvu spomladi tud ne), se mi zdi da je v vsakem primeru mraz, sm precej zmrzljiva. Nadoknadim poleti i guess, sem mela zadnje poletje obdobje, ko sem skos samo oblekce nosila, pomoje se v lajfu nisem tolk ne-hlac nosila kot to zadnje poletje.
- ze kr malo pogresam poletje in visje temperature in ciliranje ob morju, ceprav je tud zimski dan, ce ma soncke in ni pod nulo kr fajn. :)
- sem bla v osnovni soli in mogoce tud malo v srednji upaljena na razne sopinge za cunje in podobno, zdaj me pa boli, ko ugotovim, da neki rabim, grem iskat, to je pa to.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3440
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jan. 2019 14:11

Cryselle, zakaj bi mela slabo vest. Meni se pa zdi bolj smiselno da pač kupiš kar rabiš, ko rabiš, kot da neki šparat brezveze :). Jaz če ne bi imela cilja našparat zato da lahko nekoč kupimo neko stanovanje al neki bi zagonila pomojem praktično vse. Mora laufat ekonomija ;).

A unbreakable Kimmy Schmidt si gledala?
Parks and rec?
The Good place je bil meni še kjut.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov