Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 20. Dec. 2018 8:30

* včeraj bil en tako stresen dan. ampak sem vse uredila, tako da sem vesela, da je mimo.
* po vsej verjetnosti je tisti izpuščaj mikrosporija, šla do laboratorija... potrdijo lahko samo, da so neke glivice (baje, da so popolnoma potrdi, morajo biti glivice v nekem gojišču kak mesec, da se popolnoma potrdi).
* sem zdravnika zelo zasmejala, ko sem ga čist zaskrbljeno vprašala, če lahko božam svoje mačke doma (to je resno vprašanje). in da, dragi moji cosmotki, LAHKO JIH BOŽAM! lahko mirno spite <3
* je v službi stresno. zelo stresno.
* sem malo pocukala za rokav par ljudi, glede kontaktov za druge službe etc. prvi korak narejen, danes pišem emaile etc. je pa malo vznemirljivo, ker se gre za službe v tujini. ne bom sploh nobenemu nič govorila (ve samo LZ), dokler ne bo bolj "zihr"... skratka... upam, da mi uspe, ker ta služba me res spravlja v slabo voljo, sama plača, odnos... ni to to.
* sem si nabrala en kup odličnih knjig za božične praznike. torej, če jih preživim pod odejo, z mačko v naročju, ter dobro knjigo, bo odlično :D
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 20. Dec. 2018 10:50

*^Super da razmišljaš o službi v tujini in spremembi okolja, Exit, tudi če se človek na koncu vrne v SLO je vsaka izkušnja zeeeeko dragocena in najlepše je, ko vidiš, koliko si osebnostno (nehote) napredoval in se razvil.
*Mi je žal za sestro, ker je spet skupaj z bivšim kljub vsem dolgoletnim težavam, lažem, prepirom. Sem rekla samo naj pazi, druga ne vem če sploh smem/lahko rečem. :nein:
*Je tak grenak priokus imet v ožji družini neko osebo, za katero se je že velikokrat v preteklosti izkazalo, da ni vredna zaupanja.
*Mava danes manjše slovo z eno punco, s katero sva se full navezali ena na drugo, ker se nekaj časa ne bova videli. Kako prijazna, topla oseba, vedno pripravljena pomagat.
*sem bla zadnje mesece manj direktna in sem šla vedno bolj po ovinkih in vidim, da ne funkcionira - eni enostavno ne dojamejo.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 24. Dec. 2018 13:58

- Da mi je grozno slisat, kako en folk konstantno ogovarja lastne prijatelje. To najbolj opazam pri parih, ki si ze dolgo skupaj.. Si v druzbi, nekdo gre domov, vrata se se dobro ne zaprejo & all hell breaks loose :? Sej razumem, vcasih ti kdo stopi na zivc, ampak dej no.
- Da sem v 2018 bore malo priznavala, dejansko se mi nic kaj dosti ne dogaja. Samsko zivljenje je bilo dosti bolj razburljivo (evo, priznam :D )
- Da ze skoraj tri leta delam od doma in sem vceraj razmisljala, kak pritisk bi mi bil, ce bi si tukaj zacela iskat kak job v kolektivu. Kot prvo sploh nisem vec vajena delati v direktnem stiku z ljudmi, kot drugo bi bil tu se jezik, drugacen nacin dela, etc..
Malo me skrbi, kako bo cez par let. Sem vseeno v fohu, ki ga po vecini opravljajo mlajsi ljudje in ce zdaj nekako ne prides zraven.. ne vem, si predstavljam, da bom pri 35+ izgledala nekako takole: :lol:

Slika

.. Ampak delat od doma je takkooo fajn. :oops:

- Da je bilo letosnje leto tezko. Pri plusih lahko pristejem uspesno selitev, novega rednega narocnika, urejanje lastnega 'gnezdeca', roadtrip po Spaniji, eno novo boljse prijateljstvo, 170 lajkov na 9gagu ( :) )

Pri minusih pa finance, 2018 je bilo za nas drago za znoret.. plus tisto grozno potovanje, obcutek odrezanosti od vseh doma, meh socialno zivljenje v novem okolju in Shameless, ker je ratal zanic.
Moja novoletna zaobljuba je, da se grem v 2019 vsak mesec vsaj enkrat druziti z novimi ljudmi v mestu, ker bom zakrnela. Na konec koncev sem ravno s tem razlogom tudi prisla sem.. zdaj pa spim. Ampak ok, mic po mic.

Vsekakor vsem, ki berete, zelim potice polne praznike in uspesno 2019
:tannenbaum: :tannenbaum: :tannenbaum: :xmas: :xmas: :santa: :magic: :bia:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 24. Dec. 2018 14:38

- meh saj ne vem če je fora samo v tem, da si samski (se navezuje na zgornjo objavo), mogoče se tudi na nek način znoriš tam do 23, ker si mlajši in bolj zelen, manj obremenjen in si lahko bolj privoščiš raznorazne neumnosti in je drugače, če si v teh letih samski kot kasneje? Js si skoraj ne predstvljam, da bi delala neumnosti, ki sem jih pred par leti oz bila tako brezskrbna..
- da se počutim kar malo outsider v družbi kolegic, ko tečejo debate o porokah, stroški za poroke in podobno povezanimi stvarmi, otroških imenih, kupovanju stanovanj s partnerji..(in imam poleg tega občutek, da ne bom nikoli na njihovem mestu)
- je blo fajn, da se nam je uspelo končno dobit vsem trem kolegicam (in še enemu partnerju zraven), ta teden pa še druga trojica, s katero se nam tudi že dolgo ni uspelo spravit na kup
- upam, da bo novo leto kul, sem se ravno odločila nedavno, kje bom
- da nimam nikakršnega filinga, da je božič ali prazniki
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2441
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 25. Dec. 2018 16:04

- Da se mi je starejsi gospod ravnokar opravicil, ker je obdrzal kapo na glavi notri, ker ga zebe. Haha, lustno, ampak bo treba kaj vec, da bom uzaljena, kot model z baretko :D
- Vesel Bozic vsem! :tannenbaum: :kuss:
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 26. Dec. 2018 13:01

hayley napisal/-a:- meh saj ne vem če je fora samo v tem, da si samski (se navezuje na zgornjo objavo), mogoče se tudi na nek način znoriš tam do 23, ker si mlajši in bolj zelen, manj obremenjen in si lahko bolj privoščiš raznorazne neumnosti in je drugače, če si v teh letih samski kot kasneje? Js si skoraj ne predstvljam, da bi delala neumnosti, ki sem jih pred par leti oz bila tako brezskrbna..


*Odvisno kje živiš ...na vasi/manjšem mestu itak, da se ljudje še vedno bolj tradicionalno oklepajo nekih družbenih vzorcev po sistemu faks - poroka - otroci sredi dvajsetih. V večjih mestih si pri 23. tretiran še za zelenca, ki je komaj začel dobro žurat, kao 30. so nova 20. :P

*Sem se full spočila, zdaj pa moram delat plan za naprej, marec se bliiiža. :hearts: :freude:
*Nimam nič kaj zanimivega za priznat, trenutno je vse kul.
*Razen finance bi lahko ble boljš, zarad določenih napak, ki sem jih naredila v prejšnjih mesecih iz finančnega vidika, ampak se tolažim s tem, da nisem mogla predvidet poteka dogodkov.
*Pogrešam živali. :(
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Dec. 2018 13:14

- ^dobro sej 23 je še malo, recimo nad 23 približno ali 25 in navzgor.. ma odvisno zdaj tudi od življenjskega obdobja, obveznosti.. Ma ja si mislim, že samo v Slo je med vasmi/naselji razlika v primerjavi z mesti.. Samo vseeno, če si želiš otrok, moreš vedet, da enkrat si moreš poiskat resnega partnerja in se ustalit, če se spomneš malo pod štirideset ali okrog 35 je lahko že malo pozno, kaj vem..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 14. Jan. 2019 20:30

-* nisem pisal že od prihod v Indijo, in danes ko odhajam je prvič da sem lahko malo zadihal.
-* Indija je res intenzivna, že ko sem prispel v Varanasi me je kulturni šok zalimal na rit, ljudje so povsod, hrup, kamorkoli stopiš se nekaj dogaja.
-* Taj Mahal je bil kul, ampak niti približno tako fascinanten kot Samarkand v Uzbekistanu, če hočete res videti muslimansko arhitekturo, morate iti v Uzbekistan.
-* problematičen del Trikotnika in Rajastana so ljudje z katerimi imaš opravka, vsak dan te probajo nategniti, sledijo ti, vsiljivi preko mere okusa...šele ko sem prišel na jug se je odnos do ljudi do nas spremeni, tiste tri tedne sem res obupoval na človeštvom...ni bilo miru za 1 minuto.
-* V Rajastanu sem v Jaipurju padel v jašek ki se je odlomil pod nogami, in si poškodoval obe nogi, imel sem neznansko srečo da si nisem zlomil obe nogi.
Potovanje sem nadeljeval z Brazilcem ki sem ga spoznal v Nepalu, in čeprav sva si popolnoma različna, se v enemu mesecu nisva skregala, vsak dan sv se smejala in sva bila team, in oba sva postala velika prijatelja, vsak dan se slišiva in govoriva o najinemu življenju.
Rajastan je bil zanimiv iz kulturne perspetive, v Pushkarju sem obiskal največji kamelji festival na svetu, v Jaisalmerju sem šel z kamelami v puščavo Tar, in se naslajal nad dobro hrano v modremu mestu Jodpur in Benetkah vzhoda- Udaipurju.
-* po Nepalu in 3 tednih osrednje Indije, sem res videl da sem izmučen, vsak dan sem deloval na hlape, in oba sva bežala v Goo, kjer sva dva tedna samo ležala na ležalnikih, si naročala dobro hrano in se furala naokoli in po plažah s skuterjem.
-* sledil sem instinktu, in spremenil plane da sva potegnila južno v Karnatako, kjer sva našla Gokarno, ki ima najboljše plaže kar sem jih kdaj videl, kilometre peščenih plaž brez človeka, hribe in čudovite kanale z ribiškimi naselji, ni turistom in cela izkušnja je bila zelo pristna.
-* po razhodu sem odšel v Hampi, ki sem se ga izogibal, saj je bil konkretno iz smeri, in jebemti hvalabogu da sem šel...ena izmed najleppših pokrajin kar sem jih kdaj videl, reke ki tečejo med hribi ki so sestavljeni iz ogromnih skal ki se nalagajo druga na drugo kot legokocke...vzel sem si Hondo Activo, in se cele dneve samo vozil na okoli in fotografiral.
-* nadaljeval sem v Bangalore, kjer sem si vzel dva dneva zahodnega luksuza, KFC in kino, nadaljeval v Kochi kjer sem obiskal čudovito ogromno umetniško razstavo.
-* Indijo sem sfiniširal z 10 dnevi Kerale, novo leto sem preživel na čolnih po kanalih Allepeya, in enim tednom čajnih hribov v Munnarju.
-* kokr kol hejtam Indijo, ki je napad na mojo intorvertirano naravo, sem se imel fajn..bom napisal še kaj o njej.
-* čez nekaj ur letim v Malezijo, kjer bom preživel dva tedna in nato v Laos..

All gud, vse berem, vsi živi in zdravi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Jan. 2019 8:42

- ma ja sej neki ful ni za brat, posebi v tej temi ne, zadnje case, pa firestorm in ananhas so zginle.
- sem ugibala zdaj se jaz o datumu rojstva, spolu, tezi in visini otroka frendice, tud ce nisem mogla bit prisotna na babyshowerju, me zanima kolk bom zadela :D , po mojem bo fantek, ker puncke so mogoce bol mirne in ne tolk na polno brcajo? Bomo vidli.. xD.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Jan. 2019 12:21

Ful fajn brat in gledat slike! In pa respect, jaz bi po dveh tednih najbrz hotla samo se v 4* hotel in se sla objemat v banjo :D

- Da mava malo krizno obdobje in je par dni nazaj res kazalo, da bo konec vsega. Ampak ok, sva se uspela pomirit, vsest, dat ven vse frustracije in se pogovorit o dolocenih kompromisih. Plan je, zdej pa bo vse odvisno od prakse.
- Da mi sploh ni jasno kako pari, ki zivijo v velikem mestu, resijo stanovanjski problem (ce se razidejo). Fleti pac ne padajo z neba. A so pol cimri dokler ne najdejo cesa drugega? Kako se zmenis, kdo spi na kavcu? :D Upam, da ne bom izvedela. Trk trk.
- Da mi je bil Bohemian Rhapsody meh, glavni igralec je super ampak res ne razumem hajpa. Poleg tega je cela zgodba prakticno izmisljena..
- Da rabim neko novo serijo, ki bi me ful potegnila notr. Nek binge-cliff-hanger material. Ce kdo kaj priporoca se priporocam. :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jan. 2019 15:20

Glej: The Terror

Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Jan. 2019 22:19

Sm ze :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 15. Jan. 2019 23:27

Jaz ti ne morem dati ideje, ker ne spremljam aktualnih serij. Trenutno gledam Top Gear specials. Toliko o tem.

-zelo rada imam živali. Obenem pa ne razumem ljudi, ki mački pustijo spati/hoditi po mizi in pultih. Prav tisto-ne. In imam srečo, da me vsaj starejši maček uboga, mlajša še sicer kdaj proba, ampak smo na dobri poti.
-čakam na paket. Nova oprema, nove možnosti in novo veselje.
-je bil naš peso dva dni zapored pri veterinarju, zaradi vnetja ušes. Tisto, ko rečeš, naj nihče ne daje hrane iz mize psu in potem pes čudežno dobi kos pršuta. In čudežno dobi vnetje. In čudežno naslednjič opozorim, da dobi račun za veta tisti, ki mu da samo za povohat kaj kar ni zanj.
-sem prej malo gledala stare fotke, veliko jih imam. In se skoraj zjokala pri tistih z mojo psičko, ki je že nekaj let ni. Vedno bo moja lubica.
-sem v trgovini srečala mojega wnb bivšega kolega/simpatijo/the one I got away in sem pobegnila za stalažo s pijačo ter zavzeto buljila v flašo Fante. Neuspešno. Ko se spomnim, da mi je bil takooo všeč v srednji, ah ja. Zapleteno. Od prijatelja do kao nekaj več (ne veze) do tega, da nočem imeti stikov. Pride tako. S prijatelji, znanci, sošolci. Ljudje se spreminjamo, malo po malo. In imam vseeno srečo, z otrokom nisem izgubila družbe. Predvsem zato, ker smo vsi postali penzionisti in ob vikendih kartamo, igramo Activity in podobno (kocke so reštelji!).
-bi rada šla na paintball in upam, da nam rata, ko bo bolj toplo. Mogoče mi bo COD2 pri tem kaj pomagal. Kampirat, če ne drugega :D.
-izbiram keramiko za kopalnico. Medtem, ko sem imela pol Pinterest idej vidim, da nisem pripravljena dati dva jurja za en leseni kopalniški blok (ne masiva). Kje je še banja. Pa steklo in ogrodje za "tuš". Po drugi strani pa vem tudi, da pa tu ne smem biti škrtec, ker se ne dela tole za eno leto. Res sem mislila, da bodo to sladke težave, v resnici pa je ogromno enega tehtanja, vprašanja kako se kaj čisti, pa kakšen relief, če sploh,... Škoda, da nimamo arhitekta v žlahti, ker mi statik pri estetskih rešitvah ne pomaga.
-upam, da ta forum še kdaj zaživi , ker nas je trenutno res zelo malo.
-bi bilo zanimivo prebati lz-jev blog. Vse to je preveč za en potopis.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 16. Jan. 2019 8:28

Mojim mačkam je dobesedno vse dovoljeno. na pult, na posteljo, povsod povsod.
:)

* dobila smešno poceni povratne karte iz lj v london. mini trip za bday wuhuuu.
* še vedno čakam odgovor, oz predstavljene možnosti za službo.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Jan. 2019 8:47

- prijateljica je po petih letih koncala svojo prvo zvezo, js sm pa ful slaba za tolazit ljudi :/ , verjetno pricakuje kaksno skupno zuranje ma meni se tko ne daaa :D( malo mamo tudi razlicen okus) , ajde se bom malo prisilila kdaj zanjo.. sem ful zapeckar ratala.
- da pri meni bo pa cas pokazal svoje na tem podrocju :)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov