Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 511
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 28. Okt. 2018 8:29

Šit saarijarvi :O kot da bi brala zapisek nočne more. Upam, da sta po nesreči oba v redu okrevala? :/ Tole potovanje vama pa zgleda res ni bilo namenjeno. :( Sta šla z dežja pod kap in izpod kapa pod slap.

P.S. vso srečo vsem bodočim mamicam, če vas je slučajno več :mrgreen:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2438
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 28. Okt. 2018 9:06

OMFG saarijarvi, tole je pa bil dopust :|
Glede viz pa, I feel you. Moj ma vse vize porihtane, pa vseen vedno Interpol kličejo, ko se na meji pojavi :D Nazadnje smo ene 20 minut na žgočem soncu čakali, v avtu brez klime, s starejšo psičko, ker smo hoteli za 3 dni na hrvaško morje.
Čudno, da so fanta sploh spustili na letalo proti Tajski, v bistvu bi morala letalska družba že na check inu preverit potovalne dokumente, bi vama vsaj pot in stroške ene karte prihranili. Ponavadi so še bolj strogi kot sama policija na meji, ker so lahko finančno odgovorni, če pripeljejo potnika brez dokumentov. V prejšnji sužbi smo imeli enkrat eno družino, ki je niso spustili na letalo proti Nemčiji, ker jim je Šengensko vizo izdalo špansko veleposlaništvo, kljub temu, da gre za skupno vizo...

- Se konec tedna selimo v novo pisarno, kar je kul, ker bom imela do pisarne zelo blizu; dva nadstropja dol :D Poleg tega je bolj malo prostora in bom do odhoda kolegice na porodniško večinoma delala kar od doma.
- Moramo še opremit pisarno, ampak večino osnovnega pohištva že imamo. Itak se pa spet selimo v roku 6 mesecev.
- Imam na balkonu en kup novih lončnic: rukola je že pognala po parih dneh, timijan že tudi nekaj ven bode, čakam še žajbelj in jagode. Prihodnji teden posejem še mačjo travo, origano in preostanek rukole. Potem pa nekje še staknem čilije in češnjev paradižnik in bo počasi dovolj do pomladi.
- (Če je že toliko govora o dojenčkih) Je novi nečak res luškan dojenček, ampak meni je še vedno tako čudno bit okoli otrok. Ne vem, kaj naj z njimi, dojenčki, ali večjimi :nixweiss:
- Je bila svakinja TAKO boga po porodu, da je že to kontracepcija zase :| Že tako je imela ogromno problemov med nosečnostjo in ni bilo videti, da bi vsaj malo uživala. Saj vem, da je odvisno od ženske do ženske, od nosečnosti do nosečnosti, ampak vseeno... Boga revica.
- Me je tašča 36 ur po rojstvu najmlajšega vnuka obvestila, da sem sedaj jaz na vrsti in da moram pridno jesti, ker sem presuha za rojevanje otrok. Baje sedaj cela familija moli, da bi jaz čmprej zanosila. Bog pomagaj :lach: (ali pač ne)
- Da bi šla nekam na dopust. Ali vsaj na kavo nekam na sonček.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 28. Okt. 2018 12:17

Firestorm: ja, hvala, sva ze kul :) grinte pocasi odpadajo.

patchouli: interpol :lach: :lach: grozno, res. In potem berem zgodbo nekega indijca, ki je v 70h prekolesaril pot od Delhija do Stockholma zaradi ljubezni in se sprasujem KAKO :lol: ne zaradi kondicijskih zmoznosti ampak zaradi birokracije, haha.. ocitno je bilo nekoc dosti dosti lazje kar se tega tice #thxnine11

Drugace pa ne, niso nas opozorili niti na vstopni postaji v Nemciji, niti na prestopni v Singapurju. Kes skozi okno, jap. Moram preveriti, kako je s kaksno kompenzacijo, ampak bo najbrz tezka.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2438
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 28. Okt. 2018 15:28

Je bil to povezan let, torej Nemcija - SIN - BKK, ali 2 loceni karti (Nemcija - SIN in SIN - BKK?)
Kompenzacije zal ne bo, ker kot si sama ugotovila, sta cisto sama kriva. Je na potniku, da preveri kaksne potovalne dokumente rabi. Vsaka sola nekaj stane, pravijo :/

- Da ima moj macek grdo navado mi skakat na hrbet/rame vsakic ko se sklonim in me je prej cisto popraskal po hrbtu :mad:
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 28. Okt. 2018 18:35

Povezan let. Ja, tale je bila res draga :D ampak efektivna.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 28. Okt. 2018 18:57

Hvala saarijarvi & Firestorm :)

In pa auč saarijarvi :nein: Bo pa zato prihodnji dopust gotovo precej lepši.

- mi je sestra prinesla cel kup raznoraznih začimb iz Djerbe in se veselim preizkušanja
- mi je smešno, da je dal sosed svoji psički ime Maja, njegovi sestri je tudi ime Maja :D "Maja k nogi!"
- ne vem, nekaj čudnega in smešnega mi je pri tem, če imajo ljubljenčki človeška imena... Just me? Ok :D
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Okt. 2018 8:31

^ Haha prisezem da vedno, ko se komu na novo predstavim s svojim imenom, dobim nazaj ''omg, sosedov pes/ptic/macka ima enako ime!'' :cry:

Hvala, mati.

Pa se nikoli nisem na tistih FB seznamih tipa ''osebe s tem imenom se bodo v 2018 porocile'' :nein:

:mrgreen:
Uporabniški avatar
*inkica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 149
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inkica* » 29. Okt. 2018 18:27

Čestitke Ananhas, še z moje strani. Vso srečo vsem trem :D Morem priznat, da sem zelo vesela, ko slišim ali preberem, da se ljudem življenje lepo izide, se obrne na bolje, in so srečni. Tudi, če jih osebno ne poznam. Res me veseli, da se pišejo dobre in lepe stvari, ki se ljudem zgodijo. Preveč je teh žalostnih zgodb.. In pozitivne zgodbe so velika osebna motivacija in hkrati focen vsem negativcem in ciničnim ljudem, ki so po mojem mnenju v prevladi in s svojim mišljenjem želijo vleči družbo navzdol. Jaz že več let, ljudem, ko jim voščim za rd ali novo leto, rečem: "Bodi srečen". Srečnih ljudi ni nikoli preveč. In res tako mislim

- moja babica velikokrat pove, da raje posluša ljudi, ki se ne hvalijo kako srečni so in jim nič ne manjka, ker tisti, ki pravijo, da so srečni, itak lažejo in se samo hvalijo. Babica!!! Jamrajte s svojimi kolegicami na samem. Jaz se taki energiji na daleč izogibam. Škoda, da tako razmišlja.
- me je zadnjič dvignila sodelavka v službi, ko je pametovala, kako mladi ljudje ne vejo, kaj je življenje, ker niso dali še nič skozi. In se nisem mogla zadržat. A ti si pa pojedla vso trpljenje tega sveta? Torej, samo zato ker si mlad, nasmejan in dobre volje, pomeni, da ne veš kaj pomeni trpljenje in bolečina? Poznam kar nekaj ljudi, ki so doživeli hude življenjske stiske, pa so to prenesli in ohranili neko pokončno držo. Navzven se da marsikaj skriti in eni ljudje svojih življenjskih preizkušenj ne nosijo ravno na pladnju.
- me pa hkrati jezi, da se ljudem dopušča nesramnost in hudobija z izgovorom, da so dali hude stvari skoz. Ok, saj neke stvari razumem, ampak hudobija mislim, da res nima mesta v komunikaciji in medosebnih odnosih.
- me je prizadel sobotni dogodek, ko je pijan voznik povozil nosečnico in njenega psa :(
- sem trenutno v kar slabem psihičnem stanju. Če že toliko pišem o sreči, na žalost trenutno nisem kaj preveč srečna :) In to si kar precej očitam. En dober rek: Četudi je danes najslabši dan v tvojem življenju, to ne pomeni, da jutri ne bo najsrečnejši dan v tvojem življenju. In to si jaz danes vbijam v glavo :)
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 29. Okt. 2018 21:05

O hvala inkica :)
Ja, sem srečna, kar pa seveda še ne pomeni, da je vse v mojem življenju idealno in so samo mavrice in samorogi... :wink:
Če pogledam kaj vse se je spremenilo v mojem življenju od 24 do 30 je kar veliko...pa jaz sem se spremenila, moj pogled na življenje. Ampak ja, kdor me pozna (mojo zgodbo in preteklost) ve, da sem se na določenih področjih morala kar pomatrat (tudi psihično), da sem kjer sem in sem prepričana, da če ne bi imela mlajših sester, ki so po odsotnosti staršev v meni vedno iskale nek vzor, gotovo ne bi dosegla določenih stvari. Pa sem bila otopela, sreče se ne da izsilit...
Negativcev se pa tudi sama izogibam (če se da...), sploh zadnjih par let - mogoče je pa v tem skrivnost. :D
Zdaj pa dovolj o meni.


- upam, da ti uspe čimprej iz tega počutja :) če gre pa za resnejše stvari, pa poišči pomoč, bo hitreje in lažje...
- se strinjam s tabo - to je dobra plat življenja; namreč vse se vseskozi spreminja... lahko na boljše, lahko na slabše, pa je nato čez nekaj časa spet boljše. Nismo prikovani na eno točko, na eno miselnost. Že, če smo pasivni, se življenje in stvari okoli spreminjajo, kaj šele, če delamo vse ali vsaj malo kar se da za spremembe na boljše...
- je tudi mene pretresla ta nesreča, si sploh ne morem zamislit ;(
- prav razmišljam včasih koliko ljudi, ki so končali svoje življenje na neki točki, bi bilo morda danes srečnih (poznam jih namreč veliko - samomorilcev), se opravičujem za morbidnost samo mi ne da miru včasih...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Okt. 2018 3:04

-* Čestitam Anahas. Veliko zdravja in sreče.

-* sem se vrnil iz tritedenskega treka po Himalaji, ne bom lagal; bilo je zelo težko.
-* prijatelj z katerim sva šla skupaj na začetno točko, se je po dehidraciji ustrašil in odšel domov, tako da sem se moral hitro prihološko sestaviti, fizično je bilo pa tako zahtevno da sem se zmanjšal za eno konfekcijsko številko.

Ampak.

Bilo je vredno, vsak dan sem zrl v najlepše in najvišje gore kar sem jih kdaj videl, in spet po nekaj letih sem si dokazal, da sem psihično in fizično neverjetno trdna oseba. Morate videti Ama Dablam in pogled iz Gokyo Ryuja...vredno je vsake kapljice znoja, kašljanja zaradi višine in dejstva da ješ riž in juho. Vsak dan.

Bilo je lepo prakticirati ponižnost, ker sem se vsak dan zbudil s strahom pred višinsko boleznijo, dehidracijo, poškodbo ali slabim vremenom, ampak imel sem srečo z ljudmi, vremenom in zdravjem, tako da sem zelo hvaležen.

-* si urejam vizo za Indijo (draga, draga, draga), in potem naprej za Bagladeš, Laos in Vietnam.. ne mislim več leteti, samo še po zemlji.
-* hočem iti v Rajastan, Agro, Varanasi in mogoče še kam, kakšna dva meseca...mentalno se pripravljam na to da se bom zastrupil z hrano in to da bo soparno :lach:
-* v glavnem, dela je dovolj, danes je dans za pranje, organiziranje dokumentov in planiranje za naprej.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2438
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 31. Okt. 2018 6:50

- DA GREM NA GUNS'N'ROSES KONCERT ČEZ DVA TEDNA IN JE DANES NAJBOLJŠI DAN V ZADNJIH XY MESECIH, TO JE VSE, LEP DAN ŽELIM VSEM ČAO
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 31. Okt. 2018 10:53

Have fun! :D

Slika
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 31. Okt. 2018 13:09

-* Indijska viza je nočna mora, oz. enota v KTM je nočna mora, 100 ljudi, eno okno, 15 min in po enemu in odprto od 9.30 do 12.00. Super. Come again tommorow.
-* je Katmandu res umazano mesto, neprestano kašljaš bljuvke in smrkaš ker je vse vznemirjeno od prahu in smoga. Sem si kupil masko ker nisem mogel več čez dan.
-* domov pošiljam kup jakovih jakn in kashmirjevih izdelkov, dobra pletena jakna je 13 evrov, kashmir po nekaj evrov. Grem na čiščenje zob, 8 evrov. Noice.
-* imam očitno vnete vezi v desni nogi..nekako ni fajn nepremično sedeti v jeepu 14ur po 20 dneh hoje, na zadnji klopi s tremi ljudmi.
-* bolj kot potujem, čedalje bolj mi je jasno da v roku desetletja ne bo več poceni destinacij, oziroma ne boš imel več možnosti dolgih potovanj zelo poceni...mase ljudi rinejo vsepovsod in so pripravljeni plačati več za luksuz kot doma. Mislim da smo na koncu budget potovanj.
-* iščem kje bi se lahko v Indiji nekje zasedel na kaki plaži za mesec, vedno sem hotel biti na morju en mesec in delati 0.
-* mi je kastni sistem ogaben, ampak na koncu sem se spomnil da je kapitalizem podoben.
-* ti je na ulicah vsakih 10min ponujena droga, resno, danes mi je bila droga ponujena 46x.
-* se moram malo bolj angažirati pri ženskah ko potujem, ampak se mi ne da...centralna Azija je bila super, tu so samo Izraelke (preveč našponane), in hipijevke, tako da je bolj ali manj žalost. Upam da me nekje na poti obišče ena Rusinja. Nadaljujem pa v Indijo, kjer so spet samo aladinke in joga hlače, fuck me.
-* še vedno zelo uživam v potovanju, vsake toliko časa me kaj vrže iz tira...ampak se hitro vrnem nazaj, sem zelo miren posameznik.
-* sem navdušen nad svojim Fuji x100f kamero, perfektna kamera...naredil nekaj najboljših fotografij v mojemu življenju na treku.
-* upam da jutri uredim vizo da lahko nadaljujem v Pokharo...ker se moram malo odpočiti, ker Katmandu ni ravno počitek :D, je zabavno...ampak da prehodiš del mesta porabiš ure stresa, umikanja motorjem, zavračanje drog.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 31. Okt. 2018 13:19

A Indija nima vize 'on arrival' za nas? Kaksne so regulacije?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 31. Okt. 2018 13:26

-* imaš dve vizi, če priletiš si jo zrihtaš online, in jo dobiš v 3 dneh na mail..če potuješ po zemlji, moraš iti na ambasado in se vrniti čez 10 dni da opraviš s tem.

I
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]