Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 05. Avg. 2018 1:43

- je tudi mene polozil ( :D ) prehlad. Kasljam kot 70 letni verizni kadilec. Bez glasu sem, glava me boli, pa se vroce je za se ubit. Prisezem, da je 50 stopinj v stanovanju. Sesti in najvisji stuk, yay!
- Glede na to, da nimamo niti dvigala, bom naslenje leto lahko hodila v tangicah po plazi.
- Da imam zdaj med brisanjem smrklja cas pogledat 13 reasons why in je res gledljiva serija, ceprav bi vsakemu posebej zalepila samar in jih poslala pomagat nekam, kjer imajo ljudje dejanske tezave. (Razen tistih 2-3 scen, tisto je bilo res grozno.. ce je kdo gledal bo pac vedel o cem govorim. No najbrz ne :) )
- Da so fantovi plani padli tocno na te dni, ko bo najvec dela (prevzem skatel, jih znosit v ze omenjeni stuk, nakup osnovnih stvari, itd) in me to zivcira. Ampak ok, si zasluzi, je res veliko delal.
- Da mi je smesno, koliko ekstremno predelane hrane kupujejo nemci. Knedli iz vrecke, palacinke iz vrecke, mafin miksi iz vrecke, kruh v konzervi, spageti bolonjez iz vrecke,.. samo cakam, da bos lahko kupil celega piscanca v prahu. Dodas malo vode et voilá, vecerja na mizi.
- Da sta sla v roku parih dni dva dolgoletna para narazen, od tega si je eden pred kratkim zacel urejati hiso (in tudi zarocena sta ze bila). Mi je dalo mislit.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7499
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Avg. 2018 6:31

- sem tudi sama vedno zbolevala ob določenih obdobjih in zdaj odkar jem po 1 - 2 jogurta na dan še nisem zbolela, dobivala vročine..
- sem se tudi js dnevno natelovadila tisti čas, ko sem živela v 5. nadstropju brez dvigala, je kar plus po eni strani, skor malo pogrešam tiste stopnice :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 05. Avg. 2018 11:18

* dva dni sem že tako jezna, da puhti iz vsake pore moje kože bes. ne bom opredeljavala na kaj točno sem jezna, ampak se je tolk sr* nabral v men... lahko bi razbijala, kričala. ampak je jeza po navadi pri meni več kot dobrodošla, ker takrat začnem korenito spreminjat določene aspekte svojega življenja. ampak trenutno sem še vedno v tisti fazi, ko se mi dobesedno temni pred očmi od silne jeze. danes bom šla nekam tečt, v hribe al nekaj, ker mam toliko odvečne negativne energije, da bom eksplodirala.
* poleg vsega sem še razočarana nad sabo, da sem toliko neumna. kot da se nisem NIČ naučila. NIČ.
* upam, da se mi to stanje čim prej umiri, ker se obupno počutim. mi je pa smotano, ker čutim kako se hočem zjokat, ampak se legit nisem prav zjokala že več mesecev, ker me antidepresivi totalno zablokirajo.
* FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 05. Avg. 2018 12:37

saarijarvi napisal/-a:Da mi je smesno, koliko ekstremno predelane hrane kupujejo nemci. Knedli iz vrecke, palacinke iz vrecke, mafin miksi iz vrecke, kruh v konzervi, spageti bolonjez iz vrecke,.. samo cakam, da bos lahko kupil celega piscanca v prahu. Dodas malo vode et voilá, vecerja na mizi.


-Nemci v povprečju res niso zgled glede prehranjevanja. Ogromne količine OH, klobasic itd. Se spomnim ko sem bila au-pair v Nemčiji in je bila družina kao bolj ozveščena, sami bio izdelki, po drugi strani pa ogromne količine hrane za večerjo, mlečni riž in gor tekoči žele z ogromno cukra vsaj parkrat na teden ob 9/10ih zvečer, konstantno kupovanje nekih sladkarij, da sem mogla domov poslat cel paket. Meni se je mešalo od prebavnih motenj. :nein:
Ponudba zdrave hrane je sicer velika, na vsakem koraku BIO trgovina, kjer imajo tudi kvalitetne stvari, samo se mi zdi, da se že zadovoljijo s tem, da piše gor BIO in da je dražja cena, ne obremenjujejo se pa tolk s tem, a imajo uravnotežene obroke s čim več zelenjave in zdravih OH-jev.
-zavlačujem spet z enimi pomembnimi stvarmi, standard pri meni.
-komaj čakam oktober, ker bo spet nekaj novega. Spet imam tist občutek, ko se začnem dolgočasiti ob eni stvari prehitro in rabim spremembo. Kdaj bo to minilo ... če sploh kdaj. :rolleyes:
-se mi zdi njegova služba top, upam da tudi meni v roku par let uspe nekaj podobnega (no, če bo v roku parih let bo že predobro oz. je malo nerealno, recimo vsaj tam do zgodnjih tridesetih)
-se mi zdi ta job, ki ga mam zdej ok, ampak nope, definitivno ne za več let.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 08. Avg. 2018 9:50

* določen procest moških, mi gre tolk neverjetno na živce, da ne znam opisat. vroč je. glede na vreme, se skuša človk čim bolj uizi oblečt (kratke hlače, oblekce), in si kreteni jemljejo pravico za vsak k* neki komentirat. wat. srsly dude. gledi porniče doma pa drki... ogabno. zadnjič stojim na prehodu za pešce, cela zlimana, zeham, me gleda en tip iz avta pa si ustnce oblizuje. dude? resno?
* vročina me bo ubila. švicam ko breja kobila.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7032
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Avg. 2018 22:13

Ste vsi na dopustih, ali je prišel čas slovesa za forum? :|

-se ne spomnim, kdaj sem nazadnje nosila jeans hlače ali kakšne pametne kratke hlače. Same oblekce, prav čudim se sama sebi.
-sem z bakreno barvo zdržala minimalno časa. Spet sem črna.
-je naša nova mačkica pri nas zdaj že 2 tedna in je čisto vpeljana. Vsi so jo sprejeli, s psom vred. Plus je, da je posvojena iz Mačje hiše, posledično navajena mačje družbe in je našemu mačkonu večino časa za petami. Velik plus je tudi, da se mačkonar končno spet giba. Zares, ne samo od posodic pa do okna.
-imam papirovja dovolj za nekaj časa. Super bi bilo, da bi tole namesto mene urejal nekdo drug, ampak škrtica v meni se ne da. Bom sama pa to.
-sem si nagledala dve knjigi in upam, da mi jih kdo ne pajsne pred nosom. Neverjetno paše branje pred spanjem, tistih 20 min, več se mi pa že pozna naslednje jutro. Pogrešala sem branje. Če bi si le izbirala lahkotno branje. Ampak neee. Zakaj bi.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 14. Avg. 2018 4:11

-* berem, moram tudi kaj napisati
-* sem trenutno v Šikmentu (Kazakstan), čakam na vizo za Uzbekistan, dobra novica je da je tu 40, tam pa okoli 47 :P .
-* sem po pravici navajen vročine, ker si skoz zunaj, sploh ne švicam več, umiral sem v Gruziji kjer je bilo 40 z 90% vlago, tisto je bilo res zajebano.
-* se spogledujem da bi prodal DSLR in kupil Sony rx100, najboljšo majhno kamero...zanima me it na minimalizem. DSLR bi kupil nazaj ko se vrnem, bom moral malo premisliti.
-* sem bil nekaj dni v Almatyu, sem tam spoznal čudovito Rusinjo, punca mojga stila. Sva imela instant connection, prežvela nekaj večerov skupaj, plani za izlet so žal padli v vodo zaradi smrti v njeni familiji. Boga punca, najbolj toplo in nasmejano bitje kar sem jih kdaj srečal, tastarejša sestra 7 sorojencom, uspešna v fohu, taka...močna, ampak izbere da je ranljiva. Mi je bilo smešno ko sva kam šla, in sem sedel na stranskemu zicu ogromnega đipa , vzhodna emancipacija :lach: .
Lepo bitje.
-* če sem iskren, mi res klikajo ženske iz tega področja, imajo vse kar mi je všeč: tradicionalne, zajebane, iskrene, ampak izberejo da so ranljive. Tudi če so super uspešne in izobražene, imajo sve željo po veliki družini in decu.
-* so družine tu ogromne, vlada spodbuja in daje bonitete, in je normalno da imaš pri 30ih vsaj 3 otroke, familije nad 5 so res pogoste...mamice so scary :lach: . Jaz jih kličem Terminatorji, vse urihtane v nulo, mečejo froce v terenca, take...zelo vokalne in z voditeljskimi kvalitetami, ampak tople ko je treba. Vseeno je tole bolj zajebano okolje, sploh za punce, tako da vidiš da jim dajo malo občutka že od otroštva.
-* imam karte za Nepal, septembra pridem mal na žgance, potem ga pa mahnem naprej. Sem izgubil kar nekaj kil, ampak jih je lepo ostalo še nekaj za Nepal, itak mi vsi priporočajo za 10kg več ko greš tja, ker se baje topiš kot sveča zaradi višine.
-* se veselim Nepala, grem z dobrim prijateljem, in imela bova mesece da pogruntava nekaj, oba imava željo živeti v naravi in delati nekaj samostojnega,tako da to bo dobro.
-* je fajn potovanje, malo več si moram pisati, ali posneti kak video...ampak ne vem, problem je ker sem na neki točki pogruntal da to delam zase in da se mam preveč fajn :lach: . Ljudje me vprašajo če pogrešam familijo, niti ne, pomislim nanje, kličem jih vsak dan...samo zdle sem tu, mam se fajn, imam še desetletja z vsemi mojimi prijatelji in družino.
-* počasi vstopam v globino sveta, prvi koraki so res grozni, ampak ne vem...:D, počasi gruntaš da smo vsi isti, da je svet brez mej, in da je prekleto veliko na tebi.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 14. Avg. 2018 7:06

- festival super, ampak sem tak skurjena, da komaj živim :D včeraj sem šla v službo, prišla domov ob petih, šla takoj spat, in spala do sedmih zjutraj :D haha. vmes sem se zbudia za ene 15 min ob 21:00.... pa direkt nazaj.
* OBOŽUJEM festivale. sicer hočeš 90% crknat, ker je vroč, zaradi wcjev itd, ampak omg. its so worth it. folk, pozitivn vajb, muska, hrana, PIVO. ja ja jajaja :D
* je po navadi tako, da je kr mučno na festu, ampak ko pride večer in prideš do prvega pira, in se zrineš do prvega koncerta.... si sam tk ok to je to :D
* končno sem videla svojega fakerja. chet faker <3 rinla sem se v prve vrste, pred začetkom me je stiskalo v želodcu, ko sem ga videla, sem pa začela na polno kričat in skakat in ploskat. hahah fangirling :D
* ŠLA BI NAZAJ. AJ ČAO
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Avg. 2018 8:00

- Grem gledat na FB od Macje hise, ce mi bo uspelo ugotovit, katero mucico je Emanuela posvojila :D Jaz se vsake toliko zaljubim v kako, ce bom kdaj spet dolgotrajno v Sloveniji, bom sigurno kako od tam posvojila :hearts:
- Cez 1 teden bova ze v Istanbulu, zvecer cez 1 teden pa ze v Sloveniji.
- Bi tudi jaz sla kam jeseni. Nekam, kjer se nisem bila, samo za par dni. Zadnjic sem dobila navdih za Varanasi v Indiji ali pa hiter skok na drugo stran, v Myanmar.
- Moram se roze it zrihtat, preden greva.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7032
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Avg. 2018 12:54

_patchouli_ napisal/-a:- Grem gledat na FB od Macje hise, ce mi bo uspelo ugotovit, katero mucico je Emanuela posvojila :D Jaz se vsake toliko zaljubim v kako, ce bom kdaj spet dolgotrajno v Sloveniji, bom sigurno kako od tam posvojila.


Da ti olajšam delo-posvojila sem mačko Pio (zdaj je preimenovana), malo tigrico. Mačjo hišo res priporočam. Seveda v primeru, da si odgovoren lastnik-ljudje so prevečkrat užaljeni ob zavrnitvi, ker zagovarjajo izključno notranje bivanje itd. Jaz sem bila res presenečena nad "šefico", nasmejana in pozitivna oseba.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2437
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 18. Avg. 2018 4:37

Emanuela, sem posnofala njihovo stran in je luuuustna macka. Pa se moja (sedaj bivsa) somescanka :D

- Se malooooo in dopust. Istanbul, po Sloveniji, malo na morje k sosedom, pa se Benetke za konec.
- Jaz imam pa potem brez dragega se Bovec in rafting z mamo septembra :cool:
- Ko smo ze pri mackah, me kot vedno skrbi za mackonerja, ko naju ne bo. Sicer ima nekoga, ki ga pride vsak dan pogledat, ampak to ni isto, kot ce sva doma. Sploh sedaj, ko nisem v sluzbi in imava vzpostavljen urnik hranjenja, vohanja roz na balkonu, lulanja (moram it z njim do wc-ja :) ), igranja, spanja, hranjenja in spet igranja in za konec lulanja in kakanja pred spanjem. V tocno takem zaporedju. Eh, se bo ze znasel. Bi mu res rada pripeljala macjega bratca ali sestrico za druzbo, ampak moz noce, macek je pa tudi precej zbircen glede druzbe in je uspeh pri zacasnih mackah bil nekje polovicen.
- Sem imela smotan dan vceraj, upam, da bo danes bolje. Sem imela smotanih par mesecev v bistvu :|
- Imam sedaj toliko loncnic na balkonu, da nimam vec prostora. Rada imam predvsem tiste uporabne (bazilika, meta, curry drevescek, aloe vera, rozmarin, nekaj se s sivko trudim); upam, da tokrat prezivijo mojo odsotnost :)
- Eh.
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 511
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 22. Avg. 2018 21:04

-za mano je par norih tednov
-sem imela res krasne poletne počitnice, skratka vse, kar bi si lahko želela.
-turčija je čudovita, če imate priložnost, pojdite. pa ne samo istanbul, jaz sem se dosti boljše počutila v majhnih krajih, kjer turizem še ni ravno v vzponu
-me je vsak tretji človek vprašal, če nosim leče in če so to res moje oči. očitno so obsedeni z vsem, kar ni rjavo :D
-sem en večer kadila šišo in ugotovila, da s tem bi se bilo pa res v izi zasvojiti, ker dim ful nič ne draži pljuč. sem malo poguglala in ugotovila, kako blazno škodljiva naj bi bila. yikes. mogoče okej za parkrat na leto, več pa zagotovo ne.
-me je kontaktirala bivša najboljša prijateljica, totalno out of the blue, po treh letih molka. sva se dobili in pomenili in sem imela občutek, kot da tistih treh let vmes sploh ni bilo.
-mi je z neba padla idealna služba, tudi kar na enkrat. sicer še ne vem podrobnosti, ne vem, kako redno bodo koga potrebovali, ampak upam, da čim večkrat. je totalno v spektru mojih interesov in znanja, zelo dobro plačana, ne veliko ur in prilagodljiva (kar trenutno res potrebujem, glede na druge obveznosti).
-stvari so nekako padle na svoje mesto, ampak mene že sedaj skrbi, da se bo nekaj sfižilo.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 22. Avg. 2018 23:37

*tudi mene skrbi, da ne bo nekaj pomembnega ratalo, čeprav delam na tem že par mesecev.
*sem pogrešala en tak konkreten babji čvek o sexu. Tko da je pasalo včeraj, do treh zjutraj, me še zdej trebuh boli od smeha. Kolegičine prigode s tipi so pač za crknit smešne. :P
*je konec moje ''sahare'' in pač ja, se počutim nekak prenovljeno in nasploh faaaajn. :hearts:
*so nočni pogovori z njim :hearts:
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Chaski
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 9. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Chaski » 23. Avg. 2018 2:07

:)
Zadnjič spremenil Chaski, dne 02. Apr. 2021 22:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 23. Avg. 2018 8:59

-stvari so nekako padle na svoje mesto, ampak mene že sedaj skrbi, da se bo nekaj sfižilo.


Hahah tudi jaz podobno funkcioniram. Ko se končno stvari uredijo, padejo na "mesto"... samo čakam na slabe stvari. se pa skušam zaustavit tko, da rečem: ej ka, če se pa ne bo? kaj če bo vse ok? pa čim več dihanja :D

* v službi spet neke bedarije, sploh mi ni nič več jasno. sploh ne vem več kje kaj kako bom delala. in me to res vznemirja. prav tako nočem, da me spravijo do točke, ko bom morala povedat par stvari, in bo posledično situacija zelo neprijetna.
* se imava s psičko vedno bolje. tko začetni problemi, ki sva jih imeli, so izpuhteli. nič več ne grize, ker ve, da ne sme; ne vleče; posluša, zelo hitro se uči. čudovit čudovit pes, ka naj druga rečem :D vem, da v vsakem postu pišem o njej, sam je čas preživet z živalmi za mene res magičen, ker se popolnoma sprostim. ko sva bili zadnjič skupaj sem bila malo moody (pms) in je skos hodla ob men, in se dotikala s smrčkom mojih kolen (češ: tu sem. vse bo ok). <3
* drugače zdaj občasno skrbim še za enega psa :D sem očitno ratala dog lady. je pa psička, bišon. kako je to maaaalo. mirnooo :D sploh nimam občutka, da mam psa poleg sebe. je pa tudi cukrček, cartljiva in odlična družba za branje.
* komi čakam ohladitev. plani za vikend so že - postelja, knjiga. upam, da bo ful grmel, pa ful deževal. čist sem giddy <3
* berem eno super YA fantazijsko knjigo - Children of blood and bones. pobrala je tudi veliko enih nagrad. toplo priporočam.
* bo jesen iz vidika literature, naravnost fantastična. čez en teden izide knjiga Normal people od Sallly Rooney (njen prvenec conversations with friends je čudovit. v enem dnevu sem požrla knjigo), ki je tudi nominirana za bookerjevo nagrado!!!!!! :D prav tako prideta ven prevoda Zafonove nove knjige, in od mojega ljubega Murakamija. im in heaven :D če se bo tako izšlo, da bom nekje v Maleziji brala novega Murakamija, lahko samo umrem od sreče.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov