Posesivost/Varanje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LostInTheSpace
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 1. 8. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a LostInTheSpace » 01. Avg. 2017 15:59

Pozdravljeni,

bom poskusil opisat moj problem in prosim za kakšno mnenje, ker pač neko objektivno mnenje ti lahko zelo pomaga.

Sem star 25 let moja punca pa 23, skupaj sva 7 mesecev. Problem nastane, ker je zelo posesivna, zelo jo motijo moji prijatelji in predvsem prijateljice. Vedno preverja telefon, vsa socialna omrežja, sms, whatsapp, želi da skupaj gledava moj snap itd. Iz tira jo vrže npr. že samo povabilo na rojstno dnevno zabavo prijatelja, kjer bodo dekleta in prijateljice. Nikoli ji ničesar ne prikrivam ali karkoli, tako da me takšno obnašanje zelo moti. S svojim obnašanjem tudi vedno doseže, da prijateljice skenslam. Gre za prijateljice iz srednje šole, se pravi 8-9let stara prijateljstva. Ne nekaj svežega ali kakorkoli spornega. Zmoti jo, ko npr preko sporočila voščim za rojstni dan in je na koncu sms kiss emoji, in ker nisem povedal, da sem npr poslal ta sms, ampak je to videla sama. Pač meni nekaj običajnega, tako voščimo/voščim??

Lahko bi še marsikaj napisal ampak gremo naprej na drugi problem. Nekaj časa nazaj naj bi ji neki bežni znanec/kolega izpovedal ljubezen. Izpovedal se je v živo ne preko smsa. Ona mu pove da ima tipa...vse ok. Mi pa je pokazala tudi smse, kjer mu je napisala enako. Ampak opazim, da smsi nekaj ne štimajo. Grem gledati pod zgodovino in vidim, da je v dveh dneh padalo 70sms in večina teh je bilo izbrisanih. Ostali so samo tisti, kateri so bili primeri zame, da nebi kaj posumil. Trdi da nista imela nič, kar nekako verjamem, vendar tudi samo dopisovanje in potem prekrivanje le tega, se mi zdi velika izdaja.
V času tega dopisovanja najin odnos ni bil najboljši, ker je bila med nama kar velika razdalja in sva oba veliko delala. In njen izgovor je, da ji je pač godilo to dopisovanje in pihanje na dušo. Ampak sam se trpel enako kot ona, pa nisem iskal kar neke ženske. Tako da ta izgovor mi je sploh katastrofa.


Torej kaj naj si mislim iz vsega tega, je za vas to varanje? Kaj pravite na posesivnost? Mah toliko se mi plete po glavi, da niti ne vem kaj naj vprašam, kaj napišem...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 01. Avg. 2017 16:20

Problem posesivnosti in ljubosumja je ta da se ga ne da drugi osebi logično obrazložiti, to da pa polagaš račune za nekaj kar je popolnoma sprejemljivo je ponižanje, in povem ti da ko bo vsega konec, te bo to bolj peklo kot sam konec. Ker boš jezen.

Glede njenih smsov je težko govorit, je sumljivo, in ja je dvolično.

Moj nasvet je, meje so bile presežene, ona mora rešiti svoje probleme sama...ker če je tako že v zgodnjih letih, potem bi bilo isto ko bi dobil kako luštno sodelavko.

Pač, kar pišeš je problematično, in ti raze poniževanja ne boš dosegel nič, verjem, zadeva je eskalirala in ko prideš do tega da delaš rezultate kdo bo koga je konec.

Najdi si samozavestno žensko, ona naj si pa najde nekoga ki ga bo pederirala naprej.

Ona je človek in ima svoje probleme, sam če vpliva to na tvoje mentalno zdravje, potem je bolje da gresta narazen in oba premislita kaj hočeta,in kaj potrebujeta.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 01. Avg. 2017 16:35

Veš kako pravijo - najbolj sumničavi so taki, ki tudi sami počnejo podobno, potem pa paranojo projecirajo na partnerja...

Kar se tiče drugega dela pa mi deluje tipična needy oseba, ki jo je treba ves čas zasipat s pozornostjo, da obdrži neko raven samozavesti. Če jo ne dobi od tebe, jo bo poiskala pri prvemu, ki bo prišel mimo. Takih 5 minut ne smeš same pustit, ker jih po njihovo že zanemarjaš. Ljudje, ki ne znajo bit sami, glede na dane okoliščine. In glede tega ne morem napisat objektivnega mnenja, preprosto zato, ker mi grejo taki ljudje konkretno na živce (velja za ženske in moške). In se s takimi negotovimi pijavkami nisem nikoli hotela zapletat (veze...)

Ne vem, mogoče ona ni pretirano taka, to veš najbolj sam. Imata pa seveda problem, ki ga lahko rešita le s pogovorom. Je pa odvisno koliko ti je do nje in vajine zveze in koliko časa boš nekaj prenašal, če se ne bo nič spremenilo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4998
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 01. Avg. 2017 22:59

Meni resnično ni jasno kaj vidva sploh še delata skupaj? Mene je že minilo brat, ko si napisal da jo motijo tvoji prijatelji, da ti preverja telefon, družabna omrežja...
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 02. Avg. 2017 8:52

Moraš imet hrbtenico in postavit meje.

Pupa bo dosegla, da boš počasi ob vse prijatelje.
Slika

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov