Nisem še imela fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 26. Sep. 2015 12:54

Pjeb napisal/-a:Če je bila ženska del ekipe, ki je razvila kakšno novo tehnologijo...še ne pomeni, da je to njen izum. Pomeni samo to, da je dobro opravila svojo specifično nalogo, ki jo je dobila zaradi svojega znanja...tako, kot ostali v tej ekipi. Izum pa je vedno od tistega/tiste, ki je imel/a idejo za to in je potreboval/a ekipo, da so mu/ji pomagali to razviti.


Pjeb napisal/-a:Če ima nekdo res neko revolucionarno idejo ali dosežek...ne more biti drugače, kot pa da dobi za to zasluge...pa ni važno ali je to ženska ali pa je to moški.


Pjeb napisal/-a:Znanost je "zajeban svet"...tudi moški bo zajebal moškega, da bo prišel nekje v ospredje. Tako, da ste tu ženske popolnoma enakopravne.



Za izum naj bi v teoriji dobila zasluge tista, ki je imela idejo, v praksi pa je to večkrat tisti, ki se je na idejo podpisal ker mu je družba, ki misli, da ženska sama ne zna niti statistično obdelat podatkov, kaj šele kaj odkrit ali izumit, to dopustila na način kot nikoli ne bi dopustila ženski. Zato vam je moškim tako enostavno ignorirati ženske zasluge, ker vam nihče ne pojasni, da ženskam skozi zgodovino ni bila na voljo ista izobrazba kot moškim, ko se je kakšna nekako vseeno uspela izobraziti in dosegla nekaj neizpodbitnega, pa se je takoj začelo pripisovanje njenih zaslug najbližjemu moškemu. Seznani se malo z zgodovino znanosti, z ženskami kot so Lise Meitner, Jocelyn Bell Burnell, Chien Shiung Wu, Esther Lederberg, Rosalind Franklin in neštetimi drugimi, potem pa poskušaj trdit, da so moški in ženske v znanosti obravnavani isto. Naštete ženske so ne samo imele ključno vlogo, ampak v več primerih poglavitno vlogo pri odkritju, ki si je prislužilo Nobelovo nagrado, ampak je seveda niso prejele one, temveč njihovi moški sodelavci, mentorji in celo asistenti, kar je tako pogost pojav v znanosti, da je celo dobil ime, Matildin efekt. ;) :)
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 26. Sep. 2015 13:40

^^ Tako, ja.

celjanar: Sem jezna, ja. Takšen odnos in način razmišljanja, kot ga izkazujeta v tej temi ti in pjeb (ofak), je nedopusten, zaostal, represiven, žaljiv, ponižujoč, neizobražen, ignorantski itd.

Tako jaz kot Lani sva podali več izhodišč, premis, pojasnil ... nazaj pa dobili odgovore, ki nimajo nikakršne vsebine in so zaznamovani z nevednostjo in hudo nestrpnostjo, celo sovraštvom.

In to je zelo problematično, posebej zdaj, ko se spet zelo intenzivno soočajo različne kulture (''begunska kriza'') in se ženska že dosti bolj kot v kakih manj turbolentnih časih kaže kot simptom. Če je splošno mnenje tako kot je tvoje, celjan ali tvoje, pjeb, je to zelo zelo zaskrbljujoče.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 26. Sep. 2015 16:58

Begunske krize ni.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 26. Sep. 2015 17:01

Bravo, še en izjemen odgovor. Tvoj penis je odličen mislec.
Uporabniški avatar
Pjeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 9. 10. 2010
Kraj: koroska

Neprebrana objavaNapisal/-a Pjeb » 26. Sep. 2015 20:38

MarijaNana...ti boš pa morala malo delati na samozavesti, če moraš druge prikazati za slabe ljudi s tem, da jim polagaš besede na jezik...da bi se ti počutila boljšo. To ni najbolj zdravo za tvoje duševno stanje.

Nikjer nisem napisal, da so ženske nesposobne. Pravzaprav mislim, da ste sposobne vsega, kar se lotite. Spoštujem vas enako, kot moške...včasih celo bolj. Lahko se na glavo postavljaš, da bi me pokazala v slabi luči...ampak pri meni ti pa to ne bo uspelo. ;) Jaz točno vem, kdo sem in garantirano vidim zelo širšo sliko, kot ti...pravzaprav mi deluješ precej ozkogledna.

Ja vsi vemo, da so bila skozi zgodovino ženskam pod noge metana polena povsod, kjer ni bilo "njihovo področje" ...in je bilo to res slabo, nepravilno, žaljivo...narobe. Vsi vemo, da so tudi ženske imele precej izjemnih dosežkov v zgodovini. Ampak to je preteklost, preteklosti ne moreš spremeniti...lahko samo podaš resnična dejstva javnosti, da se vidi, kdo je dejansko kaj dosegel. Tudi enakopravnost ste si izborile...ampak zdaj je pa počasi čas, da nehate "živeti na stari slavi" ...v modernem svetu znanosti imate popolnoma enake možnosti, kot moški...res, da se bo še kje našel kdo, ki vas bi raje videl v kuhinji...ampak takšne lahko mirno ignorirate, do vsakega cilja je ogromno različnih poti, če je na neki poti preveč ovir, se lahko borite po isti poti ali preprosto izberete drugo pot. Če imate revolucionarno idejo si lahko izberete samo žensko ekipo, da vam jo pomaga razviti, če ne zaupate moškim...pa jo lahko predstavite svetu...brez problemov. Zdaj živimo v časih, kjer je vse mogoče...tako za ženske, kot za moške.

Pa, da se ne bo katera preveč razživela...tu pišem samo za vaš položaj v znanosti. Seveda so še druga področja, kjer je potrebno še izboljšati odnos do žensk...ampak to je pa za kakšno drugo debato in za kakšno drugo temo...tule smo že precej zašli.
Jaz sem tisti pred katerim te je opozarjala mama...
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 27. Sep. 2015 0:15

Pjeb napisal/-a:Ja vsi vemo, da so bila skozi zgodovino ženskam pod noge metana polena povsod, kjer ni bilo "njihovo področje" ...in je bilo to res slabo, nepravilno, žaljivo...narobe. Vsi vemo, da so tudi ženske imele precej izjemnih dosežkov v zgodovini. Ampak to je preteklost, preteklosti ne moreš spremeniti...lahko samo podaš resnična dejstva javnosti, da se vidi, kdo je dejansko kaj dosegel.


Pjeb napisal/-a:Tudi enakopravnost ste si izborile...ampak zdaj je pa počasi čas, da nehate "živeti na stari slavi" ...v modernem svetu znanosti imate popolnoma enake možnosti, kot moški...res, da se bo še kje našel kdo, ki vas bi raje videl v kuhinji...ampak takšne lahko mirno ignorirate, do vsakega cilja je ogromno različnih poti, če je na neki poti preveč ovir, se lahko borite po isti poti ali preprosto izberete drugo pot. Če imate revolucionarno idejo si lahko izberete samo žensko ekipo, da vam jo pomaga razviti, če ne zaupate moškim...pa jo lahko predstavite svetu...brez problemov. Zdaj živimo v časih, kjer je vse mogoče...tako za ženske, kot za moške.


Pjeb napisal/-a:Pa, da se ne bo katera preveč razživela...tu pišem samo za vaš položaj v znanosti. Seveda so še druga področja, kjer je potrebno še izboljšati odnos do žensk...ampak to je pa za kakšno drugo debato in za kakšno drugo temo...tule smo že precej zašli.



Ideja, da izobraževanje in delo na znanstvenih področjh obstajata ločeno od preostanka družbe in da so znotraj znanstvenih področij ženske in moški enako obravnavani, ko na nobenem drugem področju niso, je pa malo smešna. :D Seznani se malo še ne samo z zgodovino znanosti, ampak tudi s sedanjostjo, potem, ko si prebereš nekaj študij, ki obravnavajo dojemanje in obravnavo spolov znotraj znanstvenih področij, pa poskušaj trditi, da so ženske in moški v znanosti na istem. ;) :)
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 27. Sep. 2015 9:24

Pjeb ali lahko svoje trditve prosim podkrepiš s kakimi relevantnimi (strokovnimi) razpravami oz. študijami, objavljenimi v relevantnih revijah in drugih publikacijah? Da ti prihranim delo: ne moreš. Ker tvoje trditve ne držijo, kar je jasno razvidno tudi že iz trditev samih. Kako: to, da ima ženska več ovir na svoji poti do cilja ali da mora paziti pri izbiri sodelavcev ali ubirati druge poti samo na sebi jasno kaže, da ni v enakem položaju kot moški, ki zaradi spolnih organov, ki so del njegovega telesa nima več ovir na poti, ne rabi pazit pri izbiri ekipe in ne rabi ubirat drugih poti.

Za vsako nadaljnjo trditev pa kot sem že rekla: kak smiseln vir. Ker dokler pišeš poste, v katerih sam sebi kontriraš in zatrjuješ reči, ki nimajo nobene realne osnove, tvoje mnenje pač ne drži vode.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 27. Sep. 2015 10:32

Pogoogli mal ka ti moremo vse k riti nosit MarijaNana
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 27. Sep. 2015 11:09

Ne, dragi celjanar, jaz te raziskave dovolj dobro poznam, da vem, da moški in ženske nismo izenačeni in enakopravni v današnji družbi. Precej sem prebrala o tem in iskreno upam, da te tvoji ignorantski odgovori nekoliko pomirjajo, ti prinašajo zadovoljstvo ali kaj podobnega, ker so sicer le patetični in zelo boleče nestrpni, predvsem pa brez kakršnekoli vrednosti.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 27. Sep. 2015 14:52

Ženske imate tolk privilegijev da me anus peče.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 27. Sep. 2015 15:32

Vreduje.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 27. Sep. 2015 15:35

Ko bi le eden izmed njih bil, da ne naletimo na vsakem koraku na takšne izjave kot v tej temi. :D
Uporabniški avatar
Pjeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 137
Na forumu od: 9. 10. 2010
Kraj: koroska

Neprebrana objavaNapisal/-a Pjeb » 28. Sep. 2015 12:41

Ne berem študij ali raziskav...ne rabim koga drugega, da razmišlja zame...imam oči in ušesa, da vem kaj se dogaja v svetu...in imam možgane, da vse to tudi razumem. Ne živimo v pravičnem svetu...nikoli nismo in nikoli ne bomo...človeštvo je egoistična vrsta, z redkimi izjemami. Kaj vidve mislita, da je za moške pa vsaka pot posuta z rožicami? Vedno se bo še našel nekdo, ki bo zatiral ženske...ampak to je samo zaradi tega, ker se počuti ogroženega...ker ve, da so sposobnejše od njega. Ampak nihče me pa ne more prepričati, da ne more v današnjih časih vsaka ženska doseči, kar si želi, ima vse možnosti, ima izbiro.
Jaz sem tisti pred katerim te je opozarjala mama...
ampak oba dobro vema, da je nisi nikdar poslusala.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 28. Sep. 2015 13:18

Ne rabiš brat študij in raziskav, ker si sam dovolj pameten, da vse veš? To je pa res new low zame ... Dovolj new in dovolj low, da a) nimam pojma, kako se s tako osebo pogovarjat in b) se mi ne zdi vsak nadaljni pogovor brez smisla.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 28. Sep. 2015 15:42

No, potem se pa še naprej izogibaj dejstvom medtem, ko podajaš mnenja o njih. Saj veš, če si ne pogledaš dokazov, da je zemlja okrogla, lahko še naprej trdiš, da je ploščata, pa saj konec koncev tudi je, če pa tebi tako zgleda. :D :lach:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov