Neizmerno mi je všeč

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

fantek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 25. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a fantek » 25. Okt. 2017 12:27

Punce, pozdravljene! Nov sem tukaj na forumu in rabim vaš nasvet/mnenje.

Pred 4 meseci sem spoznal od prijatelja bivšo. Ne vem zakaj jo je tip pustil, ampak meni je ženska d'best. Že od začetka mi je simpatična, a sem sprva imel občutek, da je nekaj še vedno med njima (pogosto sta bila skupaj, ona mu je delala ful uslug), zato sem bil previden. Jaz sem jo v tem času videl le nekajkrat in ker sva na različnih koncih, se lahko vidiva le čez vikende.

Kak mesec nazaj sem izvedel, da sta se z mojim prijateljem skregala in ga noče več videti, zato je zdaj črno na belem, da med njima ni ničesar. Preko neke druge prijateljice pa sem izvedel, da je punca že nekaj let samska. Edina težava je v moji neizkušenosti, saj resne zveze še nisem imel... pri najstnikih gre to drugače, jaz pa jih imam 26 in ona prav tako.

Povabil sem jo na pijačo, kar je sprejela. Preden sva se razšla, sem jo nepričakovano objel in pobožal... ni se nič upirala, jaz pa sem se komaj zadržal, da ji nisem dal še kakšnega lupčka. Skozi teden se ne vidiva, zato si dopisujeva preko fb in sms-ov, občasno jo tudi pokličem. Rekel sem ji, da si bom vedno vzel časa, samo da jo vidim. Zdaj tudi ona mene sprašuje, kakšne načrte imam čez vikend, če sem za pijačo itd. Nisem pa še od nje dobil občutka, da "išče" kak dotik ali karkoli... mogoče si narobe predstavljam, mogoče je sramežljiva, ne vem. Niti je nisem nikoli direktno vprašal, če je sploh samska... to mi je postalo jasno, četudi mi nihče ne bi povedal. Ona pa je tudi verjetno že opazila, da mi je všeč ali pa vsaj to, da ji naklonim veliko pozornosti. Zadnji 3 tedni se ponavljajo... čez teden dopisovanje, čez vikende druženje.

Če bo ostalo samo pri dopisovanju in druženju, bova ostala le prijatelja, zato moram čim prej narediti naslednji korak in ji povedati kaj čutim do nje. Težko je to narediti, ker ne vem, kaj čuti ona... lahko da ji je samo do pijače in druženja, lahko da tudi ona pričakuje kaj več. Ne bi pa rad naredil napako in ogrozil še prijateljstvo.

Kaj pravite? Naj ji ob naslednjem druženju ob primernem času in na primernem kraju naravnost povem, kaj čutim do nje? Ali malo prehitevam s to mislijo? Ne vem... izkušenj nimam in tudi ne znam brat teh signalov, kdaj si nekomu všeč.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 25. Okt. 2017 14:28

Jaz je ne bi napadala z izlivanjem nekih custev, za to je absolutno prezgodaj.. deifinitivno pa cimprej daj do znanja, da ti ni samo do prijateljstva (tole ''nocem ogorziti prijateljstva'' je bullcrap, ker noces bit samo njen frend, toliko iskren moras biti tako do sebe, kot do nje), ampak bolj v obliki flirta, beznih dotikov, itd. Bos ze hitro dojel, ce ti ona to vraca ali ne :)

Kaj pa tvoj prijatelj pravi na tole? :D
fantek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 25. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a fantek » 25. Okt. 2017 18:44

Prijatelju sem direktno omenil, da je punca tudi meni všeč in če je med njima konec, se bom jaz potrudil zanjo. Presenetil me je njegov odziv, ko je rekel, naj si ko čim prej vzamem, ker taka ne bo dolgo samska.

Če bo kdaj moja ali ne, punca je na mestu... če bi bila ta trenutek v vezi, bi si želel biti njen prijatelj in ohraniti stik z njo. In tudi če ona ni pripravljena na kakšno vezo, bi vseeno želel z njo ohraniti stik.... ne bi mi bilo všeč, če bi se me začela izogibat. Ker pa imava iste hobije, isto mišljenje, ker je samska in mi je všeč (karakterno in vizualno), sem se odločil truditi zanjo.

Kako pa naj ji pokažem, da mi ni samo do prijateljstva? Bežne dotike (ciljam na določene dele telesa) izkoristim čim je možnost. Vsake toliko časa jo s čim presenetim... zadnjič sem ji po sms-u poslal posnetek, na katerem ji igram kitaro in pojem neko romantično pesem, ki sem jo priredil posebej zanjo (sem pač umetniški tip). Vsake toliko časa tudi kakšen pogovor obrnem v flirt ali jo spravim v smeh. Ne vem ali je to prijatelji med seboj delajo, ampak nimam več kam stopnjevati.

In tudi ne bi rad predolgo čakal, ker ona morda pričakuje hiter odziv in se tega "čakanja" lahko naveliča z mislijo, da mi pač ni do nje. Ne vem... kdaj je sploh pravi čas, da ji priznam čustva?
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 25. Okt. 2017 19:50

Predlagam, da jo ob naslednjem slovesu pač poskusiš poljubiti. Če bo za, čuti enako, če ne, verjetno ne. 26 let je stara, verjetno je ne bo konec od šoka, če jo oseba, s katero na opisan način prijateljuje poskuša poljubit. S tem seveda ne mislim, da se ji vsili, samo napelji na poljub in to je to ...

To tudi manj zakoliči odnos kot razne izpovedi čustev. ;) Razumem, da 'nimaš veliko izkušenj', ampak poljubljal si se pa verjetno že? Preprosto stopnjuj intimo med objemom, jo poglej globoko v oči, primi jo pod brado/ji položi roko na lice, ji umakni pramen las in jo poljubi ...

Jaz tudi ne priporočam, da jo posedeš in ji 'razložiš' kaj čutiš, to je res lahko pritisk.

Aja, če se umakne, bo morda malo neprijetna situacija, ampak neki zreli ljudje znajo it preko takih reči in ne verjamem, da bi to ogrozilo prijateljstvo - zame ga ne bi. Ne dokler ne bi oseba na drugi strani potem forsirala, da prijateljstvo postane nekaj, kar jaz ne bi želela, da postane.
fantek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 25. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a fantek » 25. Okt. 2017 20:46

Mislim da razumem.

Zmeraj sem mislil, da mora biti najprej beseda (pač neka izpoved čustev) in šele nato poljub, v kolikor do tega pride. Očitno sem si narobe predstavljal vse skupaj... torej, tudi če sama kaj sluti, ji ničesar ne razlagam, lahko pa probam pridobiti poljub.

Drugače je tudi nimam namena kar tako poljubit, ampak bi raje usmeril pogovor na kakšno takšno temo. Recimo: jo pospremim domov in na koncu vprašam za poljub za lahko noč. Ali pa: začnem pogovor o prejšnjih vezah, vprašam kakšna je trenutno stvari n ko reče, da je samska... "potem te lahko poljubim?" Nekaj na ta način se mi zdi pomoje bolj primerno, kot pa nekdo napadanje, ker mogoče ona res čuti drugače. Tako je tudi manjša možnost, da pride do kakšne neprijetne situacije. Če reče ne, pač ne.

Aja, kaj pa v primeru da pride do poljuba... jo poljubim na lice, na usta, ali postopoma? Kako gre to? Da ne bo čudno izpadlo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Okt. 2017 21:28

1. Ne poskušaj je poljubiti, ker več kot očitno nimaš nekih izkušenj z branjem signalov, je ogromna šansa da boš naredil napačno potezo.

2. Ne dotikaj se je, na nobenemu točno določenemu mestu, spet, zakaj? Jaz se je ne bi dotikal, razen če se sama ne približa, ker bo spet izpadlo vsiljivo in posiljeno. Boksneš v ramo ko se zajebavata, potrepljaš po hrbtu...ne vem, neki takšnega, da sploh vidiš kako se odziva na te zadeve, to objemanje je bulšjat, sploh med temi 20 letnicami iz Ljubljane ki objemajo drevesa in klošarje pred Mercatorjem, pač, to ni neki zdej na kar bi se lahko upiral.

3. BODI POTRPEŽLJIV, špilaš igro, razmišljaš o potezah, o trenutkih, kako boš pritisnil na gumbe in dobil odziv ki se ga želiš...
Kruta realnost je ta, da moški mislimo da smo mojstri prekrivanja , in da z nekimi besedami in dejanji lahko skrijemo svoje namene in čustva, dejstvo pa je da nas ženske berejo kot odprto knjigo, če še niso čustveno investirane, ve vsaka po nekaj minutah kaj ti češ od nje.
Pač, tko je, in prej kot sprejmeš to, da ne moreš vplivati na to kaj ona čuti do tebe, in da ne moreš manipulirati privlačnosti, potem si svoboden, ker si lahko to kar si.

Jaz bi naredil takole, bil bi tak kot sem, in bi se trudil da sem pozitivna moška prezenca v njeni družbi, to pomeni da se ji ne vsiljujem, da jo spoštujem, da se pogovarjam z njo in se zajebavava, da jo peljem tja kamor ji hočem nekaj pokazati, da počnem svoje stvari in da sem tak kot sem, in če hoče biti zraven se bo imela fajn.

Pač, štekam da ti je všeč, samo s temle hajpom in neko pripravljenostjo da jo boš čakal, in bil njen frend, ji boš ščasoma zasmrdel z obupanostjo, bod dec tak kot si, če bo hotela biti zraven, se bo odzvala, drugače pač...kaj nej rečem, greš naprej.

Ti pa želim veliko sreče, je lepo čutiti čustva.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 26. Okt. 2017 7:57

LZ: To taktiko je pri meni v preteklosti ubralo precej fantov. Z vsemi smo bili na koncu samo prijatelji in nič drugega. Kar si opisal, je totalno prijateljsko vedenje in ne ustvarja nobene erotične napetosti, obenem pa moraš imeti ogromno izkušenj (in tale dečko jih nima) če hočeš, da povprečna ženska pri 26ih, ki je že bila v nekaj razmerjih ne bo ugotovila, da ti je všeč/si vanjo zaljubljen. In dlje kot nekdo, ki je zaljubljen in tega ne zna zelo uspešno skrit (spet: izkušnje) vleče takšen odnos, ki si ga opisal, bolj neprijetno postaja.

Ves čas poudarjaš, da 'mora biti takšen kot je' - on je mdr. zaljubljen
vanjo. In to se čuti, razen če ni takšen kot je.

Če jo poskusi poljubit, lepo normalno preden se poslovita, bo dejansko takšen kot je in bo tudi samozavestno izrazil kar hoče. Vsi moji 'prijatelji' so ostali to, kar so bili, ker na njih ni bilo nič intrigantnega, nobene prave seksualne energije niso oddajali, nobene radovednosti; sem pa pri vseh zelo hitro videla, da so zaljubljeni vame ... v ramo smo se že v OŠ boksali, pa je tudi večinoma ostalo samo pri prijateljstvih. :mrgreen:

fantek: Šele zdaj sem opazila tvoje uporabniško ime. Uuuf. Nekako tako tudi daješ vtis. 26. letne ženske pretežno ne iščejo več fantkov. Iščejo osebe, ki so samozavestne, znajo izrazit, česa si želijo in odkrito čustvujejo. Meni to, kako ti hodiš po jajcih glede tega poljuba samo kaže, da si preveč previden in ne oddajaš nobene seksualne energije, samo eno otroško prestrašenost.

Osebno so mi bili celo zelo štorasti poskusi osvajanja, plasirani tako, da je bila stvar nekako simpatična, bolj všeč kot to, da je nekdo 'pozitivna moška prezenca' v mojem življenju. :D

Aja, kar se tiče objemov: objem - pa ne samo za Ljubljančanke, haha - je čisto ustaljen način pozdravljanja/poslavljanja ... objemamo se v družini, med prijatelji, znanci, občasno celo z ljudmi, s katerimi sproščeno poslovno sodelujemo ... preko tega res ne ničesar sodit. Me pa res zanima, kaj pomeni da si jo 'pobožal' med objemom? Kje pa? Si jo potrepljal po hrbtu ali prijel za rit? :D
fantek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 25. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a fantek » 26. Okt. 2017 11:54

Dobro vem kako zgledajo prijateljski objemi. Ne, nisem niti po rami, niti po hrbtu, niti po riti. Prišlo je skoraj nepričakovano... lepo sem jo objel, stisnil k sebi in pobožal po laseh... najbrš tudi sama ni pričakovala. Potem se je z nasmeškom obrnila proti meni. Lahko bi jo že v tistem trenutno poljubil, ampak se mi je zdelo še prehitro oz. preveč direktno, saj nisem imel nobene informacije ali ona kaj čuti.

Sedaj si skoraj vsak dan dopisujeva ali preko sms ali po fb. Ko se bliža vikend, zmeraj eden (ali jaz ali ona) vpraša ali se vidiva. Na začetku tega ni bilo... sicer imam kar veliko prijateljic, pa v petek nobena ne preverja, kakšne načrte imam za vikend. Nevem, mogoče ji manjka družbe (kar bi težko rekel) ali pa je v pričakovanju, da naredim naslednji korak. Če se pusti objeti in božati, mogoče bo še za kak poljub... da vem pri čem sem. Še zmeraj pa obstaja možnost, da išče samo družbo in zaradi tega sem previden.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 26. Okt. 2017 14:02

Jaz sem nasvet prilagodil situaciji, če nekdo piše kje naj se dotika nekoga da bo vedel da ji je všeč, ne bom pisal drugače :P .

Ni pokroviteljsko.

Potem naredi tole, pokliči jo, pelji jo ven in potem ji povej da ti je všeč, in potem imaš fizične šanse.

Čim manj cincaj, pa čim manj debatiraj po spletu ker ubije kakršnokoli energijo in napetost.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 26. Okt. 2017 15:00

fantek: Uffff, ti pa res nisi spreten, kaj? Če si jo pobožal po laseh in se je z nasmehom obrnila k tebi to zelo jasno kaže, da si želi, da bi jo poljubil. Drugače bi se verjetno malo umaknila, na hitro kaj rekla, se obrnila stran ipd. ... se, skratka, izognila. Če si jo pa objel in pobožal po laseh in se je obrnila k tebi in se ti nasmehnila pa zelo očitno kaže, da si želi intime s teboj. Zelo verjetno tudi ni bila presenečena, ker zelo verjetno tudi ve, kako čutiš do nje. In glede na to, da tudi ona išče tvojo bližino, verjetno čuti enako. Informacije niso samo podatki, ti jih nekdo pove, so tudi pogledi, način dotika in take reakcije, kot jih tu opisuješ.

Meni sicer deluješ absolutno pretirano zadržan in meni se to že bere odbijajoče. Tvoje izkušnje gor ali dol, verjetno ima punca že nekaj spolnih razmerij za seboj in jo taka previdnost kvečjemu odbija.

Preveč debatiraš, razmišljaš in planiraš in prevelik pomen daješ nekemu poljubu. Sicer pa ti seveda še vedno ostane, da jo primeš za roko, ko se vidita in ji poveš, da ti je všeč.

LZ: Jaz sem se pa samo odzvala na predlagani pristop; meni je to že preveč zadržano in enostavno preveč pokaže, kaj moški/fant čuti, obenem pa tega ne pokaže odločno in samozavestno, tako da meni ubije vsako seksualno napetost.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4432
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 26. Okt. 2017 16:13

Se bom morala strinjat z Oblomov (zanimiv nick, ni kaj :D ).. Sicer ne poznam 'kemije' med njima, mogoce enim celo cisto pase, da gre vse pocasi, previdno, vljudno.. meni in vecini punc ki jih poznam, vem, da ne bi. Me je v zadnjih letih samo en tip previdno vprasal, ce me lahko poljubi, pa me je v tistem momentu nekako res minilo.. tisto sekundo je res izpadel fantek. Pa se tisti awkwardness je sledil, ko sem rekla ''raje ne''. Vecinoma nam pac ugaja, da si nas tip vsaj malo 'vzame'.. Res ni tako tezko, sploh ce si nekomu ze ocitno vsec, samo malo prakse je potrebno :)

Pomoje je res najboljse, da se cimprej vidita.. Pelji jo ven, povej da ti je fajn v njeni druzbi in pocasi nekako probaj 'prebit led'. Nic pretirano hudega se ti ne more zgoditi, niti v najslabsem moznem izidu. :wink:

''You already have NO, go for YES''
#inspiration #spirituallife #motivationthursday
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 26. Okt. 2017 16:48

No ... 'vzame' ... meni se zdi ključno, da obe osebi nekako stopnjujeta erotično napetost in vem, da bi me minilo, če bi me fant pobožal po laseh, jaz pri njem v objemu, se mu nasmehnem in on me spusti ... :eek: Po mojem bi si mislila, da sem kaj zelo narobe naredila. :mrgreen:

Meni se ne zdi bistveno, katerega spola je oseba, ki naredi prvi korak, isto bi rekla tudi kakšni sramežljivi punci, ampak če se mi kaj ne zdi seksi, se mi ne zdita seksi mencanje in taka neka viktorijanska vljudnost.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Okt. 2017 17:44

Se strinjam z večino. Obotavljanje, sramežljivost, nezrelost....lastnosti, ki pri večini žensk vzbudijo kontra efekt-namesto zbližanja odtujitev.
Za vezo se išče moški, ne fantek. Razen, če imaš opravka s punco. Tisto, bolj najstniško. V pravem smislu.
P.S. Ne vem, kateri je hujši. Ti kot "prijatelj", ali ona kot bivša.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7503
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Okt. 2017 17:57

A ni nekje napisal , da je ona ze vec let samska? Ce je ze vec let minilo odkar sta bila skupaj in sta sla naprej, se meni ne zdi kriticno. Glede teme pa so ze ostali vse napisali .. ce bi ji bil dosadn al samo prijtelj se niti ne bi dobivala s tabo po tistem objemanju in bozanju al kar je ze blo ..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7034
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Okt. 2017 18:21

Je napisal ja. Prav tako je napisal tudi, da sta se videvala in da mu je delala usluge. Tu se po mojem mnenju nekaj skriva odzadaj, ponavadi se z bivšimi ne družiš in na novo kregaš. Ponavadi.
The world is as you are.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov