Kako naj ji povem?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 19. Nov. 2017 20:21

Ne da se potegnit črte samo na podlagi tega kako se je začelo. Kot rečeno; avtor raje preberi ta odgovor:

Oblomov napisal/-a:Meni se ne zdi nenavadno, da na začetku zveze osebi ne čutita povsem enako druga do druge (ali, če smo iskreni, tudi kasneje kdaj; normalno se mi recimo zdi, da obdobij 'zatreskanosti' v dolgoletnih zvezah ne doživljata osebi/vse vpletene osebe v poliamoričnih zvezah v istem času ...) ... ni ravno tako, da se vse zveze začno z udarno zaljubljenostjo na prvi pogled in tudi če se ena oseba recimo zaljubi prva, druga pa razvija čustva dlje časa ali pa sta najprej prijatelja in 'preskočita' to fazo ali pa če je ena oseba recimo bolj nagnjena k romantičnim čustvom, druga pa na sploh čustvuje drugače itd. ... se mi ne zdi težava. Navsezadnje osebe čustvujemo različno - različno smo žalostne, depresivne, vesele, navdušene in različno smo tudi zaljubljene, recimo. Se pravi: različno to izražamo in različno dejansko 'čutimo'. (Do neke mere, no.)


Oblomov napisal/-a: ljudje različno čustvujemo, veliko je odvisno recimo tudi od seksualnosti posamične osebe, načina razvoja vezi ipd. Recimo osebe, ki so demisexual lahko čutijo privlačnost le do nekoga, do kogar najprej razvijejo globoko čustveno vez; pri njih lahko zaljubljenost, posebej pa spolna privlačnost ali želja recimo pride z zamikom. To ne pomeni, da take osebe recimo nimajo interesa ali da se jih v kaj sili, samo drugače čustvujejo, kot nekdo, ki je recimo izrazito seksualen in bo, po drugi strani, morda imel težave pri razločevanju romantične navezanosti in spolne privlačnosti ali celo spolne privlačnosti in 'ljubezni' ipd. Imaš seveda tudi ekstremnejše situacije; osebe, ki so aseskualne in/ali aromantične recimo enih spektrov čustev in občutij ne razvijejo, pa to ne pomeni, da ne ljubijo druge osebe.

Seveda ne rabi it tako daleč in se osebe tudi ne rabijo tako identificirat, samo lahko se pa ljubezen in privlačnost razvijata na različne načine in včasih se osebe ne 'poklopijo' v tem in to ne pomeni, da je zveza nujno neuspešna ali nesrečna - samo ene reči se odvijajo različno za različne ljudi.

Meni se zdi pa to pomembno spoznanje, iskreno, ker se mi zdi, da je pri veliko drugih stvareh tudi tako, da so eni ljudje 'hitrejši', drugi počasnejši, eni imajo določene potrebe, drugi jih nimajo/imajo druge ipd. ... se mi zdi zelo pomembno, da to razumeš znotraj odnosa recimo. Neusklajenosti so del vseh odnosov IMHO - na začetku, vmes, proti koncu ...



Tako da mislim, da ima avtor hipotetično lahko dobro prihodnost s to žensko, krivično je reči, da ne.
Pa če se prav spomnim tudi tvoj tip ni bil prepričan, če hoče it v zvezo s tabo, pa sta zdaj že več let skupaj.

Avtor, samo pozitivno... Čimprej naredi korak dalje.
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 19. Nov. 2017 21:13

Punca verjetno ve, da ti je všeč. In vsaka normalna punca na njenem mestu ti ne bi naklanjala takšne pozornosti v obliki sms-ov, dolgih telefonskih pogovorov ... če si tudi ona ne bi nekaj želela. Vsaj jaz tako razmišljam, ker če meni ne bi bilo do tipa, bi mi bilo v takšnem primeru zelo neprijetno in bi se počutila nelagodno, kot da mu dajem lažno upanje. Ali bi prekinila stike (vsaj v takšni meri) in/ali povedala, kako je na stvari. Tudi jaz ne maram pretirane pozornosti, če jaz ne čutim enako. Hkrati pa po vsej verjetnosti jaz ne bi naredila prvega koraka (Oblomov, nismo vse enake :wink:). Je pa pol leta kar dolga doba ... Meni se pri teh letih ne bi dalo tako dolgo čakat.

zgubljen, če pristane na zmenek, imaš zeleno luč in bosta lažje peljala stvari naprej. Nikakor pa ne preveč razmišljat, načrtovat, komplicirat in si delat scenarijev ... Naj bo spontano in sproščeno.

In ne obremenjuj se zdaj s to razdaljo. Kot je rekla Oblomov, 60 km niti ni tako daleč. Midva sva se tudi prvo leto bolj kot ne videvala samo čez vikende, ker sem jaz bila še študentka.
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 20. Nov. 2017 12:23

Punce, vse jasno. Edino eno vprašanje še:
Kot ponavadi se bova tekom tedna dogovorila, kdaj čez vikend se vidiva. Torej, če jo vidim čez vikend in takrat povabim na zmenek, bo ta zmenek dejansko šele čez 2 tedna (v najboljšem primeru - če ne pride kaj vmes). Ta čas bi rad skrajšal... bi bilo pretirano, če jo na zmenek povabim, ko bova naslednjič govorila preko telefona?
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 20. Nov. 2017 15:10

Ne, ne bi bilo pretirano. Za božjo voljo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Nov. 2017 15:53

Samo res zakaj bi bilo pretirano, edino v primeru, da se hočeš igrat 'hard to get' . A je tako težko bit malo bolj direkten pa ji povedat, da ti je všeč/ simpatična .. in bi jo zato rad na zmenek povabu.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 21. Nov. 2017 0:17

Sicer pa meni ni ravno jasno kaj je razlika med zmenkom in tem, da se dobiš na pijači ... a to potem prav rečeš: "Ta-da-da, ta teden te pa vabim na zmeeeeeeneeek!" Ali ... ?

Jaz bi prej rekla, da obnašanje oseb določi ali sta na zmenku ali na prijateljski pijači. Recimo ... če bi ji rekel, da se dobita tam, kjer se navadno dobita, potem bi ji pa rekel, da imaš presenečenje zanjo in bi bilo to presenečenje nekaj romantičnega, bi ji bilo hitro jasno kaj in kako, pa še štorasto ne bi bilo tako.

Ananhas: Ja, še vedno stojim za tem, da lahko odnosi nastajajo na različne načine itd. In res, my bad, tu sem posploševala, ta tip mi gre še iz prejšnje teme na živce in to se pozna v mojih odgovorih.
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 21. Nov. 2017 8:42

Sem kar včeraj opravil preko telefona in je pristala na zmenek. Pri prejšnji vezi sem to rešil osebno, ker je bilo tudi več možnosti za srečanja in vidiš odziv, medtem ko po telefonu lahko samo slišiš odgovor.

Oblomov, na pijačo lahko povabim vsako prijateljico in če je vezana, ponavadi povabim še njega. In ponavadi se na pijači dobivam zaradi ohranjanja stikov in druženja. Na zmenek pa ne vabiš kar vsako, poleg tega se točno ve namen, torej da mi je všeč. Njena privolitev pa (pomoje) pomeni, da je tudi ona zainteresirana in sedaj vem pri čem sem.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 21. Nov. 2017 9:29

Ne - ne razumem, kako se loči med povabilom na pijačo in na zmenek. Mene ni še nikoli nihče vprašal 'A bi šla na zmenek z menoj?' ... pa sem vendarle bila na kar nekaj zmenkih. :D Tako da zdaj če si jo vprašal: "A bi ta vikend šla z mano na zmenek, ne na pijačo?" in je rekla "ja" ji moraš biti po mojem strašno všeč, ker sama še nisem slišala za kaj bolj štorastega. :D Če si jo pa vprašal, če bi šla v kino in na večerjo ali pa 'ven' pa seveda nimaš kaj bolj jasne situacije kot prej, ker v kino in na večerje in 'ven' hodijo tudi prijatelji.

Sicer pa odziv v neki meri slišiš tudi preko telefona (pavza v pogovoru, ton v glasu, zadrega ipd. se slišijo). Za mega napredne osebe, ki leta 2017 poznajo neverjetno, komaj znano tehnologijo kakršna je skype ali Facebook video klic obstajajo tudi načini, da vidiš mimiko osebe, gestikulacijo itd. Bojda se tovrstna komaj znana tehnologija zelo obnese pri vezah na daljavo. :eek: Sam povem, no.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 21. Nov. 2017 12:24

Ženske mate easy, ker se ve lahko odločite kaj je kaj. Vsaj na uvodnemu brezčustvenemu spoznavanju.

Lahko gremo drva sekat skupaj, pa je to za vas predpriprava za zaroko, lahko se vas pelje na večerjo s privatnim letalom pa če se odločite da je to nagrada vašega novega prijatelja, je to to.

To ni neko pritoževanje, sam povem da se mi izpostavljamo.

Jaz rečem da te peljem ven če je zmenek, če greva na drink ali kavo, to pomeni da skrbim le za tvojo hidracijo in ostale potrebe.

Zgubljen, jaz ti ploskam, povedal si jasno, izpostavil si se, maš jajca.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7502
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Nov. 2017 16:47

Ja nč, fajn, da je to povabilo na zmenek uspelo. :D

Js tudi ne uporabljam tolk tega izraza zmenek na začetku, bolj pijača al kamor se že gre, zdej al rečeš da greš vn al na pijačo se mi zdi skor eno in isto. Sicer pa kdaj rečem(o), ko sm že v zvezi, da bova mela al šla nek dan na zmenek in pol deluje vse tko malo bolj exciting :D ..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 21. Nov. 2017 17:25

Če je moški ženski res všeč, pristop sploh ni tako pomemben (seveda so izvzeti kakšni res mimo pristopi). Torej ni toliko odvisno od pristopa kot od tega ali si ji privlačen ali ne. Zato se je brezveze preveč psihirat s tem kaj, kdaj in kako reči... In če vas zavrne, v večini primerov to ni zaradi napačnega pristopa, ampak ker ji enostavno niste všeč "na tak način". Ker se mi zdi oz. sem opazila, da se nekateri nato žrejo kaj so narobe naredil.
Andrey
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 29. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Andrey » 21. Nov. 2017 18:03

Poppy. napisal/-a:In vsaka normalna punca na njenem mestu ti ne bi naklanjala takšne pozornosti v obliki sms-ov, dolgih telefonskih pogovorov ... če si tudi ona ne bi nekaj želela. Vsaj jaz tako razmišljam, ker če meni ne bi bilo do tipa, bi mi bilo v takšnem primeru zelo neprijetno in bi se počutila nelagodno, kot da mu dajem lažno upanje. Ali bi prekinila stike (vsaj v takšni meri) in/ali povedala, kako je na stvari.

Razen če je zdolgočasena in rabi nekoga, ki ji bo namenjal pozornost? Meni se je zgodilo, da sem ji dan po spoznavni pijači (na katero je pripeljala še svojo kolegico :arrow: to mi je javila preko sms-a 10 minut pred dogovorjeno uro) poslal sms in to, da mi je odpisala vzel pozitivno v smislu, da je interes z njene strani. Skoraj vsak dan me je kliknila na Messengerju. Če nisem bil dosegljiv, me je klicala če pridem gor. Tudi sms-e mi je pogosto pošiljala. Toda na vprašanje "Kdaj se bova spet videla?" je odvrnila "Se bova zmenila." Po nekje 2 mesecih sem ji namignil da si želim, da bi bilo med nama kaj več in ženska je malodane padla s stola? Češ da si ni mislila da si želim, da bi bilo kaj več. Kmalu zatem jo spet vprašam, kdaj se bova dobila in odgovor "Ne vem... iskreno povedano se mi niti ne mudi."

Da ne omenjam da se je izkazalo, da ima ženska dvojna merila in taki ljudje so bojda karakterno težki. Praviš da "In vsaka normalna punca..." Očitno ta ni bila normalna. Skratka če bi takrat imel toliko samozavesti in izkušenj kot imam danes, bi ji na sms da pride še njena kolegica napisal "Zakaj pa kolegica? Bomo grupiča udarli?"



@Oblomov, LZ je povzel razliko med pijačo in zmenkom. Je sedaj jasneje? :)
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 21. Nov. 2017 18:40

Kar se mene tiče, smo temo končali. Naprej že vem kako moram :) škoda, da ji ta trenutek ne morem nuditi več kot veze na daljavo, z možnostjo, da se vidiva 1-krat na teden.

Pri meni je bilo odločilno naslednje:
- Skoraj vsak dan sem jo kliknil na messengerju. Če je 2 dni zapored nisem kliknil, je ona mene. Če ne bi želela kaj več, bi mi pač nehala odpisovat.
- Parkrat me je poklicala ob res pozni uri (23 ali še kasneje) in rekla, da bi se malo pogovarjala. To se mi je zdelo čudno, saj ob tej uri ponavadi ne razmišljaš o pogovoru. Ampak takrat sem bil klica res vesel.
- Če sem jo poklical in je bil kdo zraven nje (brat ali recimo kdo od njenih), ji je bilo nerodno govorit, zato me je poklicala nazaj kasneje.

Te 3 stvari so me prepričale, da se nekaj dogaja tudi pri njej. Tudi če bi bila res zelooo zdolgočasena, bi jo v vsem tem času že minilo, zato sem pač probal kaj bo.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1971
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 21. Nov. 2017 18:49

Realno gledano se večini žensk ne ljubi dolgo ukvarjat in pisat/družit s tipi, ki jim niso všeč. Tiste, ki pa se, pa so ponavadi res lačne moške pozornosti in take, ki moško pozornost redkeje dobijo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov