Kaj vi mislite?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 569
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 21. Jun. 2017 7:01

Živjo,

S punco sva skupaj že nekaj mesecev in je vse super, razen to, da želi početi le to kar paše njej. Kar je meni všeč mi reče naj počnem sam, ker nje ne zanima. Če jaz ne ugodim njenim željam se pa trma.
Poskušal sem rešiti že s pogovorom in je potem vredu nekaj časa potem pa spet po starem, pa še takrat se vidno sili to. Ne silim jo v ekstremne športe, ampak na npr. če grem na kak dogodek, ki mi je všeč in nočem it sam in se vesel, če je zraven moja ljubezen.
Pri seksu skoraj vedno počneva samo kar paše njej in moram vedno izsilit, da dobim svoje.
Punca je v vseh drugih pogledih res čista 10ka zame osebno in vsi doma jo imajo radi.
Furat to zvezo še naprej in ji postavit pogoje s tem, da če se ne bo prilagajala bom enostavno odšel ali kaj?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2814
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jun. 2017 7:34

Trust na forumu!

Slika

Ne ponujam nobene produktivne rešitve, žal. Zlajnana pesem - se je treba prilagajat v vsaki zvezi in to na tak način da je obem ok. Ne vedno najboljše na svetu, ampak da se majo vsi fajn.

Kakorkoli, če ona res ni sposobna niti najmanj prst dvignit, da bi te osrečila malo slabo kaže (sploh šele po par mesecih zveze)
Po drugi strani pa ultimat ni še nikoli ničesar rešil (in je res zahrbten način "komunikacije" in manipuliranja).
Odkrito ji povej kako se ti počutiš, in kaj ti gre po glavi. Torej: Žalosten sem ko... ali Želim si da.... in smiselno utemelji, kaj in zakaj hočeš od nje.
Pa boš videl kje si, velikokrat pridejo na dan kaki potlačeni argumenti, ki se jih mogoče niti ona ne zaveda. Potem pa naprej od tam, in lahko presodiš še njen vidik.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6969
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 21. Jun. 2017 8:32

Ne bom te obtoževal, ker sem jaz delal podobne napake, ampak nisi pravi čas postavil mej..in ko gre ta čas mimo, postane čedalje bolj zajebano.

Popolnoma razumem da ko dobiš lepo punco ki jo imaš rad, da ji hočeš ustreči in ji dati občutek da je pomembna, ampak ne bom ovinkaril, ne glede na to kok si prijazen in vljuden do nje...jo moraš ti pof..... , ne obratno.

Glede dejavnosti bi se jaz lotil takole, ne bi težil, ne bi postavljal pogojev...ampak bi zadevo privadil.
Sklepam da je bolj nefleksibilna oseba, ki ima raje poznane vzorce, tako da bi jaz enostavno rekel preden grem nekam: "Grem tja in tja, in hočem te zraven, in če greš zraven, se boš imela fajn". Nič, a bi šla, kaj bi počela, kaj ti paše...najprej privleči svojo rit zraven, potem bova pa iskala kompromise.

In ko jo potem pelješ nekam, ali počneta nekaj skupaj, ji lahko poveš in predstaviš zakaj ti je nekaj pomembno, in verjamem da si bo potem sama želela.

Ljudje napačno pristopamo do tega, ker sklepamo kompromise in postavljamo pogoje, enostavno priučiti moramo navade...je tako kot da bi učil psa, najprej mu rečeš kaj želiš da naredi, in ko naredi, ga nagradiš, če tega ne naredi...ga ne udariš, ampak si spet potrpežljiv z njim.

Če bi meni ena rekla: Hej Žiga, meni je ful pomembno da je kuhinja pospravljena po kosilu. Jaz potem spucam to kuhinjo, itak jo spucam slabo, ker je moj nivo pucanja nizek...in potem ona pride notri, in me napizdi, reče da je vseeno če ona to naredi. Vprašanje: bom to naslednjič jaz naredil, NE, ker se mi bo vključil ego, tečnaril bom nazaj. Ljudje smo precejšnji debili ko pride do direktne komunikacije.

Glede sexa pa jaz ne bi sklepal kompromisov, samo pridi do nje, jo zagrabi, pritisni ob steno, povej zakaj si jo želiš in kako huda ti je, in potem jo tako pof. da bo odkrila nove teorije glede gravitacije.
Ne govorim veliko trditev, ampak tu si bom privoščil: Vsaka ženska hoče ob sebi imeti moškega, ki jo lahko v trenutku sexualno dominira...seveda se med sexom moč izmenjuje, in poteka neka komunikacija...ampak ti jo moraš biti sposoben v trenutku potegniti k sebi, in ji s telesom pokazati "Lej, moja si".
Glede kaj hočeš da ona tebi počne, je pa vedno tako...če narediš da je zadovoljena, ti bo z veseljem vrnila, ampak da to dosežeš, moraš imeti proste roke.

Zadeva je rešljiva, sam moraš biti bolj direkten, potrpežljiv in dominanten...dolgoročno veš kako se bo končalo, če se ne boš ti naveličal nje, te bo pa ona zamenjala za nekoga ki bo njeno rit postavil na mesto.

Srečno.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2814
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 21. Jun. 2017 8:37

Sej ne vem kje sem bolj lolala. Ali pri delu kjer bi ženske treniral kot pse, ali pri delu o dominanci :D.

Oboje govori o zdravem partnerskem odnosu xD
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6969
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 21. Jun. 2017 8:59

Sarissima napisal/-a:Sej ne vem kje sem bolj lolala. Ali pri delu kjer bi ženske treniral kot pse, ali pri delu o dominanci :D.

Oboje govori o zdravem partnerskem odnosu xD


Nikjer nisem napisal da bi ženske treniral kot pse, beseda je bila ljudje (tu sklepam da oba spola spadata pod pojem človek), potem sem pa že izpostavil primer samega sebe, torej sem izpostavil primer ki ga lahko vzameš dobesedno, ali kot primer figurativnega govora.

Glede dominance, beri, razmišljaj, argumentiraj.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1570
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 21. Jun. 2017 9:07

Jaz mislim, da dokler si še v fazi zaljubljenosti je nekako znosno, kasneje pa ti bo začelo it to čedalje bolj na živce...
Zakaj je taka je pa lahko več različnih razlogov - razvajena, vedno dela kar hoče, vsi so se njej vedno prilagajali/preprosto je tak njen karakter/ni sposobna nekega uvida v kožo druge osebe/ enostavno ne zanimaš jo toliko in tvoji interesi kot mogoče ona tebe,

ali pa nič od tega.

Težko reči.

Vem pa, da je prilagajanje in 50:50 dolgoročno ena najpomembnejših stvari v zvezi. Ne rečem, da se mora oseba silit v stvari ampak madonca mal prilagajanja in sploh, če veš da bo to osrečilo ljubljeno osebo, pa ni še nikomur škodilo.

Se pa v nečem strinjam z LZ, bolj ko so zabrisane tvoje meje, bolj vseeno ji bo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3416
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Jun. 2017 11:29

Lol, meni se je vedno zdelo, da bi LZ lahko kako nadaljevanje fifty shades pisal al neki :D

Glede situacije pa izmed razlogov, ki jih je naštela Ananhas, jaz najbolj dobim asociacijo na tisti ' ne zanimaš je toliko', ker se mi zdi, da če si zaljubljen, 'napaljen' na eno osebo je bolj pogost scenarij, da malo nase pozabiš v tisti začetni fazi in ti je res oseba s katero si na prvem mestu..
Rešitev? Razen še kakšnega temeljitega pogovora, res ne vem, kaj bi bilo za naredit. Obrazloži, kako se počutiš, ne popuščaj ji, če te ima rada, bi te morala tudi kaj upoštevat. Drugače mislim, da je pomembno za zvezo, da imata osebi že v štartu dovolj skupnega, tako razni interesi, kot tudi 'stil' v postelji..
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Uporabniški avatar
Firestorm
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 387
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 23. Jun. 2017 15:13

Meni se zdi ful čudno, da ne želi več stvari početi skupaj, še posebej, če je zveza sveža.
Tudi mene ni zanimal rugby in superhero filmi, ampak ker je bilo pomembno mojemu bivšemu, sem pač šla na tekme in v kino z njim, pa pri tem nisem čutila, da sem kakšna huda žrtev. :mrgreen: Čisto fino se je bilo poglobiti v nove stvari, ki sem jih, mimogrede, tudi nadvse vzljubila.
In tudi on je brez problema šel z mano na stvari, ki jih sam načeloma ne bi nikoli počel/obiskal. In noben od naju ni kakšne zamere kuhal, ker sva dejansko rada preizkušala hobije drug drugega.
Minnieme
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 27. 6. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Minnieme » 27. Jun. 2017 17:21

Sarissima napisal/-a:Sej ne vem kje sem bolj lolala. Ali pri delu kjer bi ženske treniral kot pse, ali pri delu o dominanci :D.

Oboje govori o zdravem partnerskem odnosu xDTukaj je največji problem... da si ti lolala. To je problem v zvezah, da ljudje ne razumejo kako je prav in na kaksen nacin je treba ravnati v partnerskem odnosu.

Jaz se z Led Zeppelinom 100% strinjam. Namreč odnos je treba graditi z leti, ga negovati, partnerju povedati kaj zelis, kdaj zelis, poslusati njegove zelje in to urejati na odrasel nacin. Ne na tak ko si se ti zdaj lolala. Haha. Poznam mnogo parov, ki jim ta del ne gre, pa se trudijo in trudijo, pa jim zelim pomagati, ampak se vsi lolajo, tako kot ti. Ampak dejstvo je, da se je odnosa treba nauciti, treba se je nauciti mej, navad, itd.

Primer s pospravljanjem kuhinje je bil idealen! Namrec moj partner na zacetku recimo ni pocel popolnoma nic doma, pac ni bil tako naucen. Tekom najine zveze ziviva v skupnosti in ne da sem jaz suznja. In ta primer je najboljsi, da zadeva stece. Namrec cloveski ego je najvecji ubijalec zvez, jaz imam prav, ti imas prav. Ne delaj drugemu, kar ne zelis da bi on tebi.

Da grem k avtorju teme... ne vem kaj naj ti sploh recem. Poskusi to, kar ti je rekel Led Zeppelin ampak kot je rekel on, ko enkrat zamudis ta vlak ponavadi ni vrnitve.

Tale dominanca pa sploh. Moski more biti dominanten, lahko se ti pretvarjas kaksnega moskega hoces, vedno te bo povlekel moski,, ki ve kaj hoce in je samozavesten in si bo to tudi vzel. Prava mera vsega pa je top.

Problem v partnerskih zvezah je to, da vsi mislijo, da se zaljubis pa je pol happy brez truda do konc lajfa kot v pravljicah. Dejstvo zivljenja pa pac ni tako. Za vsako stvar se je treba truditi, tudi v zvezi.

Ravno moja kolegica, ki se je vsemu temu lolala, je tako zatezena zenska in ubogi je njen fant, ki to prenasa. Pa jaz delam po tem principu in imam moskega kot zelim, imam zvezo, ki me osrecuje, ona mu pa tupi in se dere in je uzaljena, in vsi ostalo vejo kaj je narobe, pa po par dni tihe mase, da se ignorirata, zato ker ai ne znata na normalen nacin povedati in najti v razlikah skupno pot?! Jaz vedno povem kaj hocem, sem pri tem jasna in dam jasna navodila kako in kaj. Ce ni narejeno tako kot hocem ali zelim, seveda pohvalim, ampak hkrati povem lej tole bi blo pa tkole boljse in enako je pri mojem partnerju. In to ni da bi se midva pretvarjala, da igrava ampak slej ko prej ti zadeva pride v kri... in se pri prepirih ustavis in se zacnea smejat in vodis, da je to le vse ego. Ne recem, kdaj pa kdaj me popade totalna zenska tecnoba, ko hocem met prav, ceprav vem, da nimam, ampak slej ko prej pridm do tega, da se ustabim in recem ej sori tole je blo pa cost nepravicno iz koje strani, in je to to.

Tako da tole tvoje lolanje je v meni sprozilo cel plaz. Ker je mnogo takoj zensk in moskih, ko se nekaj trudijo biti v zbezah pa se prepirajo, tepejo, zalijo.

In se za abtorja: ce si vecino casa nesrecen in ti zveza povzroca stres in bolecinp, potem to ni to. Zveza more biti varen pristan, dom, ko ti olajsa zivljenje, ne pa da ti ga oteZuje. Ne bi smelo biti tako naporno. To je tisto merilo po katerm ves ali še vztrajati ali ne vec.
Minnieme
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 27. 6. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Minnieme » 27. Jun. 2017 17:25

In se tole: stavek, da moras izsiliti nekaj pri seksu... se sprasuem, ce ji sploh poves kaj ti pase oz. si povesta? Dober sex v zvezi pac ne pade sam od sebe.

In tole glede tega, da je ona cista 10ka in prava zate. Ce bi res bila, potem ne bi imel takih problemov... ampak ljidne si zatiskamo oci in to delamo v nedogled.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3416
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Jun. 2017 18:25

Minnieme napisal/-a:In se tole: stavek, da moras izsiliti nekaj pri seksu... se sprasuem, ce ji sploh poves kaj ti pase oz. si povesta? Dober sex v zvezi pac ne pade sam od sebe.


Ok, ta zadn stavek... se meni zdi čisto mimo. Mogoče v večletnih zvezah? Pri meni je vedno prišlo samo od sebe( alpa je prišlo samo od sebe, da ni blo tolk dobro in se ni dalo popravit), pač tako kot ti nekdo postane všeč,te spolno privlači sam od sebe in ne delaš na tem, da bi te? To govorim za začetke zvez..
Saj to, da si povesta kaj komu paše se strinjam, ampak spet to zaupanje in sproščenost mora priti.. sama od sebe :)
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Minnieme
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 27. 6. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Minnieme » 27. Jun. 2017 18:59

Ja to pa itak! Se nisem prav izrazila. Na zacetku je itak vse lepo in prav, ker se privlacis in je vse super in fajn. Na zacetku ne bi smelo biti teh problemov, da neksj ni. In njemu ze zdaj tecimo v seksu nrkaj ne sede in ce bo tiho in bo vztrajal, bo nezadovoljen. Ona bo mislila, da je cist fajn, scasoma bo on ratal tecen in bo sel ali pa bo varal. Je pa dejstvo, da se na zacetku ujames ali pa ne. Z leti, ko tista kemijska zjubljenost upade na nek nivo, je pa treba tud to, da si po esta kaj komu sede. Sploh ce ima kdo ksno posebno preferenco, fetis. Ce bi to ljudje poceli, ne bi bilo toliko nezadovoljenih ljudi
Mataio_1
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 8. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio_1 » 01. Jul. 2017 13:34

trust napisal/-a:Pri seksu skoraj vedno počneva samo kar paše njej in moram vedno izsilit, da dobim svoje.

Furat to zvezo še naprej in ji postavit pogoje s tem, da če se ne bo prilagajala bom enostavno odšel ali kaj?

Tudi jaz imam nekaj težav okoli spolnosti. Kot sem že pisal si želim, da bi si ona pred spolnim odnosom oblekla seksi krpice. Sem v dilemi kaj narediti, če glede tega ne bova našla rešitve.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3416
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Jul. 2017 14:08

Joj, ja boga punca no, da bi meni kdo tezil,kaj morem met obleceno, bi ga samo poslala nekam :-D
Pac ce mas vec ku tolko razlicne zelje po moje pac nisi za skupi in si raje z osebo, s katero sta bolj kompatibilna..
One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.
Mataio_1
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 8. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio_1 » 02. Jul. 2017 16:10

Ne težil, ampak na prijazen način povedal. :) Tebi se morda to ne zdi nič takega, meni pa se. Ananhas je napisala: Ne rečem, da se mora oseba silit v stvari ampak madonca mal prilagajanja in sploh, če veš da bo to osrečilo ljubljeno osebo, pa ni še nikomur škodilo.

kot tudi hayley: Obrazloži, kako se počutiš, ne popuščaj ji, če te ima rada, bi te morala tudi kaj upoštevat.

Mislim, da ne iščem preveč če ji razložim, zakaj bi jo raje videl seksi oblečeno.

In trust, pri čem sta s punco sedaj?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri