Kaj vi mislite?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Jul. 2017 17:00

Ja lej pac vsak ma svoje mnenje. Ok ce bi to rekel 1x ni panike,ma pri tebi mi je delovalo kot da to hoces vsakic in js bi se pocutila, ce bi mi tip to reku, kot da kao nism dovolj dobra,privlacna taka kot sm in zato rabim neko x perilo. Ampak, lahko da ne gledajo vse na to na tak nacin, kaj vem. Moram priznat, da nekaj zelo se js glede teh stvari -sex,nisem pripravljena prilagajat, vem po vecini kaj hocem in kaj mi je usec in ce bi blo npr tipu, s katerim bi bla, vsec cisto neki druzga pol to preprosto ne bi slo..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 10. 3. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sagitt* » 24. Sep. 2017 20:18

Pozdravljeni.
Prosim za vaše mnenje oz. kaj bi naredile ve forumašice. Imam partnerja s katerim sem slaba 3 leta. Od zacetka je bilo vse sladko in oh in oh. Tudi na začetku sem mu že povedala, da jaz k njemu ne pridem - živi s starimi starši ter očetom, in pogoji za tam živet so na minimumu. In on se je strinjal, da tudi on nebo doma in da pride k meni( imam komplet stanovanje v hiši staršev). Vedar vedno, ko sem ga kaj potem vprašala kdaj ima prit namen k meni, mi reče al da prehitevem, ali da me drugi odzadaj nagovarjajo, ali da sem nezrezla ( sem starejsa 2 leti od njega) ali da jaz že njega nebom komandirala ( in tudi on mene pod mojo streho nebo), vglavnem ali temo obrne ali si pa kar zmisli pa govori, da to negre z danes na jutri ( doma ima hotel babica torej veste kaj imam v mislih) in vglavnen niti nikoli se ne vsedeva skupaj in se ne pogoriva,ker reče da se o tem nimama kaj menit, da že bo ko bo. Danes je prišla z sorodnikom tema na otroke.. in on začne razlagat da če bo on imel otroka bom ga itak imela jaz on pa samo ob nedeljah ker on ima taki šiht, ki ga vikende predvsem ponoči ni( ozvocevalec namrec). In ko bo on prišo utrujen vjutro iz šihta domov, da jaz nem njemu potisnila otroka v roke ( ceravno nebom ponoci mogoce nič spala), ker on potrebuje spanec in ma otrok zato mene. Meni več to ni normalno ... jaz več nevem ali naj še vztrajam v tej vezi? da še pa to ni polna kapa pa je povrhu vsega še škrt tako da groza .. če bi le mogo bi mene gulu. Pravtako redko ampak zelo redko kaj kupi pri meni ... niti ene žarnice ne kupi ne nič ... vsega je škoda... mene to že vse počasi ubija ... kaj si mislim po vsem tem? dokler bo hotel babica ga nebo sem, ko in če bom imela otroka z njim ga bom imela jaz, financirala bom vse jaz ker on je škrtuh, nič nebo pomaga v gospodinjstvu ... nič nikjer. Ker to je njegova teorija; baba tvoje je ti si tu popravlaj če ti kaj crkne ... financiraj ... jaz bom pa gospoda igral ... zgubla sem voljo, interes, energijo vse počasi že vse .... naj naredim konec temu? ali naj v življenju to trpim? včasih se sprašujem če mi je res vse to potrebno? nevem več kaj bi ... z njim se pa itak neda nič zmenit... ker o tem se on ne pogovarja. Tudi to sem mu povedla da jaz njega 5 let čakala nebom da bo priša sem ... in kaj reče da jaz njemu nebom postavljala pogojev. Prosim kaj bi storile ve ? :(
Some things end, some things begin and some things never change ..
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 24. Sep. 2017 23:00

Fanta bi zapustila.
Očitno je nezrel, nezmožen sklepati kompromise, nima interesa ustvariti si družino (videti je, da ti ta interes imaš), je izjemno šovinističen (ti kot 'ženska' moraš skrbeti za otroka, njega se to ne tiče npr.), zelo očitno je prepričan, da ženske 'morajo to in to', moški pa 'to in to', ampak še tu očitno ni pripravljen prevzeti 'svojih' odgovornosti: če verjame v 'moške' in 'ženske' vloge, potem bi moral biti on ta, ki je samostojen, finančno poskrbi za vse, ti zagotovi stanovanje ipd. Za nameček posluša druge in se ne zna odločati sam zase. Ti si nanj jezna in ti stvar preseda, kot pišeš.
Verjetno predvsem potrebuješ spodbudo, da narediš pravi korak?
Ja, tisti notranji občutek, ki ti govori, da ga zapusti, ima prav. Čim prej ga zapusti. Najdi si nekoga, ki vaju bo videl kot enakovredna partnerja.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Sep. 2017 12:06

Ko se preseliš skupaj komaj vidiš in spoznaš človeka. Prej temu enostavno ne moreš zares reči resna veza, ker položnice in krediti da o otrocih niti ne začnem pomenijo čisto nove dimenzije. Vidva se pri ideji o življenju razhajata že zdaj.
Sama si sproti odgovarjaš, vidiš mogoče še ne. Očitno nista za skupaj, leta pa tečejo.
Za naprej pa delaj na sebi. Bodi sama. Najprej se nauči biti srečna sama, ne pa da energijo črpaš iz veze. Zakaj pustiš, da že leta vlečeš vezo z nekom, ki je kontra tebi? Ki te ne spoštuje?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 25. Sep. 2017 14:00

*Sagitt*, mislim, da si si na vsa vprašanja že odgovorila sama, oz. se vsaj globoko v sebi zavedaš, kaj je tu prav.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 25. Sep. 2017 17:49

Mislim, da ko je več slabih stvari kot dobrih, je čas da odideš.
Že zdaj si vsega naveličana in ti gre na živce, predstavljaj si nadaljnih 30 let s takim partnerjem, s katerim očitno niti normalno ne moreš skomunicirat zadev. Predvidevam, da si še mlada, škoda da lepa leta zapravljaš z nekom takim (brez zamere, tip je res "biser" in se čudim, da sploh si z nekom takim in te privlači).
Moških je dovolj, da si brez težav lahko najdeš nekoga s katerim se boš bolj ujela in ki ti bo bolj blizu glede pogleda na življenje in prihodnost. Pa kjer bo medsebojno spoštovanje, medsebojna podpora in razumevanje.
BlackFlash
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 16
Na forumu od: 26. 11. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackFlash » 09. Feb. 2018 21:24

Si bom malo sposodil temo, ker me zanima, kaj vi mislite.

Imam prijateljico, katero poznam cca 1 leto. Jaz sem se v tem času v njo zaljubil in ker ji tega nisem mogel več skrivat, sem ji direktno povedal, da mi je všeč. Ker ima za sabo neuspešno vezo, se ji je vse skupaj zamerilo in tako sva sklenila, da bova ostala prijatelja. Ne vem, ali mi je povedala po resnici ali je rekla le tako, vendar ji verjamem na besedo.

Ne vem, kaj in koliko ona čuti do mene, vendar jaz jo imam še zmeraj rad. Ker se bliža valentinovo, sem razmišljal, da bi ji poklonil kakšno malenkost. Ne mislim zdaj kupovat kakšna darila, ampak recimo, da bi ji poslal kak verz (kjer bi ji omenil, da jo imam rad) ali jo kam peljal. S tem bi ji rad dal vedeti, koliko mi pomeni in ji pokazal, da nismo vsi enaki (če jo je prejšnji prizadel, je jaz ne bom).

Mogoče bi bila take pozornosti vesela, lahko pa bo vse skupaj vzela čisto drugače. Jaz pa seveda nočem ogroziti prijateljstva, zato me zanima ali je ta poteza pametna? Je pametno prijateljici namenit pozornost na dan, ki je zamenjen zaljubljencem? Ker sva sklenila ostati prijatelja, se bojim, da bi s tem izpadel vsiljiv in bi ogrozil prijateljstvo. Kaj vi mislite?
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 429
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 09. Feb. 2018 22:16

Glej, ženska ti je rekla, da nič noče, pusti jo pri miru in pojdi naprej. Če boš še naprej silil boš samo izpadel kot creep, dosegel pa ne boš nič. Tudi samo sms za valentinovo bo izpadel obupano in zateženo.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 09. Feb. 2018 22:53

Res je, ce bi ona cutila kaj vec, bi verjetno ze bilo kaj med vama, tako pa ni. Next!
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Feb. 2018 23:36

Ja, prepusti valentinovo raje parčkom (mnogi itak nič ne dajo na to).
Ne bo si premislila ali te imela bolj rada samo zato, ker ji boš za nek skomercializiran praznik napisal verz.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7526
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Feb. 2018 6:53

Katastrofa model, preboli jo!
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4433
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 10. Feb. 2018 15:18

Ajoj, a to je tista, ki ti je ze lepo pojasnila, da sta lahko prijatelja, kaj vec pa noce imet? Kakor vem, si tudi sam rekel, da je sedaj stvar zakljucena. Ok, bejba ti je vsec in kosarice bolijo - ampak se bolj bo bolelo, ce bos zgubil ves svoj ponos in posiljal verze/darilca ljudem, ki tega od tebe nocejo. Jaz bi na tvojem mestu pocasi prekinila stike in se fokusirala na spoznavanje novih ljudi, ker ona s tabo nic noce, ti pa tudi nisi 'iskren' prijatelj, ker bos vedno zelel vec kot prijateljstvo, to si moras priznat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov