Izgubljen v življenju

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Andrey
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 23
Na forumu od: 29. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Andrey » 07. Nov. 2017 16:04

Oblomov napisal/-a:S fantom imava rabljen avto, ja, sama pa niti nimam izpita, ker si ga nisem nikoli zmogla financirat - in mi ga starši tudi niso. Še zbiram finance za to. Najemnina, stroški in hrana so pač pred tem.

Če smem vprašat, koliko pomladi šteješ?
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 08. Nov. 2017 10:21

Vidim, da imamo različen pogled glede na kariero in službo, ampak to popolnoma razumem. Ko sem bil mlajši, sem tudi sam postavil kariero na prvo mesto (in ja, nekdaj me je to veselilo), sedaj ko sem starejši, pa vidim da se življenje ne vrsti samo okoli kariere, ampak so v življenju še druge stvari, ki skupaj lahko odtehtajo več kot kariera sama.

Glede mojega dela je tako: Sem na takem delovnem mestu, da lahko v enem tednu stranki prinesem 1000€ dobička (za firmo to pomeni še več), z malo neprevidnosti pa lahko povzročim še enkrat več zgube. Trenutno sem se znašel v "ozkem grlu"... delo k meni prihaja hitrejše kot ga lahko opravljam, vsi pa hočejo imeti takoj zrihtano (zato mi včasih poči živec in stranki povem po domače), nadrejene pa to ne briga. Včasih sem imel tu in tam kakšno pavzo, zdaj si je ne morem vzeti, ker mi vsaka minuta šteje, čeprav po drugi strani tvegam, da zaradi hitrosti naredim kakšno napako (beri kaj sem prej napisal). Ne vem kako imate to ostali, ampak jaz te stvari nosim s sabo domov... ko je šihta konec, ne morem stvari kar odmisliti, ker moram biti ves čas na razpolago (za vsako malenkost moram točno vedeti v kakšnem stanju je), drugače lahko letim iz firme, trenutno pa nimam kam drugam. Ko pozvoni telefon, včasih podzavesto pričakuješ klic iz službe... to seveda vpliva tudi na moje razpoloženje. Saj nič ne rečem... s sodelavci se sicer dobro razumem, plača je redna in dela več kot dovolj, ampak plače še zdaleč nimam tako visoke, kot bi kdo pričakoval, delo pa je en sam stres in odgovornost. Marsikdo mi je že rekel, da za ta denar ne bi šel niti v Ljubljano, kaj šele tam delal... jaz pa izbire nimam, zato sem pač tu.

Tisto s punco vsekakor nameravam rešit. Sicer pa sem to izpostavil bolj kot primer, kaj zamujam med tednom.
Oblomov
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 63
Na forumu od: 10. 9. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Oblomov » 09. Nov. 2017 9:32

^^ Ko si bi mlajši? :D Jaz sem stara 27, ampak že bolj proti 28, realno. Se pravi sem od tebe povsem nepomembno mlajša.

Drugi imamo podobne situacije kot ti, hude filozofije pa tu ni. Bodisi se odreci socialni in finančni varnosti, ki ju imaš zdaj, pusti službo in se preseli nazaj ''domov'', delaj naprej, ampak se vseeno preseli ''domov'' in se vozi kot veliko drugih ljudi ali pa ostani v tej situaciji.

Razlagaš non-stop isto, ampak jaz vseeno mislim, da se odločno preveč pritožuješ. Malo si preberi raziskave trga - v resnici si v ful dobri situaciji. Pa da ne bo pomote: sicer podpiram UTD, možnost, da se ljudje ''iščejo'' in ''najdejo'', 6-urne delovnike, fleksibilen delovni čas itd. Ampak v tej obstoječi realnosti, ki je žal daleč od idealne, je tvoja pozicija dobra. Še vedno pa imaš - kot vsi drugi - možnost, da svoj hobi tako ali drugače pretvoriš v svojo kariero in odpreš s.p.

Punca pa tudi menda lahko med tednom kdaj pride v LJ, če ji je toliko do tega - verjetno ne dela VEDNO popoldan; pa naj pride k tebi za zvečer in prespi pri tebi. Morda lahko v LJ preživita skupaj cel vikend - od petka do nedelje ali kaj takega. Ampak ja ... sčasoma, če bi to uspelo, bi se en od vaju verjetno selil.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]