friendzone+osebnostna motnja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Jann123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 2. 7. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Jann123 » 02. Jul. 2016 19:17

Prosim še za ženski nasvet, moških imam že dovolj, bi pa rad v kratkem sprejel odločitev, ne glede na to, kaj mi bo prinesla...

Pred enim letom sem spoznal super žensko, recimo ji P, lepo, zabavno, zanimivo... Kazala je veliko željo po druženju, kakšne naklonjenosti do mene pa niti ne. Zdelo se mi je, da je predobra zame, zato nisem ničesar poskušal, vseeno pa sem z njo preživljal praktično vse dni, to je trajalo par mesecev. Tega sem imel enkrat dovolj, zato sem se spustil v površinsko zvezo z nekom drugim. P je to takoj opazila, začela vrtati vame, dokler ji nisem povedal za drugo žensko. Obenem sem ji tudi povedal za svoja čustva do nje. Tak pogovor sva imela še parkrat, povedala je, da bi si z mano želela resne zveze, skupnega življenja, otrok...,hvalila me je kot že dolgo nihče, potem pa je enkrat čez noč obrnila ploščo. Da mi ne gre zaupati, da jo želim izkoristiti, da bi jo zapustil, čim jo osvojim, da sem tak kot njen oče, ki je tudi zapustil njeno mamo... Nisem je uspel prepričati, da so to zgolj njeni strahovi.

Potem se je to najino vsakodnevno druženje nadaljevalo, jaz sem v tem času postal spet samski, ona pa vsake dva meseca dobi napad čustev do mene, ki pa se vedno znova konča z njenimi besedami, da mi ne more zaupati in da ima čustveno blokado. Če sam začnem tak pogovor, se ponavadi ne želi preveč pogovarjati.

Povedati moram še, da gre njej finančno zelo slabo, že dlje časa nima dela in ne kaže da ga bo dobila in da ji zelo prav pride, da jo kam peljem. Bolj kot ne je že celo leto samska, cele dneve preživiva skupaj, tu in tam pa za kak dan ali dva izgine in reče, da je bila s "prijatelji".

Tega nemogočega odnosa imam dovolj, izsiliti se od nje ne da nič, za vsako svoje dejanje najde opravičilo ali izgovor, pri meni išče napake in zganja ljubosumje, mi tu in tam očita, da imam več žensk hkrati, čeprav sem večino prostega časa z njo in ji (skoraj) vedno dvignem telefon.

Stara je 35 let, jaz sem eno leto mlajši, oba si želiva otroke, ona poleg tega potrebuje tudi nekoga, ki bi jo lahko vsaj delno financiral, njeno obnašanje pa je tako nenavadno. Lepe besede so se pri njej čez noč vedno spremenile v napad naslednji dan, npr "Me imaš res rad, ali me želiš kupiti?"

S tem spremenljivim obnašanjem mi povzroča trpljenje, odnos bi najbrž moral prekiniti, ampak močno sem se navezal nanjo, zelo rad jo imam, z njo lahko vidim skupno prihodnost. Povedati moram, da je ona zelo vztrajna, če ne odpišem na SMS, pošlje še enega in še enega... dokler ne popustim. Glede na njeno neresno obnašanje do mene, do iskanja zaposlitve + ostale stvari, sklepam, da ima morda neko manjšo osebnostno motnjo, ali pa je zgolj do konca manipulativna. Ampak glede na količino časa, ki ga preživiva skupaj (npr. zadnjih 10 dni sva bila vsak dan skupaj minimalno 6 ur vsak dan in bi bila še več, če ne bi jaz imel obilice dela), glede na njene lepe besede vsake toliko in glede na to, da ni videti, da bi bila v resni zvezi, sklepam, da čuti do mene neko naklonjenost. Moram pa povedati, da med nama v vsem tem času ni bilo ničesar fizičnega.

Res prosim za nasvet, to agonijo bi rad končal.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Jul. 2016 19:26

Kaj bi ti sploh rad od te punce? Si želiš biti z njo v zvezi (čeprav si rekel, da nista še nič fizičnega imela), si želiš prijateljstva ali želiš prekinit stike? Ker jaz sem večkrat prebrala tvoj post in mi ni jasno kaj si ti sploh želiš od nje :)
Jann123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 2. 7. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Jann123 » 02. Jul. 2016 20:14

Želim si resno zvezo z njo in to zelo, drugače ne bi zapravil eno leto zapravljal čas, živce, denar in energijo zanjo. Tako rad že dolgo nisem imel nikogar. Kaj pa si želi ona pa je vprašanje. Pravi, da išče zanesljivega moškega, ki jo bo imel rad in da meni preprosto ne more zaupati.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 02. Jul. 2016 20:38

Po vsem prebranem se meni ta ženska sploh ne zdi tako "dober ulov" kot si jo opisal v začetku posta. Očitno zaradi močnih čustev stvari ne vidiš objektivno kot kdo drug...
Všeč ji je pozornost, všeč ji je da jo kdo kam pelje, seveda...tisto da ti ne zaupa je samo izgovor, da vajin odnos ne napreduje in te ima kljub temu ob nogi (pa še ti si kriv, "ker nisi vredn zaupanja") dokler ne spozna "pravega". Manipulativna in čustveno nezrela ženska. In to se vleče eno leto...in drugo leto bo isto.
Da povzamem - če bi bila za skupaj in če bi si to oba želela, bi bila zdaj skupaj. Nobene filozofije...in izgovorov.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 02. Jul. 2016 21:00

^^Podpis pod tole!
Če bi se želel resne zveze z njo bi že kaj naredil v tej smeri (ali pa ona). Tole se pa ne bere ravno obetavno.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 03. Jul. 2016 1:57

ok intimna še nista bia ti ji pa nenehno plačuješ vse in pravi da jo 'želiš kupiti'?
Takšnih imaš cel kup v Asu -in nimajo osebnostnih motenj.

Končaj, zamenjaj številko in pojdi dalje. Z normalno žensko.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 03. Jul. 2016 10:49

Pa tole je mal tako...govoriš kako je neresna in neodgovorna na vseh življenjskih področjih in sklepaš, da je očitno do konca manipulativna, v isti sapi pa dodaš, da si jo želiš za življenjsko partnerico in mamo svojih otrok.Slika

Avtor, res ti priporočam, da se za nekaj časa distanciraš od nje in boš stvari lahko bolj jasno videl. Pa ne popuščaj njenim sporočilom in nabijanju slabe vesti, se bo že znašla brez tebe, saj ni 5 let stara.

Res, da se ne boš čez eno leto "zbudil" in ugotovil, da si 2 leti zapravil za žensko, ki te je le emocionalno in finančno izkoriščala.
Sploh, ker si v letih, ko si želiš ustvarit družino. Preboli in poišči žensko, ki bo želela bit s tabo. :wink:

Pa še tole, kar se večkrat pojavlja na forumu, priporočam, da prebereš:
http://markmanson.net/fuck-yes

Aja pa preberi si malo o mejni osebnostni motnji. (ne trdim, da gre za to, ti boš bolj vedel)
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1640
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 03. Jul. 2016 11:56

Pomoje si mal pumpa ego na teb. vedno je met fajn enga na rezervi, ki ti piha na dušo, pa je vedno tu zate, ko ga potrebuješ. mal te izkorišča. začni se cenit, in pojdi proč od nje!
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Jul. 2016 13:07

Vem da si prosil za ženske nasvete, ampak bom povedal svojega, ker sklepam da so ti vsi kolegi povedali enako.

Zakaj bi sploh hotel biti s to žensko?

Sam vem da je težko skrivati čustev do osebe ki jo imaš rad, ampak tole v čemer si ti ni normalno.
Ženska te nima rada, in do tebe ne goji nobenih zdravih in pozitivnih čustev.

Všeč ji je ker ima moč nad tabo, ker si tam ko te rabi, in takoj ko ti hočeš iti stran, ti začne postavljati merila, in ker jo imaš rad, takoj začneš dokazovati da nisi tak in da si drugačen.

To je čustvena manipulacija 101.

Poleg tega govoriš koliko si že prinesel v odnos, in koliko časa preživita skupaj..in kaj si dobil ven? Dilemo,slabo voljo, in NIČ sexa. NIČ.

Poleg tega pa, zakaj bi hotel imeti s tako žensko otroke? Brez zamere, ona je 35 in ne dela, več kot očitno je rojena manipulantka, in ti bi s tako ustvarjal družino?
Recimo da imata otroka, resnično verjameš da bo šla kar delati po otroku? Ne, manipulirala bi te, in bi bila veselo doma.
Plus, po nekaj letih ti pogruntaš da ti ženska uničuje življenje, in se ločiš. Takšna ženska bo potem uporabila otroka da bi ti škodovala, in ti bi trpel.

Prednost nas moških je, da smo 34 in lahko gledamo za mlajšimi, zakaj bi imel otroka z 35 letnico? :D
Če bi bila ženska res nekaj vau, bi imela že 2 otroka in bi bila poročena, takšna ženska je sama zaradi razloga.

V glavnem, vem da so čustva jeba, ampak povabi jo na pijačo, reci da se nočeš več srečevati z njo, da prosiš da te pusti na miru in ne kliče. Daj si čas, in potem vstopi spet na trg, in išči MLAJŠE ženske ki te bolj osrečujejo in ti nekaj dajo.

Tale ženska ti bo uničila življenje, če se ti ne obveže, če manipulira s tabo, če se ti ne preda...potem samo beži, beži daleč stran, ker drugače bo samo še bolj ovijala lovke okoli tebe, dokler ne bo prepozno.

Srečno.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1975
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 03. Jul. 2016 16:33

Nobene motnje nima, le lenitis, je pač ena, ki dobro zgleda za svoja leta, okoli pa sponzorje išče in en od njih si trenutno ti.

Rešitev je delo na lastni samozavesti, da se ti takšne več ne bodo zdele vredne večnega truda in kupovanja pozornosti.
Jann123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 2. 7. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Jann123 » 03. Jul. 2016 16:44

Led Zeppelin: ja, vsi moški so mi svetovali povsem enako. Razen enega, ki je rekel, naj žensko spravim k terapevtu, češ, da je v glavi povsem zavozlana, da njeno nenavadno obnašanje bazira v travmah iz preteklosti, da se ona po eni strani zaveda, da je zaradi njene starosti, finančnega stanja in videza (pokazal sem ji njeno sliko in je rekel, da je povsem povprečna ženska) tretja liga, jaz pa prva in da si zato ne upa tvegati z mano.
Terapije ji sicer nisem nikoli predlagal, je pa sama parkrat bežno omenila, da je imela psihične težave pred par leti, kaj podrobneje pa ni želela razlagati.

To, da je manipulativna sem ji pred par tedni poočital. Zgodba je šla nekako takole. Več dni je stopnjevala svojo prijaznost v smsjih v stilu: "si še samski?... toplo mi je pri srcu in kar smeji se mi, ko se spomnim nate... razmišljam o tebi... kako bi bilo, če bi živela skupaj... bi bil še vedno tako dober?...

Potem pa je čez noč obrnila ploščo: Nikamor več ne moreva it, ker nimam denarja, vsi skupni načrti odpadejo, dokler ne dobim službe lahko hodiva samo še na kave... Čez par dni, ko je dobila socialno pomoč, pa gre s "prijateljico za par dni na morje" To sem ji poočital, njen odgovor je bil, da je situacija pač taka, da je bilo skupno življenje le sanje, da pa realnost ni taka, da je zveza pri teh letih mogoča, samo če dva živita skupaj, da pa mi tako ali tako ne more zaupati, ker lepi in premožni moški slej ko prej zapustijo žensko za nekoga mlajšega, da je to naredil njen oče, da je to naredil moj oče, da sta jo dva prejšnja fanta prav tako zapustila in da zato išče samo še zanesljive ljudi. Na njeni tablici sem videl tudi, da čekira stanovanja, ampak ji tega nisem omenil.

Njen odgovor na moj očitek o manipulaciji z mojimi čustvi je bil, da je pač prehitro rekla, da bi morala bolje razmisliti. Od takrat naprej se o tem nisva pogovarjala, mi je pa parkrat napisala, da si mi ne upa ničesar resnega o nama več reči, ker se boji, da bi ji spet očital manipulacijo.

Vem, da obstajajo tudi bolj normalne ženske, s katerimi je možen bolj zdrav odnos, ampak nikoli še nisem bil v položaju, da bi bil nesrečno zaljubljen v žensko, ki si vsak večer želi preživeti z mano, obenem pa odnos ne pelje nikamor. Navajen sem bil, da ženska, ki me zavrne, izgine iz mojega življenja in potem ni druge izbire, kot da jo preboliš in greš naprej.

Najmanj kar sem storil ta vikend, je da jo imam na distanci. Zlagal sem se ji, da sem bolan in ne morem nikamor. Vseeno kar naprej piše in kliče, glede na to, da je bila petek in soboto večer doma, sklepam, da je samska in si dajem lažno upanje, saj do končne odločitve nisem še prišel, ker mi manjka poguma, roko na srce.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 03. Jul. 2016 16:47

Če bi bila prisotna obojestranska iskrica, ni šans, da v enem letu vsakodnevnega ždenja skupaj ne bi prišlo vsaj do poljuba.

Ampak je lisica tale gospodična...Noče bit s tabo, ker po njeno nisi vreden zaupanja (beri tvoja krivda, uboga ona) in ko jo razvajaš seveda sprejme to, nato pa ti očita, da jo hočeš kupit (spet tvoja krivda kao in uboga ona) :D Na razpolago si pa še vedno. Glede na to, da je brezposelna ji mora bit res dolgčas.
Mislim, da je pri 35 pa res čas, da oseba neha igrat žrtev.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7197
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Jul. 2016 17:04

Avtor, na tvojemu mestu se kak teden ne bi srečeval z njo, da bi postal udoben z odločitvijo.

Potem pa samo: Caka! Ven iz lajfa, iz telefona, iz računalnika, popolna odstranitev. 0.

Razumem in vidim da si suženj čustev do nje, ampak nekatere osebe enostavno niso vredne našega časa in čustev. In ona ni, na žalost tebe.

Enostavno boš moral zbrati jajca, in jo odrezati iz svojega življenja, krade ti čas ki bi ga lahko porabljal za boljše ženske, in dela se norca iz tebe.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1975
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 03. Jul. 2016 18:41

Ma nisi ji všeč sploh. Če bi ji bil, bi jo redno seksal. Izkorišča samo tvojo naivnost in servilnost. pač si ji en, ki ji nudi razne zadeve, v zameno pa ne dobi praktično nič.

Pa ne poslušaj, ko ti ženska govori neke racionalizacije, zakaj ni s tabo, pa nekaj in potem izumi, da ti ne more zaupat in podobne buče.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 199
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 03. Jul. 2016 19:13

What Džeki said. :top:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov